Skoči na vsebino

Ptički

Marsa

Recommended Posts

Ptiček papca iz roke.

Kok sem ponosna, da mi je uspelo.

Kaj mu pa daješ za jesti?

namreč - mene tole tudi zelo zanima. Kukavica se usrala v gnezdo in cel zarod vrabcev neprostovoljno poletel ven. Eden pa je preživel padec z najmanj 15 m. Sem ga včeraj pol prestavila v senco in skoraj že čisto pozabila nanj, pa proti večeru mimo tistih rož grem in cip cip..ni druge. Sem ga zavila v plenice(wc papir) in pol smo iskale ko nore s čim bi ga hranile. Ima samo enih par peric po teleščku in ful ga zebe. Tak, da ga nosim pod majico xDDx xDDx in se pridno oglaša -cip cip cip.

Me je prav zanimalo, če bo noč preživel, celo sanjala sem o njem - pa jo je in zjutraj sem se že ob šest pa nekaj vstala, da ga nahranila...

Saj ne boste verejeli s čim - z rastopljenim šmornom. Papigam malim bila to prva hrana in so preživele, ne vem zakaj vrabček ne bi.

No, do zdaj se fino drži.

Življenje je to, kar se ti dogaja, medtem, ko planiraš druge reči.

Deli na socialnih omrežjih

Sem ga zavila v plenice(wc papir) in pol smo iskale ko nore s čim bi ga hranile. Ima samo enih par peric po teleščku in ful ga zebe. Tak, da ga nosim pod majico xDDx xDDx in se pridno oglaša -cip cip cip.

Me je prav zanimalo, če bo noč preživel, celo sanjala sem o njem - pa jo je in zjutraj sem se že ob šest pa nekaj vstala, da ga nahranila...

Saj ne boste verejeli s čim - z rastopljenim šmornom. Papigam malim bila to prva hrana in so preživele, ne vem zakaj vrabček ne bi.

No, do zdaj se fino drži.

x8Dx :palec:

Jaz iščem le eno; da bi izrazil tisto, kar hočem. In ne iščem novih oblik, temveč jih najdem.

Picasso

Guest VilaSonca
a ne, kaksni srcki? :2src:

ja, vrane... no mene ne motjo, mal so skery, ce bi mi recimo v sobo priletela, k je velika, pa ful grdo se derejo (vcas se mi ne da tega petja ob 5h poslusat x:px x:o)x)

So pa blazne brihte. x^x xyesx

škoda, ker ne ostanejo taki piceki mali. x:Dx

vrane, ja, kar malo zastrašujoči pogled imajo in grdo se derejo. v okolici, kjer trenutno živim, jih je kar dosti in nonstop se derejo. sem pa par dni nazaj, ko sem bila doma :2src: , šla s kolesom naokoli in se ustavila pri eni njivi, ker sem zagledala divje zajce. :2src: en je bil sam in v istem redu vrana ... in je zajec se postavil na zadnje tačke in vrana se je umaknila. x:Dx en zajček se je pa kotalil po hrbtu. x:Dx x:Dx ja, zajčka bi tudi imela doma. xDDx

škoda, ker ne ostanejo taki piceki mali. x:Dx

a ne? xDDx

k sem bla majhna, mi sploh ni slo v racun, kako je mozno da pol kure ratajo... x?x xscratchx xnckrivx x:Dx

vrane, ja, kar malo zastrašujoči pogled imajo in grdo se derejo. v okolici, kjer trenutno živim, jih je kar dosti in nonstop se derejo. sem pa par dni nazaj, ko sem bila doma :2src: , šla s kolesom naokoli in se ustavila pri eni njivi, ker sem zagledala divje zajce. :2src: en je bil sam in v istem redu vrana ... in je zajec se postavil na zadnje tačke in vrana se je umaknila. x:Dx en zajček se je pa kotalil po hrbtu. x:Dx x:Dx ja, zajčka bi tudi imela doma. xDDx

ja saj pac krokar - ma pac tako mal strasljivo simboliko (pAC vran)...

No men so vsec, tud zato k so tok brihtne.

