nols 22. september 2005 Prijavi Deli 22. september 2005 vse kar vem o tem je kaj to je me pa ful zanima zakaj pride do tega? ce to kaj pomeni (da je recimo zunanji kazatelj necesa)? nekateri nimajo dejavujev, nekateri pa zelo zelo pogosto? kako to? kaksna vrsta ljudi jih ima pogosteje? karkoli veste.. sam se bojim, da se o tem zlo mal ve.. Citiraj Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Larsy 22. september 2005 Prijavi Deli 22. september 2005 Po moje so fora prejšnja življenja.... Citiraj Scio mi nihil scire Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
ho-masubi 22. september 2005 Prijavi Deli 22. september 2005 Imaš pač kratkoročni in dolgoročni spomin. V dolgoročnem spominu se nahajajo spomini na otroštvo, mladost, lanske počitnice, ... , v kratkoročnem pa so stvari, ki jih trenutno zaznavaš, npr. pogled skozi okno, vonj kosila,... Včasih se zgodi, da trenutni dogodek preskoči kratkoročni spomin in pristane direkt v dolgoročnem in pol se ti zazdi kokr d si to enkrat že doživel.No, to je pač ena izmed mnogih teorij Citiraj Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Mana 22. september 2005 Prijavi Deli 22. september 2005 ja ne....kaj pa če tam sploh še nisi biu...kaj pa če tega sploh še nisi vidu...kaj pa če nisi mogu vedt... neki druzga je, če pač nimaš v kratkoročnem spominu...to ni ista stvar...ful zanimiva tema, bom spremljala...sama nič n vem o tem...vem da se mi je to dogajalo glede pokrajin... Citiraj Vsako jutro se v Afriki zbudi lev. Ve, da mora teči hitreje kot gazela, da jo ujame, sicer bo umrl od lakote. Vsako jutro se v Afriki zbudi gazela. Ve, da mora teči hitreje kot lev, sicer bo ob življenje. Ko se jutro za jutrom prebujaš, se ne sprašuj, ali si lev ali gazela, temveč začni teči. afriški pregovor Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
ho-masubi 22. september 2005 Prijavi Deli 22. september 2005 <{POST_SNAPBACK}>ja ne....kaj pa če tam sploh še nisi biu...kaj pa če tega sploh še nisi vidu...kaj pa če nisi mogu vedt...Sej to dejansko (še) nisi vidu, doživu, bil tm,.. Sam efekt je tak kokr d se tega dogodka spominjaš iz preteklosti. V takih trenutkih ponavad natančno veš kaj se bo zgodilo naslednjih nekaj sekund, oz. tolk časa kokr traja ta občutek. Citiraj Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Mana 22. september 2005 Prijavi Deli 22. september 2005 <{POST_SNAPBACK}>Sej to dejansko (še) nisi vidu, doživu, bil tm,.. Sam efekt je tak kokr d se tega dogodka spominjaš iz preteklosti. V takih trenutkih ponavad natančno veš kaj se bo zgodilo naslednjih nekaj sekund, oz. tolk časa kokr traja ta občutek. ja to morš pa zdej razložit...res...kako misliš, da si biu???si biu al pa nis biu x!x pol to nima veze z dolgoročnim spominom...ti pravš da gre sam za filing (kao poznan filing)... zakaj in kako pa pol pride do tega? Citiraj Vsako jutro se v Afriki zbudi lev. Ve, da mora teči hitreje kot gazela, da jo ujame, sicer bo umrl od lakote. Vsako jutro se v Afriki zbudi gazela. Ve, da mora teči hitreje kot lev, sicer bo ob življenje. Ko se jutro za jutrom prebujaš, se ne sprašuj, ali si lev ali gazela, temveč začni teči. afriški pregovor Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
ho-masubi 22. september 2005 Prijavi Deli 22. september 2005 Tega seveda nisi doživel, dokler se to ni zgodilo Če bi vse potekalo normalno pol bi ta novi dogodek, ki bi bil trenutno v kratkoročnem spominu, "spravil" v dolgoročnega in se ga pol veselo spominjal še naprej, lohk bi ga pa pač pozabil, tko kot si pozabil kaj si jedu pred npr enim tednom. V primeru dejavu-ja pa zadeva ne deluje tko kot običajno, ampak gre ta novi, trenutni dogodek direkt v dolgoročni spomin. Se pravi ga obravnavaš tako kot spomin na počitnice. Zdi se ti d se je že zgodilo, čeprov se nikol ni. V bistvu na nek način istočasno doživljaš nov dogodek, hrakti se ga pa tudi spominjaš iz preteklosti. Citiraj Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
