Skoči na vsebino

Ptički

Marsa

Recommended Posts

Včeraj hotela kupit semenke za naše dežurne ptiče, pa jih je zmanjkalo. Pridni folk. Vse pokupil. Pač morajo biti zadovoljni s polento in pšenični gris sem jim nasula.

Je pa gospodič naš hudo jezen na kormorane. Ker so baje: požrešni in se lotevajo vseh rib, ne glede na velikost in jih ogromno tudi poškudujejo, da ribe poginejo pol. Tak, da kar se njega tiče, bi komot lahko ratala sezona lova nanje.

Življenje je to, kar se ti dogaja, medtem, ko planiraš druge reči.

Deli na socialnih omrežjih

a res? nisem vedla (za kormorane). :|||

nosorog, a teb grejo pa na zivce ptic(k)i al kaj? :8):

a ko dobis drek na shajbo? xDDx

Jaz iščem le eno; da bi izrazil tisto, kar hočem. In ne iščem novih oblik, temveč jih najdem.

Picasso

ja, saj. Ampak ničesar več ni bilo. Niti 1 kg, niti 25kg.

a res? nisem vedla (za kormorane). :|||

Včasih sem za inat kormorana naštimala za ozadje na ekranu. Se dedcu kar zmeglilo pred očmi :vragec:

Življenje je to, kar se ti dogaja, medtem, ko planiraš druge reči.

Vrane ...pa kjerkoli sem. V mestu ali na vasi... x:)x

Šoje ...men gredo pa včasih na živčke, ker vse pokradejo ...no letos ni bilo češenj drugače pa so rabutarke ... :vragec: , smrdokavro poznate?

http://www.geocities.com/dvvpi/smrdokavra.jpg

rada se nahaja v sadovnjakih, vinogradih...tam kjer se ne šprica x;)x

Vau, kva je lepa. A si jo ti slikala?

Jst je pr nas še nisem vidu, dol v Peroju so pa kr pogoste.

xsrcx

Čutim, da čutiš, da čutim, kar čutiš

Tudi jaz sem tega ptiča prvič videla lani spomladi, nikoli prej, pa pozneje tudi ne.

Imela sem možnost si ga dobro ogledati in me je prav fasciniral, a žal nisem imela pojma kako ga naj poiščem ali kaj več izvem o njemu in oni dan, ko sem ga zagledala tule v strelkinem prispevku sem bila zelo vesela.

Živim na deželi že vse svoje življenje, zmeraj opazujem okolico in življenje v njej, pa me še zmeraj kaj preseneti.

Pred nekaj leti sem naletela na cvetico, ki je imela cvet zelo podoben pasjonki, rasla je na robu nekega travnika, nikoli prej, pa tudi pozneje je nisem več videla. Bilo je na takem čist obljudenem kraju.

... ljubi življenje in življenje bo ljubilo tebe...

wow, hud!

js ga tud se nisem nikol vidla.

Zlo značilno in zlo na glas poje. Je mal večji od kosa, zlo nerad se pokaže /ga slišiš, vidiš pa zlepa ne/, k pa leti, je pa kt bi en mejhen sonce mem letu. Samec seveda.

Samica je pa velik blj neugledna. Tko, siv zelen rumena. Mislm, kt vse samice a ne. x:Dx

Čutim, da čutiš, da čutim, kar čutiš

.... in crno raco z belim kljunom!! (prvic sm jo vidla sploh, spolh ne vem kaj je za ena)....

liska je to. x:)x

http://www.kpss.si/gospodarjineba/125

sm jo nasla. x:)x (vendar je navadno v stojecih celinskih vodah in morju, tako da nc cudnega da je se nism vidla tu)

Zlo značilno in zlo na glas poje. Je mal večji od kosa, zlo nerad se pokaže /ga slišiš, vidiš pa zlepa ne/, k pa leti, je pa kt bi en mejhen sonce mem letu. Samec seveda.

Samica je pa velik blj neugledna. Tko, siv zelen rumena. Mislm, kt vse samice a ne. x:Dx

xDDx verjamem, te ptice ful kidnejo, se skrijejo v drevju, jih ne mors vedno orpedelit.

jap, samice cist neugledne, ponavad. x:o)x

tko sm zelenca oz. zelenko x:px zgresila, k se mi ni zdela dost zelena za zelenca. xDDx x:px

pol sm pa ugotovila, da je skor ziher bla, k sem menda se partnerja pol vidla. x:)x

Jaz iščem le eno; da bi izrazil tisto, kar hočem. In ne iščem novih oblik, temveč jih najdem.

