Todika 23. december 2005 Prijavi Deli 23. december 2005 ojla... micky hehe, todika... hodim po celu... js tud Citiraj KO OVDE NE POLUDI, TAJ NIJE NORMALAN.... Bora Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Michelle 23. december 2005 Prijavi Deli 23. december 2005 Jaz sem za zraven bozicnega darila vsem 3 prijateljicam, s katerim smo se obdarovale, letos spekla se vsaki kosarico muffinov. Sem pa naredila dokaj preproste...s cokolado, rozinami pa se kandiranim sadjem ( mesano).Sem zadela cisto, je bilo vsem zelo zelo vsec Recept je podoben tistemu, ki ga je nekdo dal tu ( mislim da freia), samo da sem namesto orehov dala sadje. Te kosarice so d best darilo. Tako osebno. Babici sem poleg tega dala v kosaro se domace medice, cokoladne piskote pa gobe, ki smo jih shranili pa tak...je bla ful vesela...tko fajn poleg darila se mi zdi In MUSHI! welcome back Citiraj Knowledge of what is possible is the beginning of happiness. Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
mushi 6. januar 2006 Prijavi Deli 6. januar 2006 js tud hehe.. se mi je zadnjič v merkatorju zdel da bi lahk bla ti... tko po slikci sodeč.. sam who know... thanx michelle! Citiraj Mushi Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Michelle 16. januar 2006 Prijavi Deli 16. januar 2006 Se eni nizkokalorčini: Jabolčni muffini z orehi Suhe sestavine:100 g bele moke100 g polnozrnate moke50 g ovsenih kosmičev75 g mletih orehov2 žlički pecilnega praška1 žličko sode bikarboneščepec soli1 žlička cimeta Mokre sestavine:250 ml mleka z 0,5 odstotka mlečne maščobe1 žličko vanilijeve arome In še:120 g beljakov300 g naribanega jabolka Priprava: Pečico segrejemo na 180o C. V večji posodi zmešamo suhe sestavine, v drugi posodi pa mleko in vanilijevo aromo. Beljake stepemo v trg sneg. Mleko z vanilijo sestavine prilijemo k suhim, dobro premešamo in vmešamo naribano jabolko. Nato po žlicah previdno vmešamo še sneg iz beljakov. Pekač za muffine napolnimo s papirčki za peko in vanje nadevamo testo. Pečemo 20 do 25 minut. 1 muffin = 137,5kcal Citiraj Knowledge of what is possible is the beginning of happiness. Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Todika 23. januar 2006 Prijavi Deli 23. januar 2006 hehe.. se mi je zadnjič v merkatorju zdel da bi lahk bla ti... tko po slikci sodeč.. sam who know... thanx michelle!drugič me pa po rami užgi sam prej me boš u šparu najdla Citiraj KO OVDE NE POLUDI, TAJ NIJE NORMALAN.... Bora Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
ID-ka 22. marec 2006 Prijavi Deli 22. marec 2006 Jaz sem ravnokar spekla prvi pekač mafkotov ... eden je še v pečici. Danes so s kokosom, ananasom in koščki čokolade. Citiraj History must repeat itself because we pay such little attention to it the first time.Blackie Sherrod Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Atena 23. marec 2006 Prijavi Deli 23. marec 2006 Se mi kar sline cedijo... Ima mogoče kdo recept za zelenjavne mufine? Citiraj Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
triple x 23. marec 2006 Prijavi Deli 23. marec 2006 Daš not mal čebule namest rozin, pa maš zelenjavne! Drgač je pa to peciv, če nis vedla, ne morš posod zelenjav not tlačt! Citiraj [color="red"]Baby don´t forget my number![/color] Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
ID-ka 23. marec 2006 Prijavi Deli 23. marec 2006 Se mi kar sline cedijo... Ima mogoče kdo recept za zelenjavne mufine?Sem našla sadno-zelenjavno varianto: http://www.drustvo-gurman.si/recipes.php?S=6&Article=752Pa še ena, ki jo bom pomoje že jutri poskusila... http://www.drustvo-gurman.si/recipes.php?S=6&&Article=753 Če še malo pobrskaš po internetu, boš sigurno našla še kakšen zanimiv recept. Poskusi na www.kulinarika.net.Drugače imam doma še ene dva recepta za mafine, ki niso sladki. Ju bom poiskala in ti ju napišem. Citiraj History must repeat itself because we pay such little attention to it the first time.Blackie Sherrod Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
