Kabalist 16. oktober 2005 Avtor Prijavi Deli 16. oktober 2005 Bi rekel. Vsekakor je za konstrukcijo tarota potrebno obilo znanja iz zahodne mistične simbolike in precej izkušenj z različnimi zahodnimi tehnikami meditacije in kontemplacije. Poudarjam ZAHODNIMI, ker so te tehnike vezane na simbole, ki služijo kot katalizatorji zavetsnih energij. Vzhodne tehnike so drugačne in niso uporabne za delo s Tarotom.Tarot tudi nima veliko skupnega s klasično numerologijo. Niso zaporedne številke velčikih adutov označene z RIMSKIMI številkami, a male karte z arabskimi. V tem je skrita precej zanimiva skrivnost Tarota. Citiraj BODI POZOREN IN PREPOZNAJ. kO PREPOZNAŠ, OČISTI SVOJE OKNO IN DOVOLI BOŽJI VOLJI, DA SIJE SKOZI TVOJO VOLJO. Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Marsa 16. oktober 2005 Prijavi Deli 16. oktober 2005 <{POST_SNAPBACK}>... poudarjam ZAHODNIMI, ker so te tehnike vezane na simbole, ki služijo kot katalizatorji zavestnih energij. Vzhodne tehnike so drugačne in niso uporabne za delo s Tarotom. ..ja no, saj, priblizno to sem mislila/hotla povedat. Ja, ne, nima (pricakovane, hotene... ekvivalence z numerologijo.... to sva z... Numnumom se mal 'prickala', pa clo morda kaksno konstruktivno rekla, v omenjeni temi numerologija, ko je se bila ali pa predno je postala solata )... 5ica v num. smislu je dalec od petice v tarotu, ce gledamo glavne karte, veliko arkano torej (svecenik nima zveze z borbenostjo in tekmovanjem, hrepenenjem, ponizhanjem in podobnim, no, morda, ker bi naj kao vse to... hm, 'prerastel' morda... sam to so ze druge sfere, da ne zabluzim(o) prevec); sicer pa ima smisel... petice dejansko so borbene, trojke dejansko skrbijo za 'trikotniske' zadeve in dvojke ko gre za srecanja, preobrate in podobno....enica dejansko rpedstavlja zacetke in desetka plodove, ki sami padajo dol... za seme za novo rast... in tako dalje.....tko da, povezave, ce jih iscemo, bomo ze nasli, kakorkoli. Citiraj Jaz iščem le eno; da bi izrazil tisto, kar hočem. In ne iščem novih oblik, temveč jih najdem.Picasso Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Kabalist 17. oktober 2005 Avtor Prijavi Deli 17. oktober 2005 Ja, bi se strinjal. Mnoge teme postanejo solata, ker se napolnijo z množico medklicev in stvar postane neprebavljiva. Obstaja precej zanimiva knjiga o Tarotu z naslovom Jung in Tarot. V tej knjigi je opisanih 22 velikih adutov skozi prizmo jungovske psihologije. Zanimivo branje... Citiraj BODI POZOREN IN PREPOZNAJ. kO PREPOZNAŠ, OČISTI SVOJE OKNO IN DOVOLI BOŽJI VOLJI, DA SIJE SKOZI TVOJO VOLJO. Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Kitalpha 6. september 2011 Prijavi Deli 6. september 2011 Upam da tole obudi to temo ker je mal zamrlo vseskupi. Dober tekst na temo Drevo Življenja v Kabali je napisan tukaj: Drevo Življenja - osnovna shema Kabale Citiraj Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Bojante 6. september 2011 Prijavi Deli 6. september 2011 Hja, ... meni je pa Stvarnik rekel,; da naj opoldne jem od drevesa življenja . Ampak jaz zdaj nevem kaj naj bi to pomenilo ... Emanuel, a ti morda kaj več veš o tem ??? Ti verjetno tud' poznaš to, a ne ? Kja bi to mi ljudje morali jesti opoldne ?? Meni še ni jasno . Hvala za pomoč . Lp + # Citiraj Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Beli lotos 6. september 2011 Prijavi