Bluee 16. september 2005 Prijavi Deli 16. september 2005 A ma mogoče kdo kak dobr recept...s kokosom al pa jogurtom....sadne mogoče .... čokoladnih ravn ne bi pekla... Hvala... Citiraj Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Michelle 16. september 2005 Prijavi Deli 16. september 2005 Evo KOKOSOVI MUFFNI 2 skodelici (475 ml) večnamenske moke1/4 skodelice (60 ml) sladkorja4 čajne žličke pecilnega praška1 skodelica (240 ml) kokosove mokepol čajne žličke soli1 veliko jajce3 žlice masla ali margarine1 skodelica (240 ml) mleka Zmešaj moko, sladkor, pecilni prašek, kokos in sol. Posebej zmešaj jajca, margarino in mleko, da dobiš gladko maso. Združi suho in mokro mešanico in mešaj tako dolgo, da se suhe sestavine navlažijo.Z jedilno žlico porazdeli dobljeno maso v model za peko mufinov (najbolje je, če vdolbinice v modelu obložiš s papirnatimi modelčki za peko mufinov). Peci v predhodno ogreti pečici pri 175 C cca 15 minut oz. tako dolgo, da bo zobotrebec potem, ko ga potegneš iz sredine mufina, popolnoma čist. ( ta recept ni preverjen iz MOJE strani, sam pri muffnih tezko falis) ************************************************************ MUFFNI Z SADJEM 1 skodelica ovsenih kosmičev1 skodelica jogurta1 jajce 1/4 skodelice sladkorja1 skodelica moke1/4 skodelice olja2 skodelici naribanih jabolk Ovsene kosmiče prelij z jogurtom in pusti približno pol ure, da se dobro namočijo. Jajce in sladkor zmešaj in dodaj ovsenim kosmičem. Dobro premešaj, dodaj moko, olje in jabolka in spet premešaj. Peci v modelčkih za muffine, približno pol ure pri 200 stopinjah. Citiraj Knowledge of what is possible is the beginning of happiness. Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Michelle 16. september 2005 Prijavi Deli 16. september 2005 MUFFNI S KOKOSOM IN VISNJAMI Testo:25 dag moke 3 žličke pecilnega praška 10 dag kokosove moke 10 dag sladkorja 1 vanilijev sladkor 2 jajci 1 dcl mleka 75 ml olja 15 dag polnomastne kisle smetane Nadev: 1 kozarec višenj (odcejene 350 g) Vse navedene sestavine zmešamo z električnim mešalnikom v gladko testo. Testo razporedimo v poseben naoljen pekač za muffine.Odcejene višnje potisnemo v testo. Pečemo pri 180 stopinjah 25 minut. Pečene muffine stresemo iz pekača in jih ohladimo na rešetki. (kaj vse clovek najde, ko mal pobrska ) Citiraj Knowledge of what is possible is the beginning of happiness. Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Michelle 16. september 2005 Prijavi Deli 16. september 2005 Muffni s sadjem 2 skodelici moke1/2 skodelice sladkorja1 pecilni prašek1 ščepec soli1 jajce (jaz dam ta veliko)1 vanilijev sladkor70 g zmehčanega ali stopljenega masla1 skodelica pomarančnega sokanasekljana čokolada (po želji - okoli 100 g)olupljena naribana jabolka (skodelica ali dve)rozine (50 do 100 g, po okusu)suho sadje, narezano na koščke (po okusu, kot rozine)oreški (po okusu, kot rozine) Dobro namastimo modelčke za muffine (če jih imamo) ali pa položimo po dve papirnati posodici drugo v drugo in jih damo na pekač. Nasekljamo čokolado in oreške, če jih bomo uporabili in narežemo suho sadje na koščke, rozine lahko namočimo v mlačno vodo ali rum. Pečico segrejemo na 225 stopinj. Moko, pecilni prašek, sladkor in vanilijev sladkor ter sol zmešamo v eni posodi, v drugi pa razžvrkljamo ali zmeljemo jajce, maslo in pomarančni sok ter oboje narahlo zmešamo skupaj, le toliko, da se suhe sestavine rahlo navlažijo. Na koncu zelo zelo na hitro primešamo še naribana jabolka, nasekljano čokolado in rozine ali/in drugo suho sadje in /ali nasekljane oreške. Modelčke takoj, ko je testo zmešano, napolnimo do cca 2/3 in pečemo približno 15 minut pri 225 stopinjah. ***ta pa je preverjen ze nekaj casa nazaj Citiraj Knowledge of what is possible is the beginning of happiness. Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Pika Pikica 16. september 2005 Prijavi Deli 16. september 2005 Michelle, jst bi pa kr k teb pršla na muffine. Tko, da bi jih ti zame spekla. Sej sam predlagam. Citiraj Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Michelle 16. september 2005 Prijavi Deli 16. september 2005 Pikica, bi res? Od teh, ki sem jih napisala ( recepte), sem preiskusila samo zadnjega Ampak zate itak Muffni navadni cokoladni so res nekaj lahkega za narest. Aja zdej pa se eni bolj iz "mojih" najljubsih NIZKOKALORICNI MUFFNI (kolikor pac to lahko so)Za 12 muffnov 100g bele moke100g polnozrnate moke50g ovsenih kosmicov1 zlicka sode bikarbone2 zlicki pecilnega praska75g zmletega lenenega semenascepec soli100 g rozin 2 jajci250ml mleka z 0,5 % mascobe1 zlicka vanilijeve arome Pecico segrejemo na 180 stopinj. V vecji posodi zmesamo suhe sestavine, v manjsi mokre ( najprej stepemo jajca, potem dodamo mleko). Mokre sestavine prilijemo k suhim in takoj premesamo ( ne prevec testa mesati, ker potem bodo muffni "zbiti"). Pekac za muffne oblozimo s papircki za peko in damo notri testo. Pecemo 20 - 25 minut. Evo te so pa super. Jih velikokrat delamo, odkar je sem nasla recept ( se posebaj mami), aja pa en muffen ma 145kcal ****aja cuker, med, natren dodajas po zelji, men je samo po sebi dost sladko Citiraj Knowledge of what is possible is the beginning of happiness. Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Pika Pikica 16. september 2005 Prijavi Deli 16. september 2005 WOW! A res? Kok s ti prjazna. Ampak zame nov treba nizkokaloričnih. Lohk majo pa dvojno al pa trojno čokolado. Citiraj Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Michelle 16. september 2005 Prijavi Deli 16. september 2005 Men so od kaloricnih najbolj vsec cokolada+banana Dobis, sva se zmenili Evo se eni: Hruskovi Muffni 250 g moke1 pecilni2 žlički cimeta1/4 žličke mletih klinčkov1 jajce120 g sladkorja2 žlici ruma125 g masla ali margarine180 g jogurta100 kisle smetane250 g hrušk (narezanih na kocke) "najprej zmiksala jajce, sladkor, maslo. nato dodala jogurt in kislo smetano, ter počasi primešala še ostale sestavine. Nekaj hrušk sem zamešala v testo, nekaj jih posula po vrhu." Citiraj Knowledge of what is possible is the beginning of happiness. Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
cashy 16. september 2005 Prijavi Deli 16. september 2005 hudooo, mi že čez internet dišijo muffini iz Michelline pečice Citiraj ne vpraš me nič, ker nič ne vem... Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
EnglBengl 16. september 2005 Prijavi Deli 16. september 2005 Pozdrav vsem! A lahko še kšn dobr recept za čokoladne muffine, če smo že glih pr tem? Aja, pa uno od Michelle z banano in čokolado se tud dobr sliš. Če dobim kmal recept, jih nardim že jutr... To bo neki za mojo hčerkico Citiraj živi in pusti živeti Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Bluee 18. september 2005 Avtor Prijavi Deli 18. september 2005 oooooo, hvala....bom šla kr takoj pečt zdj...sam se kr ne morm odločt, ktire bi najprej spekla....hmmmm.... Citiraj Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Marsa 18. september 2005 Prijavi Deli 18. september 2005 Michelle