Bern 29. september 2005 Prijavi Deli 29. september 2005 Ker imamo mnogi lunatki šolarje, je verjetno med nami kar nekaj takih, ki imamo otroke v devetletki, pa tudi take, ki na šolah delajo in imajo določene informacije. Zato se oglašam v zvezi s stroškovnikom, ki se nekaterim zdi "zanimiv". Moje vprašanje je: V 3. r. devetletke je v predmetniku 20 ur plavanja, ki ga šole organizirajo tako ali drugače. Ali lahko kdo napiše, koliko ga to plavanje otroka stane? Več oči več vidi, več glav več ve. Hvala. Citiraj Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Bern 29. september 2005 Avtor Prijavi Deli 29. september 2005 Čisto mogoče je, da tole paše v kako od obstoječih tem, ampak čeprav sem precej brskal, nisem našel, kam. Če je tako, bom vesel, če bo kdo to preselil tja, kamor spada. (Pa tudi nisem težil po OS Tinki ali Marsi, da bi izvedel, ker tega itak nihče ne počne.) Sem pa mnenja, da bomo tukaj izvedeli marsikaj. Citiraj Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Apolonija 29. september 2005 Prijavi Deli 29. september 2005 Bern, moja hči je sicer v 3. r. 8 letke, imeli so lani plavanje , a ni nič stroška padlo name, je bilo "sponzorirano" iz šolstva - je pa res da se ne spomnim ali je blo to plačano iz blagajne naše šole al iz ministrstva.... A nimate kakega razrednega predstavnika, ki bi lahko pridobival take infote? Citiraj Mogoče je ljubezen tudi to, da se naučimo spustiti,da spoznamo, kdaj se je treba posloviti. Da s svojimi občutki ne oviramo nečesa, kar bo nemara boljše za tiste, ki jih imamo radi. Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
silki 29. september 2005 Prijavi Deli 29. september 2005 Moj sin je lansko leto "obiskoval" 3.r./9 letke. Vse stroške v vezi plavanja - tudi prevoz, je krila šola (oz.ministrvstvo), tako da ne vem kak "stroškovnik" so vam zaračunal?! KOt vem (vsaj še dve LJ.šole) je bilo glede stroškov isto kot pri nas - nič!lp Citiraj Samo šibki se ne upajo biti pravični. Svoboda je odgovornost, zato se je večina v bistvu boji. Your vision will become clear only when you look into your heart ... Who looks outside, dreams. Who looks inside, awakens. Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Bern 29. september 2005 Avtor Prijavi Deli 29. september 2005 Hvala, Silki, hvala, Apolonija! Torej, nas, starše, je ta plavalni tečaj stal 12.000 tolarjev. (Plus dezinformacije "ne vemo točno, koliko bo stalo", "planirali in se dogovarjali smo že maja", "verjetno bo okoli 10-15.000", "12.000" (v natisnjenem materialu)(ne da bi razredničarki za potrebe govorilnih ur to tudi povedali in s tem ona lahko tudi nam), "med 10 in 14.000", "nekako 12.000 tolarjev, mogoče kak tolar manj" (citat: ravnateljica na izrednem roditeljskem sestanku včeraj zvečer), "plavalne ure imamo septembra, ker je od začetka oktobra bazen Tivoli polno zaseden in NIKAKOR ne moremo priti noter" (ravnateljica včeraj) proti izjavi "od petega oktobra dalje se da zmenit za katerikoli termin" (odgovorna oseba bazena Tivoli DANES dopoldne!) in podobno.) Apolonija, razredni predstavnik, praviš? Seveda, a ker ravno razredni predstavnik nima informacij oziroma ima napačne ali vsaj močno meglene plus starši pogledujejo nanj, ali je to vse v redu ali ne, je taisti razredni predstavnik odprl tole temo danes na LN! In ker nekako nisem bogom dani butelj, je lahko čisto očitno, da nekaj hudo ne štima in je tale tematika pri nas "nekaj več". Kar samo po sebi ne bi bilo tako narobe (ker itak nikjer ni idealno), če se nam staršem ne bi začelo dozdevati, da nas ta šola nekoliko preveč stane. Citiraj Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