triple x 23. marec 2006 Prijavi Deli 23. marec 2006 Matr vola vso hrano morte uničt z enimi čudnimi okusi! :xx!: Citiraj [color="red"]Baby don´t forget my number![/color] Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Michelle 23. marec 2006 Prijavi Deli 23. marec 2006 Hm, imam knjigo z recepti z Muffini, pa so vse mogoce ( tudi z mesom, sam to ni zame, pa buckami, ingverjem ).Ti bom v kratkem kaksnega prepisala!Ceprav z zelenjavnimi nimam izkusenj! Citiraj Knowledge of what is possible is the beginning of happiness. Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
ID-ka 23. marec 2006 Prijavi Deli 23. marec 2006 Matr vola vso hrano morte uničt z enimi čudnimi okusi! :xx!: Okusi so različni... (je rekla muha in se usedla na drek) Citiraj History must repeat itself because we pay such little attention to it the first time.Blackie Sherrod Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Atena 24. marec 2006 Prijavi Deli 24. marec 2006 Matr vola vso hrano morte uničt z enimi čudnimi okusi! :xx!: Pa kdo te sili, da tudi ti zelenjavne ješ? Sto ljudi - sto čudi! Citiraj Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Michelle 26. marec 2006 Prijavi Deli 26. marec 2006 Evo, imam zdej knjigico pred sabo...ogromnooooo receptov...praznični, otroški, sadni, z alkotom, sadno-zelenjavni, mesni....kar hočeš! Evo enega: MAFINI IZ BUČK Z LEŠNIKI Sestavine:- maščoba in moka za model ( jaz to NIKOLI ne dam v nobene muffine )- 250g bučk- 200g moke- 2 1/2 kavni žlički pecilnega praška- 1/a kavne žličke sode bikarbone- sol- 100g mletih lešnikov- 1 jajce- 100g sladkorja- 1 zavitek vanilijevega sladkorja- 150g kisle smetane- 80ml olja- 4 jedilne zlice pomarancnega soka- po 50g drobno sesekljanih kandiranih lupin pomarance in limone- sladokor v prahu za posip Kar se tice teh sestavin, sem ze toliko muffinov naredila, da zagotavljam, da ni treba vsega tega notri dat. Priprava ( za cca 12 kosov).1. Pečico segrejemo na 180 stopinj. Pekač za mafne namastimo in potresemo z moko ali pa van damo papirnate modelčke. Bučke očistimo in na drobno nastrgamo.2. Moko zmesamo s pecilnim praskom, sodo bikarbono in s cepcem soli. Dodamo bucke in lesnike. Posebaj premesamo jajce, sladkor, vanilijev sladkor, kislo smetano olje in pomarančni sok. Primešamo še kandirane lupinice.3. Jajčno maso zmešamo z moko in z metlico za sneg ali kuhalnico le otliko premešamo, da se sestavine navlažijo4. S testom napolnimo vdoblinice v modelu za mafine, vendar ne več kot do treh četrtin. Mafine pečemo v pečici na sprednjem vodilu od 20 do 25 minut. Vzamemo jih iz pečice, pustimo počivati 5 minut, nato jih vzamemo iz modela, ohladimo in na tanko potresemo s skladkorjem v prahu. Citiraj Knowledge of what is possible is the beginning of happiness. Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Michelle 26. marec 2006 Prijavi Deli 26. marec 2006 malo bolj pikantno ... KORUZNI MAFINI S PAPRIKO PO MEHIŠKO Sestavine:- mascoba in moka za model- po 1 majhna zelena in rdeča paprika- 100 kosov koruze v zrnju ( iz pločevine )- 100g moke- 150g koruznega zdroba za polento- 150 nastrganega hribovskega sira- 2 1/1 kavni zlicki pecilnega praska- 1/2 kavne zlicke sode bikarbone- sol- sveze zmlet poper- 1 jajce- 60ml olja ( sicer je meni nepotreben )- 300g navadnega jogurta ali kisle smetane ( izberite jogurt ) Priprava:1. Pečico na 180. Namastimo, potresemo z moko in vanje namestimo papirnate modelčke...2. Papriko vzdolžno prerežemo, operemo, očistimo in narežemo na majhne koščke. Koruzo odcedimo na cedilu.3- Dobro premešamo