Amis 24. september 2007 Prijavi Deli 24. september 2007 hvala alef..... Citiraj you see things; and you say WHY?but i dream things that never were; and i say WHY NOT? Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
plpl 1. oktober 2007 Prijavi Deli 1. oktober 2007 Rad bi dobil kombušo. Če mi kdo lako pomaga z nasveti, ali mi jo celo posreduje prosim če me lahko kontaktira na mail: peter.lipnikar@amis.netSe že v naprej lepo zahvaljujem! Citiraj Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Layla 3. oktober 2007 Prijavi Deli 3. oktober 2007 Jaz bi tud to imela, če ima kdo kaj viška se priporočam.Pa po možnosti iz gorenjskega konca ali Lj. Tnx Citiraj Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
AmarettoQueen 3. oktober 2007 Prijavi Deli 3. oktober 2007 Živjo...Če kdo želi Kombučo, jo lahko dobi pri meni.Pokliči na 041/ 513-790 po 4. uri popoldan, prej sem v službi. Lep dan vsem. Citiraj Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Robida 4. oktober 2007 Prijavi Deli 4. oktober 2007 Evo, v torek ali sredo bom imela na razpolago 2 komada kombuše. Če je kdo iz ribniške doline, oziroma Kočevja, jo lahko dobi. No ja, občasno sva tudi v ljubljanskem koncu, tako da jo lahko s sabo prineseva. Citiraj Preteklost obstaja le v mislih in na način, za katerega se v mislih odločimo. Živimo v sedanjem trenutku. Čutimo v sedanjem trenutku. Doživljamo sedanji trenutek. Kar počnemo v sedanjem trenutku, ustvarja temelje za jutrišnji dan. Torej se odločimo v sedanjem trenutku. Jutri ne moremo storiti ničesar in tudi včeraj ne. Samo danes lahko delujemo. Pomembno je, kaj se odločimo misliti, verjeti in reči sedaj. Luis L. Hay - Moč je v tebi Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Layla 15. oktober 2007 Prijavi Deli 15. oktober 2007 Robida, če boš kaj po ljubljanskem koncu nosila kombušo, se priporočam . Citiraj Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Nordika 24. oktober 2007 Prijavi Deli 24. oktober 2007 V ponedeljek se namočila mojo prvo Kombuš in sem jo včeraj mal pogledala in :xx!: zgleda ogabno. Po celi površini so se naredile majhne pikice in ne vem kaj to je, a se goba množi ali raste kaj drugega Lahko kdo pove, če je to normalno Pa smrdi tudi že po kislem Citiraj Support bacteria, they're the only culture some people have! Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
alef 25. oktober 2007 Prijavi Deli 25. oktober 2007 V ponedeljek se namočila mojo prvo Kombuš in sem jo včeraj mal pogledala in :xx!: zgleda ogabno. Po celi površini so se naredile majhne pikice in ne vem kaj to je, a se goba množi ali raste kaj drugega Lahko kdo pove, če je to normalno Pa smrdi tudi že po kislem Če smrdi po kislem potem je v redu.Zgleda sicer res ne prav lepo, pa saj jo nimaš za gledat... Je pa videz kot ga opisuješ, pravi... Pusti jo pri miru en teden do deset dni, odvisno na kakšni temperaturi je in pa koliko kislo hočeš.Dalj ko jo pustiš, bolj bo kisla, če jo pustiš predolgo lahko dobiš kis... Pa vedno jo pripravi toliko kot jo boš porabila v enem tednu.Tudi že narejena kombuša se spremeni v kis če predlgo stoji. Citiraj Čeprav nam je veliko vzeto, veliko še ostaja. In čeprav nimamo več tiste moči ki je nekoč premikala nebo in zemljo, smo kakršni smo, istih junaških src od časa in usode oslabljenih,vendar z neomajno voljo boriti se, iskati, najti in ne popustiti.Lord Alfred Tennyson - Ulysses Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Nordika 25. oktober 2007 Prijavi Deli 25. oktober 2007 Probala sem jo 1x pri tej ženski od katere sem jo dobila, zdej pa nisem čist prepričana, če bi jst tole pila Včeraj sem jo opazovala zvečer in sem opazila da ji cela površina migeta - kot vrenje - saj najbrž nekaj takega tudi je :OO!: samo zgleda pa grozno Citiraj Support bacteria, they're the only culture some people have! Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Nordika 27. oktober 2007 Prijavi Deli 27. oktober 2007 Bliža se dan, ko bo teba tole spit. Zmeri bolj oklevam , še zmer vse miga Citiraj Support bacteria, they're the only culture some people have! Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Tipka 27. oktober 2007 Prijavi Deli 27. oktober 2007 Nordika, si ti sigurna, da imas to kombuso ... da ni v posodi kaj drugega ? ... meni je cisto kul, okus dober, delam pa jo z zelenim cajem ( pa mislim, da ima caj dodan jasmin ali nekja taksnega ) sem jo pa delalalze z cajem, zelenim, ki je imel dodane koscke kandiranega sadja, in okus je fantasticen... pa se isto tak naredi... ce kdo hoce, lahko dobi kombuso pri meni... baje se lahko zapakira v tudi v plasticno vrecko in se shrani... jaz tega se nisem probala.... jo pa pijem ze nekaj casa in mi je dobra ... Mojca Citiraj Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Nordika 28. oktober 2007 Prijavi Deli 28. oktober 2007 A lahko kdo, ki ima Kombušo doma preveri, če res ne miga? MOja plava na vrhu čaja - ni potopljena in tam kjer gleda ven, če natančno pogledaš je tako, kot bi cela površina vrela z majhnimi mehurčki, ali nekaj podobnega Ker jo bom res drugače stran vrgla. Citiraj Support bacteria, they're the only culture some people have! Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Tipka 28. oktober 2007 Prijavi Deli 28. oktober 2007 A lahko kdo, ki ima Kombušo doma preveri, če res ne miga? MOja plava na vrhu čaja - ni potopljena in tam kjer gleda ven, če natančno pogledaš je tako, kot bi cela površina vrela z majhnimi mehurčki, ali nekaj podobnega Ker jo bom res drugače stran vrgla. Nordi, kak dolgo pa jo ze mas namoceno ? ... mogoce bi jo ze morala precediti Mojca Citiraj Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Nordika 28. oktober 2007 Prijavi Deli 28. oktober 2007 Jutri bo en teden Res ne vem, kaj zdaj Citiraj Support bacteria, they're the only culture some people have! Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
pokalica 29. oktober 2007 Prijavi Deli 29. oktober 2007 Mislim da bo že dober meseca, kar sem dobila kombušo in jo pripravlja mami. Bila sem prepričana, da jo bom pridnpo in redno pila. Ampak, ko sem jo prvič spila se mi je tako zgravžalo, imelo je tak čuden vonj. Kislo že, ampak je bil zraven še en tak čuden vonj, res nagnusen, ampak moja mami jo je pridno pila, jaz jo pa nisem mogla. No, za nami so že 4 pripravki tega pripravka in včeraj sem se ohrabrila in spila 1 dl napitka. Zanimivo, da ni bilo tako nagnusno kot prvič, bil je kiselkast okus in kot rahlo "gazirano" ampak je bilo kar normalno pitno, čeprav si še vseeno zatisnem nos :xx!: Sem pa imela namen razpošiljat tole kulturo, saj sem jo tudi sama dobila od Robide, ampak mi je ne uspe razmnožit. No, nova kultura je začela kar hitro rasti, vendar se od "original" kulture ni želela ločiti, tako da smo jo pustili primiru. No nazadnje ko smo naredili napitek, se je nova kultura le ločila. Ali to res traja cca 1 mesec, da se nova kultura loči od stare? Citiraj Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
alef 30. oktober 2007 Prijavi Deli 30. oktober 2007 A lahko kdo, ki ima Kombušo doma preveri, če res ne miga? MOja plava na vrhu čaja - ni potopljena in tam kjer gleda ven, če natančno pogledaš je tako, kot bi cela površina vrela z majhnimi mehurčki, ali nekaj podobnega Ker jo bom res drugače stran vrgla. Ne meči stran, je prav taka kot mora bit... Seveda vre, vrenje povzročajo snovi v gobi ki predelajo čaj in sladkor in ga seveda nekaj tudi porabijo za svojo rast.Spij brez skrbi... Glede okusa pa - lahko eksperimentiraš z raznimi čaji da najdeš okus ki ti najbolj paše.Mnenja o tem so različna - menda najbolje "dela" z zelenim čajem, lahko pa seveda uporabiš katerikoli čaj, tudi sadnega ali zeliščnega.Na zdravje... Citiraj Čeprav nam je veliko vzeto, veliko še ostaja. In čeprav nimamo več tiste moči ki je nekoč premikala nebo in zemljo, smo kakršni smo, istih junaških src od časa in usode oslabljenih,vendar z neomajno voljo boriti se, iskati, najti in ne popustiti.Lord Alfred Tennyson - Ulysses Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Robida 31. oktober 2007 Prijavi Deli 31. oktober 2007 Sem pa imela namen razpošiljat tole kulturo, saj sem jo tudi sama dobila od Robide, ampak mi je ne uspe razmnožit. No, nova