enaeva 22. september 2005 Prijavi Deli 22. september 2005 Bom dala svoj primer. Namreč sem imela neverjetno veliko dejavujev v osnovni in srednji šoli, zdej pa že dolga leta skoraj nobenega. Ne vem, če sta bla letos dva ali pa trije.V srednji šoli, ko smo nosil tiste bele halje, se spomnim, da se je sošolka na hodniku, ko je odprla nihajna vrata, s haljo zataknila na kljuko od vrat in takrat sem pomislila: ej to se je pa že zgodil točno njej in potem sem pomislila, da bo ena druga sošolka na to spustila en komentar in ga je res - točno za vsako besedo sem vedela, da jo bo izrekla in na kateri besedi bo dala poudarek, vse, nato sem vedela, da bo še ena sošolka še nekaj dodala in da se bo tista, ki se je zataknila odzvala s smehom in točno določenim komentarjem. torej je dejavu trajal približno več kot 30sekund in manj kot minuto. men je blo to neverjetno, ampak tega se mi je ful dogajal. in ni se mogla stvar že enkrat prej zgodit.PO mojem na tak način lepo dobimo dokaz, da so preteklost, sedanjost in prihodnost vse v enem. Na isti premici v isti točki. No, neki takega. Da ti pač zavest lahko preskakuje v te časovne dimenzije. Vse je tuki Citiraj Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Mateja 23. september 2005 Prijavi Deli 23. september 2005 <{POST_SNAPBACK}>PO mojem na tak način lepo dobimo dokaz, da so preteklost, sedanjost in prihodnost vse v enem. Na isti premici v isti točki. No, neki takega. Da ti pač zavest lahko preskakuje v te časovne dimenzije. Vse je tuki Nekak tako tud jaz dozivljam to... samo - casovna premica je po moje iluzija linearnega casa v nasi realnosti, pri deja vu pa gre morda za 'srecanje' preteklih/prihodnjih/... zaradi ukrivljenosti 'casa', ki pravzaprav ni cas, saj nima taksnega redosleda, kot smo ga vajeni v vsakdanjem zivljenju... Citiraj funchi.si Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
freia 23. september 2005 Prijavi Deli 23. september 2005 Najbrž je oboje res. Res je, kar je povedal ho-masubi ( ), to se pogosteje dogaja pri še ne povsem zrelih možganih, zato več dejavu-jev doživljajo otroci in mladostniki. So pa dejavu-ji, ki so malce več kot to, ko dejansko veš, kaj se bo dogajalo naslednjih nekaj minut (kar je pač težko razložit z napačno interpretacijo spomina). Meni se včasih (redko, pa vendar) odrola več scenarijev - če naredim/rečem to ali ono. Take situacije jemljem kot nekakšno svarilo, da ne naredim kaj hudo narobe. Hmmm, ukrivljenost časa, zanimivo. To tudi lepo razloži ta pojav (ker me včasih stvar kar prestraši...brrrr). Citiraj Življenje se ne meri po številu vdihov, pač pa po trenutkih, ki ti dih vzamejo. Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
freia 23. september 2005 Prijavi Deli 23. september 2005 <{POST_SNAPBACK}>informacije iz kolektivnega nezavednega, jaz temu recem dusa, bozanska zavest .dogaja se mi da nekaj recem in v istem momentu to besedo preberem, slisim na TV. sploh pa tisto ko zgrabim telefon predem dobim klic ali sms, to je dovolj normalno da si nic posebnega ne domisljam, je pa lepo. dolocene dogodke vidim vnaprej v obliki mentalnih prebliskov, takrat se ne vem kaj to je in kdaj se bo zgodilo, ko pa se zgodi, se spomnim, da sem to nekoc zaznala. nic posebnega...vsekakor je zanimivo, da nekdo vidi cele zgodbe...waw. ne bi se pa zanasala na taksna videnja..mi nic ne koristi, sama moram skozi to. Kul, telepatija... To se meni pri mami in možu non-stop dogaja. Ravno pomislim, še tole naredim, pa ga/jo pokličem, pa zazvoni telefon... Citiraj Življenje se ne meri po številu vdihov, pač pa po trenutkih, ki ti dih vzamejo. Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
