Skoči na vsebino

Ptički

Marsa

Recommended Posts

Meni je res žal, da premalo poznam tele "božje pevce", ki me tolikokrat tako lepo pobožajo po duši. xyiyax

Ali obstaja kakšen forum oziroma spletna stran, po možnosti slovenska, kjer bi bili ptički v celoti predstavljeni. Tako slikovno, opisno in tudi glasovno.

Teh ptic je tu pri nas ogromno, prepevajo po dolgem in počez, pa jih ne poznam preveč dobro... xredx

Če jih poznam po zunanjosti, jih ne poznam po petju, ali obratno. Tistih, ki jih poznam tako po petju, kot po videzu jih je samo nekaj, tistih najbolj splošnih...

... ljubi življenje in življenje bo ljubilo tebe...
Deli na socialnih omrežjih

Ali obstaja kakšen forum oziroma spletna stran, po možnosti slovenska, kjer bi bili ptički v celoti predstavljeni. Tako slikovno, opisno in tudi glasovno.

za forume ne vem, tudi ne vem če je vse kar te zanima na tej strani, samo je vse živo gor, tud fotogalerija in vse, pa si mal poglej, men se zdi fajn stran:

Ptice.si

Jaz iščem le eno; da bi izrazil tisto, kar hočem. In ne iščem novih oblik, temveč jih najdem.

Picasso

• 3 weeks later...

Joj zdajle! :2src:

Glih berem nekaj, pa zunaj čivka čivka čivka čivka en ptiček... tko posebno...

Kot bi klical nekoga (mene? :8): x;)x), da sem prav vstala in šla pogledat (in vmes glih vidla tudi četico čisto mičkenih otročkov iz kakega vrtca xDDx) in ga najprej sploh nisem vidla.

Pol sem ga pa uočila, je bil pa čist majhen, droben in zelo pisan (sem vidla še pol tud ko je odletel) - kot kak lišček - po barvah, vendar 1/2 manjši in z drobčkanim kljunom (lišček ima pa močnejši kljun). Skratka čist en ptiček nov (pač zame) - ki ga še nisem nikol vidla.

Prišel, tukaj klical, šla, si ga pogledala in se razveselila, potem pa je odletel.

(zdej bom pa spet frendo morila ali/in pri njej brskala po priročniku o pticah xDDx)

Me prav zanima kateri je bil.

Sem pomislila da je bil kak mladiček, sam ti ponavad niso tolk pisani in že čist tko lepo *oblikovani* (so bl puhasti pa drugačni).

Kraljiček tud ni bil (ker ni imel ne rumene in ne rdeče glave) - ti so tudi tako majhni, plavček pa tud ne - je bil drugih barv in po mojem ni iz rodu sinic.

Luštno. x8Dx

Jaz iščem le eno; da bi izrazil tisto, kar hočem. In ne iščem novih oblik, temveč jih najdem.

Picasso

Mal sem brskala, pa nič našla, še najbolj je podoben lišček, samo ta 'moj' ni imel tolk dolgega repa pa manjši kljunček (je pa težko tako od daleč in na hitro vse to opazit)... no po barvah pa najbolj.

Po opisu bi bil še najbl lišček, vendar lišček je močno rumen, ta moj pa ni bil, sploh ne vem če je blo kej rumene zraven oz. zlo mal, če že...

Morda bo frenda vedla.

Al je pa lišček, ki ni več dojenček, a še ni čisto odrasel. xDDx x;)x

Pa da je že čist 'taprav', a vendar zelo majčken.

Picasso

• 3 weeks later...

Zjutraj me ob pol šestih že par dni zapored zbuja črnoglavka s svojim mogočnim petjem na bezgu pod oknom.

Prečudovito.

http://www.lunin.net/forum/public/style_emoticons/default/srcoci.jpg

Ne morš verjet. Tko mejhen in "neugleden" ptiček, pa tako glasovno razkošje. Kt slavček.

http://www.lunin.net/forum/public/style_emoticons/default/icon25.gif

Čutim, da čutiš, da čutim, kar čutiš

js sm pa dons vidla *pastiričko pr parlamentu in detla v tivoliju. x8Dx

Gledam ko grem mimo, kaj za en ptič, k se mi ni zdela tipična pastirička, k ponavad manjše videvam pa one pisane, ta je bla pa večja pa črnobela, sam ni mel bit kej druzga in je bela pastirica. xDDx

Detel je bil pa manjši kot ga ponavad vidim, sam je tolk značilen da ga ne morš zgrešit.