kultura je začela kar hitro rasti, vendar se od "original" kulture ni želela ločiti, tako da smo jo pustili primiru. No nazadnje ko smo naredili napitek, se je nova kultura le ločila. Ali to res traja cca 1 mesec, da se nova kultura loči od stare? Od mene je sigurno nisi dobila....tako da......... Zdaj pa v odgovor na kar nekaj dvomov v zvezi s kombušo. kombušaše več o kombuši Na teh dveh povezavah je kar nekaj informacij, pa si jih preberite. Zavedati se morate, da je kombuša živ organizem in v čaju deluje, vre, zato tudi migeta, ali kakorkoli, zadeva ne miruje. Če bi mirovala, potem bi bila mrtva. Goba splava na površje ko vlijete v čaj gobo in 10% tekočine-kombuše od prejšnje runde. Drugače pa, če ste se odločili piti kombušo in če vam ni všeč, pomeni da tudi ne bo rezultatov-pozitivnih. Kot vsako stvar ki jo spijete ali pojeste, če vam ni všeč, pač ne pojeste oziroma ne popijete. Citiraj Preteklost obstaja le v mislih in na način, za katerega se v mislih odločimo. Živimo v sedanjem trenutku. Čutimo v sedanjem trenutku. Doživljamo sedanji trenutek. Kar počnemo v sedanjem trenutku, ustvarja temelje za jutrišnji dan. Torej se odločimo v sedanjem trenutku. Jutri ne moremo storiti ničesar in tudi včeraj ne. Samo danes lahko delujemo. Pomembno je, kaj se odločimo misliti, verjeti in reči sedaj. Luis L. Hay - Moč je v tebi Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Nordika 1. november 2007 Prijavi Deli 1. november 2007 Zavedati se morate, da je kombuša živ organizem in v čaju deluje, vre, zato tudi migeta, ali kakorkoli, zadeva ne miruje. Če bi mirovala, potem bi bila mrtva. Goba splava na površje ko vlijete v čaj gobo in 10% tekočine-kombuše od prejšnje runde. No, hvala, da je končno en povedal tole Citiraj Support bacteria, they're the only culture some people have! Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
luc25 9. november 2007 Prijavi Deli 9. november 2007 zivjo!jest sn pa nova tuki gor in kar nek cajta ze iscem kombuso pa bi prosla ce mi jo lohk kdo podari al pa proda drgac ste pa ful dobro zalozen z informacijam o tej gobi Citiraj Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Tipka 9. november 2007 Prijavi Deli 9. november 2007 zivjo!jest sn pa nova tuki gor in kar nek cajta ze iscem kombuso pa bi prosla ce mi jo lohk kdo podari al pa proda drgac ste pa ful dobro zalozen z informacijam o tej gobi ej, jaz jo mam za podarit, ce jo se rabis ...pisi mina OS, da se zmeniva Mojca Citiraj Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
luc25 10. november 2007 Prijavi Deli 10. november 2007 ej tipka hvala-upam da si dobla OS.....pa se slisva Citiraj Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
matejak 17. november 2007 Prijavi Deli 17. november 2007 caojaz imam tudi kombušo, če jo kdo želi mu jo podarim Citiraj Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
lelika 19. november 2007 Prijavi Deli 19. november 2007 Hej, jaz bi tudi ful rada dobila kombušo. Če jo katera še ima bi prosila, da mi jo odstopi en košček. moj mail: gvandreja@gmail.com Citiraj Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
tipa 19. november 2007 Prijavi Deli 19. november 2007 Pozdravljeni, Če ima še kdo za oddat kombučo jo z veseljem sprejmem namreč jo že kar nekaj časa iščem, sem jo imela že pred leti in se je super obnesla sploh pri kilogramih.moj mail: podlogar.tina@gmail.com Hvala že vnaprej! Citiraj Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
luc25 20. november 2007 Prijavi Deli 20. november 2007 zivjo tipajaz sem pred enim tednom jo dobla tko da sem v zacetni fazi pa me zanima ka si omenla da se ti je dobar obnesla par kilah kok si jo spila na dan pa kok ti je slo dol-mal mi opis sej ves vsak podatk je dobrodoselmen je namrec jo poslala Tipka pa mi kar lepo dela tko da upam da se mi hmal razmnozi da jo se kermu podarim caw caw Citiraj Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Recommended Posts
Pridruži se debati
Objaviš lahko takoj in se registriraš kasneje. Če si član, se prijavi in objavi pod svojim računom.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.