Skoči na vsebino

Odziv ljudi na astrologijo

Pinka

Recommended Posts

Olja!

Meni se neprestano dogaja, da me ljudje čudno oziroma začudeno gledajo, ko omenim, da me astrologija zelo zanima.

Večina ljudi s katerimi se srečujem jo povezuje z horoskopom, zato so odzivi npr. "A ti verjameš v horoskop?" ipd. Tako, da moram vsem razlagat, kaj to sploh je. Pri večini odzivov vidim, da mislijo, da je to en larifari oziroma kr neki.

To temo sem odprla predvsem, ker me zanima kakšne izkušnje imate vi stem.

P.S. Zanimivo, da je astrologija ena najstarejših ved pa jo tako malo ljudi zares pozna.

xrolleyesx

What lies behind us and what lies before us are tiny matters compared to what lies within us. - Emerson
Deli na socialnih omrežjih

...ne omenjam ljudem, da me to zanima... vedno so me zanimale stvari pred katerimi so meli ljudje predsodke zgolj zato, ker jih niso poznali in sem se navadu, da je nesmiselno zgublat energijo za prepricevat ljudi... se cist o drugih temah z ljudmi pogovarjam...

You can't be a real country unless you have a beer and an airline. It helps if you have some kind of a football team, or some nuclear weapons, but at the very least you need a beer.

Frank Zappa

<{POST_SNAPBACK}>...ne omenjam ljudem, da me to zanima... vedno so me zanimale stvari pred katerimi so meli ljudje predsodke zgolj zato, ker jih niso poznali in sem se navadu, da je nesmiselno zgublat energijo za prepricevat ljudi... se cist o drugih temah z ljudmi pogovarjam...

A veš da mene so tud vedno zanimale take stvari ampak včasih sem jih skrivala zdej pa ne več. Enostavno želim bit to kot sem pred vsemi(seveda pred vsemi nisem enaka, sam se ne želim skrivat). Prepričujem jih pa sigurn ne k je to brez potrebe. Večini sam razložim na kratko kaj to je, če me že vprašajo.

What lies behind us and what lies before us are tiny matters compared to what lies within us. - Emerson

...saj jaz tut nicesar ne skrivam... sam ne zacenjam pa recimo zdej recmo debat z ljudmi v stilu: ejga, tole je blo pa totalno levje... al pa recmo: ejo, bejba zihr si rakica-teli joski-uuuuu...

You can't be a real country unless you have a beer and an airline. It helps if you have some kind of a football team, or some nuclear weapons, but at the very least you need a beer.

Frank Zappa

A veš, da jaz tud ne dajem takih izjav. Je pa res, da potem, ko človeka spoznam (ne takoj prvič k ga vidm) premišljujem kaj bi lahko bil. Ponavadi tud jaz prva ne vprašam kaj je po horoskopu ampak me drugi prej to vprašajo. x^x

...pol pa dost s takim folkom druzis... od unih, ki jih jaz poznam nben nikol ne prasa kaj tazga...

Frank Zappa

Mislm, da ne-mogoče sam take vibracije oddajam-ha ha ha. Ne res večinoma so okrog mene tisti "tapravi" realisti tko, da je to res mal čudn.

<{POST_SNAPBACK}>Olja!

Meni se neprestano dogaja, da me ljudje čudno oziroma začudeno gledajo, ko omenim, da me astrologija zelo zanima.

Večina ljudi s katerimi se srečujem jo povezuje z horoskopom, zato so odzivi npr. "A ti verjameš v horoskop?" ipd. Tako, da moram vsem razlagat, kaj to sploh je. Pri večini odzivov vidim, da mislijo, da je to en larifari oziroma kr neki.

To temo sem odprla predvsem, ker me zanima kakšne izkušnje imate vi stem.