Zajci? xDDx

Jaz sem ga tud hotla met.

... ma jaz sem hotla vse met, med drugim sem se v enem obdobju total ufurala da hocm opico in so res neki frendi clo se menil da bi mi jo kupil, k srec pa predno se je to izvedlo, sem se jaz navelicala shizenja oz. je blo vse vec infotov, da kok skodo delajo, svinjajo, smrdijo itd.

K sm pac postekala, da ni tko k v filmu (kjer sem se navdusla in se odlocla da jo hocem met): k je bla v mornarski oblekci s kapco, cez celo platno v kinu in mi je bil tok hecen prizor.. una opichka mejhna pa oblecena k 'tavelk'. :D

No zajca sem pa "mela" pri teti (k se mame ni dal prepricat da bi ga v LJ vzel - jasn, ce mi se macke ni pustila)..

En frend ga je mel (in mu je blo ime Karel Destovnik in klicali so ga Kajuh xDDx) in saj pravim - ni spet tok fajn. x;)x

Mojga frenda je pa zajec - domaca zival enga druzga frenda - ornk v nos ugriznil. :P

Nekje smo pa nekoc (ko smo se rolal po Nemciji na shtop) prespali v enem parku, recimo kot Tivoli, sam 3x vecji (v blizini Koelna nekje) - in se zjutraj zbudimo - in vse polno zajcev!!!!

v bistvu na desetine, ce ne stotine. 10x vec kot je veverc v Tivoliju (oz. jih je blo vcas, zdej ne vem).

V glavnem, odstekan prizor.

Nam so se zdel ful nad Iiiiiiiiiiii :2src: - prebivalci so mel pa z njimi totalne probleme, k pravzaprav skodljivci, ful unicl vsega in tko baje.

ampak cesa tacga ne prej ne pol nikol nisem vidla - TOK zajcev v naravnem okolju...

k da bi sanjal al pa bil na kakem tripu al pa kej. xDDx

Jaz iščem le eno; da bi izrazil tisto, kar hočem. In ne iščem novih oblik, temveč jih najdem.

Picasso

jp... xyesx

sam po 2. strani pa je fajn za koga in/ali kaj skrbet. x:)x

ampak sem zadnjic podobno razmisljala, k sem na sprehodu se na vsak nacin ufurala da hocem utrgat en mak, in je ena gospa se pripeljala na kolesu in sem nekak sklepala da je njen vrt oz. travnik in jo vprasala, ce lohk en mak vzamem.. in ni bil njen travnik itd. in skratka, ga nisem sla utrgat in pol hotla druge travniske cvetice ob reki, ki niso nikogarsnja last.. pa sem si pol premislila.. sem razmisljala: pa saj jih *mam* - tu pac. so in lohk jih vsak dan gledam. kaj pa bo, ce jih bom dam odnesla? cez dva dni kup uvelega listja, smrdljiva voda (po moznosti kje prevrnjena zarad prepiha) in moja slaba vest in *potrditev*, da "nisem za roze". xDDx

In sem si rekla - nej bodo tle, lepe, naj rastejo... in odpadejo pac tu, v naravi, *pr seb doma*. x:)x

Picasso

pomoje bi radi "vse" domov stovorili zato, ker je naše naravno okolje narava... mi smo se pa izoliral od tega in nam manjka.

xyesx dobr si pogruntala.. :palec:

ja, bonsaji tud men zbujajo take mal zalostne in utesnjene (nc cudnega x:o)x) obcutke.

Kot rpavis: ful je lepckano tako malo drevesce (ker mam se rajs kot roze drevesa oz. zelenje), sam... ne vem, men se smilijo.

Imam pa v vazi (da nom prevec krepostna tlele x;)x xDDx) eno nad lepo vrtnico v uni stari original flashki od cocacole (k ful pase za tako vazico)... k mi jo je frenda zadnjic prinesla, k ma njena teta grm.

No v zvezi s tem pa nimam slabe vesti, ker smo na enem placu jo tud mi imel, pa je se gazdarica prav tezila, da jih MORMO obrezovat skoz.. in res pol ful cveti se lepse in dela polnejse.