tinka 29. september 2005 Prijavi Deli 29. september 2005 se nimam otrok, ampak tole gre meni blazno na jetra :xx!: mi smo imeli vse zastonj, zdaj pa pol stvari 'rabis' tudi ce ni obvezno, drugih pol pa te takole sproti stane ... poslusam tole iz vseh strani. nesramno, da se ne vprasa prej ljudi, ce zmorejo...pa da je treba placevat take zadeve sploh Citiraj Variety is the spice of life.Kdo lahko spremeni svet? Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Marsa 29. september 2005 Prijavi Deli 29. september 2005 Tumach!!! eni ja, eni ne? :xx!: Morda je ze kaka taka tema, bern, sam naj kar bo, je fajn postavljeno. Sama sem pozabila, kako je bilo s tem plavanjem v 3., je pa res, da OS NIKAKOR jasno ni zastonj, pac pa se vcas zdi totalen luxuz. Citiraj Jaz iščem le eno; da bi izrazil tisto, kar hočem. In ne iščem novih oblik, temveč jih najdem.Picasso Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
silki 29. september 2005 Prijavi Deli 29. september 2005 OŠ zastonj?! NONSENS! Ne finančno, ne časovno, ne...., če pogledam moje šolanje in obremenjenost mojih starcev z vseh vidikov in pogledam sebe pa moje froce (3...ja tri!), pa nisem komplikator, pa znam reč tud NE pa cajt razporedit, pa ......pa ni primerjave. Govora je vedno o tem kolk so otroc obremenjeni (sej so, a v drugačnem pomenu kokr se tretira), nihče pa ne pomisli kolk smo pa starši obremenjeni, ne samo finančno, tudi z delom v vezi šole, ki naj ga otroc nardijo doma SKUPAJ S STARŠI. Kolkrat prnesejo take "domače"naloge domov. No s tem konkretno se pa ne strinjam. Ni problema dodatno otroku razložit snov (še s druzga zornega kota če je treba), mu dajat "domače kontrolke" pred testi, ga doma preverjat, torej delat z otrokom, ampak da mi froc nos domače naloge zame, mi je pa mim. Sem svoje že nardila, a ne, nekoč, oz jih delam (še ) sam druge. No mal sem skrenila s poti. Hotla sem sam povedat primer kolegice, mali je šel na naravaoslovni tabor (5dni) 4.r./8, vse lepo in prav, nihče jih sicer ni vprašal če zmorejo vsi tistih 22T, (pa je bil na začetku šole k itak dost stroškov), no zmotil jo je (pa tudi ostale starše) odnos razredničarke, pod kakšnimi pogoji naj bi šli! najmanj dvoje nepremočljive pohodne čevlje, pohodne hlače1+rezervne, trenirke za veter, podložen anorak.(ne prehodna bunda.......ne navadne superge, športni čevlji - nepremočljivi.........seveda jih kr nekaj ni šlo! In kako to otroku razložit? zakaj ne gre?.....kokr se spomnim se to včasih ni dogajal, če smo šli, smo šli vsi brez očitnih statusnih razlik. Tisti ki zmorejo /zmoremo stisnejo zobe, tisti ki pa ne so pa tudi tiho (ker je to očitno danes sramota) pa otroka na tak ali drugačen način opravičijo. brrr....sam komentar na brezplačno OŠ! :xx!: pa lp Citiraj Samo šibki se ne upajo biti pravični. Svoboda je odgovornost, zato se je večina v bistvu boji. Your vision will become clear only when you look into your heart ... Who looks outside, dreams. Who looks inside, awakens. Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Marsa 29. september 2005 Prijavi Deli 29. september 2005 jp, vse taksno... :|| na 'nasi' OS so k sreci blazno fajn organizirani, kar se enih stvari tice, pa tud kar precej... hm, solidarni.Imamo tale sklad, pa grejo lohk tko kar vsi ucenci (recimo ce kateri zarad pomanjkanja sredstev sicer ne bi mogel it), pa tud druge zadeve se pedenajo (tud) iz tega.nadalje nam ze od kakega 4. razreda dalje organizirajo prek ene zalozbe vse knjige, ki jih potrebujemo.Ki jih placamo v 3 poloznicah, pridemo konc avgusta in sam popokamo paket. (*s tem, da ni drazje, pac pa morda celo ceneje - v celoti vzeto - ob tem, da so 3 obroki ).In druge take zadeve.Tud doma mam zlo mal dela s sholo s tamalim, prakticno se sam zase briga ze skoz. mal, ce kaj ni jasno al kaj tacga...bolj se ukvarjam s tamalim doma v zvezi z odnosi (recimo zakaj ga ena uciteljica ne mara prevec, da je ocitno, pa kako to 'reshevat').Drugace pa v bistvu pohvale OS Prezih. In ko pravimo, da na starse se premal gleda. jasno.pa se na ucitelje ne smemo pozabit, saj so mnogi (morda vecina, prej ali slej) tudi sami starsi, ce druzga ne. Ker, ko si opisovala, Silki, da je tumach da mormo se doma... po drugi strani pa se njim zdi brez veze jih ucit osnovnih nekih pravil, ce je za to 'kompetentna' najbolj domaca vzgoja. Tko da za vse sodelujoce tule je pravzaprav tezko - za otroke, starse in tud ucitelje, saj so tud oni sam ljudje - in tud, pac morjo ubogat direktive. Citiraj Jaz iščem le eno; da bi izrazil tisto, kar hočem. In ne iščem novih oblik, temveč jih najdem.Picasso Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Bern 30. september 2005 Avtor Prijavi Deli 30. september 2005 No, nas je zmotila še ena "informacija", da namreč letos tabora ne bo, ker se je ravnateljica odločila, da bi bilo oboje s plavalnim tečajem predgrago za nas starše. Ej, ona se odloči, kaj je ZAME predrago! Sicer pa malo praskamo za dodatnimi informacijami. In vedno bolj smrdi ... :xx!: Citiraj Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Aishah 30. september 2005 Prijavi Deli 30. september 2005 tole s plavanjem, moj brat je imel ravno prejšni teden tečaj, za cel teden, 4 ure plavanja na dan, so starši plačali 4500. ampak 12000? huh moja mami se je jezila zarad 4500 in govorila neki čez ravnatlco, ker na enih šolah jim to organizirajo zastonj (ker je le v sklopu šole in obvezno). Citiraj Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Marsa 30. september 2005 Prijavi Deli 30. september 2005 mislim kaksne banana vijevaje!! kar vsakdo po svoje nekaj... mal tko pa mal drugac...za popent!nared mal schtraufenpachta tam, Bern! x!x Citiraj Jaz iščem le eno; da bi izrazil tisto, kar hočem. In ne iščem novih oblik, temveč jih najdem.Picasso Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Gina 30. september 2005 Prijavi Deli 30. september 2005 Plavanje je za ljubljanske osnovnošolce zastonj, ker ga financira občina, vključno s prevozom. Drugod pa je odvisno, kot se šola znajde in kako drag bazen ima v bližini. Citiraj Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Mateja 30. september 2005 Prijavi Deli 30. september 2005 sem sele zdaj videla tole temo... ja, Gina, tudi meni se zdi, da stroske krije obcina Lj, prav tako tudi ponovno preverjanje v 5. razredu... bom preverila, kako je pri nas, ceprav se mi zdi, da je pri nas plavalni tecaj v sklopu sole v naravi (5 dni - morje), kakor je smucarski tecaj v 5. r v sklopu zimske sole v naravi. Ce kaj vem, ucenci takrat nic dodatno ne placujejo se tecaja... vem pa, da je zimska sola drazja zaradi smucarskih kart. Vsaj za preverjanje znanja plavanja vem, da otroci nic ne placajo, tudi prevoza ne. Sicer pa imamo zelo podobno urejeno, kot tam, kjer je Marsin Tim.... za ucbenike ucbeniski sklad - avgusta dobijo vse knjige, placajo obrabnino ali nekaj takega.Je pa res, da je za vsak razred organizirana tudi sola v naravi in imamo solski sklad, v katerega donirajo vsi - ucitelji, starsi, podjetja in tudi ucenci (imamo bozicno-novoletni sejem, pa novoletne cestitke izdelujejo, pa boljsjak,...)