Skoči na vsebino

Ptički

Marsa

Recommended Posts

Guest VilaSonca
kukavico ..pa si mela kaj denarja v žepu... xDDx

kakšna finta pa je to? ne poznam.

nimam pojma, kaj bi to bilo, kar sem danes poslušala. vedno poje ob mraku različne melodije eno za drugo in vsako zapoje dvakrat. sem čisto fascinirana. :2src:

Deli na socialnih omrežjih

galeb (zal spet cisto od dalec, sam pac, kot receno, *dokumentarne* fotke, ko skoz govorim, kaj se vse tle vid, pa da se vidmo x:)x - vsaj pribl. x;)x)

galeb.jpg

Jaz iščem le eno; da bi izrazil tisto, kar hočem. In ne iščem novih oblik, temveč jih najdem.

Picasso

Danes vidla 2 liščka. Fuul luštno pisana. xsrcx Ne vem, kako se oglašata, ker sta mela polne kljune. x:Dx Pa lastovke so že in štorklje so tudi začele delat gnezda. Oz. "štorkljači". x:o)x Sem slišala zgodbico, da tip prileti pred punco in ji narihta gnezdo, potem pa akcija. x:)x

Všeeč mi je ta ptičji vrvež! x:Xx

Gonna rise up

Burning back holes in dark memories

Gonna rise up

Turning mistakes into gold

Per aspera ad astra

Guest VilaSonca
cvenka res nisem imela sabo. x:)x lepo, da zdaj vem za to vražo. :palec: poznaš še kakšne zanimive o pticah? xDDx

Za kukavico pravijo ja, če imaš cvenka v žepu, da ti tisto leto ne bo manjkalo.

Pa vseeno, če bi ptice na to uplivale, nihče nebi bil reven.

Je pa šeena vraža.

Če lastavica nad teboj naredi krog, odžene bolezen.

Ša zjutraj slišiš tri vrste pričev peti, odženejo neprijatelje.

Še nekaj jih je.

Kdaj drugič.

Duhovno smo močnejši ko nas je več, saj smo samo tako lahko celota!

• 3 weeks later...

Če sova skovika bo nekdo umrl. Stara vraža. Saj ljudje vsak dan umirajo eni hitro drugi počasi na obroke.

http://www.zmade.net/HTML-orodja/GIF%20animacije/Avti/car04.gif

"Del našega časa nam ukradejo, del si ga izprosijo, del, ki ostane, pa se neopazno izgubi." Seneka

Jeseni naredil 8 gnezdilnic, prav vse polne.

Sinicke in plavcki.

Iz te gosenice ne bo nikoli metulj...

Castna loza

Pogled pod krilo

Right here, right now

x:Dx :palec:

Hudo! xokx

(ta zadnja je pa sploh zakon, no, vse so fajn, in glavcka in ritkica xDDx)

Blagorcek: sinicke in plavcki! xcivx :2src:

Jaz iščem le eno; da bi izrazil tisto, kar hočem. In ne iščem novih oblik, temveč jih najdem.

Picasso

• 4 weeks later...
Iii kok lepa! neverjetno, da se ti je pustila fotkat tolk od bliz oz. v nepremicni pozi!

Picasso

aja. obvladas torej. x;)x x8Dx

tko je 1x muhar k nam uletel (med rjuhami ki so se susile na balkonu, se pravi se je moral skor prav potrudt not pridt, no nekaj ga je zmedlo, ocitno je kako muho lovil, k je bil pac muhar x:o)x x;)x [kar sem kasnej ugotovila s pomocjo knjigc]), mimo mene v kuhinji, ko sem pomivala posodo, je shvistnilo nekaj crnega, da sem mislila da je netopir (k se jih mal bojim in strah ni cist neutemeljen, kajti mi je ze priletel v sobo v 7. shtuku!!!!! kar je cist neverjetno, ker ma kao radarje in naj se jim to ne bi dogajal)... no in je letel v jedilni kot direkt pod klopco.

