Skoči na vsebino

Kombuša - čajna goba


astra

Recommended Posts

Evo, v torek ali sredo bom imela na razpolago 2 komada kombuše. Če je kdo iz ribniške doline, oziroma Kočevja, jo lahko dobi. xsrcx

 

xrolleyesx No ja, občasno sva tudi v ljubljanskem koncu, tako da jo lahko s sabo prineseva.

Preteklost obstaja le v mislih in na način, za katerega se v mislih odločimo.

Živimo v sedanjem trenutku. Čutimo v sedanjem trenutku.

Doživljamo sedanji trenutek.

Kar počnemo v sedanjem trenutku, ustvarja temelje za jutrišnji dan.

Torej se odločimo v sedanjem trenutku. Jutri ne moremo storiti ničesar in tudi včeraj ne.

Samo danes lahko delujemo.

Pomembno je, kaj se odločimo misliti, verjeti in reči sedaj.

Luis L. Hay - Moč je v tebi

Link to comment
Deli na socialnih omrežjih

  • 2 weeks later...
  • 2 weeks later...
V ponedeljek se namočila mojo prvo Kombuš :vio: in sem jo včeraj mal pogledala in :xx!: zgleda ogabno. Po celi površini so se naredile majhne pikice in ne vem kaj to je, a se goba množi ali raste kaj drugega :inocent: Lahko kdo pove, če je to normalno :sori: Pa smrdi tudi že po kislem :irs:
Support bacteria, they're the only culture some people have!
Link to comment
Deli na socialnih omrežjih

V ponedeljek se namočila mojo prvo Kombuš :vio: in sem jo včeraj mal pogledala in :xx!: zgleda ogabno. Po celi površini so se naredile majhne pikice in ne vem kaj to je, a se goba množi ali raste kaj drugega :inocent: Lahko kdo pove, če je to normalno :sori: Pa smrdi tudi že po kislem :irs:

 

Če smrdi po kislem potem je v redu.

Zgleda sicer res ne prav lepo, pa saj jo nimaš za gledat... x:Dx x8Dx

Je pa videz kot ga opisuješ, pravi... :palec:

Pusti jo pri miru en teden do deset dni, odvisno na kakšni temperaturi je in pa koliko kislo hočeš.

Dalj ko jo pustiš, bolj bo kisla, če jo pustiš predolgo lahko dobiš kis... x:Dx

Pa vedno jo pripravi toliko kot jo boš porabila v enem tednu.

Tudi že narejena kombuša se spremeni v kis če predlgo stoji.

Čeprav nam je veliko vzeto, veliko še ostaja. In čeprav nimamo več tiste moči ki je nekoč premikala nebo in zemljo, smo kakršni smo, istih junaških src od časa in usode oslabljenih,
vendar z neomajno voljo boriti se, iskati, najti in ne popustiti.


Lord Alfred Tennyson - Ulysses

Link to comment
Deli na socialnih omrežjih

Probala sem jo 1x pri tej ženski od katere sem jo dobila, zdej pa nisem čist prepričana, če bi jst tole pila :inocent: :horro-cb: Včeraj sem jo opazovala zvečer in sem opazila da ji cela površina migeta - kot vrenje - saj najbrž nekaj takega tudi je :OO!: samo zgleda pa grozno :eekblue: :icon17:
Support bacteria, they're the only culture some people have!
Link to comment
Deli na socialnih omrežjih

Nordika, si ti sigurna, da imas to kombuso x;)x ... da ni v posodi kaj drugega ? xDDx ...

 

meni je cisto kul, okus dober, delam pa jo z zelenim cajem ( pa mislim, da ima caj dodan jasmin ali nekja taksnega ) sem jo pa delalalze z cajem, zelenim, ki je imel dodane koscke kandiranega sadja, in okus je fantasticen... pa se isto tak naredi...

 

ce kdo hoce, lahko dobi kombuso pri meni...