majica 23. september 2005 Prijavi Deli 23. september 2005 Jez sm strokovnjak za oštarije... Se menim zanč, da se dobimo pri slovenijaavtu, ko je en pub tam...da ne vem, kako se mu reče, ampak se zunaj sedi in se tam dobimo...pa prv kolegica En pub je to?, pa sem rekla, ne vem, kva je to...sej sam en tam...Pridem tja, pa piše En pub... kot bi uganila ime... Včer se pa peljeva z mojim, pa kam greva jest... pa jez rečem, kje je podkrepčevalnica Terasa...pa on, kva jez vem...pa jest, pejva nekam v Šiško, da bom mela bliz do šihta...ok, prav, loh greva v Mercator, v samopostrežno, k se glih mudi... pa pojeva v Mercatorju...pa greva še na eno kavo, tam gor, po stopnicah v Merc.... kelner prnese račun, pa piše na računu, PODRKEPČEVALNICA TERASA... sm se sam Citiraj majic@ Рубашк@... 襯衣... 셔츠... のワイシャツSpremeni sebe in spremenil boš ves svet! http://imagecache2.allposters.com/images/pic/SIGN/75035~I-Am-Perfect-Posters.jpg Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
nols 23. september 2005 Avtor Prijavi Deli 23. september 2005 <{POST_SNAPBACK}>Imaš pač kratkoročni in dolgoročni spomin. V dolgoročnem spominu se nahajajo spomini na otroštvo, mladost, lanske počitnice, ... , v kratkoročnem pa so stvari, ki jih trenutno zaznavaš, npr. pogled skozi okno, vonj kosila,... Včasih se zgodi, da trenutni dogodek preskoči kratkoročni spomin in pristane direkt v dolgoročnem in pol se ti zazdi kokr d si to enkrat že doživel.No, to je pač ena izmed mnogih teorij hvala tole se mi zdi kr logicna razlaga.. Citiraj Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
taichi 25. september 2005 Prijavi Deli 25. september 2005 Imaš pač kratkoročni in dolgoročni spomin. V dolgoročnem spominu se nahajajo spomini na otroštvo, mladost, lanske počitnice, ... , v kratkoročnem pa so stvari, ki jih trenutno zaznavaš, npr. pogled skozi okno, vonj kosila,... Včasih se zgodi, da trenutni dogodek preskoči kratkoročni spomin in pristane direkt v dolgoročnem in pol se ti zazdi kokr d si to enkrat že doživel.No, to je pač ena izmed mnogih teorij pa rešite to uganko: Sanjam da se pogovarjam s kolegico s katero se sicer ne, ko se zbudim se spomnim sanj ker se mi zdi to čudno zakaj sem sanjala ravno njo.Potem čez pol leta, čepim na faksu in po hodniku se mi približuje ta ista kolegica, (se mi že nekaj svita) potem pa počepne predme, jaz pa začudeno (ker vem da sem to sanjala pred pribl. pol leta) poslušam že slišane stavke. Jaz zagovarjam teorijo brezčasnosti, hkratnosti pret. sed. prih. čeprav tega sicer ne doživljamo tako.Skratka da je trnutek večnost, da je potovanje skozi čas mogoče, da je čas ukrivljen, .... Citiraj Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
