Teyka 2. avgust 2006 Prijavi Deli 2. avgust 2006 Hey! Jest mam tut en fajni recept za muffine, in sicer za pizza muffine. Pri nas doma so nad njimi vsi navdušeni! Recept pa je takšn: - testo:- 1 dl mlačnega mleka- žlička sladkorja- 1/2 zavitka kvasa (21g)- 250g moke- 4 žlice masla - 1 jajce- sol (po okusu)- 1/2 žlice mešanih začimb za pico ali origana- sesekljana čebula (lahko tudi brez, po okusu)- žlica olja- 50g naribane šunke (ali salame ali slanine)- 1 paradižnik (nasekljan na manjše koščke)- 50g naribanega sira- 50g sesekljanih šampinjonov (svežih ali iz konzerve) - postopek priprave:- najprej v posodici zmešamo mlačno mleko in sladkor ter v tej tekočini raztopimo kvas. Nato v večjo posodo presejemo moko, v sredini naredimo jamico in vanjo vlijemo vzhajan kvas. Dodamo še maslo, jajce, sol in začibme za pico in malo premešamo. Čebulo prepražimo na olju in jo nato dodamo v maso za testo, skupaj s šunko, paradižnikom, šampinjoni in 1/2 naribanega sira. Vse sestavine vgnetemo skupaj ročno ali pa z ročnim mešalnikom. testo razdelimo na 12 delov in oblikujemo v kroglice, ki jih položimo v vdolbino pekača. kroglice potresemo z preostalo 1/2 sira. pečemo jih 25 minut pri 250 stopinjah. Upam, da boste poskusli recept in da vam bo vsem všeč. Dober tek! Citiraj Never let the fear of striking out keep you from playing the game!!! Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Michelle 15. januar 2008 Prijavi Deli 15. januar 2008 A lahko kdo pove, kako se naredi une čokoladne ki so celi čokoladni, in prosim, apeliram, vse prisotne, da če že žele kvariti božanske jedi z algami, orehi, kandiranim sranjem pardon sadjem, naj to pošiljajo po osih,Ja pa kaj še!!!! xrolleyesx Čokoladni muffini1 1/4 skodelice surovega masla 15 dag čokolade 2 jajci 1 in 1/2 skodelice sladkorja 2 skodelici moke 1 in 1/2 skodelice mleka 2 žlički pecilnega praška 1/2 žličke soli vanilijev sladkor Maslo in čokolado stopimo skupaj. Dodamo stepenemu jajcu s sladkorjem. Presejemo suhe sestavine in jih izmenoma z mlekom dodamo prvi mešanici. Premešamo in napolnimo s papirnatimi oblogami 12 skodelic in pečemo pri 180 stopinjah 20 minut. Čokoladni muffini 2 2 tablici jedilne čokolade po 100g (lahko tudi manj, če nimate radi premočnega okusa)250 g moke1 žlička pecilnega praška125 g mehkega masla100 g sladkorja2 jajci5 žlic mleka 1. Pečico segrejemo na 180 stopinj (ventilatorsko na 160). S papirnatimi modelčki obložimo vdolbinice pekača. Jedilno čokolado grobo nasekljamo.2. V skledi zmešamo moko in pecilni prašek. V drugi posodi pa penasto stepemo maslo s sladkorjem. Dodamo jajca in mleko ter to zmešamo v gladko maso, dodamo čokolado. Nanjo stresemo mešanico moke in pecilnega praška in vse skupaj na hitro premešamo.3. S testom napolnimo vdolbinice pekača do 2/3, da bodo mafini dobili tipično kapico in pečemo cca. 25 minut. Potem jih vzamemo iz pečice in ohladimo. Čokoladni muffini 3220 g moke1 žlička pecilnega praška125 g zmehčanega surovega masla2 jajci100 g sladkorja5 žlic mleka200 g na koščke narezane jedilne čokolade Moko presejemo s pecilnim praškom. Maslo penasto vmešamo, nato postopoma dodajamo sladkor, jajca in mleko. Na hitro umešamo še moko s pecilnim praškom in nazadnje dodamo še koščke čokolade. Maso nadevamo v papirnate modelčke, ki smo jih vstavili v pekač za muffine. Pečemo 30 - 35 minut na 180 stopinj. Čokoladnimi muffini 4 120 g sladkorja120 g masla ali margarine1 jajce150 g kisle smetane ali navadnega jogurta175 g moke1/2 pecilnega praška3 jedilne žličke kakava50 g nasekljane čokolade Najprej zmešamo maslo in sladkor, nato dodamo jajce in kislo smetano. Posebej zmešamo ostale sestavine in jih nato primešamo k prvi masi. Maso damo v modelčke in pečemo 15 - 20 minut pri 200 stopinjah vir: kulinarika.net Citiraj Knowledge of what is possible is the beginning of happiness. Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