Picasso

dons sm spet vidla vse iste kot vcer, sam da sm jih dons tud pofotkala. x^x

(vse razen tascice, k mi je skliznila prehitr... sam ne mroem dat gor, no ko si spedenam, enkrat fliknem, da boste vidl tole pisano druscino tlele pr men).

Tud lisko sm fotknila, se super vid, izrazito bel kljun, je pa zal mal bl od dalec.

sm nafutrala vse zive, sem jim poleg mal suhega kruha se ful semen natresla. cist vsi so prletel, nutrijice ta mickene so se pa ful igrale pa podile ta male pticke (v hecu, v bistvu so se igrale), pa prekopicevale po snegu (ob bregu, ko so ble). kaksni super lustni prizori! :2src:

labodi so pa tok lepi, tok sramezljivi in kar ranljivi v vsej svoji velicini.. taki ponosni....

me je kr zabolel, k sem se posmnila, da so enga ustrelil baje... :V:

...

a kdo ve oz. a je ze morda kje podan recept za tole pticjo pogaco?

k vem da jo je frenda vcas sama packarla.

me zanima, kaj mora bit sploh not in kako pa kaj.... :8):

Picasso

kaksen cizek morda ali grilcek? ne vid se repa....

O, hvala,to je bil pa hiter odgovor.Slika je izsek iz kratkega filmčka, ki mi ga je poslal znanec:

http://smilebox.com/playEmail/4e6a63774e54...3d0d0a&sb=1

Če se ti ljubi, mogoče se bo na filmu ptiček bolje videl...Znanec pod svojim oknom hrani veliko živalic...zanimiva sta jež+lisica...

jeti, sm pomislila tud jaz na zelenca, sam prvic ma zelenc celo ovratnico zeleno, drugic pa ma kljuncek drugacen...

sicer bi lohk bil se ker.... kraljicek celo (samo je znacilen k ma kapco drugacno, ta ma pa sam nekaksnega irokeza).

bom pogledala, upam da bom lohk (kao jaz nad strucko pa to x:o)x :8):)

ja, sej sm vedla, no go. :||

(si morm vsega boga kao instalirat, to se pa itak ne da, tud ce bi hotla x:o)x x;)x xcivx)

Picasso

isto, grilcek. no al pa chizhek. x:)x

(ima se mi zdi debelesji, mocnejsi kljuncek, kot zelenec oz. vrabec)

tud ocitno po travnikih se rola bl.....

Picasso

isto, grilcek. no al pa chizhek. x:)x

(ima se mi zdi debelesji, mocnejsi kljuncek, kot zelenec oz. vrabec)

tud ocitno po travnikih se rola bl.....

Hvala, tudi meni se zdi, da bi bil lahko grilček...

ne mors verjet.

se eno novo ptico sem opazla tle pr men. x8Dx :palec:

(pa kaj je tacga tle, da tok derejo sem, sej je nebroj ze vrst ptic, vsaj 2 razlicni vrsti rac, poleg teh ostalih, ki so tud nekaksne race, sam niso x:o)x).

skratka, nova pridobitev je ZELENONOGA TUKALICA (prvic slisim), ki je zlo podobna liski, torej je crna, sam ima namest belga kljuna (kot liska) oranznordecega.

pa bl se pr obali pa v grmovju zadrzuje, liska pa cist na sred plava.

http://www.kpss.si/gospodarjineba/126 - tle je cudna slika, jaz sem jo od spredaj sam vidla, pa bl sloka se mi je zdela, ne tok kupckasta, ampak skor ne more bit druzga.

neverjetno, kolk jih je, razlicnih! x8Dx

Picasso

Pridruži se debati

Objaviš lahko takoj in se registriraš kasneje. Če si član, se prijavi in objavi pod svojim računom.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Dodaj komentar...

×   Prilepil/a si oblikovano vsebino..   Odstrani oblikovanje

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Tvoja prejšnja vsebina je povrnjena.   Izprazni urejevalnik

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Nalagam...
  • Objavi novo...