5rca 25. september 2005 Prijavi Deli 25. september 2005 Ej taichi, čist ista stvar se mi je zgodila včeraj!!!Sem si rekla dejavu ampak to definitivno ni bil navaden dejavu, sem kot vklesana sedela pa gledala...smo bli v neki pisarni na izolskem sejmu navtike pa zunaj sta stala sodelavec in en drugi moški še, jst pa se obrnem proti njima in ju vidim skozi steklena vrata pisarne pa čez so bile neke roletke in za trenutek se je pokloplo vse v nulo in sem prepričana da sem ene par mesecev nazaj ta popolnoma isti trenutek sanjala, ker ko sem prišla ven je bilo vse kot takrat ko sem delček sanj doživela ta isti prostor isto situacijo, iste ljudi. Sem študirala če ni to dejavu normalne vrste pač...dejavu, ampak se mi je pred kratkim zgodilo da sem sanjala nek dogodek in se je zgodil - niti približno se ne spomnim sicer več kaj je to bilo ampak sem potem z nekom debatirala kak "preroške" so se čutile tiste sanje dost zanimivo da sanjaš nekaj kar se kasneje dejansko zgodi le da v sanjah nisi pozoren na detajle, le oris dogodka pa ljudi in same situacije - kdo od kod pride, kako se postavi, kakšna je svetloba itd Citiraj 5rca http://www.lunin.net/forum/style_emoticons/default/flower.gifA charioteer fights alone; it moves from one place to the next, water to land and back again - conscious and unconscious, Earthly and spiritual. The Chariot indicates loyalty and faith and motivation; a conviction that will lead to victory no matter the odds! Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
El Nino 25. september 2005 Prijavi Deli 25. september 2005 spričo teh dveh preroških sanj razmišljam, da a niso dejavuji le podzavest ki klikne in ti pove u lej to si pa že doživel, v kakih sanjah... in po svoje če je vse tako resnično v sanjah in enako, zakaj nebi rekli da so sanje vzporedno življenje ki ga doživljamo v nekem drugem stanju budnosti, zavesti? Citiraj Rad bi se z vami družil tudi v živo, povejte mi če se kdaj mudite v moji okolici LJ, Moste. Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
nols 26. september 2005 Avtor Prijavi Deli 26. september 2005 pomoje je pa tko.. ene stvari ze znamo razlozit, enih pa se ne.. no dejansko je tko.. pa ne me zdej "eni" narobe razumet-zato ni to nc mn "prerosko" js sm mev tud (sam ene parkat) podobno izkusno. (no pa ni receno, da bomo kdaj to znal razlozit.. sam ej ce se vam to dogaja.. pa ce mate moznost.. mozgancki so zato, da se razvijajo ps. a je kdo ksne loto stevilke sanju?! Citiraj Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Gina 1. oktober 2005 Prijavi Deli 1. oktober 2005 Že videno je le oblika zaznavanja časa na pravi način. Na zemlji živimo le eno obliko zaznavanja časa ponavadi. Vendar je včeraj, danes in jutri en sam trenutek. Če se čas premika s svetlobno hitrostjo, je vedno na točki nič. Torej se ne stara. No, za nas na zemlji se, sicer pa se ne. Včasih končno toliko sprostimo svoje možgane, ne matramo jih s posebnimi analitičnimi temami, niti jih ne odklopimo, tako da postanemo za trenutek dovzetni za vse dimenzije časa, ali bolje rečeno postanemo jasnovidni za nek trenutek. Saj jasnovidnost je le potovanje po času, nič drugega oz. zaznavanje časa kot normalne dimenzije, ne izkrivljenega, kot ga dojemajo naši možgani. Bolj kot je človek razumski, analitičen, težje možgani gledajo celostno. Bolj kot gledaš analitično, težje potuješ po času. Bolj kot gledaš celostno, bolj padeš v situacijo, lažje potuješ po času. Če se dobro zamisliš, vedno ko si imel de ja vu, nisi počel nič konkretnega, takega za analitično razmišljat, ampak si gledal neko situacijo, a ne. Možgani so lahko svobodno zelo hitro delali in niso bili pod nobenim pritiskom, da nekaj morajo, niti niso bili v stanju majhne aktivnosti, kot pri meditaciji včasih. Torej dejavu je po moje jasnovidnost za določen čas. Citiraj Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
