Skoči na vsebino

Muffins


Bluee

Recommended Posts

Hey! :flower:

Jest mam tut en fajni recept za muffine, in sicer za pizza muffine. Pri nas doma so nad njimi vsi navdušeni! Recept pa je takšn:

- testo:

- 1 dl mlačnega mleka

- žlička sladkorja

- 1/2 zavitka kvasa (21g)

- 250g moke

- 4 žlice masla

- 1 jajce

- sol (po okusu)

- 1/2 žlice mešanih začimb za pico ali origana

- sesekljana čebula (lahko tudi brez, po okusu)

- žlica olja

- 50g naribane šunke (ali salame ali slanine)

- 1 paradižnik (nasekljan na manjše koščke)

- 50g naribanega sira

- 50g sesekljanih šampinjonov (svežih ali iz konzerve)

- postopek priprave:

- najprej v posodici zmešamo mlačno mleko in sladkor ter v tej tekočini raztopimo kvas. Nato v večjo posodo presejemo moko, v sredini naredimo jamico in vanjo vlijemo vzhajan kvas. Dodamo še maslo, jajce, sol in začibme za pico in malo premešamo. Čebulo prepražimo na olju in jo nato dodamo v maso za testo, skupaj s šunko, paradižnikom, šampinjoni in 1/2 naribanega sira. Vse sestavine vgnetemo skupaj ročno ali pa z ročnim mešalnikom. testo razdelimo na 12 delov in oblikujemo v kroglice, ki jih položimo v vdolbino pekača. kroglice potresemo z preostalo 1/2 sira. pečemo jih 25 minut pri 250 stopinjah.

 

Upam, da boste poskusli recept in da vam bo vsem všeč.

Dober tek!

Never let the fear of striking out keep you from playing the game!!!
Link to comment
Deli na socialnih omrežjih

  • 1 year later...
A lahko kdo pove, kako se naredi une čokoladne ki so celi čokoladni, in prosim, apeliram, vse prisotne, da če že žele kvariti božanske jedi z algami, orehi, kandiranim sranjem pardon sadjem, naj to pošiljajo po osih,

Ja pa kaj še!!!! xrolleyesx :eek: xrolleyesx xrolleyesx

 

Čokoladni muffini

1

 

1/4 skodelice surovega masla

15 dag čokolade

2 jajci

1 in 1/2 skodelice sladkorja

2 skodelici moke

1 in 1/2 skodelice mleka

2 žlički pecilnega praška

1/2 žličke soli

vanilijev sladkor

 

Maslo in čokolado stopimo skupaj. Dodamo stepenemu jajcu s sladkorjem. Presejemo suhe sestavine in jih izmenoma z mlekom dodamo prvi mešanici. Premešamo in napolnimo s papirnatimi oblogami 12 skodelic in pečemo pri 180 stopinjah 20 minut.

 

Čokoladni muffini 2

2 tablici jedilne čokolade po 100g (lahko tudi manj, če nimate radi premočnega okusa)

250 g moke

1 žlička pecilnega praška

125 g mehkega masla

100 g sladkorja

2 jajci

5 žlic mleka

 

1. Pečico segrejemo na 180 stopinj (ventilatorsko na 160). S papirnatimi modelčki obložimo vdolbinice pekača. Jedilno čokolado grobo nasekljamo.

2. V skledi zmešamo moko in pecilni prašek. V drugi posodi pa penasto stepemo maslo s sladkorjem. Dodamo jajca in mleko ter to zmešamo v gladko maso, dodamo čokolado. Nanjo stresemo mešanico moke in pecilnega praška in vse skupaj na hitro premešamo.

3. S testom napolnimo vdolbinice pekača do 2/3, da bodo mafini dobili tipično kapico in pečemo cca. 25 minut. Potem jih vzamemo iz pečice in ohladimo.

 

Čokoladni muffini 3

220 g moke

1 žlička pecilnega praška

125 g zmehčanega surovega masla

2 jajci

100 g sladkorja

5 žlic mleka

200 g na koščke narezane jedilne čokolade

 

Moko presejemo s pecilnim praškom. Maslo penasto vmešamo, nato postopoma dodajamo sladkor, jajca in mleko. Na hitro umešamo še moko s pecilnim praškom in nazadnje dodamo še koščke čokolade. Maso nadevamo v papirnate modelčke, ki smo jih vstavili v pekač za muffine. Pečemo 30 - 35 minut na 180 stopinj.

