Skoči na vsebino

Vesoljni dnevnik LNF 19

Marsa

Recommended Posts

• Komentarji 5,1k
  • Objavljeno
  • Zadnji komentar

Najbolj aktivni v tej temi

glej jih tote shtojerce, kwa so v mocvirje navalil! :P

Jaz iščem le eno; da bi izrazil tisto, kar hočem. In ne iščem novih oblik, temveč jih najdem.

Picasso

Deli na socialnih omrežjih

borbe ziher x:Dx

....

štud. servise pa zapret.

jasna stvar.

pranje denarja.

tisti odstotek študentov ki pa resno dela, pa bo lahko delalo tut potem. z normalno pogodbo o delu (za določen čas, če so pametni bodo pripravili seveda določene olajšave).

šolnine so neizbežne, take sociale kot je pr nas ni nikjer na svetu.

res pa je, do so recimo v avstriji šolnine 500-1000 Eurou za letnik, kar niti ni tako hudo. ampak tam ne poznajo nobenih servisov, nobenih bonov, NIČ! tega v bistvu ni NIKJER. eedinio skandinavija ima urejen štipendijski sistem in kreditiranje študija, ampak vse je treba enkrat vrnit.

tak pač je.

državna blagajna je v kurcu, s prstom se pa zdaj kaže na novo vlado, sevede

xrolleyesx

...

dans sn u lublan, bejžte ludi

xDDx

sam sej tud penzjoni niso taki drgje.. da se kr vecajo pa vecajo! bone nej zard mene kr ukinejo, se bojo vsaj dobr kuhat navadle.. :vragec:

aja od kje pa nej js zdej izplunem 1000 € jebemti! sej to je investicija za drzavo. dobr do 100.000 SIT bi se slo.. ceprov tud to tezko. pr ns smo 4 froci. 2 studenta, dva sredna sola. vsak mesec je sam za mesecne vozovnice dobrih 65 jurckov.. pa hrana (dobr, ce mas stanvanje si lohk sam kuhas. ce se pa vozs pa ne)

glede studenstskih servisov pa pranjem denarja je pa cist res. sam kdo me bo pa zaposlu tko za en dan.. pa spet za en dan.. pac kadar mam cas. med pocitncam se ze da kej zment.. sam ce bi pa pogodbo sklenu ja kdo bi me pa tko prenasu.. sej je povhn nezaposlenih.. tko sm pa pac cenej pa se zmer raj mene uzame. olajsave ja, dvomim. ce bojo studenti pametni pa nam to zrihtal bi blo kr u redu.

Bok x:o)x

Sam SŠ neb ukinil, bi jih pa mal "porihtal" :vragec: Močna sociala je zame, ki mi je najbližja socialdemokratska politika, nekaj kar smo lahko samo ponosni x;)x Da take sociale kot pri nas ni na svetu je pa tak larifari.....pa četudi bi temu bilo tako, bi bilo le pohvale vredno. x^x Pa res je uboga ta nova vlada, nič ne more nardit pametnega in to samo zaradi stare vlade.....le kak dolgo še bomo to poslušal......do ponovne spremembe oblasti?

Bemu, dolg delovn dan.....grrrr..... :o|o:

Nikogar ne obrekujem, samo govorim, kar mislim.

K. Čapek

...jao.. bil dons na sejmu studentarajskem.. par dobrih info zvedu... blo kar kul... par dobrih zensk... ju3 grem s5!! x:px x:px

Zdele pa cakam sirov strudelj... x:px x:px

Mal razmisljam da si ne bi blo tko zgresen kake peecke za cez zimo omislit... xscratchx

You can't be a real country unless you have a beer and an airline. It helps if you have some kind of a football team, or some nuclear weapons, but at the very least you need a beer.

Frank Zappa

Z mojga brega reke so študentski servisi čist ql...

Pač vsi nimamo te možnosti, da bi delal vsak dan, ker imamo tudi predavanja (sej študenstki servisi so namenjeni študentom)...

Pršla s faka in sm čist konc. Mam občutek, da mi bo glavo razneslo x!x :eek:

Folk tuki mi je čist mim...res...sploh nimam nobene prave motivacije...tkole pa mislim da nau šlo

Pa me še tolk dela čaka...jaz bi šla pa na pico zvečer z dragim...al pa kamorkol...sam da se mi učit nau treba...

Nč ne bo s pico, ker mamo večerjo že skuhano.. :xx!: :xx!: :xx!: blaka blaka...

