slow 6. avgust 2006 Prijavi Deli 6. avgust 2006 Meni je dolgo folk nabijal ,da mora bit pravi caj pa ,da v drugem caju ne uspeva itd itd nakar ga je enkrat zmankalo in ni ostalo druga kot sadni caj indijansko poletje pa sem naredil tam not pa brez problema je zrastla enako kot v pravem caju le da je okus malenkost drugacn........no pol pa sem naredil se v vodi in pa v malinovcu pa tud v mleku samo to mora bit v hladilniku....plus tega je se nekaj vsi govorijo da kombusa ne mara kovine kao ces da jo mors premikat ce jo ze moras z kuhlo ali s cimerkoli kar ni zeleznega ali kovinskega.....sam delam v nasprotju z vsemi pravili in vedno znova in znova ona zraste ,ce jo dam v kak mansi kozarec jo celo obrezem z škarjami pa vseeno zraste..... Kaj pa vem v cukru je vse ker brez njega ne zraste oziroma ne priplava na povrsino ps:saj kefir se tud lahko v vodi dela pa vrjetno v malinovcu tud samo ne vem ce je ze kdo probal Citiraj Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Marsa 6. avgust 2006 Prijavi Deli 6. avgust 2006 odstekano.... mi je pa vsec, ker eksperimentiras, jaz tud sicer, sam ne s kombuso, te se se nisem lotla. pol bo treba cukr spet zacet kupvat al kaj? Citiraj Jaz iščem le eno; da bi izrazil tisto, kar hočem. In ne iščem novih oblik, temveč jih najdem.Picasso Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
slow 6. avgust 2006 Prijavi Deli 6. avgust 2006 Pomojem sploh ni vazno al je cuker not kot cuker bom probal nardit eno z natrenom pa bo vrjetno isto ratalo al pa z liziko hehe.......folk malo prevec pretirava za moje pojme da more bit to vse tak kot je po reglcih in vse tak brezmadezno in cisto........tam na kavkazu od koder kombusa prihaja ziher niso bli najbolj sterilni in tud cisti ne pa se danes zivijo vec kot pa 100 let....... sicer pa experimentiram z vsem ,ker sem tud sam en mali experiment Citiraj Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Marsa 6. avgust 2006 Prijavi Deli 6. avgust 2006 mas point, se kar strinjam, jaz sem tud bolj elasticne sorte. ampak ocitno mora bit eno sladilo al kaj (ker jaz natrena pa sploh ne uzivam, ni tko da NAMEST cukra nekaj.. jaz sploh ne cukra, se sadja mal, mi ne sede, ne shizim, tle pa je kar fact cukr ocitno). Citiraj Jaz iščem le eno; da bi izrazil tisto, kar hočem. In ne iščem novih oblik, temveč jih najdem.Picasso Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
slow 7. avgust 2006 Prijavi Deli 7. avgust 2006 saj prav ,da smo razlicni ,ce bi bli vsi isti bi blo brezveze ps:ce je kdo iz MB lahko pride probat napitek narjen kombuše iz vode ali sadnega caja drug tedn pa sporocim kaj je nastalo iz malinovca ...... sok za razredcit pika gozdni sadezi hehehe Citiraj Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
strelka02 18. november 2006 Prijavi Deli 18. november 2006 no zadaj pa je tudi pri nas tale kombuša. zelo zanimiva zadeva ..... Ne vem če ste omenili menda pomaga tudi če imaš težave z lasmi se splakuješ lasje s to tekočino.Glede shranjevanja ....ko se je naveličaš jo lahko posušiš in shraniš. zdrži tri leta po treh letih jo moramo znova oprati in postopek priprave se ponovi. LAhko jo hranimo v čaju do treh mesecev, ko čaj v katerem je bila , goba postane kis s katerim lahko kisamo solato . napitek predvsem čisti kri čisti organizem-preprečuje glavobol, vrtoglavico, prebavne probleme in arteriosklerozo. Napitek poživi celoten sistem žlez v telesu , pospeši prebavo, preperečuje nastajanje maščob, holesterola in sečne kisline. Na splošno fajn zadeva ...tui za ženske bolezni. prvi kozarec je treba vsak dan popiti na prazen želodec, organske kisline spodbijajo prebavo. Celo kombuša odstranjuje celulit, odstranjujemo tako, da si s kombušo napitek masiramo prizadete dele telesa No ker sem jo šele dobila o ikušnjah niti ne morem govorit Citiraj Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