No tedaj v tem obdobju (pomlad, poletje, jesen 90') so pa vse moje mame, sestre, necakinje, frende, frendi, vsi ki sem prihajala na obisk, od mene dobil lepo vrtnico, uno tapravo.

Tko da - na vrtnice pa shizim in se jih tud ne rbanim.

enkrat je pa ena gospa (prav tko na mojem sprehodu) ene roze pred svojo bajto obrezovala in sem sla glih mimo in sem rekla: a mi daste eno? x:o)x

in je bla vsa vesela, k mi jo je lohk dala - jaz pa mitji, k je mel glih rojstni dan. x:)x

Picasso

Ptiček papca kruh, pravzaprav skorjo.

Za čisto majhnega prička, je pa kaša. Navadna. Tako kot tudi za majhne piščančke.

Ko smo pa imeli enkrat račke, so pa bile zellllo navdušene nad mlekom in kruhom.

To zadevo je bilo potrebno zavreti, in toliko časa dodajat kruh, da je bilo gosto. Bljak, pa čeprav imam rada mlek in kruh.

Ko so gagajoči otroci to pomljaskal, so v sprevodu šli v vodo.

Najbolj hecno je bilo (jajca rac smo našli sredi travnika in ker jih je bilo potrbno prestaviti, da jih nebi povozili s traktorjem, jih je zvalila naša putka).

No in te račke so šle v vodo, kura pa okoli in naokoli, pa spet okoli..... dokler jih ni priklicala ven.

Kako gre kokodakanje in gaganje skupej nevem, ampak jim je uspevalo.

Ko so se začele letalane in pristajalne vaje, se je pa kuri skoraj zmešal. Tko se je drla, da je bilo joj. Njen otroc pa nad njo lupinge delal.

Tega je sedsj že pet let , in se še vedno vsako leto pridejo pokazat. Od osmih, so tri še žive. Tud to je en dosežek.

Duhovno smo močnejši ko nas je več, saj smo samo tako lahko celota!

x:Dx xDDx

Tega je sedsj že pet let , in se še vedno vsako leto pridejo pokazat. Od osmih, so tri še žive. Tud to je en dosežek.

Fajn. x8Dx :palec:

Picasso

rož pa tko pa res ne več.

jaz tud ne, se nosijo mi jih ne (vec), k vsi vejo, da me morda s tem tud *obremenijo* nekak. x:o)x

ampak avokado pa paradajz pa kumare pa to pa prnesejo in fajn k prnesejo. x;)x xDDx xcivx

Picasso

Jaz avokada nekak ne maram.

Ampak, da poročam - naš (v prispodobi tole - ker se ful obremenjujemo z njim) vrabček je še vedno pri lajfu. Ker frendica skoraj dol padla od začudenja, ko izvedela, da je preživel hm..24 ur takrat..in sem mu včeraj skuhala mešanico pšeničnega in koruznega zdroba in ga takole vsak, ki ima malo časa malo zdrami in kljunček na široko odprt in vse..sem se spomnila, da mu bo treba tudi perje urejat, ker papigi sta ful skrb imeli na svoja mladiča, da je perje iz luskin teh prigledalo in tak.

Skratka - sem v blazni dilemi in ga pridno - s škatlo vred nastavljamo na okensko polico - zgoraj v mansardi, ker mogoče pa ga bo mama slišala..pa mama nič več ne sliši, madona. S tole kukavico očitno preveč dela.

V dilemi pa sem zato, ker vrabci živijo v skupini in bog ve, če ga bodo sprejeli med sebe. Pa hirarhija in to. Ko bo spregledal pa bo itak v šok padel - kakšno mamo vendar ima - z očali in tak(razen, če bo katera izmed gospodičen)..

In nečak mu prinesel par muh x:Dx x:Dx Crkneš s čim se vse ubadam...

Ooo bemti..zdaj še naj črve iščem. Modne pa bi skoraj lahko gospodiču zaplenila x;)x alias mokarje..

