Lucka-1 3. oktober 2005 Prijavi Deli 3. oktober 2005 pozdrav,prosila bi za kak nasvet glede tezav s kozo - srbeci, rdeci izpuscajize od malega, alergija na stevilno hrano.trenutno pa je slabse in slabse in bi poskusila z akupresuro aliakupunkturo...mi lahko LEPO PROSIM kdo svetuje konkretnestrokovnjake? za kakrsenkoli namig se vam najlepse zahvaljujem Lucka Citiraj Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Tina 3. oktober 2005 Prijavi Deli 3. oktober 2005 Živjo! Malce pokukaj semle ... mogoče najdeš kajBioresonančna terapija za alergijo Informacije na podrocju zdravljenja alergij Citiraj http://www.lunin.net/forum/style_emoticons/default/71.gif Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Sebastjan 3. oktober 2005 Prijavi Deli 3. oktober 2005 Pozdravi te lahko skoraj samo sprememba prehrane oz. izločanje stvari, s katerimi imaš težave, žal. Treba bo po možnosti tudi urediti prebavo oz. črevesno floro - kako ti laufa? To ne pomeni zdaj, da moraš narediti veliko in radikalno spremembo. Začni po malem in se dobro opazuj. Žal boš morala veliko ekperimentirati in se mogoče marsičemu odpovedati, vendar boš pozabila na skušnjave, ko se ti bo zdravje izboljšalo. Marsikaj ti lahko škodi, pa si sploh ne predstavljaš. Za dober začetek si preberi tale članek, če ne bo šlo, bom probal čimprej prevesti (pomanjkanje cajta je lahko tudi problem ): http://drbenkim.com/articles-eczema.html Če imaš čas, pa še tu malo pobrskaj:http://drbenkim.com/solutions.html Vprašaj, če te še kaj zanima. Citiraj Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Lucka-1 4. oktober 2005 Avtor Prijavi Deli 4. oktober 2005 hvala obema,ja, jaz se ze sedaj odpovedujem stevilni hrani. ampak ocitno bo potrebno respost in potem eksperimentirat, kot lepo pise v linku, ki ste mi ga poslali. misli kdo, da bi lahko kaksna akupresura pomagala? hvala za pomoc Citiraj Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Marsa 4. oktober 2005 Prijavi Deli 4. oktober 2005 <{POST_SNAPBACK}>Pozdravi te lahko skoraj samo sprememba prehrane oz. izločanje stvari, s katerimi imaš težave, žal. Treba bo po možnosti tudi urediti prebavo oz. črevesno floro - kako ti laufa? To ne pomeni zdaj, da moraš narediti veliko in radikalno spremembo. Začni po malem in se dobro opazuj. Žal boš morala veliko ekperimentirati in se mogoče marsičemu odpovedati, vendar boš pozabila na skušnjave, ko se ti bo zdravje izboljšalo. Marsikaj ti lahko škodi, pa si sploh ne predstavljaš. ...Strinjam se s Sebastijanom...Brez veze je zastavljati takoj, kateri strokovnjak bi ti lahko pomagal, ce pri sebi ne bos storila nic. Poleg posta oz. nacina prehrane, kar je logicno, da je treba najprej popedenat, ti osebno svetujem se jogo - sama sem 99% alergij ozdravila z jogo (in tud visok pritisk in kup tezav in tezavic). pa se kaj dopisem. aja, dobrodosla! *Hvala Tini za linka , a temo pustim, ker je OK naslovljena in primerno da je posebej in tko... Citiraj Jaz iščem le eno; da bi izrazil tisto, kar hočem. In ne iščem novih oblik, temveč jih najdem.Picasso Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
julijana 4. oktober 2005 Prijavi Deli 4. oktober 2005 Hojla!Stirnjam se s Sebastjanom, ki pravi, da je prva prehrana, saj je na koži le posledica in ne vzrok. sem mnenja, da ti strokovnjaki lahko pomagajo, a največ boš morala narediti ti._tvoje črevesje skoraj 100% nima dovolj bakterij, zato telo ne more predelat hrane, tako da bi mu le-ta služila. alergijam pa dobro služi tudi stres-bolj kot si v neravnovesju, bolj si dojemljiva..Zaključek?