Skoči na vsebino

Ptički

Marsa

Recommended Posts

hehe, poznam tele 'tičke' x:px

bolj mi liči na enega žužka, ki ga mi imenujemo rilčkar - ker ima tak rilček in v bistvu ne gre za kolibrija (samo ker je frontalna fotka, se ne vidi in ne da z gotovostjo rečt).

Teh modelčkov je ful nekoliko južneje, rpedvsem v Dalmaciji, a že tudi pri nas jih vidiš.

Jaz iščem le eno; da bi izrazil tisto, kar hočem. In ne iščem novih oblik, temveč jih najdem.

Picasso

Deli na socialnih omrežjih

hehe, poznam tele 'tičke' x:px

bolj mi liči na enega žužka, ki ga mi imenujemo rilčkar - ker ima tak rilček in v bistvu ne gre za kolibrija (samo ker je frontalna fotka, se ne vidi in ne da z gotovostjo rečt).

Teh modelčkov je ful nekoliko južneje, rpedvsem v Dalmaciji, a že tudi pri nas jih vidiš.

sem se malo poglobila, v tole bitjece... res ni ptič ampak nočni metulj z dolgim rilcem po imenu Velerilec ...

pa še ena slikca tegale metuljčka

http://2.bp.blogspot.com/_k3bwhylu1jw/S3hldMS7OEI/AAAAAAAADOg/WBKc7_yWXgY/s1600/001.jpg

***********************************************************************************************

Out beyond ideas of wrongdoing and rightdoing, there is a field.

I'll meet you there.

When the soul lies down in that grass, the world is too full to talk about.

Ideas, language -even the phrase "each other"- doesn't make any sense.

(mevlana jelaluddin rumi - 13th century )

:palec: :palec: (lepa slikca!!)

JA, to je to! xyesx

(*pol smo se dobro zmislili jih imenovat xDDx)

((in ja, sem prej pozabla napisat, v bistvu je meni to skoraj vešča x:o)x - pa praviš da je, no saj itak, samo ta je vsaj simpatičen))

Jaz iščem le eno; da bi izrazil tisto, kar hočem. In ne iščem novih oblik, temveč jih najdem.

Picasso

• 2 months later...
Ne vidi se dobro - to je šoja . Sakakala je po dvorišču, ni mogla vzleteti (mokra od plundre), manjka ji repno perje ( posledica boja?). Ujela sem jo (na dvorišču so mačke, tudi pes bi se najbrž "igral " z njo)...in sedaj imam problem . Odnesla sem jo ornitologu, da je povedal, kaj sploh imam , klicala v azil za prostoživeče živali, kjer ptic ne sprejemajo, dobila sem nekaj nasvetov glede prehrane....Ima mogoče kdo podobne izkušnje? Vsakega nasveta bom vesela.

Edino izkušnjo kolegice lahko delim in ni vzpodbudna. Žal.

Pred nekaj leti se je z avtom želela nekam zapeljat, ko je ob cesti videla ranjeno ptico. Ne spomnjm se več katera je bila. No in jo je pobrala in peljala na prvo veterinarsko, kjer so jo zavrnili, da oni s takim pticami ne delajo. Pa ne vprašala kam jo lahko pelje in so rekli, da ne vejo. Potem je probala LJ Zoo in ptice tudi niso sprejeli. Čist razočočarana nad (ne)odzivi je ptico peljala domov in dala na podstrešje, da bi prišla k sebi.... če bi. Saj tudi ni vedela kako ravnati s pticami. No, tista je bila srečnica. Se je pobrala in kmalu odletela skozi okno.

Za lep konec je še lepše to, da se je večkrat vračala na vrt xsrcx

Kaj bolj pamtnega res nimam za napisat kot to, da ce se pri nas najde kdo, ki bi ptici pomagal, ne ve kako, kam in naprej, za povrh pa še vprašat ni kje, niti službe, ki bi pomagala.

Ali pa samo nismo informirani, da kaj obstaja x?x

Torej, v azilu za prostoživeče živali ptic ne smejo več sprejemat, so pa bili zelo prijazni in mi kljub prazniku dali nasvete glede prehrane, ponudili, da mi dajo kontakt veterinarja, ki bi znal svetovati. Mislim, da ptica ni ranjena, rada je.....V ponedeljek jo za vsak slučaj odpeljem na veterino v Mestni log...

So tudi povedali zakaj ne sprejemajo? Do sedaj nisem vedela za ta azil...