nols 2. oktober 2005 Avtor Prijavi Deli 2. oktober 2005 zanimivo razmislanje Gina Citiraj Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Aliana 2. oktober 2005 Prijavi Deli 2. oktober 2005 Dobra, Gina Meni se je zadnjic v Londonu, na frizerskem stolu.. tko, kar par sekund sem vedla, da se mi je to ze dogajal enkrat.. ful dolgo trajal, ponavad je precej krajse.. pa ja, tocno to.. nic kaj dost razmisljala, sam spremljala situacijo.. popolnoma sproscena.. Mi je pa lustkana tud una razlaga iz Matrixa, neki kao napaka v programu, pa pol vrnejo par sekund nazaj al tko nekak.. se ne spomnim cisto.. Citiraj WHEN LIFE PUTS STONES IN YOUR WAY BUILD SOMETHING NICE OUT OF THEM loesje Spet nazaj - Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
prav 27. januar 2006 Prijavi Deli 27. januar 2006 Lep pozdrav po moje je bilo v tej temi ze pisano na forumih pac nisem zasledil zato jo se enkrat odpiram.V zivljenju se mi pogosto dogaja da imam obcutek da sem ze bil na nekem kraju pa ne v tem casu ampak pred stoletjidogaja se mi tudi da kako stvar prvic delam pa imam obcutek da sem ze to pocel ce imate podobne izkusnje mi jih prosim posredujte Citiraj Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Kabalist 29. januar 2006 Prijavi Deli 29. januar 2006 Imaš pač kratkoročni in dolgoročni spomin....S tem se strinjam. deja vu je samo občutek, ko se del nezavednega pod vplivom določenih podatkov ozavesti in izgleda, kot da si nekaj že videl ali doživel. Deja vu ni nikoli natančno določen. Vedno je samo občutek. nezavedno je pač brbotalnica vsega z vsem. Citiraj BODI POZOREN IN PREPOZNAJ. kO PREPOZNAŠ, OČISTI SVOJE OKNO IN DOVOLI BOŽJI VOLJI, DA SIJE SKOZI TVOJO VOLJO. Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
principesa 23. februar 2006 Prijavi Deli 23. februar 2006 Izkustvo , imenovano DEJA VU ima svojo resničnost saj v življenju nismo prvič.Doživeli smo mnogo življenj in mnogo smrti.In seveda je v tisočih življenj nemogoče,da ne bi prišel na ista mesta,da ne bi srečeval iste obraze, da ne bi videl nekega drevesa in doživel občutka,da si videl točno to drevo.Občutek je povsem zanesljiv, brez vsakega dvoma.To je zelo nenavaden občutek in lahko postaneš zbegan.Vse dokler ne prideš do ideje o reinkarnaciji je DEJA VU nerazložljiv.Prispeš v mesto in nenadoma začutiš, da si tukaj že bil in točno veš, da če greš na desno boš prišel do reke ali avtobus.postaje itd....in to poskusiš in odkriješ, da prideš točno tko kot se ti je zdelo.....Na poti prepoznaš drevesa, reko in vse je tako , kot da si to videl na filmu ali sanjah...DEJA VU je majhen izsek preteklosti, ki nekako vstopa v našo sedanjost.To je stvarno in to so dejstva; DEJA VU spomini preteklih življenj, ki so se potrdili mnogo mnogokrat in ki napravijo teorijo reinkarnacije,ne samo za religiozno teorijo ampak za znanstveno dejstvo.Nekega dne,ko bo znanost bolj odprtega duha....... Citiraj http://www.riversongs.com/Flash/lotsofhugs.html Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
zerkalo 13. junij 2007 Prijavi Deli 13. junij 2007 xDEJA VU je majhen izsek preteklosti, ki nekako vstopa v našo sedanjost.To je stvarno in to so dejstva; ali pa prihodnosti....... Citiraj Norost je vcasih najvecja modrost… Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
MojcaPokraculja 14. junij 2007 Prijavi Deli 14. junij 2007 of fajn da je vsaj še eden tukaj budennisem bla jaz...bi si ustavla pa te kaj vprašala.men se je pa zgodl,da, ko se mi je nekaj dogajalo, da sem v pozavesti vedela, da se mi je to isto nekoč že dogodilo.ja.deja vu? Citiraj Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Recommended Posts
Pridruži se debati
Objaviš lahko takoj in se registriraš kasneje. Če si član, se prijavi in objavi pod svojim računom.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.