Skoči na vsebino

misli, pesmi o CESTI

leica

Recommended Posts

Vsaka pot, pa naj bo do sosedovega dvorišča ali pa dolga tisoč milj, se začne s prvim korakom. xDDx

Mislim da je kitajski... xDDx xsrcx

Čeprav nam je veliko vzeto, veliko še ostaja. In čeprav nimamo več tiste moči ki je nekoč premikala nebo in zemljo, smo kakršni smo, istih junaških src od časa in usode oslabljenih,
vendar z neomajno voljo boriti se, iskati, najti in ne popustiti.

Lord Alfred Tennyson - Ulysses

Deli na socialnih omrežjih

ja, saj res, jaz ga poznam tkole:

Potovanje, dolgo tisoce kilometrov, se zacne z enim samim korakom...

sam to je bolj pot kot cesta, ampak ajde, pac, kar je, saj je hotla vse zivo. :palec:

Jaz iščem le eno; da bi izrazil tisto, kar hočem. In ne iščem novih oblik, temveč jih najdem.

Picasso

Prava pot je najkrajša. Vendar največkrat potrebujemo največ časa, da bi po njej prišli do cilja!

Ne vem od koga, prepisana pa iz srednješolskega zvezka. :madpro:

When inner situation is not made conscious,

it happens outside as fate!

C.G. Jung

tole sem dobila v neki trgovini že kar pred nekaj leti...kot darilo za Novo leto....je bilo že nekje objavljeno ..no ja pa objavljam tole darilo tudi tole..moje :8):

Je pa taka univerzalna misel, ki te postavi pokonci..Vedno...

Pot do sreče

Sreča leži v tem, da se ukvarjaš s truda vrednimi dejavnostmi. Toda samo ena oseba lahko z gotovostjo pove, kaj vas bo osrečilo - ti sam.

Naše življenje je bankina ceste: če ne paziš nanje, si podoben vozniku avtomobila, ki zdrsne čez neutrjeno bankino - posledica so lahko razbitine trenutka, odnosa, življenja.

Samo ti lahko poveš kam te vodi pot, kajti ti postavljaš cilje za sleherno uro, odnos, del življenja.

Včasih se ti morda zdi, da si kot list, ki ga veter nosi po umazani ulici, ali zrnce peska, ki je nekje obtičalo. Toda nihče ni rekel, da je življenje umirjena in urejena stvar - to nikakor ni. Toda ti nisi scefran list ne peščeno zrnce: ti sam si bolj ali manj sposoben izbrati smer na svoji avto karti in ji nato slediti.

Morda se ti zdi, da so stvari zdaj takšne, da je prepozno karkoli ukreniti in da je tvoja dosedanja pot tako zavozlana, da ni nobene možnosti izbrati novo ter ji skušati slediti. Vendar ni živega človeka, ki ne bi zmogel od začetka.

Mogli bi reči, ne da bi nas bilo niti najmanj strah, da zahajamo v protislovje, da se vam drugi posmehujejo in se na vse načine trudijo, da bi vas potisnili proti robu, vas privedli v skušnjavo, da se predate nemoralnemu življenju: vsi takšni ljudje to počnejo zato, da bi dosegli lastne cilje, in če se boste ozirali nanje, boste končali žalostno in tragično.

Kdaj pa kdaj vam bo tudi spodletelo. Iz tega je treba potegniti nauke in vztrajati. Kdo pravi, da na tej cesti ni lukenj in grbin?

Toda po njej je še vedno moč potovati. Nekateri bodo morda klecnili, vendar to ne pomeni, da se ne bodo znova pobrali in nadeljevali pot.

Če torej paziš na bankine, ne moreš močno zaiti. Pravo vzburjenje, sreča in zadovoljstvo izvirata iz drugih stvari, ne iz strtih življenj.

Če boste mogli na to pot zvabiti druge ljudi, boste sami tako sproščeni, da boste imeli priložnost odkriti, kaj je prava sreča.

POT DO SREČE JE MAGISTRALA, PO KATERI LAHKO HITREJE VOZIJO TISTI, KI VEDO, KJE SO BANKINE.

VOZNIK SI TI.

SREČNO VOŽNJO!

xsrcx x;)x

Pa še tale japonski, ki sem ga nekje na LNF sicer že napisal, ampak kar nekako pristoja sem, čeprav ne govori neposredno o cesti:

Če se boš ustavil vedno, kadar kje zalaja kak pes, ne boš prišel nikamor.

x:)x

Nekdaj so ob cestah sadili jablane, da so dale senco za popotnikov oddih in še jabolka za popotnico.

Dandanes jih raje žagamo, da mirno stoječe ne bi bile nevarnost za drveče šoferje, ki pod njimi itak nikoli več ne bodo sedeli.

:xx!:

Pridruži se debati

Objaviš lahko takoj in se registriraš kasneje. Če si član, se prijavi in objavi pod svojim računom.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Dodaj komentar...

×   Prilepil/a si oblikovano vsebino..   Odstrani oblikovanje

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Tvoja prejšnja vsebina je povrnjena.   Izprazni urejevalnik

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Nalagam...

• Včlani se

Postani član LN Foruma in se pridruži naši skupnosti.

• Zadnji obiskovalci

• Noben član si ne ogleduje te strani.
  • Objavi novo...