Skoči na vsebino

RUNE

devica

Recommended Posts

no saj zato.....

hm, ja, zlo zanimivo.

Super, da si se sla poglabljat! x8Dx :palec:

no zdaj v nulo... :)

saj ves... a astrologijo lohk kdaj v nulo?

nikol, skoz dogaja... ;) :)

tle pa pac... najbrz... recimo, na nek nacin, kot pri tarotu oz. kabali (pa ne da hocmo na vsak nacin primerjat, tlacit v kalupe in tako dalje, pac pa... to so te simbolike, ki jih pac *poznamo* oz. jih pocasi osvajamo... saj ne gre za to, da bi morala prazna runa nujno predstavljati, bit ekvivalentna s tarotovim norcem ali smrtjo, pac pa... saj, so ene simbolike, ki so absolutne, obce, splosne... kot je recimo smrt ali preobrazba,,, rojstvo.... energija, moc.... sanje.... zenski princip, moski...)

in tako dalje... hocem rect, necesa se je pa pac cist kul oprijet, ce pa ne, pol pa naj pustim pri miru, kajti kaj mam zveze z nordijci recimo... ali pa pac s kom drugim...

ampak zanima me pa lohk, simboliko pa znanja pa... motivacije pa asociacije pa meditacije pa resnice pa tud lohk 'iscem' z njimi....

saj stvari se same dajejo in odkrivajo cloveku - kakor z njimi ravna oz. jim pristopa, jih obravnava..

:vio:

Jaz iščem le eno; da bi izrazil tisto, kar hočem. In ne iščem novih oblik, temveč jih najdem.

Picasso

Deli na socialnih omrežjih

• Komentarji 62
  • Objavljeno
  • Zadnji komentar

Najbolj aktivni v tej temi

Obstaja še en manj znan način metanja in sicer z različnimi vejicami od dreves, ki jih vržeš v zrak in ko padejo na tla oblikujejo rune, ki se jih razbere.

Have fun!

M x:Dx

Tole mogoče....približno

OGHAM

OGHAM

Tole je tudi abeceda...hja se mi zdi precej bolj skrivnostna in zavita...

se pa nanaša na pomen dreves....približno.

kakšen poznavalec? Meni se o tem bolj malo sanja...

hvala za vse odgovore xsrcx

O prazni runi;

Ja, nekateri je ne upoštevajo, le te imenujem napiflane runologe, ki se obnašajo kot akademiki na starih univerzah in trdijo, da nekaj ne velja, čeprav jim dokazi ležijo na mizi. Valkyra je o njej že praktično vse povezala, moje osebno mnenje pa je da je v prazni runi zbrana vse moč run in je njihov božanski ojačevalec, tako kot Odin je vse in je nič, Alfa in Omega. Začetek in konec cikla.

Toliko z moje strani.

lp, M

nekaj :8):

Kaj pa je z narobe postavljenimi runami in kako je sploh to mozno?

ker saj ne ves; saj ni nujno 180 stopinj, pac pa mroda 90... ker so itak okrogle (saj to ni karta, da je lohk sam tko al pa tko)....

ker sama recimo pri tarotu narobe postavljenih sploh ne obravnavam, med drugim zato, ker niso nikoli obrnjene narobe (sploh ne stekam, kako se lohk folku to dogaja).

ce pa bi se mi vendarle to zgodilo, pa ne bi jemala kot obratni pomen (najverjetneje), pac pa morda, da bo izhod, ki ga ponuja ta karta, prisel morda z zakasnitvijo... ali kaj takega.

Jaz iščem le eno; da bi izrazil tisto, kar hočem. In ne iščem novih oblik, temveč jih najdem.

Picasso

pri tarotu narobe postavljenih sploh ne obravnavam

Jaz pa (sicer mam cist en svoj poenostavljen sistem xwitchx , ampak funkcionira). In narobe obrnjene Tarot karte berem kot psiho, notranje napetosti in nekako introvertiran tok. Prav obrnjene pa kot ekstrtrovertiran tok, dejanja, akcija, oprijemljivo. Je pa res, da polagam karte vedno samo horizontalno in nikoli ne preigravam nekih krizev ali kvadratov ipd.

Po mojem je tudi pri runah lahko tako, saj konec koncev ni pravil. Rune, karte, palcke, kovanci, fizolcki - kot si se veckrat sama rekla - so samo orodje al pa instrument. V resnici smo sami tista pretanjeno uglasena struna. :irs:

sorry, tole ni odgovor na tvoje vprasanje xnckrivx

Ma sem se hotla zapret post, pa mi je sinilo v glavo xsurprisex

- saj rune "beres" kot glasove, podobno kot pri kabali, zato ne morejo bit narobe postavljene. x?x :unsure: :?:

Collective creation has been spinning and many times repeated itself. Well, guess what? The universe is ready because you are ready to create a new pattern of intention upon this precious planet.