Sicer pa med tem časom spregledal tale vrabček - in prva oseba, ki jo je videl(a) bila naša ta velka. Tak, da je ona zdaj big mama torej x:px Čisto raznežena je poleg..ker menda trenira nekaj s perutmi, samo glavo ful poveša. Ne vemo še ali od poleta tole ali je čisto normalno, da poveša glavo. Bomo videli kako bo vrabčjevzgoja potekala vnaprej. In kako uspešno seveda

Jaz avokada nekak ne maram.

Ampak, da poročam - naš (v prispodobi tole - ker se ful obremenjujemo z njim) vrabček je še vedno pri lajfu. Ker frendica skoraj dol padla od začudenja, ko izvedela, da je preživel hm..24 ur takrat..in sem mu včeraj skuhala mešanico pšeničnega in koruznega zdroba in ga takole vsak, ki ima malo časa malo zdrami in kljunček na široko odprt in vse..sem se spomnila, da mu bo treba tudi perje urejat, ker papigi sta ful skrb imeli na svoja mladiča, da je perje iz luskin teh prigledalo in tak.

Skratka - sem v blazni dilemi in ga pridno - s škatlo vred nastavljamo na okensko polico - zgoraj v mansardi, ker mogoče pa ga bo mama slišala..pa mama nič več ne sliši, madona. S tole kukavico očitno preveč dela.

V dilemi pa sem zato, ker vrabci živijo v skupini in bog ve, če ga bodo sprejeli med sebe. Pa hirarhija in to. Ko bo spregledal pa bo itak v šok padel - kakšno mamo vendar ima - z očali in tak(razen, če bo katera izmed gospodičen)..

In nečak mu prinesel par muh x:Dx x:Dx Crkneš s čim se vse ubadam...

x:Dx xDDx

's cim vse'? men je ta glih skor najbl vsec med tvojimi lastnostmi. x8Dx :palec:

...sam tista pastirička je še vedno zaljubljena v moj avto...pa ne moreš verjet ... x:Dx

ful shizim na pastiricke. :2src:

najbolj pa na rumenoglave in rdeceglave kraljicke, plavcke, meniscke, hudourni©ke.... postovke.... vodmoce (kok je lep v zivo, se bolj pisan in barvit in izrazit kot na fotkah in risbah!) in chaplje... grlice, tascice, liscke in vse zive se. :vio:

Tud sraka se mi zdi zelo lepa. saj sploh ne mors nastet vseh, ki hih dnevno videvas, kamoli se ostalih!

res sem tok zadovoljna, da lohk sobivam s tolkimi zivimi bitji, k jih spostujem ze zato, k so tok plemenito prilagodljivi *men* (kot cloveku).

V bistvu so *pametnejsi* kot jaz (clovek).

Mi pa gobcamo o inteligenci in pticjih in ribjih mozganih, tezah in velikostih, merah! in mislimo, da riba ni inteligentna, ker ne dojemamo TE inteligence, k se v sekundi spremeni v *sahovnico*, ce je treba.

Picasso

aja un morda je pomenil da nisem ziher a je Hans Falada al Fallada. al kaj ze.

včeraj sem bila v knjižnici po x času in se zapodim med police na slepo (zdaj imajo že tečaje, kako uporabljat knjižnico, mislim, da se bom enega udeležila :8): ), do nadaljnjega pa pač na slepo.

In se nekje ustavim in prva knjiga, ki jo pogledam, je bil avtor Hans Fallada.

Ena druga knjiga, sicer, ampak xDDx

Variety is the spice of life.

Kdo lahko spremeni svet?

Slikca je vredu. Sej nismo profiji, zato pa znamo uživat v malenkostih.

Sove so pa tudi čudovita bitja.

Pravijo de se netopirja ne sliš, pa so se malo zajebal. Netopir oddaja ene zvoke, tako da se ga da zazanat, sova je pa res totalno neslišna.

Sploh takrat, ko napada.

Najbolj sem se je ustrašla, ko mi je priletela tik pred nos, pa ne vem zakaj. saj sem za njo prevelik plen.