Komi čakam, da bova svojo kuhno kupla, ker tkoke se mi bo strgalo

ajaaaaaa po slovar sm šla u antikvarjat dons,,,in sm mogla pod mizo zlest in gledat kje je...

težka štorija; ena mama, ki pač tm dela nivedla kam so ta moj slovar dal, ker sm ga rezervirala...

No in ta žna, ki je škilila na oba uča in sploh slovensko ni znala je rekla naj uzad za mizo zlezem in pogledam če je vzadi x!x x!x x!x

Ampak to za mizo za katero je sedela ona...

svašta...pol je en drug pršu in našu tale moj slovar...

x;)x

noga me kr orenk boli...sm mela ksiht k monaliza, k sm po faxu hodila, sam da se neb vidl kolk boli...ma sm smotana včasih x:o)x x:o)x x:Dx

Repo pa krompir pa pečenice bomo mel... :xx!: :xx!: :xx!: ful mi ne paše to jest, sem pa zlo lačna

Vsako jutro se v Afriki zbudi lev. Ve, da mora teči hitreje kot gazela, da jo ujame, sicer bo umrl od lakote.

Vsako jutro se v Afriki zbudi gazela. Ve, da mora teči hitreje kot lev, sicer bo ob življenje.

Ko se jutro za jutrom prebujaš, se ne sprašuj, ali si lev ali gazela, temveč začni teči.

afriški pregovor

Mana, že nekaj dni te tale tvoja nogica nervira, a ne bi ti gline mal gor vrgla (evo čisto slovensko tole)

PRIPOROČAM IN SVETUJEM!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

no da vas pozdravim, imam pestre dneve, danes se šla ene vrste božička (joj če bi v knjižnici to vedeli), nekaj knjigic si izposodila za meni ljube ljudeke in jih totalno razveselila... kako vem, kaj komu paše... Učenik, tud tebe nisem pozabila, boš videl čez urico al pa dve... ne znam pa opisat v kakšnem stanju sem jaz - mešano, mah bo že, ne vem kdo mi zdej šari - Saturn Neptun al Pluton, na Uran se še pripravljam ;) kakorkoli nisem ok, ne pa tudi slabo... me prej ena zlata osebica, katera menda ve vse moje misli pokliče, me vpraša kako si - pa odg. tko prazna da sem čisto polna - no ona je razumela jaz ne čist... a ni bolje da sem še naprej tiho tule ;)

mejte se

pranje denarja.

tisti odstotek študentov ki pa resno dela, pa bo lahko delalo tut potem. z normalno pogodbo o delu (za določen čas, če so pametni bodo pripravili seveda določene olajšave).

Se strinjam z Bobnarjem.Žal je bilo veliko preveč manipulacij v SŠ.

Firma je samo dobila dijaka ali študenta, ki je bil pipravljen "dat" napotnico...na leto se je tako lahko dvignilo 1.700.000 sit...in recimo, da sta bila "fiktivna osebka" samo dva...je to 3.400.000 sit...ki je bil prikazan kot strošek in ne kot del dobička( ki je jasno obdavčen)...in ker je takih primerov res veliko, jasno, da mora država nekaj storiti...žal, na račun tistih študentov, ki so res delali.

Končno doma.... x:)x :palec:

Ma ja, Enja, saj pravm, da je ŠS treba porihtat konkretn......saj se da, brez da bi oškodoval študente. x^x

Pismo, sm scagan........Pa končno mi je uspel, da so mi kurit začel :palec: , bemu sunce x8Dx

K. Čapek

Moj nov brlog krščen s strani prvega člana LNF.

Kroki me je obiskal. Prjazen fant.

krokodil in nosorog... to je mogl bit pa zlo zivalsko... x:Dx x:Dx

You can't be a real country unless you have a beer and an airline. It helps if you have some kind of a football team, or some nuclear weapons, but at the very least you need a beer.

Frank Zappa

Končno doma.... x:)x :palec:

Ma ja, Enja, saj pravm, da je ŠS treba porihtat konkretn......saj se da, brez da bi oškodoval študente. x^x

Pismo, sm scagan........Pa končno mi je uspel, da so mi kurit začel :palec: , bemu sunce x8Dx

Ne vem koliko ŠS pošlje čestitke za rojstni dan mojima fantoma......meni banka, kjer imam odprt transakcijski račun, še nikoli ni poslala čestitk( najbrž sem prestara)

:vragec:

ne

neki sm prehlajen...pa she ceu vikend K4 me chaka....tko de x:px x:o)x x:Dx

..OM.. :vio:

tko de..."pocajti se" x^x

Ne vem koliko ŠS pošlje čestitke za rojstni dan mojima fantoma......meni banka, kjer imam odprt transakcijski račun, še nikoli ni poslala čestitk( najbrž sem prestara)

