Skoči na vsebino

Ptički

Marsa

Recommended Posts

• 1 year later...

Joj kaksno spet pticki zganjajo! xDDx xcivx xcivx xcivx :2src:

pa vcer je grlica k men na balkon priletela! x8Dx

*da mal osvezim tole men drago temco. xDDx xsingx

pa za polepsanje dneva ena slikca (s peljesca predlani, za tiste, k ne veste, tile modelcki so nas prcakal, k smo se vselil v apartma xDDx):

Jaz iščem le eno; da bi izrazil tisto, kar hočem. In ne iščem novih oblik, temveč jih najdem.

Picasso

Deli na socialnih omrežjih

Naposlušala se ptičjega petja :listen: x:px , škoda, ker jih ne poznam po glasovih, sem se pa skoncentrirala in ornk prisluhnila in slišala par različnih melodij. x:px :palec:

Sem že večkrat razmišljala, kok škoda da se ne da it ven, pa gledat narave tko kt v kakih poljudnoznanstvenih oddajah z razlago zraven x:Dx .

Ena žolna je pospravljala tudi, dons svoje deblo, je preganjala zalego ven x;)x . xcivx x:px xcivx

Pujse ni k ma pujsjo kugo x:Dx

Ti Marsa pa ne delaj reklame Za gripo tichjo,,,

vich vich,,,

• 1 year later...

xcivx

zadnje dni vidim ful pticev/ptickov! xokx :2src:

(slisim jih pa nekak... dva tedna al pa kej.. k smo uro prestavil, se mi je cudn zdel, kaj so tok pozni, potem sem se posmnila, da seveda, to kar je blo ob 4h, je zdaj ob 5h.. sam me ne zbudijo do konca, na zivcno, pac pa se mal posmejem pr seb pa spim dalje xDDx)

vcer sem vidla kanjo, chapljo, potem meniscka, ful pastirick in se kaj.

Dons sm mela pa tle okol okna obletavanje castne flote hudournickov :2src:, pol sem vidla spet ful pastirick, plavcka, liscka... x8Dx

pa ful rac - kok so hecne, storaste mal, k letijo, z dolgimi vratovi.

vcer sem se z enim racmanom mal zapricala, dons pa z vrano.

kok je lustn ptic(k)e gledat/opazovat! xokx :2src:

xcivx xsingx x;)x

Jaz iščem le eno; da bi izrazil tisto, kar hočem. In ne iščem novih oblik, temveč jih najdem.

Picasso

kake teme x:Dx

xrainbowx

Potovati! Izgubljati dežele! Biti nenehno drug, biti v duši brez korenin, živeti samo za zrenje!

Ne pripadati niti sebi! Iti naproti, slediti odsotnosti tega, da bi imeli cilj, in tesnobe, da bi morali nanj priti.

Tako potovati, je potovanje. A na njem sem, ne da bi mi bilo treba več kakor sanje o prehajanju. Ostanek sta zemlja in nebo.

Fernando Pessoa

:o|o:

jaz pa vsa vesela letim gledat, kere meniscke in liscke in rumenoglave kraljicke je nimbus hitel navduseno opisovat oz. da jih je videl. x:px xDDx x;)x

a ni fajn tema? :8):

xcivx

Picasso

ja, valda, da je... x;)x

kao... ptički... x:px

men se velikrat nardi, da kao ko se furam na bajki, uleti vzporedno z mano kakšna večja ptica (ne poznam vrste). al mi pa njena senca na cesti prekriža pot in pol jo iščem glede na konstelacijo s soncem. x;)x

drugače je pa fajn doživetje ptic ob sončnem vzhodu... ko ga zagledajo, kar ponorijo x:Dx

xrainbowx

Potovati! Izgubljati dežele! Biti nenehno drug, biti v duši brez korenin, živeti samo za zrenje!

Ne pripadati niti sebi! Iti naproti, slediti odsotnosti tega, da bi imeli cilj, in tesnobe, da bi morali nanj priti.

Tako potovati, je potovanje. A na njem sem, ne da bi mi bilo treba več kakor sanje o prehajanju. Ostanek sta zemlja in nebo.

Fernando Pessoa

kao... ptički... x:px

xDDx x:px

ja. cist se jim mesha.. totalni hrupnezi so in brezobzirci. xDDx :2src:

zdej so se oni zbudil in ciao! vsi se mormo zbudit! :D ;)

modeli. xDDx

in kok se to kregajo, kaksn zganjajo. xDDx

ce te soundi se tok ob zivce spravljajo, se pa nad tem res ne mors jezit, no... pa ce se tok rabis spanc.

saj je fajn, da mi tam nekaj zvrgoli zadaj. xDDx x8Dx

ma modeli! :2src: xDDx

Picasso

Guest VilaSonca

Marsa, enkrat pridem k tebi na inštrukcije, ko tolko vrst ptičjih poznaš. x:Dx

kregajo se, ja. x:px

al pa zgodaj zjutraj al pred mrakom, samo takrat se mi to dogaja, grem proti gozdu in je kaj vem kera vrsta ptice, ki ma prave pevske vaje. spušča toliko enih različnih glasov. vsakega ponovi dvakat al trikrat in nikoli več istega, tako v nedogled. to pa samo poslušaš in se čudiš. :2src:

hudo.. to bi moja frenda vedla - ona je pravi maher, jaz sploh nisem, pac poznam par sort oz. ce vidim kerga, k me zanima, pol prechekiram kje.

recimo k smo uletel tedaj na peljesac pa so nas pticki prcakal (sej se morda spomnis, morda sem se clo sem postnila fotko, bom pogledala).. no v glavnem, sem mislila da so lastovke, pa je Coccinelle (al Kroko) pripomnila, da gre za hudournike..