Kot sem torej omenila, je prva oseba, ki jo je ptiček videl ob svojem spregledanju, bila naša ta velka. Torej ona ratala big mama..in bilo zanimivo, ker ji je ful žglolel in čivkal in odpiral kljunček ravno njej..ona ful skrb zanj imela, še nikoli nisem doživela, da bi se ona za nekaj ob šestih vstala. No in zanj se je - ga šla nahranit ob šestih, ga prenašala v roki, ker ga zeblo, se pogovarjala z njim. On pa cipcip nazaj..

In potem v nedeljo umre...gospodič strokovno pregleda in ugotovi, da smo ga preveč hranile, ker očitno se mu zašopalo nekje..in potem jočemo kar vse. Občutek krivde bil velik.

Spet bila glavni pogrebnik.

Končno se je otrok za nekej potrudil, potem pa takole.

Žalostno. Saj bo še prilika, samo tak kot je bil ta, ga verjetno ne bo več.

Jest sem svojemu čiv čivu dala še ene vitamine, ki so kao za pernate živali, pa me dva dni tud pogledat ni pršu. Upam da ga nisem tud jest spravla na un svet.

No ja, kaj moremo, namen je bil dober.

Za ptičem jokala ne bom, se pa zavedam, kako izgleda, ko izgubiš ljubljenčka.

Ko je meni zajček šel po gobe, se nisem ustavila dva dni, da ne govorim od vseh kužov, muck......

Vedno smo imeli po dva psa. Pa pride bolezen, avto, starost.... solze so me skoraj zalile.

sožalje ob izgubah..upam, da se ptiček še vrne

Hm ja - sem ravno še pred tem ji povedala, kako sem ponosna in vesela, da tako odgovorna in vse..

pri men so pa same vrane...no, tud nekej druzga drobižka je vmes, ampak je čist preglašen.

Sedijo po vejah in strehah in kradejo špagete iz šalčke, ki jo nastavim za naključno mimoidoče mačke (predstavljam si, da imam en tak Mač`Donalds x:)x)

Tolste so ko kure....nek časa so mi kravžljale živce, tice zloslutnice, zdej so mi pa že kar simpatične. Nej živi životijsko carstvo! :)

http://img1.jurko.net/avatar_4162.gif

Najdla sem svojga ptička. Mislim perje.

Sredi noči, me je zbudil en ropot.

Mačka ga je metala ob tla, da ga je fentala. Potem pa še snedla.

Ti lumpa ti.

Ok, saj so tud ptički. Ptice no.

Vrane namreč.

Ne more biti slučaj, si mislim, da me je že drugič čakala vrana na ograji mosta čez Dravo, tam kjer gre manj ljudi. Nekje na polovici in mislim da je bila ista in tud podobno je tokrat moja pot do tja bla v neki meditaciji, isto kot prejšnjič, tako da sem jo pred nosom ugledala komaj. In sem bla tolk presenečena, ker sem videla, da se ne misli umaknit, da so mi kar misli začele bezljat, kaj mam takšnega kar se sveti (hehe, ročaj od dežnika srebrn). No, ko sva ble vzporedno je nehala krakat, me od strani pogledala, tud jaz sem občudovala, da sem lahko tako blizu in potem preden sem jo prestopila, je odletela desno, kr tak nekak veličastno. :)

No, tole sem med vikendom našla:

Crow - Crow, the keeper of spiritual law, likes to steal shiny bright objects. Always the clown, he looks for ways to amuse himself. We too need to look for the bright and shiny aspects of life even in the 'junkpile." Like crow we need to see the connection between past, present, and future.

Crow is a little cocky because he knows who he is. Honor spiritual truth and you will know true power as well. Crow is a shapeshifter who can teach us that we can be anything we desire, and he often serves as an omen of powerful change.