amber 15. januar 2008 Prijavi Deli 15. januar 2008 Ja, ja... okusi se menjajo! Ampak domači mafini so najboljši! Jaz odvzamem tem receptom edino jajca, ker jih ne maram. In dam tud nekoliko manj sladkorja, ker je veliko čokolade... Muffini Sestavine: 12 dag masla9 dag sladkorja3 žlice kisle smetane40 dag bele moke (mehke)pol zavitka pecilnega praška1 dcl mleka (toliko da dobimo gladko maso)10 dag narezane čokolade2 žlici kakava nesladkanega (za lepšo, temnejšo barvo)dodatki po želji : zmrznjeno sadje, kokos, banane, arašidi... Domišljija nima meja … ;0) Zmešamo maslo ( damo v mikrovalovno: naj bo mehko, vendar ne stopljeno, če je preveč mehko, ga daj za par min. v zmrzovalnik), sladkor, kislo smetano, da dobimo gladko maso. V drugi posodi zmešamo moko in pecilni prašek, ter ju hkrati skupaj z mlekom izmenično, postopoma dodajamo v maso, dokler ne dobimo gladko testo.Na koncu dodamo narezano čokolado + vse dodatke.V pekač z vdolbinami (sama imam silikonskega, ga priporočam) z zličko dajemo testo. Če se odločimo, da bomo dodali zmrznjeno sadje, najprej damo z zličko nekaj testa in naredimo majhno luknjo, vanjo damo sadje, nato naložimo nanj še malo testa, da zapremo muffin. Citiraj Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Michelle 15. januar 2008 Prijavi Deli 15. januar 2008 Dobro, ampak ne bom se pa zadrzevala pri pisanju receptov, ki so mi všeč, ker en tukaj ne mara sestavin. Pa kaj še no! Jah jaz imam najraje čokolado+banano. Citiraj Knowledge of what is possible is the beginning of happiness. Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
amber 15. januar 2008 Prijavi Deli 15. januar 2008 Jaz imam pa najraje: banano, višnje + čokolado Citiraj Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
klarus 15. januar 2008 Prijavi Deli 15. januar 2008 kam bi pa prišli, če bi imeli vsi enak okus Citiraj There is One Mind, One Truth, One Source in the Universe, and I AM ONE with ALL there is." Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Michelle 15. januar 2008 Prijavi Deli 15. januar 2008 Če damo sadje in orehe in rožičevo moko, potem to več niso muffinsi ampak Žbljakinsi.Ni res. Še vedno so to muffini. Niso čokoladni, ampak so sadni, ali orehovi ali karkoli. Muffini.Sem malce pogledala zgodovino in se daje različne stvari v muffine že kar nekaj časa. mah porny se mora nekje mal skozlat Citiraj Knowledge of what is possible is the beginning of happiness. Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
amber 15. januar 2008 Prijavi Deli 15. januar 2008 Je dobra kombinacija Mystica, kajne? Porny... s teboj pa vemo kako je, ko si neki glede kakršnekoli hrane zapičiš v glavo. Citiraj Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Aliana 31. januar 2008 Prijavi Deli 31. januar 2008 ja, logika najprej spečeš mafine, potem pa počakaš, da se ohladijo in z zobotrebcem zapikuješ not koščke čokolade. če nočeš, da se vidijo luknjice, si moraš pa pač vzet mal več časa in vzet v roke une ta male škarjice za nohte strižt in rezat ven iz mafina koščke testa, ki jih potem, ko si dodal čokolado, porineš nazaj na njihovo mesto.simpl ko pasulj Citiraj WHEN LIFE PUTS STONES IN YOUR WAY BUILD SOMETHING NICE OUT OF THEM loesje Spet nazaj - Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
vilamalina 3. februar 2008 Prijavi Deli 3. februar 2008 ja, logika najprej spečeš mafine, potem pa počakaš, da se ohladijo in z zobotrebcem zapikuješ not koščke čokolade. če nočeš, da se vidijo luknjice, si moraš pa pač vzet mal več časa in vzet v roke une ta male škarjice za nohte strižt in rezat ven iz mafina koščke testa, ki jih potem, ko si dodal čokolado, porineš nazaj na njihovo mesto.simpl ko pasulj jaz pa namesto zobotrebca uporabim ta tanko pinceto. gre lažje. Citiraj Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
klarus 3. februar 2008 Prijavi Deli 3. februar 2008 mogoč bi pa drugič čokolado narezal na malo večje koščke Citiraj There is One Mind, One Truth, One Source in the Universe, and I AM ONE with ALL there is." Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Michelle 3. februar 2008 Prijavi Deli 3. februar 2008 mogoč bi pa drugič čokolado narezal na malo večje koščke Ne vem, a čaram al kaj, ampak jaz čokolado narežem na velike koščke, dam pečt in ko se mafini ohladijo, pač čutiš čokoladne koščke...vedno... Citiraj Knowledge of what is possible is the beginning of happiness. Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
klarus 3. februar 2008 Prijavi Deli 3. februar 2008 ma sej to je logično....manjši kot so koščki, večja je možnost, da se zmešajo med testo Citiraj There is One Mind, One Truth, One Source in the Universe, and I AM ONE with ALL there is." Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