Pa galeba spet vidim včas, še večkrat pa ga slišim. x:o)x x;)x

*Bela pastirica

Picasso

Jaz tudi ponavadi slišnim tisti značilni "kukiriku" ali nekaj takega... tako na veliko prepeva...

Sem se zdajle spomnila ene prigode, ki se je ponavljala nekaj dni zapored zgodaj spomladi pred nekaj leti...

Doma sem bila sama, zjutraj, ko so bili že vsi od doma... Nisem počela nič posebnega, kar naenkrat začne nekaj "štemat" po hiši. :wOOt: :ermm:

Ne moreš verjet kako je ropotalo... vsa začudena poslušam in gledam... nikjer nič... pa se ponovi naslednje jutro... pa še naslednje.... pa še... :OoO:

Sem že mislila, da me preganjajo kakšni zlobni duhci... x:Dx

Eno jutro je bilo pa hladno in deževno, sem hotela zakurit v peč, grem po drva in takrat se ponovno zasliši "štemanje"... e pa sem našla grešnico... :frog:

Bila je žolna in je trkala po prikli, ki je bila nameščena ob dimniku na strehi hiše na katero je bila pritrjena TV antena... :P :fool:

... ljubi življenje in življenje bo ljubilo tebe...

Kolk je hecn, k navzdol gledam ptičke direkt - kolikor jih lohk vidim v vrhu hrasta (mensezdi)...

Včeraj je bil plavček! :2src: x8Dx

(sem se hecala da je moj plavček iz šiške xDDx)

Sam je hitro izginil med listje, pa tako se je hecno gibal/vrtel, kot kak kolibri, tko da sem še dvomila če je sploh plavček.. sam ni mogel bit nič druzga, se mi zdi.

Čapljo pa pogosto vidim... ena minuta - pa je že okol Štepija.. hudo! x8Dx

Se vedno ful razveselim, ko jo vidim. xDDx

... prejle me je pa čebelica obiskala - ni glih ptiček, ampak leti (in ni osa al pa sršen al pa veša al pa varan x:px)... ene 3x je not uletela, k mam na stežaj odprto okno. Hecno. Bomo imeli hrastov med. x:o)x x:Dx xcivx

Picasso

Včeraj sem pa na terasi cote pobirala pa sem bla nekaj zamišljena pa sploh nisem slišala tistega značilnega cvrkutanja, šele počasi mi je prišlo do zavesti... pogledam, je bla pa postovka čisto blizu!

Sredi centra! Neverjetno.

Sem jo nekaj časa opazovala in uživala, pa je imela prav *predstavo*; kroge je delala, akrobacije itd., ful lepo je blo videti..

No pol se je pa oddaljila pa sem šla še do konca cunje pedenat, ko nenadoma prav *zakliče* in se približam ograji, je pa PROTI MENI letela, da sem mislila da se mi bo v glavo zaletela! Kar pomeni, da sem jo vidla na 2 metra! xokx

Še nikol nisem vidla postovke čist od blizu.

Kok se mi je zdel mega... x8Dx

(pa čist živo oranžna je bila, še bolj kot ta na fotki)

Pa še ena *moja* postovka (vendar je ta fotka stara, iz Dravelj, k sem jo fotkala od totalno daleč pa je meglena, se ne vidi dobro, sam mal, tko na približno xDDx)

postovka.jpg

Picasso

• 2 weeks later...

zdajle je bil en ptič(ek), za katerega sem za trenutek pomislila da je plavček, sam je prevelik za plavčka pa mal rpesuh pa še ni živomoder pač pa sinjkast pa bolj enotne barve.

Pojma nimam, kateri bi bil.

A kdo ve? :8):

Picasso

Guest Jeti

morda vodomec xcivx ... kaj drugega mi ne trenutno ne pade na pamet :ermm:

samo je večja verjetnost, da ga vidiš kje ob vodi ... enkrat sva ga občudovala na jezeru v Braslovčah x^x

par dni nazaj ... s coprnico sva bile na potepu x;)x ... slišim žvrgoleti kosa ... gledam v drevje, grmovje... nič ... pogledam še malo višje ... je stal v špici na slemenu hiše ... tako kot tisti, okrasni, keramični petelini x:o)x in pel , kot glavni na vasi :vio:

ah kje, vodomca se pa res ne da zgrešit in predvsem ni sinjkast, ampak živopisan. pa kljun ima izrazit pa ni v hrastu pač pa ob vodi.

sem ga vidla že čist na blizu v naravnem okolju, ko smo se s čolnom po Krki peljali. x8Dx

Lepo. x:)x

Tle nisem vidla dost kosov.

so morda bolj pri tleh al kaj..