moko, koruzni zdrob, 100g sira, narezano papriko, koruzo, pecilni prašek in sodo bikarbono. Krepko začinimo s soljo in poprom.4. Jajce razzvrkljamo, zmesamo ga z oljem in jogurtom ali kislo smetano. Dodamo mešanico moke in z metlico za sneg ali kuhalnico le toliko premešamo, da se vse sestavine navlažjo.5. S testom napolnimo modelčke za mafine in jih potresemo z preostalim sirom. Pečemo jih 25-30min na srednji višini. Pečene mafine pustimo še 5 minut počivati, nato jih vzamemo iz modelčkov in postrezemo tople ali mrzle. Citiraj Knowledge of what is possible is the beginning of happiness. Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
seal 26. marec 2006 Prijavi Deli 26. marec 2006 Evo KOKOSOVI MUFFNI 2 skodelici (475 ml) večnamenske moke1/4 skodelice (60 ml) sladkorja4 čajne žličke pecilnega praška1 skodelica (240 ml) kokosove mokepol čajne žličke soli1 veliko jajce3 žlice masla ali margarine1 skodelica (240 ml) mleka Zmešaj moko, sladkor, pecilni prašek, kokos in sol. Posebej zmešaj jajca, margarino in mleko, da dobiš gladko maso. Združi suho in mokro mešanico in mešaj tako dolgo, da se suhe sestavine navlažijo.Z jedilno žlico porazdeli dobljeno maso v model za peko mufinov (najbolje je, če vdolbinice v modelu obložiš s papirnatimi modelčki za peko mufinov). Peci v predhodno ogreti pečici pri 175 C cca 15 minut oz. tako dolgo, da bo zobotrebec potem, ko ga potegneš iz sredine mufina, popolnoma čist. ( ta recept ni preverjen iz MOJE strani, sam pri muffnih tezko falis) glavno, da je eno veeeeeliiiiiko jajce Citiraj honor and respect Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Michelle 26. marec 2006 Prijavi Deli 26. marec 2006 glavno, da je eno veeeeeliiiiiko jajce Sej ce ne premores velikega, lahko tud 2 mala Praznični: INGVERJEVI MAFNI S POMARANČNIM LIKERJEM Sestavine:- maščoba in moka za model - 50g kandiranega ingverja- 175g moke- 2 kavni zlicki pecilnega praska- 1/a kavne zlicke sode bikarobone- sol- 100g mehkega masla- 1 jedilna zlica nastrgane lupinice neskropljene pomaranče- 2 jedilni zlici ingverja ( mletega )- 1 jajce- 4 jedilne zlice pomarancnega soka- 3 jedilne zlice pomarancnega likerja ( jaz bi dala več )- 250g sladkorja v prahu- jedilna barva po zelji Priprava za okoli 12 kosov1. Pecico segrejemo na 180 stopinj. Vdolbinice pekaca za mafine namastimo in potresemo z moko ali pa vanje polozimo papirnate modelčke. Z ostrim nozem drobno sesekljamo kandirani ingver.2. V skledi pomešamo moko, ingver, pecilni prašek, sodo bikarbono in scepec soli. maslo penasto zmesamo s sladokrjem, primesamo pomarancno lupinico in 1 jedilno zlico mletega ingverja. nato primesamo se jajca, pomarancni sok in 1 jedilno zlico likerja. mesanico moke dodamo k masleni masi in z metlico toliko premesamo, da se sestavone le navlazijo.3. s testom napolnimo vdolbinice, vendar ne vec kot do treh cetrtin.Mafine pečemo v pečici na srednjem vodilu od 15 do 20 minut, da postanejo zlato rjavi. Vzamemo jih iz pecice, pustimo pocivati 5 minut, nato jih vzamemo iz modela in ohladimo.4. Zmesamo gost preliv iz sladkorja v prahu, preostalega pomarancnega soka in likerja, ostalega mletega ingverja in 1 jedilne zlice vode. Nekaj preliva damo v posebno skodelico in mu primesamo par kapljic jedilne barve. vse mafine premazemo z osnovnim prelivom, nanj pa z obarvnim narisemo vzorce, ali azijske pisanke ( to je recept s pridihom azije ). Citiraj Knowledge of what is possible is the beginning of happiness. Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