O obrnjenih runah:

Če je runska karta obrnjena na glavo pomeni njeno nasprotje, oslabljeni vpliv, če pa mečeš runska kamne ali pa kocke, pa je pomen odvisen od tega, pod kakšnim kotom rune padejo. To pomeni, da če je runa 180 stopinj v nasprotnem kotu je oslabljena, če je ta kot manjši pa je lahko vpliv te rune v vzpenjanju in ojači čez čas, ali pa obratno, da je njen vpliv v minevanju in upada. Vzpenjanje glej kot sončni vzhod proti poldnevu, upadanje pa sončni zahod v prehodu v mrak.

Če pogledamo te kote v obliki ure je vzpenjanje rune od 6 - 12, upadanje pa od 12 - 6.

lp, Mitja

Res je, da jih lahko bereš kot glasove, vendar je kabalistični izvir popolnoma drugačen od runskega izvira, zato takšnih zadev ni dobro posploševati. Ker če rune niso pravilno uporabljene udarijo nazaj, ne poznajo ''zajebancije''.

lp, M

O obrnjenih runah:

... če pa mečeš runska kamne ali pa kocke, pa je pomen odvisen od tega, pod kakšnim kotom rune padejo. ...

hm, blazno zanimivo, x8Dx :palec:, pa tud smiselno - pa nisem niti pomislila na tole... xrolleyesx :8):

kul... sam potem mors tolk bolj bit seznanjen z vso to simboliko... (ker jaz sem se tle xDDx - se ne vem, al je P al R. ;)

no ne glih tko, ampak saj tisti, ki ste jih vsaj ze videli, veste, kaj mislim).

Zanimivo je, da sva si midva (z mitjo, ko ze dolg delujeva skupaj) ze zdavnaj izbrala logo MM

(s tem da ni razmejeno, pac pa da je osrednja crta ena sama......), pac iz najinih imen, zdaj pa sem vidla, da ima prav ta crka, kot simbol, se nekaksen globlji pomen (ki mi je bil tud zlo vsec in kot tak zelo skladen z vsem).

je pa, zelo zanimivo (se posebej zame ), da je to glih 13 (in celo v moji liniji po tarotu je to celo prva cifra!!!!!! x!x - in to sploh ne iz datuma rojstva <13>, pac pa iz imena!!!!!!! - da ne govorim o tem, da to tudi astrolosko vec kot sovpada... tko, da ne mores verjet celo, pravzaprav.... in, zanimivost, sploh nimam dvojk.... v zobovju... xyesx nimam jih - 1 3 a ni nad? x^x x:o)x)

no zdaj sem zabluzila, hotla pa sem rect, da ce simbolika klapa, pac klapa, ocitno v vse sisteme.

pri meni je ze tako.

saj sem clo 4 in 9 po dzkju (9 pa pride iz sestevka mojega datuma rojstva: 1331964) xyesx x8Dx

*

aja - a je tle tud kak TAK sistem? no najbrz ne, kako bi lohk bil, gre za zelo preproste simbole... xscratchx

Picasso

Zanimivo, res.

Meni pa se bolj to, da tud jaz gledam na vse simbolne pomene kot celoto. Ne bom sla sicer tako v detajle, kot ti, Marsa... A ravno prejle sem imela debato ob kavi s frendi, kako neverjetno velikokrat se razlicne analize ene osebe poklopijo: natalna karta, numeroloska analiza, DZK... Sicer razlicne metode zapolnijo se dodatne vrzeli, ampak overall picture je pa izjemno sinhrona. Ma se kdo podobno izkusnjo?

Collective creation has been spinning and many times repeated itself. Well, guess what? The universe is ready because you are ready to create a new pattern of intention upon this precious planet.

Izvir znanja kozmologije je iz ''enosti'' kako se je le to realiziralo v našem stvarnem svetu pa je bilo odvisno od načina sprejemanja, zato lahko vidimo, da se analize ali simboli iz različnih prostorov, kozmoligij ''poklapajo''.

Vse je normalno, pomeni da je bilo nekoč znanje enotno in se je porazgubilo po delčkih na različne konce sveta, mi pa se zdaj igramo PUZZLE.

lp, M

aha...xDDx

*ful dobr tole... sem vceraj mal 'studirala'...

in clo sem ze dobila mal vpogleda tud v 'narobe obrnjene' in tole. xDDx

recimo ce ni navpik pac pa pocez in tako namesto naprej obrnjena nazaj, je tud pomen tak - da je obrnjeno nazaj oz. da tega podrocja se nismo osvojili oz. da se bomo s tem se 'pozabavali' oz. se zabavamo - da gledamo skratka nazaj v tej konkretni situaciji...

pa taksno.... ce se sam za 1/4 kroga, pa tud pomembno, naprej, nazaj... in tud, katera sledi...

ful dobr skratka. x^x

pa dost 'sovpada' s tarotom...

na nek nacin je se bolj kul, ker te simboli ne zmedejo, ker jih ni tolk...

so pa to, kako so postavljeni <'prav', 'narobe'> kar dobri dejavniki za podrobnejsi pogled, po mojem....

sem se kar navdusila. x8Dx

Picasso

meni so rune super pripomoček k razčiščevanju določenih poti v življenju.