no zato zdaj vem, da so bli tlele hudourniki najbrz.

je pa res, da folk sploh ne gleda v nebo, al kaj... kwa vse vidis... chaplje, galebe, vsega boga, folk pa nc ne opaz.

enkrat sem rekla nekaj v smislu glej jo srako, pa se je frendu nad zdel, da to vem. x:Dx

za srako!

ne mors verjet... eni sploh ne stekajo kakih razlik med srako, vrano in kavko.

no nekaj cajta je blo clo vec kavk kot vran, zdej pa sam se vrane vidim.

pastiricka je pa kot ena majhna srakica, prepoznas jo po dolgem repu, med drugim.

tko da jaz jih bolj po videzu poznam, frenda pa tud po oglasanju...

ampak seveda, lohk greva kdaj skup na sprehod, ce ces. xDDx

bova zihr same vrabce vidli. x;)x xDDx

Picasso

Guest VilaSonca

super, tule maš pa res vse. :palec:

ja, Marsa, v Ljubljani bodo bolj golobi. :o|o: x:Dx razen, če greve kje iz Štepija čez Fužine, Bizovik in tam, na Golovec, bo kaj več, če pač bo. x:Dx

Guest VilaSonca

ko bi vsaj vedla ... kero čivkanje je od kere vrste ... pa kako zgledajo ... no ja, nisem ornitologinja .. še. x:Dx x:o)x saj je to tist stric al tetka za ptice al ja? x:Dx

hecni so pa malo večji ptiči .. noji ..v bližini jih majo eni v zagrajenem prostoru (ne vem, če dovolj kot oni rabijo :o|o:) .. se peljem mimo s kolesom in kar laufajo celi okorni, ko vidijo premikajoče se telo na cesti. x:Dx

• 2 weeks later...

ja ni v postli.

v prvih 4-ih itak ne, na azdnji pa tud ne, ce ze kaj, ma lohk edino glavo 'v postli', clowk (al pa ptic x:px) pa ni sam njegova glava. xDDx

Picasso

.... postrezba.... xDDx

men bi tud cist pasala.

sam ne s crvi. :D

Picasso

Pri nas ful kukavice na delu, samo čakam, kdaj bodo vrabčji mladiči predčasno poleteli iz gnezda. V bistvu se mi zdi krivica tole - tako se trudita, tako sta pridna starša - zadnjič en par se prav prepiral za šop pasjih dlak (valjda, da zmehčajo gnezdo), pol pa prišiba ena kukavica in se userje zraven.

Nisem še videla lastovičk? So že tule?

Pač pa uživam ob opazovanju štorkelj.

Pa tudi vrani gnezdita v bližini naše bajte - pred nami vedno zaokrožita, zakrakata v vednost in hajd pol v gozd.

Življenje je to, kar se ti dogaja, medtem, ko planiraš druge reči.

Sam ti ptiči ej, vsa živa bitja imajo lepe mladičke, le ptičurine imajo spake za deco...

Jedna kornjaca krenula prema deblu visokog stabla i pocela se penjati,

penjati i penjati dok nije dosla do jedne dosta visoke grane sa koje je

odlucila se baciti sa stomakom za dole. Kornjaca aterira na mekano brdasce

od suhog lisca i nije joj bilo nista ali nije bila zadovoljna i krene opet prema stablu

i penje se, penje se, penje se dok nije stigla do iste grane,

baci se i padne opet na brdasce od suhog lisca.

Nezadovoljna ponovi operaciju jos jednom, i jos jednom i jos jednom.

Sa vrha stabla, dva vrapca posmatraju scenu. U jednom trenutku,

sazaljen, jedan kaze drugom:

- "Duso, zar ne misliš, da je dosao trenutak, da mu kazemo, da je bio usvojen?"

x:Dx

xDDx x:Dx

xyesx ko pridem dol k avtu, se pa vcas mal jezim. xDDx :8):

ampak ta hujsi krivci so kaksne vrane, k ne more kksn mini pticek takih blazot nasrackat. xDDx

*

vcer mela s chapljo eye contact. xokx

in pol sem sla (mi je blo kar zal it).... no pa me na poti nazaj spet cist k reki potegne pr eni od 'plazh' - pa me nasprot spet gleda!!!!!

sem si rekla da je ista (k ponavad so sive, ta je bla pa bela).

In tam nepremicno stoji, se spet gledava (na nasprotnem bregu), pol se odrolam, chaplja se tam, pol pa jo vidim k tud ona odleti.

Tko da sva prav mal 'skup potovali'. x8Dx

saj veste, da shizim na chaplje plus prinasajo sreco oz. imajo zelo dobro simboliko.

zadnjic sem pa tok plavega plavcka vidla, da je bil ze za plavcka premoder. xDDx

k da bi ga pofarbal.

Vcer pa zelenca, tudi cist zelenega. Ugotovila, da je ocitno zenskica manj zelenkasta, zato pa zadnjic nisem bla cist ziher.

Pr nas so tud zadnjic ble lastovke (sam so zlo malkrat).

Skratka, pticev kokr ces. xokx

Picasso

Pridruži se debati

Objaviš lahko takoj in se registriraš kasneje. Če si član, se prijavi in objavi pod svojim računom.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Dodaj komentar...

×   Prilepil/a si oblikovano vsebino..   Odstrani oblikovanje

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Tvoja prejšnja vsebina je povrnjena.   Izprazni urejevalnik

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Nalagam...
  • Objavi novo...