... da si solo v naravi lahko privoscijo tudi financno bolj sibki... ne, niti malo ni poceni, se manj zastonj... Citiraj funchi.si Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Ksenia 1. oktober 2005 Prijavi Deli 1. oktober 2005 mislim, da smo tudi mi plačali plavanje, lani je bil tečaj smučanja v sklopu šole v naravi (pet dni okrog 30.000 vse skupi se mi zdi -bivanje prevoz, karte). Zanima me pa neki drugega - ko gredo otroci na izlet - prevoz in vstopnice krijete sami al ne?Tudi mi imamo učbeniški slad in šolski sklad za socialno šibkejše (šola v naravi, učbeniki, prehrana), zastonj vozovnice za vozače... ampak je na stal problem- denar se je zbiral tudi na bazi prostovoljstva - učenci naj bi če želijo prinesli za ta sklad po jurja in ga dali učiteljici... no in je ena mamica prijavila zadevo na inšpekcijo - ker to ni prostovoljno če učiteljica in ves razred vidi kdo da in kdo ne... pa je bil res zagnan glede tega naš ravnatelj, s srcem je bil pri stvari... Ne vem koliko staršev bo tule šlo pa na banko in plačalo položnico...s am to spet ne bo prostovoljno po mojem,na položnici je tvoje ime mar ne... Citiraj Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Mateja 1. oktober 2005 Prijavi Deli 1. oktober 2005 ne, mi nimamo nikakrsnih poloznic za ta sklad, nobenega denarja otroci sami ne nosijo (v sklad gre samo zbrani denar od kaksnih akcij)... stevilka racuna je natisnjena v solski publikaciji, ki jo prejme vsak otrok na zacetku leta (predstavitev predmetnika, opis projektov itd)... vsako izvensolsko dejavnost (ce je prevoz, vstopnice,...) placajo po poloznici, tega ne krije (niti ne more, nima iz kje vzeti) sola... ja, to je del enega paradoksa nasega osnovnosolskega sistema - izvensolske dejavnosti so kao 'obvezne', placati jih morajo pa starsi ... koliko bo naravoslovnih, kulturnih, sportnih, tehniskih dni v letu, doloci ministrstvo, sola mora ta program izvesti... pocenilo bi kvecjemu to, da bi bile vse te dejavnosti v soli, ne izven nje, samo glede na opremljenost sol bi bil to podoben dolgcas kot pouk in tako mnogo otrok morda nikoli ne bi slo na kaksno razstavo, ogled kaksne prireditve, predstave (ker jih starsi iz razlicnih razlogovo ne peljejo...) ... mi kaksno dejavnost naredimo v soli, vseh pa ne (potem bi ucitelji morali obvladati se vse zivo ali pa bi otrokom samo predvajali nekaj, kar si tako ogledajo v zivo) in za nekatere starse je vsak dodaten jur na poloznici veliko... je pa tudi res, da je pogosto tako, da otroci, ki jim sola financno pomaga pri teh stroskih, na te dejavnosti s seboj vlacijo potem cele ruzake cipsa in sladkarij (ki stanejo vec kot tisti izlet), med predstavami jim zvonijo super sodobni mobiji in tko... Citiraj funchi.si Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
nataly 1. oktober 2005 Prijavi Deli 1. oktober 2005 Pri nas je plavanje sponzorirala občina. Starši smo plačali delež - mislim, da je bilo okrog 3000 sit. (ne me ravno za besedo držat).Me je letos pa kap, ko je privlekla naročilnico za likovni material...ni kar ni...celo stran vsega..ok. Super, da obstaja nekdo, ki se trudi za ustvarjalnost, ampak pismo...naj nekaj šola zraven da..sem se (logiš) že nekaj bunila..so me postrani gledali - češ kaj se pa grem, če je pa to bilo vsa leta...mah..Ker je starejša hodila v mestno šolo - in le ta je plačala ves material, ki so ga otroci porabili(dobro..barvic in tole ne..) ali pa so zbrali tisočaka in učiteljica je ustvarila