Skoči na vsebino

Odziv ljudi na astrologijo

Pinka

Recommended Posts

• 2 months later...
ta tema je nekaj časa počivala, kar še ne pomeni, da ni aktualna. Jaz ponavadi naletim na rahlo skeptičen :'Aja? Ti v to VERJAMEŠ?' Meni je to vprašanje na nivoju vprašanja, če verjameš, da sonce zjutraj vzide na vzhodu?! Astrologija je resnična kot smo resnični mi, ni vprašanje al verjet al ne ... Je pa folk (precej njih) do tega zelo skeptičen, kar je logično: nevednost. Česar ne poznamo, tistega se bojimo, občutimo nelagodje. Tako se za razlago poslužujemo stereotipov, predsodkov: ker nam to olajša vsakdanji život. Ljudje smo nagnjeni k temu, da vedno vse predalčkamo, težimo k t.i. kognitivni konsonanci. NEnehno stremimo k temu, da se zunanji svet sklada z našimi notranjimi predstavami, ker vse ostalo je konflikt-->napor. Včasih, ko sem razpoložena, se potrudim in poskušam razložit, da astrologija ni enako dnevni cajteng horoskop ali vedeževanje! če pa tisti čudni pogled ne izgine s face pa hitro sledi: 'ma, sej .. nima veze .. kako ste se mel pa zanč? ' Kakor komu drago. Je pa škoda na njihovi strani. Eyes wide shut.

The best si tole napisala...sploh to na koncu Eyes wide shut...jz sem imela en primer ko sem eni povedala, da me astrologija ful zanima...že to ji je bilo FUL čudn ampak enostavno ni nehala vrtat...pol sem ji pa mal razložila pa ji seveda še vedno ni bilo jasno...pol k je pa začela ful na veliko kritizirat me je pa razkurla in sem ji pač rekla, da so te njene pripombe zame nevednost...uh kok sem jo razkurla šele s tem...pač jz sem takega mnenja "ne sodi nečesa kar ne poznaš"...sej potem se nisem niti več ukvarjala z njo, ker je bilo brezveze....;)

What lies behind us and what lies before us are tiny matters compared to what lies within us. - Emerson
Deli na socialnih omrežjih

Pridruži se debati

Objaviš lahko takoj in se registriraš kasneje. Če si član, se prijavi in objavi pod svojim računom.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Dodaj komentar...

×   Prilepil/a si oblikovano vsebino..   Odstrani oblikovanje

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Tvoja prejšnja vsebina je povrnjena.   Izprazni urejevalnik

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Nalagam...

• Včlani se

Postani član LN Foruma in se pridruži naši skupnosti.

• Zadnji obiskovalci

• Noben član si ne ogleduje te strani.
  • Objavi novo...