 

baje se lahko zapakira v tudi v plasticno vrecko in se shrani... jaz tega se nisem probala....

 

jo pa pijem ze nekaj casa in mi je dobra x:px ...

 

Mojca

Link to comment
Deli na socialnih omrežjih

A lahko kdo, ki ima Kombušo doma preveri, če res ne miga? MOja plava na vrhu čaja - ni potopljena in tam kjer gleda ven, če natančno pogledaš je tako, kot bi cela površina vrela z majhnimi mehurčki, ali nekaj podobnega :sori:

Ker jo bom res drugače stran vrgla.

Support bacteria, they're the only culture some people have!
Link to comment
Deli na socialnih omrežjih

A lahko kdo, ki ima Kombušo doma preveri, če res ne miga? MOja plava na vrhu čaja - ni potopljena in tam kjer gleda ven, če natančno pogledaš je tako, kot bi cela površina vrela z majhnimi mehurčki, ali nekaj podobnega :sori:

Ker jo bom res drugače stran vrgla.

 

 

Nordi, kak dolgo pa jo ze mas namoceno ? ... mogoce bi jo ze morala precediti :inocent:

 

Mojca

Link to comment
Deli na socialnih omrežjih

Mislim da bo že dober meseca, kar sem dobila kombušo in jo pripravlja mami. Bila sem prepričana, da jo bom pridnpo in redno pila. Ampak, ko sem jo prvič spila se mi je tako zgravžalo, imelo je tak čuden vonj. Kislo že, ampak je bil zraven še en tak čuden vonj, res nagnusen, ampak moja mami jo je pridno pila, jaz jo pa nisem mogla. No, za nami so že 4 pripravki tega pripravka in včeraj sem se ohrabrila in spila 1 dl napitka. Zanimivo, da ni bilo tako nagnusno kot prvič, bil je kiselkast okus in kot rahlo "gazirano" ampak je bilo kar normalno pitno, čeprav si še vseeno zatisnem nos :xx!:

Sem pa imela namen razpošiljat tole kulturo, saj sem jo tudi sama dobila od Robide, ampak mi je ne uspe razmnožit. No, nova kultura je začela kar hitro rasti, vendar se od "original" kulture ni želela ločiti, tako da smo jo pustili primiru. No nazadnje ko smo naredili napitek, se je nova kultura le ločila.

Ali to res traja cca 1 mesec, da se nova kultura loči od stare?

Link to comment
Deli na socialnih omrežjih

A lahko kdo, ki ima Kombušo doma preveri, če res ne miga? MOja plava na vrhu čaja - ni potopljena in tam kjer gleda ven, če natančno pogledaš je tako, kot bi cela površina vrela z majhnimi mehurčki, ali nekaj podobnega :sori:

Ker jo bom res drugače stran vrgla.

 

Ne meči stran, je prav taka kot mora bit... x:o)x

Seveda vre, vrenje povzročajo snovi v gobi ki predelajo čaj in sladkor in ga seveda nekaj tudi porabijo za svojo rast.

Spij brez skrbi... :palec:

Glede okusa pa - lahko eksperimentiraš z raznimi čaji da najdeš okus ki ti najbolj paše.

Mnenja o tem so različna - menda najbolje "dela" z zelenim čajem, lahko pa seveda uporabiš katerikoli čaj, tudi sadnega ali zeliščnega.

Na zdravje... x:o)x

Čeprav nam je veliko vzeto, veliko še ostaja. In čeprav nimamo več tiste moči ki je nekoč premikala nebo in zemljo, smo kakršni smo, istih junaških src od časa in usode oslabljenih,
vendar z neomajno voljo boriti se, iskati, najti in ne popustiti.


Lord Alfred Tennyson - Ulysses

Link to comment
Deli na socialnih omrežjih

Sem pa imela namen razpošiljat tole kulturo, saj sem jo tudi sama dobila od Robide, ampak mi je ne uspe razmnožit. No, nova kultura je začela kar hitro rasti, vendar se od "original" kulture ni želela ločiti, tako da smo jo pustili primiru. No nazadnje ko smo naredili napitek, se je nova kultura le ločila.