Zanimivo, men jih pa pošlje. x;)x Za novo leto. x:Dx Ideja ŠS se je zlorabila, zlorabo pač treba zmanjšat na minimum. Bistven namen ŠS bi naj bil omogočiti študentom dodaten zaslužek, džeparac, pa neke vrste "samopomoč" socialno ogroženim študentom. Ne korist dajalcev dela. Bo pač treba najt pot, ki bo realizirala namen ŠS in vseeno še dovolj stimulirala delodajalce, da občasno zaposlujejo študente. Dans pa je tko, da že vse živo in vse živo dela prek študenta, seveda se zlorablja, saj o tem ni dvoma.

K. Čapek

Guest sstane
Zanimivo, men jih pa pošlje. x;)x Za novo leto. x:Dx Ideja ŠS se je zlorabila, zlorabo pač treba zmanjšat na minimum. Bistven namen ŠS bi naj bil omogočiti študentom dodaten zaslužek, džeparac, pa neke vrste "samopomoč" socialno ogroženim študentom. Ne korist dajalcev dela. Bo pač treba najt pot, ki bo realizirala namen ŠS in vseeno še dovolj stimulirala delodajalce, da občasno zaposlujejo študente. Dans pa je tko, da že vse živo in vse živo dela prek študenta, seveda se zlorablja, saj o tem ni dvoma.

Temu se reče miloraba, ne zloraba x:Dx

Guest mačona

Po mojih izkušnjah se ne da delati preko napotnice druge osebe, saj povsod, kamor prideš, zahtevajo tvojo osebno! Tudi na samih servisih so zelo strogi in vzamejo samo originalna potrdila o šolanju! Če pa je sistem tak, da se da več let pavzirati in delati še eno leto po diplomi preko študentskega servisa, torej še več lahko zasluženega denarja, pa ne moremo nič. Fajn je, da je tako, če je že toliko brezposelnih med mladimi. Luknje v zakonu pa bodo itak vedno. Mislim, da za nas študente bolje ne bi mogli poskrbeti. Razen seveda na ta način, da bi vsi oz. tisti, ki jo nujno rabijo, dobili štipendijo, ki bi jo vsakemu posamezniku določili gleda na družinski dohodek, stroške prevoza, ... Utopično, ampak logično. Meni je 43 jurjov štipendije absolutno premalo, starši mi dajo zraven 30 čukov na mesec, pa moram še delati, da zaslužim 20 čukov na mesec - skoraj vse je za stroške, za zabavo ostane bolj malo.

Moj nov brlog krščen s strani prvega člana LNF.

Kroki me je obiskal. Prjazen fant.

:palec: x8Dx

mana, poslus selene!

Valkira, saj bo, drzimo pesti! xcrossfingx

Jaz iščem le eno; da bi izrazil tisto, kar hočem. In ne iščem novih oblik, temveč jih najdem.

Picasso

Kva mi dogaja. Vodim radijsko oddajo. :onfire:

Če si tud v živo tolk odrezava, kot znaš bit klele, bo odlično. Ker radio pa?

Nosorog, zadnjič sem te sanjala x;)x

Nočna mora? Hm, ja, včasih res znam bit morast ...(lalala.com)

pa čestitke za nov dom...

Hvala. Po mojem bo šele spomladi tak, da i bo res všeč (če upoštevam še okolico). Sem se mal na vrat na nos vselil, ker sem imel glih kupca za stanovanje (lalala.comNo2)

http://tadej-pretner.com

Možni posledični izgredi so edini razlog, da poimensko ne navedem forumovca, ki ima železen zob!

Če si tud v živo tolk odrezava, kot znaš bit klele, bo odlično. Ker radio pa?

Ej, ker filing...to delo mi je pisano na kožo... x:px x:px x:px Ne bom povedala kje, zaenkrat, k je vseen na forumu par ljudi, k me ne morjo in res ne rabm slabe energije in publicitete od njih. Wiiiiii, kok sm srečna. Sicer je še bl za pokušino...neke vrste uvajanje, ampak mi je moj sovoditelj reku, da sem bla zelo dobra. :palec: Pa by the way...brez deklteja sm bla...nism šla na to finto. x;)x Ej, res sm srečna. Želim si, da mi rata in da bom to lahko počela ves svoj lajf. Kak adrenalin! Ne vem, če bom lohk spala. x:px

Guest
This topic is now closed to further replies.

• Včlani se

Postani član LN Foruma in se pridruži naši skupnosti.

• Zadnji obiskovalci

• Noben član si ne ogleduje te strani.
  • Objavi novo...