~THE LESSON IS ALWAYS LOVE.~

ko ze tako ne morem zaspat, pa mi pod oknom zvrgolijo, jih ne prenesem, priznam...

samo, pravkar sta mi dva prisla pet na spuscene a odprte zaluzije v pisarni. se najbolj zanimivo je to, da mam meter od okna zid (so garazno hiso postavljali naknadno), pa je pred bajto samo ene 15m visok zid...pojma nimam, kako sta sem zalutala, ampak... :palec: :2src:

Sometimes I wish

my face wouldn't use its freedom of expression

http://www.triumphrat.net/images/smilies/Cigar.gif

men se zdi, da ptiči lahk letijo višje od 15ih metrov :8): in ne rabijo placa v širini avtoceste :inocent:

no sh*t, Sherlock x:Dx ce sem z mesta, se ne pomeni, da sem dete asfalta :inocent:

maš pa fajn razgled x:Dx

aneda?

http://www.moj-album.com/slike/9201053/smWxXWLq8XIryjSw.v.jpg

no, in po teh zaluzijah sta mi do malo prej skakljala in zvrgolela :2src:

Sometimes I wish

my face wouldn't use its freedom of expression

http://www.triumphrat.net/images/smilies/Cigar.gif

8 lastovk na balkonu, kakanje porabim kot gnojilo za mojih 5 zacimb posajenih v bloku.ali je to pametno? :ermm:

kako se stlacijo v dve gnezdi mi ni jasno, kot tudi ne vem kako spijo. x?x

marsikaj kar vem o morskih psih ne vem o lastovkah, bemu animal planet! :!!:

naj dajo ze kaj drugega, npr.kozoroge, storklje... :fiju:

TAKO BLIZU, KOT SI ŽELIŠ BITI, SI TAKRAT, KO SI NESKONČNO DALEČ.

Nothing is so intolerable to man as being fully at rest, without a passion, without business, without entertainment, without care. Blaise Pascal

http://www4.slikomat.com/07/1208/d1g-26066d.jpg

• 2 weeks later...

Da škriplje to prvič slišim. Ropora sigurno, prav veličastno se sliši, ko pripelje mimo tebe.

Veter začutiš, slišiš zamah ko zareže skozi zrak, ....

Škripanje, to je pa zanimivo. Ko bi lahko govoril, bi sigurno povedal kar mučno zgodbo o poškodbi.

Lastovičji drekec za začimbe?

Ne vem ravno če je dobro.

Ptiči so podobni kokošim in to blato je potrebno popariti, da uničiš žuške, ličinke....

Ne bi se čudila, če bi bilo kar naenkrat v stanovanju povno komarjev, muh in drugih žužkov.

Res je bio, samo je nevarno. Lastovica že predela hrano, ne uniči bakterij.

Previdno.

... v dveh dneh imela ful kontaktov spet s pticami. xsrcx

sem bla na dolenjskem...

in ze med potjo je spet chaplja tik nad glavami letela... xokx

(da ne govorim o desetinah pastirick in drugih manjsih ptickov, ki ne poznam vseh, sam niso ble ne sinice ne vrabci ne kraljicki ne nic od tega..)..

kanj je ful krozilo in se ena druga ujeda, nedolocljiva (zame), vecja, z drugacnim razponom, barvami in pravzaprav tud gibanjem... jadranjem.... kot nek sokol, sam neki druzga, a ne kanja. x:o)x ('znalac' x;)x x:o)x x:Ix)

ko pa sem zjutraj vrata odprla, je pa recimo direkt mimo postovka picila...

potem se je en ptic nad cudno oglasal (morm frendi zacivkat, morda bo postekala, kaj bi blo, k jaz sem laik, na videz jih se nekaj malega 'poznam', a po oglasanjih in tem pa ne glih zlo)...

skratka, totalno (novih) pticev sem (tud) vidla v zadnjih 2 dneh.

(*in ostalih zivali.... tud cist od bliz - recimo veverico take barve, k je se nisem vifla - cist temnorjave barve, niti mal, ampak 0! rdeckaste - take se nisem vidla... xDDx

je prisla obe jutri okol... spredaj pa je imela tak *kravateljcek* xsrcx)

Picasso

Pridruži se debati

Objaviš lahko takoj in se registriraš kasneje. Če si član, se prijavi in objavi pod svojim računom.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Dodaj komentar...

×   Prilepil/a si oblikovano vsebino..   Odstrani oblikovanje

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Tvoja prejšnja vsebina je povrnjena.   Izprazni urejevalnik

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Nalagam...
  • Objavi novo...