Mlaka pri Kranju....omenila je samo nekaj v zvezi z lovci, da je to njihova pristojnost....res pa nisem spraševala o tem, zanimalo me je kako naj s šojo ravnam, da na koncu jaz ne postanem njena Matilda. Ob delavniku jih pokličem še enkrat in povprašam, zanima me tudi, če je kakšno drugo zavetišče, ki bi take živali sprejelo...sicer pa imam v igri še študentko veterine,ki bi ptico sprejela v oskrbo . Kot že rečeno, danes je praznik in ne morem ljudem utrujat...že ornitologu se je mudilo k maši...pa sem mu zatežila, da bo Bog počakal, moj ptič pa ne in si je MORAL vzeti nekaj minut časa:)

Boga šoja. Upam da bo k sebi prišla.

Lepo, da si se zavzela zanjo, Enja! :palec: :vio:

Šele sedaj, ko se je malo posušila vidim, kako je lepa....perutničke so modro obrobljene, repa pa žal nima,oz. je scufan. Je pa bila lačna, snedla je 4 strte lešnike, malo nasekljanega piščanca in malo mačje hrane....zjutraj ji očistim kletko in dam jajce ( vse to so nasveti iz azila), mogoče malo nasekljanega jabolka..pa k mesarju grem po mleto meso. Če bo še živa (upam,da bo) jo iz kletke selim v uto, kjer bo lahko tudi letela (ko bo pač zmogla)...

Najbrž da bo (živa). Upam, no. :)

Sklepam, ker pač tolk dobro skrbiš zanjo pa ker praviš da je imela ful dober apetit. To je že dober znak. x^x

Ja, lepa je šoja. xyesx

Pa kar velika, jaz sem jo tudi zadnjič na hitro videla pa bila presenečena, ker sicer sem jo bolj videvala globlje v gozdu ponavadi.

Picasso

Kot že rečeno, danes je praznik in ne morem ljudem utrujat...že ornitologu se je mudilo k maši...pa sem mu zatežila, da bo Bog počakal, moj ptič pa ne in si je MORAL vzeti nekaj minut časa:)

x:Dx Ha ha dobro si mu zatežila x:o)x

Držim pesti tudi jaz, da si šoja opomore v tvoji oskrbi. x:)x

Vsak mora sam poiskati resnico. Sokrat

Še ena slikca....drugače je ptička ješča, živahna....danes je premestim v vrtno lopo , če bo zmožna leteti, jo izpustim na svobodo:palec: ...

Aja, oglašam se zato, ker malo brskam po netu o šojah, naletim na lovski forum, kjer najdem ta zapis (kopiram):

Vama pošljem načrt in opis. Je pa lov na šoje lep in zanimiv. Vsak lovec lahko v njem najde veliko užitkov. Pa še potrpežljivosti te nauči. Seveda moraš poiskati primeren kraj v gozdu, kjer si skrit, da te ne zagleda takoj ko prileti. Je pa uspeh "zagarantiran". Pa tudi kulinarično so odlične (obara, rižota).

:eek: kap me bo od jeze!

Fajn da je takole pri sebi. :palec: x^x

Ja, lovci lovijo živali, včasih jih tudi ubijejo in jejo.

(drugače pa tako počnejo vsi *predatorji*: pač prežijo na žrtve in jih potem potamanijo; kot recimo tudi lev gazelo...., ko pa takole prebereš, se pa res zdi kruto in hladnokrvno)

Picasso

Fajn da je takole pri sebi. :palec: x^x

Ja, lovci lovijo živali, včasih jih tudi ubijejo in jejo.

(drugače pa tako počnejo vsi *predatorji*: pač prežijo na žrtve in jih potem potamanijo; kot recimo tudi lev gazelo...., ko pa takole prebereš, se pa res zdi kruto in hladnokrvno)

Če je v meni vsaj malo predatorja, potamanim prvega lovca, ki mi prekriža pot x8Dx in mu za večno izbijem iz glave misel na šojino obaro xDDx ......živalski predatorji me ne motijo...človeški plenilci in objestneži pa me!

ja verjamem, mene tudi, žal niso samo med lovci. x:o)x

jaz ne mislim in ne želim nikogar tamanit (tudi lovca ne), te pa štekam.

Picasso

Še ena slikca....drugače je ptička ješča, živahna....danes je premestim v vrtno lopo , če bo zmožna leteti, jo izpustim na svobodo:palec: ...

Aja, oglašam se zato, ker malo brskam po netu o šojah, naletim na lovski forum, kjer najdem ta zapis (kopiram):

Prekrasno, res vesela da je dobro. :)

Kar tako naprej.