amber 3. februar 2008 Prijavi Deli 3. februar 2008 Moraš pridet k meni v uk, da boš videl kako se to dela! Najboljši so pa silikonski pekači, se nič ne prime! P.s.: ravnokar spekla mafine Citiraj Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
amber 3. februar 2008 Prijavi Deli 3. februar 2008 A dej nikar ne imej takšnih predsodkov! Da bi ti vidu kako se fajn obnesejo! Citiraj Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Aliana 3. februar 2008 Prijavi Deli 3. februar 2008 Vilamalina, tud pinceta ni slaba ideja, bom naslednjič poskusla Porny, ne smeš bit požrešen in morš počakat ene pol ure, da se mal ohladijo.. pol grejo brez problema ven iz pekača al pa iz papirčkov. (s tem mal rešiš tud problem stopljene čokolade, ker ima čas se nazaj strdit) Material za joške mam pa jaz v obliki zvezdice, za kolače pečt.. bla kar presenečena, da tko fajn deluje... Citiraj WHEN LIFE PUTS STONES IN YOUR WAY BUILD SOMETHING NICE OUT OF THEM loesje Spet nazaj - Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
vilamalina 3. februar 2008 Prijavi Deli 3. februar 2008 morda bi se dalo tud s pihalnikom, če imaš dobra pljuča. material za joške bi pa jaz tudi imela. mi je čisto vseeno katere oblike Citiraj Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
vilamalina 3. februar 2008 Prijavi Deli 3. februar 2008 material za joške za joške al za muffine?joj, sem zakomplicirala. najprej za muffine in potem, ko bom tisti material iz materiala za muffine dajala vase, upam, da bo šlo kaj v joške. Citiraj Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
čarli 4. februar 2008 Prijavi Deli 4. februar 2008 ravnokar spekla čomfe. Iz peki papirja izrežem krogce, jih dam v modlečke in vanje vlijem maso. Ko so mafni pečeni, odstranim peki papir,če imamao goste jih dam v ta lepe papirčke, za doma jih pa itak prehitro pojemo. Ma, a veš, amber, jaz mam kar ene predsodke pred silikonskim pekačem Ne gre skup z mojo kmečko rajtngo, da bi se ta gumi reč obnesva. Citiraj OM MANI PADME HUM Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
amber 5. februar 2008 Prijavi Deli 5. februar 2008 Čarli...veš je prav fajn. Jaz sem bila tudi malo skeptična na začetku, sedaj pa pečem mafine z njimi že dve leti in se res super obnese! In še čudovite barve sta: en je rdeč, drugi pa moder... Citiraj Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
amber 5. februar 2008 Prijavi Deli 5. februar 2008 Tis čist zmešan to so pekači! In dobro veš,da imam rada žive barve... Valda mafini ma da so temno rjavi, znam sčarat da so točno taki kot izpod Name, greva stavt Citiraj Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
kala* 22. februar 2008 Prijavi Deli 22. februar 2008 Zadnjič sem jih naredila z unimi After eight čokoladicami (recept sem na kulinariki staknila) in so bili ful dobri. Sicer pa po novem ne mažem več pekača, ampak dam ene papirčke spodaj pa je. Citiraj Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Aliana 25. november 2009 Prijavi Deli 25. november 2009 OK, tole si sam zapišem, da ne bom pozabila kako sem improvizirala, če slučajno uspe... Suhe sestavine:2,5 skodelici polnozrnate moke1 skodelica kokosa1 žlica rjavega sladkorja1 pecilni prašek2 žlici kakava v prahu Mokre sestavine:1 skodelica okare (namesto jajc)2 skodelici sojinega mleka na 180*, 30 minut. prva polovica se peče, v drugo polovico sem pa zrezala še eno banano... mam samo en pladenj, tko da bo v dveh porcijah..nimam pojma, če bo uspelo, ker je samo polnozrnata moka, nič jajc, skor nič sladkorja... 1 Citiraj WHEN LIFE PUTS STONES IN YOUR WAY BUILD SOMETHING NICE OUT OF THEM loesje Spet nazaj - Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
lalalele 3. maj 2011 Prijavi Deli 3. maj 2011 Nyamiiii Citiraj Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
oldskulride 27. maj 2012 Prijavi Deli 27. maj 2012 Mafini so res dobra sladica, jo lahko hitr nardiš. Sicer pa priporočam tole stran, je samo za mafine specializirana: Klik 1 Citiraj Zapiski za EF Ljubljana Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Recommended Posts
Pridruži se debati
Objaviš lahko takoj in se registriraš kasneje. Če si član, se prijavi in objavi pod svojim računom.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.