seal 26. marec 2006 Prijavi Deli 26. marec 2006 quote name='Michelle' date='26. Mar 2006 ob 13:18' post='662507']Sej ce ne premores velikega, lahko tud 2 mala premorem velikega, sam tist ni jajc Citiraj honor and respect Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Michelle 26. marec 2006 Prijavi Deli 26. marec 2006 Sealcy, ja verjamem, men se tezko zlazes Pa zdaj, ko počasi prihaja čas malin... MALINOVI MAFINI S KISLO SMETANO Sestavine- masoba in moka za model - 200g malin ( lahko tudi zmrznjene)- 120g masla- 120g sladkorja- 1 jajce- 300g kisle smeanje- 250g moke,- 2 1/2 kavne zlicke pecilnega praska- 1/2 sode bikarbone- sol- sladkor v prahu za pospip.. Priprava (12) 1. Pečico segrejemo na 180. Vdolbinice pekaca za mafine namastimo in potresemo z moko ali pa vanje polozimo papirnate modelčke. Sveze maline preberemo, zmrznjene pa samo odmrznemo.2. Penasto zmesamo maslo in sladkor. Primesamo jajce in kislo smetano. V posebni skledi zmesamo moko, pecilni prasek, sodo bikarbono in scepec soli. to dodamo masleni mesanici in jo z metlico za sneg ali kuhalnico premesamo toliko, da se sestavine navlazijo.3. s testom napolnimo vdolbinice v modelu za mafne, vendar ne vec kot do treh cetrtin.Na testo razporedimo maline in jih razhlo potlacimo. Mafne specemo v pecici na srednjem vodilu 20-25 minut, da postanejo zlato rjavi. Vzamemo jih iz pecice, pustimo pocivati 4 min, nato jih vzamemo iz modela in ohladimo. ob koncu jih se na tanko potresemo s sladkorjem v prahu.. dost za dons Citiraj Knowledge of what is possible is the beginning of happiness. Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Michelle 26. marec 2006 Prijavi Deli 26. marec 2006 sicer je ze pomlad, pa napisala sem počasi. če me že misliš pikat. Citiraj Knowledge of what is possible is the beginning of happiness. Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
ID-ka 2. april 2006 Prijavi Deli 2. april 2006 Mal sem iskala po netu kakšne nove ideje... no, tle jih je 10. http://www.rtvslo.si/modload.php?&c_mod=search Citiraj History must repeat itself because we pay such little attention to it the first time.Blackie Sherrod Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
amber 2. avgust 2006 Prijavi Deli 2. avgust 2006 Muffini brez jajc Sestavine: 15 dag masla10 dag sladkorja3 žlice kisle smetane35 dag bele moke (mehke)pol zavitka pecilnega praška1 dcl mleka10 dag narezane čokolade2 žlici kakava (za lepšo, temnejšo barvo)dodatki po želji : zmrnjeno sadje, kokos... Zmešamo maslo ( naj bo mehko, vendar ne stopljeno) sladkor, kislo smetano, da dobimo gladko maso. V drugi posodi zmešamo moko in pecilni prašek in jo hkrati z mešanjem skupaj z mlekom izmenično postopoma dodajamo v maso, dokler ne dobimo testa.Na koncu dodamo narezano čokolado + dodatke.V pekač z vdolbinami (sama imam silikonskega, ga priporočam) z zličko dajemo testo. Če se odločimo da bomo dodali zmrznjeno sadje, najprej damo z zličko nekaj testa in naredimo majhno luknjo, vanjo damo sadje, nato naložimo nanj še malo testa, da zapremo muffin. Pečemo 30 min na 180 C. Recept je bil že večkrat preizkušen Citiraj Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Guest mačona 2. avgust 2006 Prijavi Deli 2. avgust 2006 mmmmm. branje takih receptov ni zame, ker takoj postanem lačna. Citiraj Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
amber 2. avgust 2006 Prijavi Deli 2. avgust 2006 Porny so prav odlični ! Citiraj Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Guest mačona 2. avgust 2006 Prijavi Deli 2. avgust 2006 ljubček, ti pojma nimaš, kaj je to dobra hrana. marsikaj, kar ni estetsko na pogled in spominja na bog ve kaj vse (da bolje, da si ne domišljaš preveč), je okusno. mene od poskušanja neke hrane odvrne vonj (recimo ribji namaz :xx!: ), videz pa ne. Citiraj Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Recommended Posts
Pridruži se debati
Objaviš lahko takoj in se registriraš kasneje. Če si član, se prijavi in objavi pod svojim računom.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.