Skoči na vsebino

Kostanj


Ebor

Recommended Posts

  • Komentarji 97
  • Objavljeno
  • Zadnji komentar

Najbolj aktivni v tej temi

iiiiii, dbest... x:Xx

 

ful mi je vsec kostanj.. ne sam tko, za jest... ampak vse v zvezi s kostanjem... na otip kaksen je, barva, v onem jezhku da je najprej, njegov cas leta, ki mi je itak ze vsec ful, najbolj... :vio:

 

najrajs mam pecenega, jasno, a tud kuhan ni slab... mi je vsec njegov poseben okus in struktura, taka mokasta, vse zivo ma not.

 

Bojda prinasa sreco (in deluje clo proti revmi), ce ga vlacis okol v kakem zhepu al pa ga imas pod poushtrom ko spis. xDDx :palec:

Jaz iščem le eno; da bi izrazil tisto, kar hočem. In ne iščem novih oblik, temveč jih najdem.

Picasso

Link to comment
Deli na socialnih omrežjih

<{POST_SNAPBACK}>Ja res kostanj je zakon, tak poseben okus in vse to. Posebnost je ta, da ga lahko ješ samo nekaj mesecev v letu. Razen če ga vložiš ali zakoplješ ... z tem še nimam izkšenj.

 

Kdaj se začne sezona ?

 

x:)x

Ja zdaj enkrat, ponavadi smo ga nabirali kak teden po trgatvi, samo letos je itak vse sfiženo, tako, da... bomo šli vgozd in prečekirali, drugega nam ne preostane....

Sem pa mislil tukaj vprašat, če ima kdo izkušnje s shranjevanjem, namreč, pri nas ga je ogromno, samo če ga ne poješ v tednu dveh izgubi okus, pa tudi pridobi na mesni masi. Poskušal sem že vse živo od zmrzovanja celega, do zmrzovanja olupljenega, pa skuhanega a vedno je popolnom izgubil okus... pa če ima kdo tu izkušnje, da mu ga je uspelo ohranit za nekaj časa, bi bil vesel nasveta...

Link to comment
Deli na socialnih omrežjih

Astra me je 'navadila' 'uporabljat' (*v resnici sem enkrat to mela, res pa da za dolgo) kostanjevo moko.

Morda kaj v tej smeri Ebor?

Jaz iščem le eno; da bi izrazil tisto, kar hočem. In ne iščem novih oblik, temveč jih najdem.

Picasso

Link to comment
Deli na socialnih omrežjih

pojma nimam, lohk bi blo recimo tko, da bi olupljenega in posusenega zgolj zmleli?

sam najbrz pac ni tko... to bi blo zlo simple. :)

morda je treba kako foro poznat, da gre 'kaj ven' (npr. kot v primerih ko mormo razsolit), kaka snov, grenka oz. kakorkoli nezazelena....

Jaz iščem le eno; da bi izrazil tisto, kar hočem. In ne iščem novih oblik, temveč jih najdem.

Picasso

Link to comment
Deli na socialnih omrežjih

<{POST_SNAPBACK}>pojma nimam, lohk bi blo recimo tko, da bi olupljenega in posusenega zgolj zmleli?

sam najbrz pac ni tko... to bi blo zlo simple. :)

morda je treba kako foro poznat, da gre 'kaj ven' (npr. kot v primerih ko mormo razsolit), kaka snov, grenka oz. kakorkoli nezazelena....

Hmmm .. ja pa si ti to prakticirala ali si samo dobila moko?

Kdo bi pa vedel za postopek?

Astra mogoče? x?x

Link to comment
Deli na socialnih omrežjih

ne, ce bi prakticirala, pol bi postopek pac poznala x:o)x

Morda ga Astra sicer pozna, sam nisem ziher, tedaj je bila ziher kupljena, torej jo je kupila, ne vem pa, ce se je ze kdaj lotila priprave, mislim da ne, vendar vseeno bo morda vedla.

saj dvomim, da ne bi vsaj pokukala v tole temo. :vio:

Jaz iščem le eno; da bi izrazil tisto, kar hočem. In ne iščem novih oblik, temveč jih najdem.