obvladatorka! Citiraj Jaz iščem le eno; da bi izrazil tisto, kar hočem. In ne iščem novih oblik, temveč jih najdem.Picasso Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Michelle 18. september 2005 Prijavi Deli 18. september 2005 Pa saj muffini so taka stvar, da lahko res ful eksperimentiras; sadje, cokolada, suho sadje, otrobi...karkoli pac. Drugace je pa polno receptov po netu, pri nas se pac drzimo treh ( pac zame je zdaj tist nizkokaloricen najboljsi). No naprimer: Banana in cokolada 2 jajci25 dag moke iz celega žitnega zrna2 bananipest čokoladnih koščkov (1 zavitek čok. kroglic za peko)2 žlički pecilnega praška1 žlička sode bikarbone10 dag rjavega sladkorja (mascavo)po 1 zavitek vanilijevega, rumovega in limoninega sladkorja1.5 dl jogurta 1 dl do 1.5 dl mleka4 dag zmehčanega masla Jajci stepemo in dodamo vse vrste sladkorja. Banani pretlačimo oz. zmeljemo. Dodamo jogurt, maslo in 1 dl mleka, nato pa še moko s pecilnim praškom in sodo. Z mešalcem dobro premešamo. Če se nam zdi masa pregosta (odvisno je od tipa moke), dodamo še preostanek mleka. Na koncu vmešamo še čokolado in z žlico porazdelimo v jamice na pekaču za muffine. Citiraj Knowledge of what is possible is the beginning of happiness. Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Marsa 18. september 2005 Prijavi Deli 18. september 2005 <{POST_SNAPBACK}> Citiraj Jaz iščem le eno; da bi izrazil tisto, kar hočem. In ne iščem novih oblik, temveč jih najdem.Picasso Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
EnglBengl 19. september 2005 Prijavi Deli 19. september 2005 Kul, hvala Michelle Citiraj živi in pusti živeti Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
freia 19. september 2005 Prijavi Deli 19. september 2005 Jaz imam en silno preprost recept, a ja, pri nas jim rečemo kar mufkoti MUFKOTI S ČOKOLADO Rabiš:250 g moke5 žlic sladkorjaščepec soli1 pecilni prašek3 žlice kakava200 g jedilne čokolade50 g masla 2 dl mleka1 jajce Moko, sladkor, ščepec soli, pec.prašek, 3 žlice kakava, na koščke narezano čokolado zmešaš, narahlo primešaš stopljeno maslo (pazljivo, z žlico, da ne stopiš vse čokolade), temu primešaš v mleku razžvrkljano jajce. Daš v modele (če jih delaš 12, pride za zvrhano žlico), pečeš v na 200 stopinj C predgreti pečici 15-20 minut (jaz to delam točno vmes – 17,5 min). Ne vlečeš takoj iz modelov, ker so koščki čokolade relativno tekoči – če delaš to s papirčki, pa itak ni panike. Dober tek! Citiraj Življenje se ne meri po številu vdihov, pač pa po trenutkih, ki ti dih vzamejo. Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
emmzi 11. oktober 2005 Prijavi Deli 11. oktober 2005 kakšni recepti a ma kdo recept za muffine z želejem?????????? moja prijateljica jih ful velikrat speče sam prav da zmer za muffine pogleda na internet sam men noče tiste strani naložit, mi zmer računalnik zamrzne pa še recept je v francoščini :xx!: :xx!: Citiraj "Remember when I told you how myKin is different in some ways?And how you should not fall in loveWith someone like me, anyway...Between the lines, people see signsWhen they feel the sear, every day's fear...And one night their torchesFind the girl without a name...And the one who has herLove is no more safe..." Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Michelle 11. oktober 2005 Prijavi Deli 11. oktober 2005 Se en tak:Suhe sestavine:160 g moke50 g mletih orehov50 g kokosove moke3 jedilne žlice kakava1 zvrhana žlička sode bikarbone50 g sladkorja50 g vanilijevega sladkorja Mokre sestavine:2 jajci1 lonček kisle smetane (180 g)120 g mleka2 zvrhani žlici nugatove kreme75 ml olja Ostalo:12 do 24 pralinejev ali rumovih kroglicčokoladni preliv in bonbončki ali drugi okraski za dekoracijo Pečico segrejemo na 180 stopinj. Ločeno zmešamo suhe in mokre sestavine, pri čemer sladkor zmešamo z mokrimi sestavinami. Na hitro vmešamo suhe sestavine v mokre in napolnimo pekač. Pralineje - glede na velikost sta v 1 muffinu lahko tudi 2 - pritisnemo v maso (po potrebi dodamo k vsakemu še malo mase, da se pralineji prekrijejo). Citiraj Knowledge of what is possible is the beginning of happiness. Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Aliana 16. oktober 2005 Prijavi Deli 16. oktober 2005 Vprašanje: kaj je fora sode bikarbone v muffinih? Če dam sam pecilni prašek - a bo kej narobe? Nimam sode.... Citiraj WHEN LIFE PUTS STONES IN YOUR WAY BUILD SOMETHING NICE OUT OF THEM loesje Spet nazaj - Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
aakhut 16. oktober 2005 Prijavi Deli 16. oktober 2005 jst mam klele v zhaklu ene 5 kil perja (letoshnja zhetev )...a bi kera sodelovala pri peki ..OM.. Citiraj tut che pisker okol obrnesh pa se nanga vsedesh.....she zmeri sedish na dnu piskra Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Aliana 16. oktober 2005 Prijavi Deli 16. oktober 2005 Nared ti putr, pa se zmenmo * ma nc, bom sla jaz kar brez sode delat, pa da vidmo kaj rata... ((ufff, kaka grda slovenscina :xx!: )) za v drugo temo... Citiraj WHEN LIFE PUTS STONES IN YOUR WAY BUILD SOMETHING NICE OUT OF THEM loesje Spet nazaj - Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
aakhut 16. oktober 2005 Prijavi Deli 16. oktober 2005 <{POST_SNAPBACK}>Nared ti putr, pa se zmenmo [/i] kul....bom shu kuhat u martulk...k che kle bo pu centra smrdel pol pa muffin-party za noulet ..OM.. Citiraj tut che pisker okol obrnesh pa se nanga vsedesh.....she zmeri sedish na dnu piskra Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Aliana 16. oktober 2005 Prijavi Deli 16. oktober 2005 točno tole o smrdenju... no, dil njujirparti.. Citiraj WHEN LIFE PUTS STONES IN YOUR WAY BUILD SOMETHING NICE OUT OF THEM loesje Spet nazaj - Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
5rca 16. oktober 2005 Prijavi Deli 16. oktober 2005 Jst nimam rorčka za muffine pa peka mi ne gre tok dobr od rok. Sam eno rahlo čokoladno pecivo mi gre full dobr, angel brownies, sm na Oprah enkrat zvedla za recept Tko da Michelle jst bi se tut na kak muffin povabila če boš kdaj imela odveč, za dva, prideva na daljši izlet v moj najljubši kraj v Slovenija pa lahko v jezeru noge namakamo, če bo pa pozimi gremo pa lahk vsi skup drsat Citiraj 5rca http://www.lunin.net/forum/style_emoticons/default/flower.gifA charioteer fights alone; it moves from one place to the next, water to land and back again - conscious and unconscious, Earthly and spiritual. The Chariot indicates loyalty and faith and motivation; a conviction that will lead to victory no matter the odds! Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
El Nino 16. oktober 2005 Prijavi Deli 16. oktober 2005 js bi tud muffine aliana a jih je se kaj ostalo? Citiraj Rad bi se z vami družil tudi v živo, povejte mi če se kdaj mudite v moji okolici LJ, Moste. Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Recommended Posts
Pridruži se debati
Objaviš lahko takoj in se registriraš kasneje. Če si član, se prijavi in objavi pod svojim računom.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.