Picasso

Jaz sem pa vodomca že v rokah imela xsrcx ko sem bila še majhna, me je ata včasih peljal nekam na Vrhniko, kjer so imeli ne vem točno, opazovalnico in označevalnico ptičev.. neke statistične fore al kaj :inocent: v glavnem, so imeli mreže, kamor so se ptički ujeli in so jih potem pregledali, popisali, obročkali in spustili nazaj letet ..

v glavnem, ravno so imeli srečo, da so enga vodomčka ujeli in sem ga dobila v roke xsrcx tako ljubko bitje pa ful smešno, ko glavico obrača tako kot sovica, za 360 stopinj okrog :)

WHEN LIFE PUTS STONES IN YOUR WAY

BUILD SOMETHING NICE OUT OF THEM

loesje

Spet nazaj -

Jaz sem pa vodomca že v rokah imela xsrcx

a dej! skregana! :angry:

x;)x

Hudo! xsrcx :palec:

Picasso

Guest Jeti

ah kje, vodomca se pa res ne da zgrešit in predvsem ni sinjkast, ampak živopisan. pa kljun ima izrazit pa ni v hrastu pač pa ob vodi.

sem ga vidla že čist na blizu v naravnem okolju, ko smo se s čolnom po Krki peljali. x8Dx

Lepo. x:)x

Tle nisem vidla dost kosov.

so morda bolj pri tleh al kaj..

ma ja ... največkrat jih vidiš pod drevjem, grmovjem ... s kakšno glisto v kljunu x:Dx ... bila tudi sama presenečena nad njegovo pojavo na strehi :vio:

Jaz sem pa vodomca že v rokah imela xsrcx ko sem bila še majhna, me je ata včasih peljal nekam na Vrhniko, kjer so imeli ne vem točno, opazovalnico in označevalnico ptičev.. neke statistične fore al kaj :inocent: v glavnem, so imeli mreže, kamor so se ptički ujeli in so jih potem pregledali, popisali, obročkali in spustili nazaj letet ..

v glavnem, ravno so imeli srečo, da so enga vodomčka ujeli in sem ga dobila v roke xsrcx tako ljubko bitje pa ful smešno, ko glavico obrača tako kot sovica, za 360 stopinj okrog :)

doživetje in pol :palec: ... nč skreganax;)x ... fouš pa :inocent:tud jst

:) saj je bilo veliko teh ptičkov, smo ene parkrat šli tja .. pa so me potem učili kako jih pravilno držat v roki, da te ne kljune pa da ga ne poškoduješ .. pa kako obroček gor dat in čemu je to namenjeno .. ful zanimivo je bilo :)

sam drugih ptičkov se niti ne spomnim, tale vodomec z obračanjem glave okol in okol mi je pa ful ostal v spominu :)

evo, tole:

http://www2.pms-lj.si/oddelki/vretencarji/obrockanje.html

WHEN LIFE PUTS STONES IN YOUR WAY

BUILD SOMETHING NICE OUT OF THEM

loesje

Spet nazaj -

• 4 weeks later...

sam res ... un ta skuštran x:o)x ...

ene tak kot jaz zjutraj. xDDx

Ni glih ptičEK, pa vendar:

Včeraj sem pa jaz štorkljo vidla. x^x xokx

(k zadnjič jih je Vilinčica)

Nad nama je letela ko sva se vračali, na izhodu obvoznice.

Ful je bila velika -v bistvu je bila ogromna- in ni tolk elegantna kot čaplja (najbrž pa ima dost podobno simboliko).

Picasso

Guest Jeti

:eek: ... aaa ... ti si tud skuštrana zjutraj ?

huh ... boljš, da bi bla tih :inocent:

nekaj dni nazaj ... peljeva se proti domu ... in ob Savi zagledam čapljo ... belo-belo :vio:

vpijem ... bemo ... ne moreš kar t'ko ustav't na cesti ... a ne :o|o:

k' je upočasnil od čaplje ni bilo več ne duha ne sluha xcivx

sive vidiš vsak dan :vio:

kako to misliš če sem jaz tud?

a je še kdo? x:px xcivx

Uh, ja, bela čaplja ni tako pogosta (jo pa tud jaz včasih vidim).

Picasso

Pridruži se debati

Objaviš lahko takoj in se registriraš kasneje. Če si član, se prijavi in objavi pod svojim računom.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Dodaj komentar...

×   Prilepil/a si oblikovano vsebino..   Odstrani oblikovanje

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Tvoja prejšnja vsebina je povrnjena.   Izprazni urejevalnik

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Nalagam...
  • Objavi novo...