Picasso

Link to comment
Deli na socialnih omrežjih

<{POST_SNAPBACK}>ne, ce bi prakticirala, pol bi postopek pac poznala x:o)x

Morda ga Astra sicer pozna, sam nisem ziher, tedaj je bila ziher kupljena, torej jo je kupila, ne vem pa, ce se je ze kdaj lotila priprave, mislim da ne, vendar vseeno bo mroda vedla.

saj dvomim, da ne bi vsaj pokukala v tole temo. :vio:

 

Oki... torej Astra javi seeeeeeeeeee

Link to comment
Deli na socialnih omrežjih

Tukaj :att:

 

ne, nimam izkušenj, sori :sori:

Kostanjevo moko so me naučili uporabljati Brici, sam jo tut oni kupujejo v Italiji, kot jaz.

 

Kuhan in olupljen kostanj zamrznem, sam ga potem uporabljam sam za mineštre, sladice in tako...

 

Men se zdi, da sem pred leti poskusila naredit pire, pa sem ga potem konzervirala z vročino in je ostal.Sam kolk enga dela, se mi več ne da, priznam... x:Ix

 

nekje med Jedi z žlico...je recept za kostanjevo mineštro z gobami, njami..

 

Astra

Per aspera ad astra
Link to comment
Deli na socialnih omrežjih

<{POST_SNAPBACK}>Tukaj  :att:

 

ne, nimam izkušenj, sori  :sori:

Kostanjevo moko so me naučili uporabljati Brici, sam jo tut oni kupujejo v Italiji, kot jaz.

 

Kuhan in olupljen kostanj zamrznem, sam ga potem uporabljam sam za mineštre, sladice in tako...

 

Men se zdi, da sem pred leti poskusila naredit pire, pa sem ga potem konzervirala z vročino in je ostal.Sam kolk enga dela, se mi več ne da, priznam... x:Ix

 

nekje med Jedi z žlico...je recept za kostanjevo mineštro z gobami, njami..

 

Astra

Ja hvala za trud enivej Astra, nč bomo pač še eksperimentirali, ni vrag, da rata...

A ta pire, ko si napisala, da si z vročino konzervirala, si vložila v kozarce tako kot sadje? Ma mi ga zmerm tolk naberemo, potem pa...

Link to comment
Deli na socialnih omrežjih

sej lahko posredujem svoj naslov, ga tule razdelim pa ne bo noben problem ;)

ugotavljam, da je tole področje res onesnaženo - ko ste največ pisali o gobah, so pri nas gobarji zmigovali z glavo (malo), Nataly pisala o lešnikih, da jih je ogromno - jaz sem bila prav nekaj časa pozorna nanje (ker jih imam rada ) nič, bomo videli s kostanjem - sicer pa se mora tole igranje z naravo pri ans nekje poznat ane :xx!:

Link to comment
Deli na socialnih omrežjih

<{POST_SNAPBACK}>sej lahko posredujem svoj naslov, ga tule razdelim pa ne bo noben problem ;)

ugotavljam, da je tole področje res onesnaženo - ko ste največ pisali o gobah, so pri nas gobarji zmigovali z glavo (malo), Nataly pisala o lešnikih, da jih je ogromno - jaz sem bila prav nekaj časa pozorna nanje (ker jih imam rada ) nič, bomo videli s kostanjem - sicer pa se mora tole igranje z naravo pri ans nekje poznat ane :xx!:

 

Seli ne razumem, zakaj bi posredovala svoj naslov????

Link to comment
Deli na socialnih omrežjih

<{POST_SNAPBACK}>za vsak sličaj če bo preveč kostanja x:Dx

Ajaaa to, ma ni problema, tam pri nas v Beli krajini jih je ogromno (pa še tisti debeli maroni so), tako, da jih vsako leto privlečem par košar, kaka vrečka se bo tudi zate našla, kar pusti naslov v uredništvu pa ti bom poslal po hitri pošti, hehehehe....

Link to comment
Deli na socialnih omrežjih

Pridruži se debati

Objaviš lahko takoj in se registriraš kasneje. Če si član, se prijavi in objavi pod svojim računom.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Dodaj komentar...

×   Prilepil/a si oblikovano vsebino..   Odstrani oblikovanje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Tvoja prejšnja vsebina je povrnjena.   Izprazni urejevalnik

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Nalagam...



  • Včlani se

    Postani član LN Foruma in se pridruži naši skupnosti.

  • Zadnji obiskovalci

    • Noben član si ne ogleduje te strani.
×
×
  • Objavi novo...