 

Čokoladnimi muffini 4

 

120 g sladkorja

120 g masla ali margarine

1 jajce

150 g kisle smetane ali navadnega jogurta

175 g moke

1/2 pecilnega praška

3 jedilne žličke kakava

50 g nasekljane čokolade

 

Najprej zmešamo maslo in sladkor, nato dodamo jajce in kislo smetano. Posebej zmešamo ostale sestavine in jih nato primešamo k prvi masi. Maso damo v modelčke in pečemo 15 - 20 minut pri 200 stopinjah

 

vir: kulinarika.net

Knowledge of what is possible is the beginning of happiness.
Link to comment
Deli na socialnih omrežjih

Ja, ja... okusi se menjajo!

xyesx

 

Ampak domači mafini so najboljši! :vtz:

 

Jaz odvzamem tem receptom edino jajca, ker jih ne maram. In dam tud nekoliko manj sladkorja, ker je veliko čokolade...

 

Muffini

 

Sestavine:

 

12 dag masla

9 dag sladkorja

3 žlice kisle smetane

40 dag bele moke (mehke)

pol zavitka pecilnega praška

1 dcl mleka (toliko da dobimo gladko maso)

10 dag narezane čokolade

2 žlici kakava nesladkanega (za lepšo, temnejšo barvo)

dodatki po želji : zmrznjeno sadje, kokos, banane, arašidi...

 

Domišljija nima meja … ;0)

 

Zmešamo maslo ( damo v mikrovalovno: naj bo mehko, vendar ne stopljeno, če je preveč mehko, ga daj za par min. v zmrzovalnik), sladkor, kislo smetano, da dobimo gladko maso. V drugi posodi zmešamo moko in pecilni prašek, ter ju hkrati skupaj z mlekom izmenično, postopoma dodajamo v maso, dokler ne dobimo gladko testo.

Na koncu dodamo narezano čokolado + vse dodatke.

V pekač z vdolbinami (sama imam silikonskega, ga priporočam) z zličko dajemo testo. Če se odločimo, da bomo dodali zmrznjeno sadje, najprej damo z zličko nekaj testa in naredimo majhno luknjo, vanjo damo sadje, nato naložimo nanj še malo testa, da zapremo muffin.

Link to comment
Deli na socialnih omrežjih

Dobro, ampak ne bom se pa zadrzevala pri pisanju receptov, ki so mi všeč, ker en tukaj ne mara sestavin. Pa kaj še no!

 

Jah jaz imam najraje čokolado+banano.

Knowledge of what is possible is the beginning of happiness.
Link to comment
Deli na socialnih omrežjih

Če damo sadje in orehe in rožičevo moko, potem to več niso muffinsi ampak Žbljakinsi.

Ni res. Še vedno so to muffini. Niso čokoladni, ampak so sadni, ali orehovi ali karkoli. Muffini.

Sem malce pogledala zgodovino in se daje različne stvari v muffine že kar nekaj časa.

 

 

mah porny se mora nekje mal skozlat x:o)x

:palec: xyesx

Knowledge of what is possible is the beginning of happiness.
Link to comment
Deli na socialnih omrežjih

  • 3 weeks later...

ja, logika xrolleyesx najprej spečeš mafine, potem pa počakaš, da se ohladijo in z zobotrebcem zapikuješ not koščke čokolade. če nočeš, da se vidijo luknjice, si moraš pa pač vzet mal več časa in vzet v roke une ta male škarjice za nohte strižt in rezat ven iz mafina koščke testa, ki jih potem, ko si dodal čokolado, porineš nazaj na njihovo mesto.

simpl ko pasulj xrolleyesx

WHEN LIFE PUTS STONES IN YOUR WAY

BUILD SOMETHING NICE OUT OF THEM

 

loesje

 

 

Spet nazaj -

Link to comment
Deli na socialnih omrežjih

ja, logika xrolleyesx najprej spečeš mafine, potem pa počakaš, da se ohladijo in z zobotrebcem zapikuješ not koščke čokolade. če nočeš, da se vidijo luknjice, si moraš pa pač vzet mal več časa in vzet v roke une ta male škarjice za nohte strižt in rezat ven iz mafina koščke testa, ki jih potem, ko si dodal čokolado, porineš nazaj na njihovo mesto.

simpl ko pasulj xrolleyesx

jaz pa namesto zobotrebca uporabim ta tanko pinceto. gre lažje. :inocent:

Link to comment
Deli na socialnih omrežjih

:lol:

 

mogoč bi pa drugič čokolado narezal na malo večje koščke ;)

 

:palec:

Ne vem, a čaram al kaj, ampak jaz čokolado narežem na velike koščke, dam pečt in ko se mafini ohladijo, pač čutiš čokoladne koščke...vedno...