-jaz ne bi metala denarja vstran in bi spremenila najprej prehrano in šele nato bi se obrnila na druge, čeprav bi te bili veseli, saj te verjetno dolgo ne bi mogli pozdravit in bi se njihov standard fajn dvignil, za kar bi ti bili verjetno hvaležni.Zaupaj si Citiraj fish is mute-fish knows everything-G.B. Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Lucka-1 4. oktober 2005 Avtor Prijavi Deli 4. oktober 2005 hmm, ok, to mi je jasno, da naj zacne, pri hrani,ampak kako....naj se res par dni postim in potem zacnem uvajat posamezne vrstehrane?ker ze sedaj zgleda nekako tako: cez dan sadje in jogurti, pa 1 kava pozno popoldan solata (zelena solata, korencek, radic, paradiznik, fizol, cebula)in piscancji zrezek ali pusta piscancja prsa (salama), ce ni casa pect mesa.kdaj pa sir ob solati.redko kak koscek kruha (ker sem potrjeno alergicna). druga moznost pa kuhana zelenjava - vse po vrsti pride v postev. za posaldek pa sladoled ali cokolada. torej od nule naj spet zacnem pocasi? glede stresa se pa popolnoma strinjam...imam kar zelo pestro in stresno zivljenje.ravno zato pa mogoce bi taka ali drugacna masaza prav prisla? Citiraj Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
julijana 4. oktober 2005 Prijavi Deli 4. oktober 2005 res se sliši zakomplicirano-tako oz.podobno sem se počutila sama, ko sem zvedla, da je moj otrok alergičen skoraj na vse. morda je najbolje, da najprej ugotoviš s čim je obremenjen tvoj organizem-mi smo peljali hčerko na bicom testiranje...in je pokazalo, da ima v telesu presežek glivice kandide...no in tu se je vse začelo..potem tudi veš, kaj lahko in kaj ne.včasih je dovolj, da živiš v vlažnem prostoru,npr.,pa ti ti lahko ful škodi. masaža se pa strinjam, da bi bila ok, po mojem pa te ne bi pozdravila.akupresura pa ti lahko seveda pomaga v tem, da dobi določen organ, ki ima premalo energije dovolj le-te, ali pa je ima preveč in s e spet lahko uravnava.vsekakor poskusi, če tako čutiš.lp Citiraj fish is mute-fish knows everything-G.B. Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Sebastjan 4. oktober 2005 Prijavi Deli 4. oktober 2005 @Lucka-1 - pazi, da se ne boš preveč odpovedovala hrani! Za vedno izloči vsekakor vsaj tista najbolj predelana živila in tista z raznimi umetnimi dodatki. Mogoče lahko tudi malo zmanjšaš količino ogljikovih hidratov in povečaš vnos kvalitetnih maščob - samo splošni nasvet. Citiraj Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
lia 7. december 2005 Prijavi Deli 7. december 2005 Lojska prav da je to jeza, jezica.....saj veš una Hayeva....drobna jeza na vse in vsakogar se ti zdi kaj znano Citiraj ....ŽIVLJENJE JE KOT OTROŠKA SRAJČKA, ZMERAJ PREKRATKO IN ZMERAJ USRANO....neznani avtor Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Amis 7. december 2005 Prijavi Deli 7. december 2005 hi hi hi...a veš kolk časa traja, preden si člouk lahko reče: ja to je pa res tako pri meni.... Citiraj you see things; and you say WHY?but i dream things that never were; and i say WHY NOT? Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
lea 7. december 2005 Prijavi Deli 7. december 2005 Lojska prav da je to jeza, jezica.....saj veš una Hayeva....drobna jeza na vse in vsakogar se ti zdi kaj znano no, dej, dej, povej se kej vec Citiraj pilotkini zapisi Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