lia 18. november 2006 Prijavi Deli 18. november 2006 isusek men je pa čist na zelen splesnela tak je grdo . da se mi še primit gravža :xx!: Citiraj ....ŽIVLJENJE JE KOT OTROŠKA SRAJČKA, ZMERAJ PREKRATKO IN ZMERAJ USRANO....neznani avtor Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
strelka02 18. november 2006 Prijavi Deli 18. november 2006 Ja saj se meni tut tole mal tko gravža....pa mi ni splesnela. Samo bom vidla kakšenga je okusa, ker tega še nisem poskusila. če pa bo pomgalo pa še boljš Citiraj Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
lia 18. november 2006 Prijavi Deli 18. november 2006 dobrega, če rata vse isto, v enem glažu super, v drugem pa vse kosmato zelen Citiraj ....ŽIVLJENJE JE KOT OTROŠKA SRAJČKA, ZMERAJ PREKRATKO IN ZMERAJ USRANO....neznani avtor Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
janija 29. januar 2007 Prijavi Deli 29. januar 2007 zanima me če kateri od članov uporablja to gobo...sama bi namreč rada prišla do nje, vendar je zelotežko priti do nje...če jo kdo ima, naj se mi prosim javi... lp, janja Citiraj Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
doc_zenith 29. januar 2007 Prijavi Deli 29. januar 2007 js bi tut mel toče mio jo kdo odstopi Citiraj Pes brez glave nima face ! Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
astra 18. februar 2007 Avtor Prijavi Deli 18. februar 2007 Jaz tudi nujno iscem kombuso, ce jo kdo ima...pliss... Astra Citiraj Per aspera ad astra Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
free 19. februar 2007 Prijavi Deli 19. februar 2007 Jo prodajajo ze narejeno v SPARih v avstriji. Citiraj free Blog Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
astra 19. februar 2007 Avtor Prijavi Deli 19. februar 2007 free, saj to vem, hvala, samo imam predsodke pri kupljeni zadevi, bi jo raje pacala sama z ekološko pridelanimi čaji... Upam, da jo kdo ima in se javi.. Astra Citiraj Per aspera ad astra Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
astra 21. februar 2007 Avtor Prijavi Deli 21. februar 2007 Kaj res nihče na LN nima kombuše... Astra Citiraj Per aspera ad astra Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Kumari 21. februar 2007 Prijavi Deli 21. februar 2007 Imamo kombušo, imamo . Tolk, da jo občasno stran mečemo .Če kdo rabi, naj me kontaktira na OS. Citiraj Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
vanyuska 2. marec 2007 Prijavi Deli 2. marec 2007 Jaz sem pa ravno danes dobila Kombušo, jo moram precediti in nov čaj naresti.. in ne vem kaj še. Ko se mi bo razpasla, lahko komu dam kak kos... Neki mi ni jasn. A to morm js pit zdej k bom stran gobo dala? To vodo? Smrti po kisu k sam hudič.Pa še to, a moram kombušo postavljat stran od sonca? .... Malo mi slovenščina nagaja. Citiraj Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
AmarettoQueen 11. julij 2007 Prijavi Deli 11. julij 2007 Pozdravček... Pravkar na novo registrirana na LN prebiram tole o tej "glivi" imenovani Kombuša. Sicer se men ta "goba" niti ne zdi tko grozna, vendar pa me muči vprašanje če je to res tko vredu kot povsod berem. Eni pravjo da so ful shujšal, eni da je dobra za vse, eni pa pijejo ta čaj kr za žejo. Jst pa sem en malčk skeptična. Drgač se sama kr dost bavim s čajčki in tko - naravno je pač naravno in zato lepo ponavadi pot pod noge in v hribe nabirat zelišča in sušit - ampak tole pa mi je neki novga. Upam da mi ve kdo povedat v čem pomaga. Naša mami je namreč Kombušo prinesla danes domov in jo pripravila po navodilih v novo mešanico čajev. Uporabile pa sma ruski črni čaj in šipkov. Ker sma tko nekje prebrale. Ima kdo kak predlog in opozorilo na kaj je treba biti pozoren pri pripravku tega napitka iz Kambuše?? Hvala vsem za odgovor p.s. Zanima me še kaj storit, če je Kombuša prevelika za stekleno posodo, ki jo imamo doma (premer gobe je večji od posode)? Citiraj Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Kumari 12. julij 2007 Prijavi Deli 12. julij 2007 Če je prevelika, jo enostavno obreži, ostanke lahko daš na čaj v drugi posodi, lahko jih daš komu naprej ali pa vržeš stran.Nekaj o kombuši najdeš tukaj http://www.kombu.de/slovenia.htm, še več pa, če v iskalnik vtipkaš kombuša, kombusha, kombuča. Na tem linku piše, da je čas fementacije 8 do 12 dni, ampak jaz čaj precedim že 5. ali 6. dan, sploh poleti, ko so temperature višje. Če ga pustim dlje časa, postane preveč kisel. Citiraj Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