P.S. Zanimivo, da je astrologija ena najstarejših ved pa jo ljudje tako malo poznajo.

xrolleyesx

ja noooo, večina folka prov misl da astrologija je sam tist horoskop k ga preberejo v časopisu, in da obstaja 12 znamenj, zdej se pa najd nekje! :o|o:

Jst jim tud pol razložim, da je astrologija velik več kot mesečni horoskop v eni trač reviji za posamezno znamenje, pol me pa še vseen kdo vpraša po tistem ko že ve da me to zanima: ej dej mi ti k te to zanima povej kako grejo skup raki pa vodnarji, k men je zdej en vodnar ušeč....? ne, neeee, zakaj to delajo, zakaj en folk dejansko verjame, da je to tok nasplošno?? Kje ma pa luno, pa AC, kje maš ti luno pa AC? kje ma mars položen?

mau sm se izprazlna, sej jst sm bla tud učas taka no (kr neki cajta nazaj že je to ja :inocent: ), sam zdej mi pa ni več normaln to, k mau vec vem o tem, in se mi zdi tok neumn odgovarjat na taka vprašanja in pol bluzim preveč.... sam folk pa dejansko zanima sam nasplošno.... ok no xrolleyesx

jao, mene včasih tudi malo gledajo čudno, ampak zdaj ne govorim več o tem, razen če naletimo na kaj takega, pokažem le 1% svojega znanja, da ne izpadnem budalo :D x;)x

Je suis FÉROCE, FABULEUX ET PARFAIT!

If you have great passion, then you can do high fashion!

<{POST_SNAPBACK}>ja noooo, večina folka prov misl da astrologija je sam tist horoskop k ga preberejo v časopisu, in da obstaja 12 znamenj, zdej se pa najd nekje!  :o|o:

Jst jim tud pol razložim, da je astrologija velik več kot mesečni horoskop v eni trač reviji za posamezno znamenje, pol me pa še vseen kdo vpraša po tistem ko že ve da me to zanima: ej dej mi ti k te to zanima povej kako grejo skup raki pa vodnarji, k men je zdej en vodnar ušeč....? ne, neeee, zakaj to delajo, zakaj en folk dejansko verjame, da je to tok nasplošno?? Kje ma pa luno, pa AC, kje maš ti luno pa AC?  kje ma mars položen?

mau sm se izprazlna, sej jst sm bla tud učas taka no (kr neki cajta nazaj že je to ja  :inocent: ), sam zdej mi pa ni več normaln to, k mau vec vem o tem, in se mi zdi tok neumn odgovarjat na taka vprašanja in pol bluzim preveč.... sam folk pa dejansko zanima sam nasplošno.... ok no xrolleyesx

Ja res je to se tud men skoz dogaja, da pol sledijo taka vprašanja kot al se ta pa ta znamenje ujema z unim itn. Kok je bedn k bi jim rada razložila to ampak jih v bistvu res sploh ne zanima, oni hočjo vedt sam na splošno to se pa pr astrologiji ne da. Sam je pa res, da če jih res malo bolj zanima kaj so tudi v asc in jim pol pogledam (pa jim valda lah pol mal več povem), takrat me pa še uni k so nejeverni Tomaži mal čudn gledajo kako lahk tok vem o njih, če jih sploh ne poznam. La la la....

x:Dx x:Dx x:Dx

<{POST_SNAPBACK}>jao, mene včasih tudi malo gledajo čudno, ampak zdaj ne govorim več o tem, razen če naletimo na kaj takega, pokažem le 1% svojega znanja, da ne izpadnem budalo :D x;)x

Veš, da se mi zdi nesmisl, da bi mislu, da si pol budala-verjetno je prej obratno. No nočm nobenga žalt-sam ljudje se tok bojimo tistih stvari k jih ne poznamo. :eek:

<{POST_SNAPBACK}>Ja res je to se tud men skoz dogaja, da pol sledijo taka vprašanja kot al se ta pa ta znamenje ujema z unim itn. Kok je bedn k bi jim rada razložila to ampak jih v bistvu res sploh ne zanima, oni hočjo vedt sam na splošno to se pa pr astrologiji ne da. Sam je pa res, da če jih res malo bolj zanima kaj so tudi v asc in jim pol pogledam (pa jim valda lah pol mal več povem), takrat me pa še uni k so nejeverni Tomaži mal čudn gledajo kako lahk tok vem o njih, če jih sploh ne poznam. La la la....

x:Dx  x:Dx  x:Dx

ja men so tud všeč taki k jih mal bol zanima, ponavad mi dajo kr vse rojstne podatke pa jim karto nardim, pa pol razberm tist kar znam, je zlo zanimiv k so tok presenečeni nekateri, ker dost stvari drži xDDx

nisem brala.

sam odgovarjam.

Imam dbest odziv...

v glavnem vem, komu lohk recem, si pa dost upam in za vse zdravnike, ki so se kdajkoli ukvarjali z mano al pa s tamalim, jasno vem podatke (pa za marsikatere celo njihovih druzinskih clanov).

Kako pa naj bi sicer mela tako bazo?

mene ne skrbi, kako me jemljejo.

Itak se jim zdim odstekana, pol pa ajde - tolk boljs, si lohk pol vse upam.

pa se marsa... normalno da jih tak sprasujem. x:px x;)x

Skratka, normalno, vprasam kogar cem, vsakmu se zdi normalno....

od vecih LJ zdravstvenih domov poznam polozaje sester... prodajalk iz vseh moznih mercatorjev... trznic... :)

za ves hvar pa korculo pa peljesac poznam polozaje... :P

srecam zunaj, v tivoliju, se zapricam, aha?

aha.

Kul, vse normalno, kot da nas je sam to zanimal kot da smo moral se to vprasat.

Itak jim pa veckrat kar recem - a ste lev? a ste tehtnica? kaksnim prodajalkam... pa sam debelo gledajo.

Vcas sem pa jasno tud tih. x;)x x:Dx

Jaz iščem le eno; da bi izrazil tisto, kar hočem. In ne iščem novih oblik, temveč jih najdem.

Picasso

Jz mam pa kup enih frendov k nabijajo, da je to plod satana,... in da s takimi vedami zapademo v pogublenje in podobne neumnosti... So pac nekje to pobral od kakega kvazi katolika, pol se pa take neumnosti zacnejo po celi cerkvi sirit. Sami pa nazigajo rock glasbo, pojejo vraze in skoraj vse, kar so oznacili za "satanovo".

Bodite SPONTANI, ISKRENI in POSTENI.

Ne igrajte UMAZANIH IGER oz. CUSTVENIH MANIPULACIJ.

S tem NIKOGAR ne osrecite; tudi SEBE NE.

Kdor pa zeli biti NESRECEN, si lahko se vedno poisce sebi enake.

<{POST_SNAPBACK}>nisem brala.

sam odgovarjam.

Imam dbest odziv...

v glavnem vem, komu lohk recem, si pa dost upam in za vse zdravnike, ki so se kdajkoli ukvarjali z mano al pa s tamalim, jasno vem podatke (pa za marsikatere celo njihovih druzinskih clanov).

Kako pa naj bi sicer mela tako bazo?

mene ne skrbi, kako me jemljejo.

Itak se jim zdim odstekana, pol pa ajde - tolk boljs, si lohk pol vse upam.

pa se marsa... normalno da jih tak sprasujem. x:px x;)x

Skratka, normalno, vprasam kogar cem, vsakmu se zdi normalno....

od vecih LJ zdravstvenih domov poznam polozaje sester... prodajalk iz vseh moznih mercatorjev... trznic... :)

za ves hvar pa korculo pa peljesac poznam polozaje... :P

srecam zunaj, v tivoliju, se zapricam, aha?

aha.

Kul, vse normalno, kot da nas je sam to zanimal kot da smo moral se to vprasat.

Itak jim pa veckrat kar recem - a ste lev? a ste tehtnica? kaksnim prodajalkam... pa sam debelo gledajo.