Knowledge of what is possible is the beginning of happiness.
Link to comment
Deli na socialnih omrežjih

Vilamalina, tud pinceta ni slaba ideja, bom naslednjič poskusla xyesx :inocent: x:o)x

 

 

Porny, ne smeš bit požrešen in morš počakat ene pol ure, da se mal ohladijo.. pol grejo brez problema ven iz pekača al pa iz papirčkov. (s tem mal rešiš tud problem stopljene čokolade, ker ima čas se nazaj strdit)

 

 

Material za joške mam pa jaz v obliki zvezdice, za kolače pečt.. bla kar presenečena, da tko fajn deluje...

WHEN LIFE PUTS STONES IN YOUR WAY

BUILD SOMETHING NICE OUT OF THEM

 

loesje

 

 

Spet nazaj -

Link to comment
Deli na socialnih omrežjih

ravnokar spekla čomfe. Iz peki papirja izrežem krogce, jih dam v modlečke in vanje vlijem maso. Ko so mafni pečeni, odstranim peki papir,če imamao goste jih dam v ta lepe papirčke, za doma jih pa itak prehitro pojemo.

Ma, a veš, amber, jaz mam kar ene predsodke pred silikonskim pekačem Ne gre skup z mojo kmečko rajtngo, da bi se ta gumi reč obnesva.

OM MANI PADME HUM
Link to comment
Deli na socialnih omrežjih

Čarli...veš je prav fajn. Jaz sem bila tudi malo skeptična na začetku, sedaj pa pečem mafine z njimi že dve leti in se res super obnese! x:)x

 

In še čudovite barve sta: en je rdeč, drugi pa moder...

Link to comment
Deli na socialnih omrežjih

Tis čist zmešan x:o)x x;)x to so pekači! In dobro veš,da imam rada žive barve...

 

Valda mafini ma da so temno rjavi, znam sčarat da so točno taki kot izpod Name, greva stavt :frog:

Link to comment
Deli na socialnih omrežjih

  • 3 weeks later...
Zadnjič sem jih naredila z unimi After eight čokoladicami (recept sem na kulinariki staknila) in so bili ful dobri. Sicer pa po novem ne mažem več pekača, ampak dam ene papirčke spodaj pa je.
Link to comment
Deli na socialnih omrežjih

  • 1 year later...

OK, tole si sam zapišem, da ne bom pozabila kako sem improvizirala, če slučajno uspe...

 

Suhe sestavine:

2,5 skodelici polnozrnate moke

1 skodelica kokosa

1 žlica rjavega sladkorja

1 pecilni prašek

2 žlici kakava v prahu

 

Mokre sestavine:

1 skodelica okare (namesto jajc)

2 skodelici sojinega mleka

 

na 180*, 30 minut.

 

prva polovica se peče, v drugo polovico sem pa zrezala še eno banano... mam samo en pladenj, tko da bo v dveh porcijah..

nimam pojma, če bo uspelo, ker je samo polnozrnata moka, nič jajc, skor nič sladkorja... xnckrivx

WHEN LIFE PUTS STONES IN YOUR WAY

BUILD SOMETHING NICE OUT OF THEM

 

loesje

 

 

Spet nazaj -

Link to comment
Deli na socialnih omrežjih

  • 1 year later...
  • 1 year later...

Pridruži se debati

Objaviš lahko takoj in se registriraš kasneje. Če si član, se prijavi in objavi pod svojim računom.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Dodaj komentar...

×   Prilepil/a si oblikovano vsebino..   Odstrani oblikovanje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Tvoja prejšnja vsebina je povrnjena.   Izprazni urejevalnik

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Nalagam...
×
×
  • Objavi novo...