strelka02 7. december 2005 Prijavi Deli 7. december 2005 Imam vprašanje na to temo... V temi lasje smo se že pogovarjali o B vitaminu ( ) in nekateri so omenili, da pomaga tudi koži... Aja, pa še to... že mesec ali dva vsak dan jem - popijem suh kvas... tko, da mislim, da ni to pomanjkanje B vitamina... Najbolj verjetna teorija se mi je zdela, da se mi koža puca... samo to traja že mal predolgo, zato bom to možnost kar počasi izključila... koliko časa naj bi se koža pucala... .. nekaterim kvas ne paše.....dobijo alergijo ali pa postanejo še bolj mozolčkasti. Tako da mogoče je pa to vzrok.jej čim manj bele hrane ...to pomeni nič belega kruha, pa belega sladkorja, živia ki so bela...prečiščena. ..Drugače pa za zunanje zdravljene kože npr mozolji pa akne....npr lavanda...lahko si skuhamo čaj , pa si s tem čajem umivamo obraz. Ali pa eo lavanda - sivka, kapljico na vlažno vato pa si namežeš mozoljček- Nekje sem prebrala da super deluje proti kakšnimkoli težavami s kožo...propolis mazilo- mast. najbrž bi se dobilo pri kakem čebelarju ali pa v zeliščnih lekarnah. Potem pa kamilice, čajček. Tudi te delujejo kot lavanda zelo antiseptično. potem šentjanževo olje, ognjičevo olje....ali mazila. To so taka čist domača zdravila. So pa preizkušena, razen propolisovo mazilo pa res ne poznam. Tisto jeza pa mozolji. Ne vem. Možno, če nekdo celo knjigo napiše. Sama pa lahko povem, da sem nosila ogromno tiste podzavestne jeze, potlačene....ampak mozoljev pa nisem imela nikoli, saj zelo redko. Saj je veliko psihološkega v bistvu vse ...samo potem ko je mozolj že tu ali pa kaj drugega moraš pač kaj bolj konkretnega naredit.....nič več preventiva ampak zdravljenje....seveda , če pa veš vzrok potem je tudi zdravljenje lažje....pa bolj temeljito. Samo mnenje moje....nič profija nisem Citiraj Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Marsa 7. december 2005 Prijavi Deli 7. december 2005 Valkira, se stirnjam s strelko, ne pretiravaj, tud s kvasom ne. mal prekin za nekaj casa.Sicer sem pa v eni drugi temi opazila, da si bila pri nekaksni terapevtki, omenjala si tud ciscenje na raznih nivojih, ali res mislis, da ni povezano?sicer pa je lahko hormonsko, kot pravis - vcasih se tale poporodni hormonski shus neverjetno zavlece in se po enem letu zgodi tak 'udar', ko ze vec ne povezujes. vendar 3 leta, kot je star tvoj tamal, je pa le mal velik. Pij nevtralne zadeve, ki cistijo (preslica, koruzni laski... in zelene caje oz. take z velik rudninami in minerali, ono hard staf, bomba, kvas varianta, to pa mal opusti). Citiraj Jaz iščem le eno; da bi izrazil tisto, kar hočem. In ne iščem novih oblik, temveč jih najdem.Picasso Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Marsa 7. december 2005 Prijavi Deli 7. december 2005 Valkira, ne kriv.... ampak morda ni tolk potreben, ga mas dost.lohk je vse to pospesil to pucanje tvoje. nisem zdravilc pa tko, sam prec ko sem rpebrala tvoj post, sem pomislila, da se ziher sam pucas in da je vse ok.pol sem pa vidla en tvoj post v drugi temi, pa se mi je to mnenje se utrdilo. sicer pa sem za ta teden predvidla tezave s kozo (morda pa to tud napisala, skor ziher... v napovedi). pa smo spet pri planetarnih vplivih. post - x!x (se strinjam zlo - 3dnevnega za zacetek al pa clo sam 1, na meno, al pa sadje/zelenjava, namest kvasa orescke za spremembo clo lohk, pa je). skusaj ukint sladkaraj za 3 dni. probaj. zberi voljo.ko bos (ker namrec bos, ce si clo kar vajena) pogresala cukr, pojej zlico medu. x!x Citiraj Jaz iščem le eno; da bi izrazil tisto, kar hočem. In ne iščem novih oblik, temveč jih najdem.Picasso Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Marsa 7. december 2005 Prijavi Deli 7. december 2005 bravo! si vedla, da je med neverjetno ucinkovit tud pri mozoljih, mislim ZUNANJE? x!x preber na LN pri medu (sem se dost razpisala, kot tud pr glini - tud ta je dobra za mozoljavo kozo, sam mors uporabit cisto, belo, taksno, ki je tud za uzivanje... al pa si naredis vodo glineno, da ni pre... hm... prevec tko.. da bi ti vse izsrkal) http://www.moje-zdravje.com/slo/ZdravjeIzNarave/Med/http://www.moje-zdravje.com/slo/ZdravjeIzNarave/Glina/ Citiraj Jaz iščem le eno; da bi izrazil tisto, kar hočem. In ne iščem novih oblik, temveč jih najdem.Picasso Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