Meni to ni uspelo, meni je ptiček, ki sem ga reševala umrl. Verjetno je bil preprosto premlad. Srečno še naprej. Brez veze se jezit na nevednost... pot smo lohku ves čas jezni. Kolk enih neumnosti je okrog nas.

astrologija ni za to na svetu, da bi strašila...niti ne za to, da bi določala...sam za to je, da nam da vpogled, kako stvari so...

dnevni horoskop

začetek študijskega leta na AI

17. in 18. 9., karmična sinastrija in prognostika v Postojni

Joj je morem verjet! :2src:

Sinička je priletela zdajle 10 cm od mojega obraza! Skoraj da mi je prišla dat poljubček! x:)x xsrcx

Očitno jo je mal previsoko zaneslo in nekaj zmedlo in je bila čisto pri mojem obrazu in še malo se je spreletela potem, kar ena dva taka hecna majhna malo zmedena kroga je naredila tukajle zgoraj pri meni, pri mojem oknu! xsrcx :2src:

Sem pa odprla okno, ker sem najprej zaslišala, potem pa tudi videla galeba, ki jih pa zdaj že zelo dolgo ni bilo. In vidim, da jih je ogromno, toliko jih še ni bilo, z značilnimi zvoki, ravno gledam da jih preštejem (ena moja finta x:o)x xDDx - pač me je zanimalo, ker je bilo toliko), pa sinička prileti k mojem obrazu. :)

Drugače pa pogorelček dostikrat uleti. :)

Picasso

Siničkoti xDDx

... v naslednjem življenju bom ptiček siniček x:px

... zadnjič je sinička priletela skozi odprto okno na podstrešje, potem pa hotela skozi zaprto ven xcivx

sem jo pobrala, ubogo revo, pa prav majčkena je bila,

popravila perutničke in jo odnesla ven, na eno cunjo ležat, da pride malo k sebi.

Čez čas sem šla pokukat k njej pa se me je ustrašila in odletela.

Upam, da je sedaj ok!

.. zjutraj pa sinička priletela na lonec z majaronom, ki je pred oknom, malo pikala, jaz pa sem jo gledala od znotraj,

potem mi pa še po okenskem okvirju potrkala xDDx

kakor bi hotela reči: Haloo, ti tam notri, haloo, jesti mi daj! x:Dx

... Say what you mean

And mean what you say ...

Lili Mai, težko rečem, ko praviš da ni bil mali detel (torej je bil še manj veliki ali šoja ali žolna)...

Pomislila sem na brgleza, samo on ne trka, je pa pisan.

Ima pa zelo značilno gibanje, tako da ga ne moreš zgrešit. tako hecno se pomika, kar 'polzi' po drevesu... zelo intenzivne barve je sicer, modro oranžne, malo manjši od detla, pa nima 'vratu', ima tko bolj 'položno' xDDx glavo in močan kljun (se pravi lahko bi tud malo trkal)...

Ja, siničke, Aeval!! :2src:

A tkole jih imaš? K tebi hodijo?

Carsko. :)

Picasso

Sedaj živim(o) bolj na samem.

Potok blizu, gozd, pa pridejo, ja x:)x

Še posebej siničke zelo blizu.

Pa tudi taščice, liščki, pogorelčki (ali pa šmarnice, vedno jih menjam :inocent: ).

Pa par vrabčkov se je poleti redno namontiralo pod streho (po dva ali trije) in potem so se prav simpatično pogovarjali ... Včasih sem imela občutek, kot da bi radi še meni nekaj dopovedali xDDx

... Say what you mean

jaz ju tudi zamenjujem: pogorelčke in šmarnice, zapomnim pa si po tem, da je *nelogično*. :)

Namreč ravno šmarnica je videti, kot bi prišla s pogorišča, ko ima 'ožgan' rep.

Picasso

ja sej se mi je zdelo da ni oz. sem sklepala, da ga najbrž poznaš in bi potem pač itak že vedla in ne bi spraševala.

Nič drugega mi ni na misel prišlo, pobrskat pa nekako ne znam.

Ptiči so precej zakomplicirani, so potem te vrste itd., debla in to, tako da je težko najti kriterij iskanja, da ne zabluziš po totalnih seznamih...

Tudi en priročnik je, ki je sicer izvrsten (ni da ni), ampak je pa težko kaj najti, ker je toliko vrst teh ptic (pa še svetovne ptice so, tako da je potem še težje kaj najti).

al sem pa samo jaz tolk butasta. :) ;)

Picasso

jaz ju tudi zamenjujem: pogorelčke in šmarnice, zapomnim pa si po tem, da je *nelogično*. :)

Namreč ravno šmarnica je videti, kot bi prišla s pogorišča, ko ima 'ožgan' rep.

xsmx

Sedaj pa mislim, da si bom tudi jaz zapomnila, kateri je keteri ptičko! :D

... Say what you mean

Pridruži se debati

Objaviš lahko takoj in se registriraš kasneje. Če si član, se prijavi in objavi pod svojim računom.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Dodaj komentar...

×   Prilepil/a si oblikovano vsebino..   Odstrani oblikovanje

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Tvoja prejšnja vsebina je povrnjena.   Izprazni urejevalnik

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Nalagam...
  • Objavi novo...