Mi pa 4 macke oz. 5. x:o)x

In seveda so tako tamale kot tud Mimi prec navalile, jaz pa ga hitela resevat, da mi je kar srce razbijalo, k sem cutla njegov strah in ker sem se bala da ga bom s svojimi storastimi velikimi rokami kej poskodovala al pa kej..

no in je bil prav tko v nekaksnem shoku, kot pravis... tko da sm ga pol brez tezav ujela in spustila ven. x:)x

Picasso

• 2 weeks later...
Guest VilaSonca

prijazna vrana, ki je padla z gnezda in je bila v varstu kakšna 2 tedna pri usmiljeni duši. danes je pa šla v zavetišče.

http://www.shrani.si/f/3d/CK/3ja8n3ry/dsc00454.jpg

• 7 months later...

Ali ste vedeli…

da je kavka ptica leta 2008? Večina verjetno ne, vendar to še ni najbolj zanimivo.

Ali ste vedeli, da je kavka po svoji inteligenci identična človeku, po sposobnostih in znanju, najbližjima živalima, šimpanzu in orangutanu? ;)

Za lažje razumevanje o čem govorim, navajam nekaj značilnosti in znanstvenih dejstev te prelepe ptice, ki jo v filmih in na splošno prikazujejo kot tatico:

1. Kavke, ki spadajo v družino vran, so enako inteligentne kot opice in delfini;
  2. Znanstveniki jim celo pripisujejo zavedanje o preteklosti, prihodnosti in lastnem zavedanju;
  3. Četudi imajo zelo majhne možgane jim pripisujejo enako stopnjo inteligence kot šimpanzom in orangutanom, ki so najbližje človeku po sposobnostih razvoja in delovanja;
  4. Vrane bi morale po mnenju znanstvenikov veljati za "pernate človeku podobne opice";
  5. Kavke imajo zmožnost socialne presoje in oblikujejo zapletene socialne strukture, ki se kažejo predvsem z izmenjavo hrane in zdi se, da natančno opazijo kdo jim je kdaj odstopil kakšno hrano in kdo ne; (no to velja tudi pri Zofi, ker ima mene najraje in to zna celo pokazati tako, da začne od veselja mahati s krili in lepo peti)

http://br4instorm.com/wp-content/uploads/2008/04/img_7725.thumbnail.jpg

vir >

• 1 month later...

evo ga (sklepam da) zelencka. :2src:

(ni zelo oster, ker je precej oddaljen, pa komaj sem ga uvrebala, ko je vse migotalo, veje itd. x:)x)

Zelencek2.jpg

Picasso

lastovke so se vrnile na fasado tisti teden po hudi burji....lastovičji new york je spet oživel....... x:Dx ......pa svinjarija bo kmalu tudi.......

you see things; and you say WHY?

but i dream things that never were; and i say WHY NOT?

Štorklje so tudi nazaj x:px x^x in kukavice tudi - me je opela včeraj -jaz pa na srečo 1 evro v rokah, pa celo umita bila. Tak, da keša to leto bo. x;)x (po starem verovanju)

Življenje je to, kar se ti dogaja, medtem, ko planiraš druge reči.

Guest Jeti
Štorklje so tudi nazaj x:px x^x in kukavice tudi - me je opela včeraj -jaz pa na srečo 1 evro v rokah, pa celo umita bila. Tak, da keša to leto bo. x;)x (po starem verovanju)

za denar vem ... zakaj moraš pa umit biti? xscratchx

pri nas pa žolna vsako jutro, ko zmešana tolče v deblo, v gozdu za blokom ... samo je ne uspem najti s pogledom

Da si celo leto lep x:Dx -tak moja tašča pravi..sori, jas nič nea vem x:px

bo pa pol ziher to pomenilo, da mi vsaj lasje ne bodo pokonci več stali x:px pa gub bo tudi ziher manj oz. čudežno bodo izginile.

moja tašča že ve - pri 78 letih zgleda ko rožica

Življenje je to, kar se ti dogaja, medtem, ko planiraš druge reči.