svašta...res...tudi občasno vključila starše - da smo pomagali pri šivanju - jaz sem samo zlagala...in nekaj malega rezala...Tule pa..No, mene že itak poznajo.Sem se šla bunit na račun prehrane. Zbrala jedilnika z obeh šol(starejša končala devetletko na Ptuju), mlajša pač nasrkala in hodi v drugo šolo..in primerjava je bila neverjetna.Mestna ravnateljica bila blazno iznajdljiva...ta...pa malo preko vez najdla dobavitelje...no..tule je tudi problem neplačevanja kosil...in tako.. Saj jih po eni strani razumem. Vsi zategujejo pasove.. Citiraj Življenje je to, kar se ti dogaja, medtem, ko planiraš druge reči. Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Marsa 1. oktober 2005 Prijavi Deli 1. oktober 2005 <{POST_SNAPBACK}>Plavanje je za ljubljanske osnovnošolce zastonj, ker ga financira občina, vključno s prevozom. Drugod pa je odvisno, kot se šola znajde in kako drag bazen ima v bližini.Dobrodosla Thanx za info! Citiraj Jaz iščem le eno; da bi izrazil tisto, kar hočem. In ne iščem novih oblik, temveč jih najdem.Picasso Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Bern 1. oktober 2005 Avtor Prijavi Deli 1. oktober 2005 Lepa hvala za vsako tole mnenje! Ne gre za to, da zbiram mnenje za to, da bom zbral kak pogum ali na primer argumente, teh je dovolj in poguma tudi. Gre samo za to, da vidim prakso drugje. Hvala. Drugač sem pa videla spisek šolskih potrebščin iz ene OŠ v Lj. Staršem je bilo naročeno, da kupijo: barvice jolly, vodenke te pa te, svinčnik ta pa ta... (točno določena firma potrebščin).To smo opazili že lani in sva se zelo jezila, ker to je pa že tu mač, da mi bodo še na ta način reklamo delali. Kako je to sploh dovoljeno?! Citiraj Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
lia 1. oktober 2005 Prijavi Deli 1. oktober 2005 pr nas pa kasirajo šolo v naravi, 22.000 ( tu nek med 17 in 24000) pa se mi ne zdi grozljivo, ker mulci pridejo zmerom naspidirani nazaj, majo dobre programe pa standardno in se tega veselijo leta....morje šola plavanja, smučarija šola smučanja, kmetija (pa to ono ta pravo..jahajo konje, vozijo traktor, crkljajo becke in se podijo za kurami, ...), planinarjenje ( Triglavska jezera...) pa vse se točno ve in se lepo po obrokih naračuna na položnice čez celo leto, tud če grejo septembra, al pa junija.... v petem razredu imajo vsak drugi teden telovadbo v bazenu- torej plavanje, za kar staršem nič ne obesijo, pojma nimam kdo to financira, če te izrecno zanima, lahko pofirbcam.... * iz dolgoletnih izkušenj vem, da ni toliko problem denar kot pa razpoloženje v razredu, kjer se učenci slabo počutijo, se tudi neradi udeležujejo šole v naravi... letos sem prav oči na peclje vrgla, ko je na roditeljskem učiteljica povedala, da je ponosna ker grejo v njenem razredu vsi....da jih drugače niti za pol razreda ne spraskajo skoz pa poslušam tud to , da če ne zmoremo da se naj oglasimo na šoli, da bodo zrihtal sofinanciranje.... sam mam filing da čist noben ne gre tja nič prosit....pa vem da bi marsikateri bil upravičen.... kaka familija s petimi komadi, po moje težko to sprav skoz Citiraj ....ŽIVLJENJE JE KOT OTROŠKA SRAJČKA, ZMERAJ PREKRATKO IN ZMERAJ USRANO....neznani avtor Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