krokodil 7. december 2005 Prijavi Deli 7. december 2005 Hvala ti, pa če lahko še mal v Natresku pokomentiraš, če mam ta prav Natresk...Poslednji put ti kazem: EEEEE,EEEE Citiraj Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Sebastjan 7. december 2005 Prijavi Deli 7. december 2005 Drage ženske z LNF! NE razumem, v čem je smisel luninega posta?? Par dni se vzdržat, pol pa hop nazaj k slabim navadam? Mogoče post bolj pomaga pri samoobvladovanju. Ne bi raje po malem začele spreminjati navad? Bolje za stalno izboljšat dieto kot pa se začasno odpovedovat hrani. Kaj pravite? Da ne? Zdravje se začne od znotraj navzven, ste pozabili? Na linku je napisanih še nekaj dejstev o vplivu hrane na kožo, celulit in težo. Da ne boste že na začetku odnehali, do konca preberite! Tudi ni noben rekel da se je treba tako strogo držat pravil za viden uspeh. Gre za neke osnovne principe... Poleg tega sem tudi že objavil nekaj linkov v tej temi... http://www.freeacnebook.com/ Drugače pa tisti, ki imajo že po defaultu lepo kožo sploh niso taki srečneži, saj se lahko njihove dolgoletne pregrehe pokažejo kasneje v kakšni hujši obliki. Pravzaprav smo tisti s problematično kožo srečneži, saj nam koža kot očiščevalni "organ" da dobro vedeti, da nam nekaj škodi! Hormoni sploh nimajo tako poglavitne vloge, kot mnogi mislijo. Npr. ravno najstniki se najslabše prehranjujejo! Citiraj Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
triple x 7. december 2005 Prijavi Deli 7. december 2005 Ni ga čez doma pridelano spermo kožne alergije totalno zginejo pa da nou kdo popizdu, se sam mal zezam! Citiraj [color="red"]Baby don´t forget my number![/color] Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Marsa 7. december 2005 Prijavi Deli 7. december 2005 NE razumem, v čem je smisel luninega posta??nic hudga, ne bo nobenga konc zato. Citiraj Jaz iščem le eno; da bi izrazil tisto, kar hočem. In ne iščem novih oblik, temveč jih najdem.Picasso Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Sebastjan 8. december 2005 Prijavi Deli 8. december 2005 nic hudga, ne bo nobenga konc zato. Spet sem ustrelil kozla, ampak je še živ! Sem prebral na lunin.net opis, vendar še vedno mislim, da je bolj učinkovita sprememba prehrane kot pa le občasno popolno stradanje. Marsa, ne bit huda name! Citiraj Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Bombonček 9. december 2005 Prijavi Deli 9. december 2005 Ejla lunovci moji, po dolgem času sem spet na forumu....Jaz sem tista, ki sem vedno imela hude probleme s kožo (1.mozolji, 2. nagnjenost k alergijam,3.nasplošno občutljivo kožo).Torej...naj razjasnim, da imam kožo še vedno občutljivo-npr.kadar ne spim dovolj, sem kot da me bi kdo pretepel ali pa da pridem v stik s kakšno kemikalijo itd...Ampak načeloma sem si kožo poštimala!In kaj sem naredila?1.Sprememba hrane, a ne neka korenita (samo manj sladkega in več sadaj-zelenjave)2.Dodatki k prehrani (cink, vitamin A,B.C in E), občasno svetlinovo olje.3. Vsak dan pijem zelišče čaje (kopriva, meta, melisa…) in do pol litra čaja ROOIBOS-ta je še posebej dober za kožo nagnjeno k alergijam!!!4. Vsak dan en probiotičen jogurt (aktimel, bifidus...) res vsak dan!5. Skoraj vsak dan vsaj pol urni sprehod po "svežem" zraku (naj povem da delam velikokrat do večera-a grem na sprehod pozno zvečer-kjer je volja ni ovir:)6. Kožo umivam z navadnim glicerinskim milom in izmenično hladno-toplo vodo. Več s hladno. Poleti sem kožo veliko namakala v morski vodi (po nasvetu