ciganka 13. julij 2007 Prijavi Deli 13. julij 2007 Tudi mi jo imamo doma, ze vrsto let.Sicer ne skrbim zanjo jaz, ampak mami. Je pa tako da je priporocljivo kombuso piti tri mesece in potem narediti enomesecni premor. Da si telo odpocije. In kljub temu da nekateri pravijo, da pri kombusi ne mores pretiravat s pitjem, bi vseeno opozorila, da imajte tudi tu nek zmern odnos. Citiraj Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
AmarettoQueen 13. julij 2007 Prijavi Deli 13. julij 2007 Kumari in ciganka najlepša hvala za odgovor.bom poskusla. Ker zdaj sva dali z mami kombučo kr v eno zelo veliko skledo stekleno in se mi zdi da to kr vidno raste. Bom poskusla tko kot praviš Kumari, vendar pa me zanima s čim naj jo obrežem, glede na to da naj kombuča ne bi prišla v stik s kovino.Glede onga linka pa hvala sem že prej vse prebrskala na netu, vendar to kar mi poveste tu vi, ki ste že uporabniki in uživalci kombuče vam malo bolj zaupam ker že imate izkušnje. Res vama hvala in lep vikend. Citiraj Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
aka 2. avgust 2007 Prijavi Deli 2. avgust 2007 Lep pozdrav vsem....... Sem na novo registrirana in zato še ne poznam nikogar tukaj gor.Iščem nekoga ki bi imel Kombuša gobo in bi mi jo lahko odstopil.......že kar nekaj časa jo iščem vendar brez uspeha.......mogoče pa mi boste znali svetovati kam naj se obrnem,da jo dobim...... Citiraj Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
alef 18. avgust 2007 Prijavi Deli 18. avgust 2007 Jaz sem včeraj dobil kombušo pa sem se spomnil da obstaja tale tema.Se javim še ko bo kaj izkušenj z njo.Dobil sem zraven tudi nekaj že narejene.Zanimiv okus... Citiraj Čeprav nam je veliko vzeto, veliko še ostaja. In čeprav nimamo več tiste moči ki je nekoč premikala nebo in zemljo, smo kakršni smo, istih junaških src od časa in usode oslabljenih,vendar z neomajno voljo boriti se, iskati, najti in ne popustiti.Lord Alfred Tennyson - Ulysses Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Robida 18. avgust 2007 Prijavi Deli 18. avgust 2007 podarimo kombušo Tukaj lahko dobite kombušo, če ste iz tega konca. zanimive informacije o sestavi in uporabnosti kombuše Citiraj Preteklost obstaja le v mislih in na način, za katerega se v mislih odločimo. Živimo v sedanjem trenutku. Čutimo v sedanjem trenutku. Doživljamo sedanji trenutek. Kar počnemo v sedanjem trenutku, ustvarja temelje za jutrišnji dan. Torej se odločimo v sedanjem trenutku. Jutri ne moremo storiti ničesar in tudi včeraj ne. Samo danes lahko delujemo. Pomembno je, kaj se odločimo misliti, verjeti in reči sedaj. Luis L. Hay - Moč je v tebi Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
AmarettoQueen 28. avgust 2007 Prijavi Deli 28. avgust 2007 Pozdrav... Kombučo imam sama že precej časa in moram povedat da mi zelooooo odgovarja ker ji lahko spreminjam okus... to se verjetno zelo smešno sliši vendar vse je v čaju Sama sem se zelo navadila nanjo in si ne znam predstavljat da bi ostala brez nje, zato jo imam vedno na zalogi... Če jo kdo želi naj mi pošlje OS. Citiraj Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Recommended Posts
Pridruži se debati
Objaviš lahko takoj in se registriraš kasneje. Če si član, se prijavi in objavi pod svojim računom.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.