enja 1. oktober 2005 Prijavi Deli 1. oktober 2005 Bern: vprašaj tudi na občini, v katero spada "tvoja šola", katere programe financirajo....naša občina plača otrokom plavanje in pohodništvo z vodniki... Občine vsekakor financirajo tudi del dejavnosti "svojih" OŠ....kaj in koliko..pa je zelo odvisno od sposobnosti ravnatelja OŠ in jasno od občinskega proračuna. Citiraj Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Tipka 1. oktober 2005 Prijavi Deli 1. oktober 2005 Hojla vsem, mi smo plavanje v tretjem razredu placali 7000,00 ( upam, da se pravilno spomnim... ) lani , za solo v naravi pa smo sest mesecev na poloznici za hrano placevali dodatnih 5.000 sit za solo v naravi.Torej okroglih 30.000.... glede potrebscin..tudi mi smo letos dobili sezname jolly barvic itd... potem pa smo lahko narocili in placali v treh obrokih.Pohvalno, vendar tragedija, ko je bil en obrok za dva otroka 25.000 ( z ucbeniskim skladom ) ... se bolj ironicno pa se je zgodilo to, da je mlajsi otrok zacel obiskovat naso vasko solo, kjer smo imeli iz sklada tri knjige za prvi razred, pa se en delovni zvezek nam je narocila sola ( mi smo ga seveda placali) , potem pa sva otroka prepisala po treh dneh v mestno solo , kjer ni rabil niti ene knjige iz sklada.Tako nama denarja za sklad, ki sva ga placala nihce ni in ne bo vrnil... sklep...starsi na vasi smo financno zmozni nabaviti vec knnjig , v mestu , kjer poteka isti program, pa sploh knjig ne bomo rabili... mene pa zanima se ena stvar...regresirana prehrana..meni ni nikoli padlo na pamet, ker sva oba v sluzbi, da bi sla prosit regresirano prehrano.Vecina starsev v nasem razredu je na kmetijah, torej doma.Sva v nevemkaterem socialnem razredu ( na mesec znasajo najini skupni dohodki 247.000 ) in imava dva otroka.Potem pa mi je sosolceva mama rekla, da ima ona za oba otroka, ki obiskujeta solo ( se eden pa je v vrtcu ) regresirano prehrano.Ona dela v vrtnariji, OD 130.000, vendar njen moz dela v Avstriji, kjer ne zasluzi manj od 1200 EUR kar znasa skupaj precej vec , kot najin skupni dohodek.Sedaj pa mi vec res nic ni jasno, po kaksnih kriterijih se dodeljuje regres za prehrano..Vesela bom kaksne info z vase strani...kot je rekel Bern, vec glav vec ve.. Prijazen pozdrav, Mojca Citiraj Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Marsa 2. oktober 2005 Prijavi Deli 2. oktober 2005 Zanimivo, kaj clovek izve, predno komu odpadejo usesa. Kul, bern, ko si tole odprl, zlo prav, da imamo na broju, idealno, ko smo z vseh koncev, pa lohk primerjamo..... Nikomur nic jasno, kako pravzprav poteka, kaksna so pravila, merila, kriteriji.....mal zmedeno al tolk po kavbojsk sam? * Tistole z regresom pa...Mam znanke, ki so hodile na RK po cote - ker so bli kateri pisi tolk kul.... (iz dobro stojecih druzin)Torej, verjetno si lohk tud tu vsakdo pridobi tele pildke, 'dokazila' o OD, pa dobijo, nihce tega najbrz ne preverja, pa eni vlecejo se tle..To se men zdi grdo in mimo.Me zanima ce ona hodi k frizerju pa kozmeticarki pa povsod, a za hrano za otroka pa je treba pol regres! :xx!: Citiraj Jaz iščem le eno; da bi izrazil tisto, kar hočem. In ne iščem novih oblik, temveč jih najdem.Picasso Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
tanaja* 27. oktober 2005 Prijavi Deli 27. oktober 2005 Osnovne šole zastonj- sanje vsakega starša! Citiraj "Pri ptičih je vse nagon, tudi zvestoba je nagon. Nagoni so čisto v redu ... V naravi je vse lepo urejeno... Človek ima pa polna usta ljubezni pa čustev, pa ne vem kaj še. Potem pa v imenu ljubezni pusti svoje mladiče. A skrbi za svojo vrsto? Vraga! " (monolog iz filma: Pod njenim oknom) Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Recommended Posts
Pridruži se debati
Objaviš lahko takoj in se registriraš kasneje. Če si član, se prijavi in objavi pod svojim računom.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.