Naredil mi jih je oče, so okrogle in so iz lesa ... simbole sem narisala sama in to je to.

eni si jih rišejo na kamne drugi na papair... obstaja zelo dobra knjiga od Ralpha Bluma: Knjiga o runama ... (je v srbohrvaškem jeziku)

Enkrat si moram vzeti več časa, da preberem, kaj o runah. To kar sem sedaj prebrala, me je čisto navdušilo. Zanimivo je.
"Pri ptičih je vse nagon, tudi zvestoba je nagon. Nagoni so čisto v redu ... V naravi je vse lepo urejeno... Človek ima pa polna usta ljubezni pa čustev, pa ne vem kaj še. Potem pa v imenu ljubezni pusti svoje mladiče. A skrbi za svojo vrsto? Vraga! " (monolog iz filma: Pod njenim oknom)

Glede na to, da očitno narašča zanimanje za rune bom priden in vam bom pripravil kratke opise pomenov i.t.d. o runah. Imam cel kup svojih zapiskov in jih moram urediti, torej ne morem obljubiti, da bo zadeva takoj narejena, ampak v uglednem času jo pošljem, da boste lahko raziskovali.

lp, M

Glede na to, da očitno narašča zanimanje za rune bom priden in vam bom pripravil kratke opise pomenov i.t.d. o runah. Imam cel kup svojih zapiskov in jih moram urediti, torej ne morem obljubiti, da bo zadeva takoj narejena, ampak v uglednem času jo pošljem, da boste lahko raziskovali.

lp, M

zakon...res xokkx

mene so tudi tele rune pritegnile...in si bom po novembru ziher čas vzela, da si malo preberem kako se tej stvari služi...

sploh pa kamenčki...sem jih par že izbrala...

res bi bilo super, če bi se en "povzetek" naredil

:vio: :vio: :vio:

Vsako jutro se v Afriki zbudi lev. Ve, da mora teči hitreje kot gazela, da jo ujame, sicer bo umrl od lakote.

Vsako jutro se v Afriki zbudi gazela. Ve, da mora teči hitreje kot lev, sicer bo ob življenje.

Ko se jutro za jutrom prebujaš, se ne sprašuj, ali si lev ali gazela, temveč začni teči.

afriški pregovor

Midgard, hvala za upostevanje teh dejavnikov, ti pa nekak kar zaupam glede tega.

Ampak, seveda, prosim, le daj! xDDx :palec:

a ne, mana, mega? xsuperx

... res sem se navdusila, sploh so mi vsec preprosti sistemcki, ki delujejo. x^x

Picasso

kdo nam bo pa razlagal? mam doma karte...nekje založene...pa celo nekaj sem se učila...sam to je že leta nazaj.....midgard, a te bomo lahko vprašali za razlago?

sej poznaš tisto o prstu in roki...... :inocent:

you see things; and you say WHY?

but i dream things that never were; and i say WHY NOT?

ja saj razlaga pomeni razlago pomenov posameznih run.... xnckrivx

kot sem steknila...

a ni dost, kaj ces boljsga? xsuperx x;)x

Picasso

kdaj pa bo to?

jupiiiii...jaz sem se čist nakurla, ker je res ena redkih stvari, ki je v meni vzgudila zanimanje (glede na to, da mi je večji del alternarivnih stvari na temle forumu čist tuj...in večinoma sploh ne vem za kaj se gre xrolleyesx ...pa se trudim...sam nič tazga zase nism našla...nč "mojga")

ampak tole me je pa čist zadel..

:2src:

Vsako jutro se v Afriki zbudi lev. Ve, da mora teči hitreje kot gazela, da jo ujame, sicer bo umrl od lakote.

Vsako jutro se v Afriki zbudi gazela. Ve, da mora teči hitreje kot lev, sicer bo ob življenje.

Ko se jutro za jutrom prebujaš, se ne sprašuj, ali si lev ali gazela, temveč začni teči.

afriški pregovor

• 2 weeks later...
Runa, ki me bo danes spremljala je TIR.
"Pri ptičih je vse nagon, tudi zvestoba je nagon. Nagoni so čisto v redu ... V naravi je vse lepo urejeno... Človek ima pa polna usta ljubezni pa čustev, pa ne vem kaj še. Potem pa v imenu ljubezni pusti svoje mladiče. A skrbi za svojo vrsto? Vraga! " (monolog iz filma: Pod njenim oknom)

Runa, ki me bo danes spremljala je TIR.

Fajn da si osvezila tole. :palec:

a mislis kot tak talismancek? :)

Picasso

Sem se odločila, da se malo naučim pomen run. Tako si vsak dan eno izžrebam, preberem kako se imenuje, kaj pomeni, si jo narišem na dlan in grem po svetu.

Pridruži se debati

Objaviš lahko takoj in se registriraš kasneje. Če si član, se prijavi in objavi pod svojim računom.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Dodaj komentar...

×   Prilepil/a si oblikovano vsebino..   Odstrani oblikovanje

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Tvoja prejšnja vsebina je povrnjena.   Izprazni urejevalnik

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Nalagam...

• Včlani se

Postani član LN Foruma in se pridruži naši skupnosti.

• Zadnji obiskovalci

• Noben član si ne ogleduje te strani.
  • Objavi novo...