neke »strokovnjakinje«) , lahko da je tudi to veliko pripomoglo k izboljšanju-saj je izboljšanje pokazalo nekako od poletja sem. Sedaj nekajkrat tedensko umivam z slano vodo (himalajska sol).Res je, da delam veliko na moji koži, a sedaj sem zelo zadovoljna z njo. Naj povem še to, da sem bila običajno od septembra naprej vsak mesec na bolniški zaradi angine ali gripe ali kašne viroze. letos pa zaenkrat še nisem obležala...to je pravi čudež zame, glede na to, da sem prej za vsako mrzlo sapico že obležala... Citiraj Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
lea 9. december 2005 Prijavi Deli 9. december 2005 kaj nej se recem borba na vseh frontah Citiraj pilotkini zapisi Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
coccinelle 9. december 2005 Prijavi Deli 9. december 2005 fajn, bombonček in lepo, da si se oglasila Citiraj ポローナ Pikapolonica (my blog) Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Marsa 9. december 2005 Prijavi Deli 9. december 2005 ... Marsa nas ma poln kufer... Spet sem ustrelil kozla, ampak je še živ! Sem prebral na lunin.net opis, vendar še vedno mislim, da je bolj učinkovita sprememba prehrane kot pa le občasno popolno stradanje. Marsa, ne bit huda name! Oj, nc spet... men je vsec tvoj nacin razmisljanja sicer. sam tle sem mela dve moznosti: da bom zoprna tako al pa drugace - pa sem se odlocila za krajso moznost (ker namrec bi lohk sam zacela se vazit, da kako je men dleoval, pa da pejt moje texte pogledat in razno.. )...mors pac najt nacincek..kot bi rekla, pejte na fitnes, pa pol ure delajte jogo, pa mal to in ono in to je to. pac, MEN DELA. Ejla lunovci moji, po dolgem času sem spet na forumu....Jaz sem tista, ki sem vedno imela hude probleme s kožo (1.mozolji, 2. nagnjenost k alergijam,3.nasplošno občutljivo kožo).Torej...naj razjasnim, da imam kožo še vedno občutljivo-npr.kadar ne spim dovolj, sem kot da me bi kdo pretepel ali pa da pridem v stik s kakšno kemikalijo itd...Ampak načeloma sem si kožo poštimala!In kaj sem naredila?1.Sprememba hrane, a ne neka korenita (samo manj sladkega in več sadaj-zelenjave)2.Dodatki k prehrani (cink, vitamin A,B.C in E), občasno svetlinovo olje.3. Vsak dan pijem zelišče čaje (kopriva, meta, melisa…) in do pol litra čaja ROOIBOS-ta je še posebej dober za kožo nagnjeno k alergijam!!!4. Vsak dan en probiotičen jogurt (aktimel, bifidus...) res vsak dan!5. Skoraj vsak dan vsaj pol urni sprehod po "svežem" zraku (naj povem da delam velikokrat do večera-a grem na sprehod pozno zvečer-kjer je volja ni ovir:)6. Kožo umivam z navadnim glicerinskim milom in izmenično hladno-toplo vodo. Več s hladno. Poleti sem kožo veliko namakala v morski vodi (po nasvetu neke »strokovnjakinje«) , lahko da je tudi to veliko pripomoglo k izboljšanju-saj je izboljšanje pokazalo nekako od poletja sem. Sedaj nekajkrat tedensko umivam z slano vodo (himalajska sol).Res je, da delam veliko na moji koži, a sedaj sem zelo zadovoljna z njo. Naj povem še to, da sem bila običajno od septembra naprej vsak mesec na bolniški zaradi angine ali gripe ali kašne viroze. letos pa zaenkrat še nisem obležala...to je pravi čudež zame, glede na to, da sem prej za vsako mrzlo sapico že obležala...Heeeej, glej jo!!!! me veseli, ko si spet okol! borba na vseh frontah kwa sele ce bi res koga na kako borbo poslal. Citiraj Jaz iščem le eno; da bi izrazil tisto, kar hočem. In ne iščem novih oblik, temveč jih najdem.Picasso Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Recommended Posts
Pridruži se debati
Objaviš lahko takoj in se registriraš kasneje. Če si član, se prijavi in objavi pod svojim računom.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.