• 1 month later...
Guest Jeti

v našem mestnem parku že frčijo naokoli mladiči vrabcev ... seveda so prvi poizkusi nerodni ... tako je včeraj zjutraj eden skoraj čofnil coprnici na glavo x:o)x , ko je radovedno opazovala kako so se ostali, prav nič boječi hranili okoli nje ... nekaj časa je vrabček frfotal nad njo kot kolibri, preden je poletel nazaj v gnezdo ... od presenečenja ji ni uspelo niti zalajati :D

xcivx xcivx

• 1 month later...

Še semle povezujem, ko je v temi Naše fotografije MačkaRežalka objavila lepo in zelo od blizu fotko enega ptiča, o katerem mnenja so deljena, omenja se škorec, cikovt, carar in kukavica.

(saj pravim, redke so take fotke ptičev, da so tako blizu, pri miru itd., pa se mi zdi da paše tudi sem, pa da ne iščemo kasneje po temah oz. desetinah strani tem)

Picasso

Še semle povezujem, ko je v temi Naše fotografije MačkaRežalka objavila lepo in zelo od blizu fotko enega ptiča, o katerem mnenja so deljena, omenja se škorec, cikovt, carar in kukavica.

(saj pravim, redke so take fotke ptičev, da so tako blizu, pri miru itd., pa se mi zdi da paše tudi sem, pa da ne iščemo kasneje po temah oz. desetinah strani tem)

Oj, no me je zazanimalo okol tega ptiča (x;)x), pa sem še frendo pobarala (ki se ene 100x bolj spozna na ptiče kot jaz), ki pa pravi da je to najverjetneje kosovka.

Res ji je ful podobna oz. če ne bi bilo tega kljuna, bi tud jaz navijala za kosovko - ima prav tako dolg rep in podobno perje.

Kot rečeno, sam ta kljun me bega. x:)x

(prvič se mi zdi mal prečokat, drugič pa ima tud kosovka [kot kos] rumenkast kljun)

((bo pa še frendičina sestra 'tazadnjo besedo rekla', ki se pa menda še fulkrat bol spozna kot frenda - ona [sestra] jo je pravzaprav nekako *navdušila* za ptičke, podobno kot je mene frenda - oz. še bolj kot sem bila))

(sem si dovolila skopirat fotko še sem - by MačkaRežalka)

ptic.JPG

Picasso

ejjjj dbest. pomoje je res kosovka xDDx sm gledla zdej mal fotke po netu in niso vse glih... hočem rečt, ene majo čist rumen kljun (ok, glih nmal je rjav x;)x ), ene rumeno-rjavega, druge pa čist rjavega. no pa vemo nekaj več x^x

ja, zdej pa res kao vemo.

Znalski odgovor (frendina sestra pravi), citiram: "Tole je mlada kosovka, samičke majo zmer rjav klun, pegasta je pa zato, k je še mlada."

(čeprav sem nazaj se mal 'upirala' (da vedno pač ne), ker sem jih našla (tud jaz iskala x;)x) ful z rumenim kljunom).

ja, a ni kul, več glav več ve. x8Dx x^x :palec:

Zdej pa hit še kakšno fotko itd. (da bomo lohk še mal se šli uganke). x;)x xDDx

Picasso

Pridruži se debati

Objaviš lahko takoj in se registriraš kasneje. Če si član, se prijavi in objavi pod svojim računom.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Dodaj komentar...

×   Prilepil/a si oblikovano vsebino..   Odstrani oblikovanje

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Tvoja prejšnja vsebina je povrnjena.   Izprazni urejevalnik

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Nalagam...
  • Objavi novo...