Vcas sem pa jasno tud tih. x;)x x:Dx

Marsa ti si :palec: :palec: :palec:

Le tko naprej.

x;)x

x:Dx x:Dx x:Dx

marsa pol dalmacije obdelala pa trgovine pa bolnice :palec:

mene je pa vcasih to prevec zanimalo-v smislu, da sem si predsodke zgradila.

pa na pamet ene blesave knjige znala, ki totalno posplosujejo... :o|o:

no, zdaj pa pac opazujem, in si mislim pri sebi takoj vsaj osnovno-kateri element itd...

bi clovek bil. potem pocasi odkrijem dalje...

vcasih je totalno ocitno, kadar ni, je pa bolj zanimivo.

se ne pogovarjam v bistvu dosti o tem, ampak me pa vedno ljudje sprasujejo za mnenje...

npr. - kaki so raki? v treh besedah? a so levi taki in tako...? itd.

zanimivo, v bistvu, ker pojma nimam. jaz si bolj po obcutku zase razlagam, za druga pa... xnckrivx

Variety is the spice of life.

Kdo lahko spremeni svet?

<{POST_SNAPBACK}>x:Dx  x:Dx  x:Dx

marsa pol dalmacije obdelala pa trgovine pa bolnice :palec:

mene je pa vcasih to prevec zanimalo-v smislu, da sem si predsodke zgradila.

pa na pamet ene blesave knjige znala, ki totalno posplosujejo...  :o|o:

no, zdaj pa pac opazujem, in si mislim pri sebi takoj vsaj osnovno-kateri element itd...

bi clovek bil. potem pocasi odkrijem dalje...

vcasih je totalno ocitno, kadar ni, je pa bolj zanimivo.

se ne pogovarjam v bistvu dosti o tem, ampak me pa vedno ljudje sprasujejo za mnenje...

npr. - kaki so raki? v treh besedah? a so levi taki in tako...? itd.

zanimivo, v bistvu, ker pojma nimam. jaz si bolj po obcutku zase razlagam, za druga pa... xnckrivx

Ja jaz tud bl po občutku delam te stvari, čeprav moraš vseen neki vedet o tem, da lahko presojaš. x:)x

ja, pa ne sam to, mors met neko 'bazico' ipak...

recimo ucitelji imajo tud tele 'bazice', pa tko redko kdo 'uposteva' oz. sploh daje kako pozornost temu....

se lepo vidijo pol vzorci, tipi, rdece niti....

nekaj moras imet za 'primerjavo', ce naj bi takole 'zakljuceval'...

Jaz iščem le eno; da bi izrazil tisto, kar hočem. In ne iščem novih oblik, temveč jih najdem.

Picasso

ne, neeee, zakaj to delajo, zakaj en folk dejansko verjame, da je to tok nasplošno?? Kje ma pa luno, pa AC, kje maš ti luno pa AC?  kje ma mars položen?

A zakaj?

Zato, ker jih zanima ne le, kaj se jim dogaja (ker to tako vidijo, slišijo in občutijo, torej VEDO), ampak tudi, ZAKAJ se jim dogaja, torej bi strašansko radi izvedeli kaj več. Tukaj pa je že keč - če koga vprašajo, bo 1. vedel tudi on, 2. bodo izvedeli kaj takega, kar jim ni všeč; tveganje je preveliko anede.

Torej jih zanima, a ne upajo dalje. In potem tipajo v smislu "če SAMO TO vprašam, bom pa mogoče vseen zvedu kar me zanima, ne da bi se kej pokazal kar ne bi rad de bi se zvedel".

Zato.