Ali to res traja cca 1 mesec, da se nova kultura loči od stare?

 

Od mene je sigurno nisi dobila....tako da......... x:o)x

 

Zdaj pa v odgovor na kar nekaj dvomov v zvezi s kombušo.

kombuša

še več o kombuši

 

 

Na teh dveh povezavah je kar nekaj informacij, pa si jih preberite.

Zavedati se morate, da je kombuša živ organizem in v čaju deluje, vre, zato tudi migeta, ali kakorkoli, zadeva ne miruje. Če bi mirovala, potem bi bila mrtva. Goba splava na površje ko vlijete v čaj gobo in 10% tekočine-kombuše od prejšnje runde.

 

Drugače pa, če ste se odločili piti kombušo in če vam ni všeč, pomeni da tudi ne bo rezultatov-pozitivnih. Kot vsako stvar ki jo spijete ali pojeste, če vam ni všeč, pač ne pojeste oziroma ne popijete.

Preteklost obstaja le v mislih in na način, za katerega se v mislih odločimo.

Živimo v sedanjem trenutku. Čutimo v sedanjem trenutku.

Doživljamo sedanji trenutek.

Kar počnemo v sedanjem trenutku, ustvarja temelje za jutrišnji dan.

Torej se odločimo v sedanjem trenutku. Jutri ne moremo storiti ničesar in tudi včeraj ne.

Samo danes lahko delujemo.

Pomembno je, kaj se odločimo misliti, verjeti in reči sedaj.

Luis L. Hay - Moč je v tebi

Link to comment
Deli na socialnih omrežjih

Zavedati se morate, da je kombuša živ organizem in v čaju deluje, vre, zato tudi migeta, ali kakorkoli, zadeva ne miruje. Če bi mirovala, potem bi bila mrtva. Goba splava na površje ko vlijete v čaj gobo in 10% tekočine-kombuše od prejšnje runde.

 

No, hvala, da je končno en povedal tole x:o)x

Support bacteria, they're the only culture some people have!
Link to comment
Deli na socialnih omrežjih

  • 2 weeks later...
zivjo!

jest sn pa nova tuki gor in kar nek cajta ze iscem kombuso pa bi prosla ce mi jo lohk kdo podari al pa proda xnckrivx

drgac ste pa ful dobro zalozen z informacijam o tej gobi

 

ej, jaz jo mam za podarit, ce jo se rabis xDDx ...pisi mina OS, da se zmeniva :palec:

 

Mojca

Link to comment
Deli na socialnih omrežjih

Pozdravljeni,

 

Če ima še kdo za oddat kombučo jo z veseljem sprejmem namreč jo že kar nekaj časa iščem, sem jo imela že pred leti in se je super obnesla sploh pri kilogramih.

moj mail: podlogar.tina@gmail.com

 

Hvala že vnaprej!

Link to comment
Deli na socialnih omrežjih

zivjo tipa

jaz sem pred enim tednom jo dobla tko da sem v zacetni fazi pa me zanima ka si omenla da se ti je dobar obnesla par kilah kok si jo spila na dan pa kok ti je slo dol-mal mi opis sej ves vsak podatk je dobrodosel

men je namrec jo poslala Tipka pa mi kar lepo dela tko da upam da se mi hmal razmnozi da jo se kermu podarim

 

caw caw

Link to comment
Deli na socialnih omrežjih

Pridruži se debati

Objaviš lahko takoj in se registriraš kasneje. Če si član, se prijavi in objavi pod svojim računom.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Dodaj komentar...

×   Prilepil/a si oblikovano vsebino..   Odstrani oblikovanje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Tvoja prejšnja vsebina je povrnjena.   Izprazni urejevalnik

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Nalagam...
×
×
  • Objavi novo...