Deli 6. september 2011 Hja, ... meni je pa Stvarnik rekel,; da naj opoldne jem od drevesa življenja . Ampak jaz zdaj nevem kaj naj bi to pomenilo ... Emanuel, a ti morda kaj več veš o tem ??? Ti verjetno tud' poznaš to, a ne ? Kja bi to mi ljudje morali jesti opoldne ?? Meni še ni jasno . Hvala za pomoč . Lp + # Joj kok je nejasen tale stvarnik, da pol ubogi vernik ne ve kaj jest Od drevesa življenja - sadje je živo in iz sadja semen zraste tud novo življenje. Tko da le jej sadje ob dvanajstih in tud še kdaj čez dan Citiraj Vsak mora sam poiskati resnico. Sokrat Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Bojante 8. september 2011 Prijavi Deli 8. september 2011 Joj kok je nejasen tale stvarnik, da pol ubogi vernik ne ve kaj jest Od drevesa življenja - sadje je živo in iz sadja semen zraste tud novo življenje. Tko da le jej sadje ob dvanajstih in tud še kdaj čez dan Neee, jaz ga jem Samo zjutraj, Tako kot mi je to naročil Stvarnik . Opoldne pa naj bi jedel od drevesa življenja, ki - Očitno - ni sadje Zanj . Očitno je torej On mislil nekaj drugega z tem "Drevesom Življenja" , ... ampak vidim, da se ti še manj sanja kot meni Hmmmmm, ... bo treba še mal' drugod poizvedet' ... Lp do tedaj, ajd', čaw Citiraj Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
janko 8. september 2011 Prijavi Deli 8. september 2011 Hmmmmm, ... bo treba še mal' drugod poizvedet' ... kaj pa, če bi stvarniku telifoniral? tel. je: 1.618...zlati rez Citiraj sploh nimam besed... miiiissslllmmmmmm.... Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
emanuel 9. september 2011 Prijavi Deli 9. september 2011 Hja, ... meni je pa Stvarnik rekel,; da naj opoldne jem od drevesa življenja . Ampak jaz zdaj nevem kaj naj bi to pomenilo ... Emanuel, a ti morda kaj več veš o tem ??? Ti verjetno tud' poznaš to, a ne ? Kja bi to mi ljudje morali jesti opoldne ?? Meni še ni jasno . Hvala za pomoč . Lp + # žal pojma nimam mogoče se moraš pa opoldne ukvarjat s kabalo Citiraj Prišel bo čas, ko bodo ljudje spoznali, da je samo ena čreda, in samo en pastir. Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Bojante 10. september 2011 Prijavi Deli 10. september 2011 žal pojma nimam mogoče se moraš pa opoldne ukvarjat s kabalo hi, hi, hi, he, he, heh , si pa tud' dal pravo slikico zraven "kanibale" :madpro: Itak pa stare kabale nihče več ne razume, ker smo duhovno preveč nazadovali , čeprav se jo eni trudijo še dandanes razumeti na napačen - dobeseden način . zato bi morda dodal zraven še : inpa : za povrhu No, lep duhoven pozdraw iz Slovenskih dobraw, čaw tko mal' mim' ... Bojante ti si tud' en pesnik Ja, sej', ... umetniki smo že itak mal' "sumljivi" ;-) Citiraj Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
eternal 11. september 2011 Prijavi Deli 11. september 2011 men pa neki ni jasno... zakaj je ponekod Drevo Življenja prikazano z 12imi Sefiroti????pa prepričana sm bla da krog z piko v sredini predstavlja Tiferet. Citiraj Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Kitalpha 9. februar 2012 Prijavi Deli 9. februar 2012 Oživite svoje Drevo življenja Citiraj Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Recommended Posts
Pridruži se debati
Objaviš lahko takoj in se registriraš kasneje. Če si član, se prijavi in objavi pod svojim računom.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.