Oni torej BI, ampak NE BI. Bosanci imajo za take primere eno čudovito primero, ki je Slovenci ne premoremo, pa je vseeno ne bom navedel, ker je jako opolzka. Eni tako vedo, za katero gre.

x;)x x:)x

ja, verjetn je to pr enih problem, sploh nism še tko razmišlala.

sam če jim recimo en , ki se ne spušča v podrobnosti reče, da kozorog in strelec ne greta skup, človk vseen ne pomisl, da bi se lohka te zadeve dal tud bol podrobn preučit, pol kr ostane pr tem in ma to v glavi, a to pa pol res ne bo šlo al kaj....

ah čudni so eni no :xx!:

<{POST_SNAPBACK}>ja, verjetn je to pr enih problem, sploh nism še tko razmišlala.

sam če jim recimo en , ki se ne spušča v podrobnosti reče, da kozorog in strelec ne greta skup, človk vseen ne pomisl, da bi se  lohka te zadeve dal tud bol podrobn preučit, pol kr ostane pr tem in ma to v glavi, a to pa pol res ne bo šlo al kaj....

ah čudni so eni no :xx!:

Ja res je da majo pol to v glavi. V bistvu je boljš, da jim ne odgovoriš ampak sam rečeš, da je to preveč splošno, da bi lahko odgovoru. Vsaj jaz tko naredim.

Niso čudni sam ne vedo veliko o astrologiji pa se delajo pametne. Žalostno kok se ljudje bojimo priznat, da nečesa ne poznamo, zato da nas bodo imeli za nevedne ali pa neumne. Namesto, da bi pomislil, da se lahko kej naučimo oziroma izvemo kej novga. x:Dx x:Dx

Oni torej BI, ampak NE BI. Bosanci imajo za take primere eno cˇudovito primero, ki je Slovenci ne premoremo, pa je vseeno ne bom navedel, ker je jako opolzka. Eni tako vedo, za katero gre.

x;)x x:)x

Jebala bi, a da ne udze! :lol

Bodite SPONTANI, ISKRENI in POSTENI.

Ne igrajte UMAZANIH IGER oz. CUSTVENIH MANIPULACIJ.

S tem NIKOGAR ne osrecite; tudi SEBE NE.

Kdor pa zeli biti NESRECEN, si lahko se vedno poisce sebi enake.

• 1 year later...
ta tema je nekaj časa počivala, kar še ne pomeni, da ni aktualna. Jaz ponavadi naletim na rahlo skeptičen :'Aja? Ti v to VERJAMEŠ?' Meni je to vprašanje na nivoju vprašanja, če verjameš, da sonce zjutraj vzide na vzhodu?! Astrologija je resnična kot smo resnični mi, ni vprašanje al verjet al ne ... Je pa folk (precej njih) do tega zelo skeptičen, kar je logično: nevednost. Česar ne poznamo, tistega se bojimo, občutimo nelagodje. Tako se za razlago poslužujemo stereotipov, predsodkov: ker nam to olajša vsakdanji život. Ljudje smo nagnjeni k temu, da vedno vse predalčkamo, težimo k t.i. kognitivni konsonanci. NEnehno stremimo k temu, da se zunanji svet sklada z našimi notranjimi predstavami, ker vse ostalo je konflikt-->napor. Včasih, ko sem razpoložena, se potrudim in poskušam razložit, da astrologija ni enako dnevni cajteng horoskop ali vedeževanje! če pa tisti čudni pogled ne izgine s face pa hitro sledi: 'ma, sej .. nima veze .. kako ste se mel pa zanč? ' Kakor komu drago. Je pa škoda na njihovi strani. Eyes wide shut.
' "Remember when..." is the lowest form of conversation.' T. Soprano

Pridruži se debati

Objaviš lahko takoj in se registriraš kasneje. Če si član, se prijavi in objavi pod svojim računom.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Dodaj komentar...

×   Prilepil/a si oblikovano vsebino..   Odstrani oblikovanje

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Tvoja prejšnja vsebina je povrnjena.   Izprazni urejevalnik

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Nalagam...

• Včlani se

Postani član LN Foruma in se pridruži naši skupnosti.

• Zadnji obiskovalci

• Noben član si ne ogleduje te strani.
  • Objavi novo...