Guest VilaSonca 3. september 2008 Prijavi Deli 3. september 2008 http://shrani.si/f/3C/Jc/31NHTGnM/navadnapostovka.jpgne, nisem je še videla. aja, imamo pa tu pri nas spomladi ogromno kukavic, ampak jih je bolj slišat kot videt. drugače pa tudi enih ptic, ki trkajo ob drevesa ali sohe, je tukaj kar nekaj. ne vem, ali so to detli ali žolne ali kaj. barv si pa žal nisem zapomnila. gospodičev sicer ne moti kaj preveč, če jih opazuješ med opravilom ... grličk tudi vidim dosti, včasih tudi manjšo jato. kako so srčkane. aaa, srake so pa predrzne! kar grejo na kakšno teraso in si dovolijo .. obnašati se pač kot se obnašajo. sicer so pa zelo lepe. Citiraj Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Marsa 4. september 2008 Avtor Prijavi Deli 4. september 2008 hehe, ta je taka debelckana, V_S. ja, detli so precej manjsi od zolne in bolj pisani, crnobeli z velik rdecega.... zolna je bolj enotne barve, temne (crne?), samo mal ma rdece, po glavi mensezdi.... ja, sraka je lepa, zelo, se posebej ko se ona modra barva zalesketa!!!taka povecana pastiricka. k sm vcas nakit dajala na sonce na balkon al pa na okensko polico, pa sem pomislila, da je blo v pravljicah oz. da se je rekl, da kao nakit kradejo.... sam sem si mislila, ce pa RES to pocnejo, potem je pa tok odstekan, pol pa da vidmo.no nikol mi ni nc zmanjkal.... Citiraj Jaz iščem le eno; da bi izrazil tisto, kar hočem. In ne iščem novih oblik, temveč jih najdem.Picasso Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Guest VilaSonca 4. september 2008 Prijavi Deli 4. september 2008 debelčkana. debelčkana papigica. ej, maloprej sem jo videla. kanjo. sedim na terasi in pijem kavo in se pojavi. pa tokrat je letela bolj nizko, začuda, in sem se približala, kolikor sem se pač mogla. se je kar usedla na en kol, da sem jo videla s profila, pa me je zagledala in se presedla na enega malo bolj oddaljenega. lepa rjavčika, kolikor sem pač uspela videti barvo, ko se je "zavrtela" v zraku. ja, jaz sem tudi enkrat dala tako nakit na okensko polico čistit (kamni), v posodo z vodo sicer, vmes pa šla na job. huh, je bilo še vse, ko sem prišla nazaj. pa tudi na srako in pravljice vmes pomislila. po tistem opisu pa mislim, da je bil kar detel, tak ja, črno, malo belega in črne pikice gor nekje ob strani, pa glava (?) rdeča. nič, najbolje, da grem pogledat slike. Citiraj Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Marsa 4. september 2008 Avtor Prijavi Deli 4. september 2008 ja, zihr je bil detel (ko pravis 'pikice'). ja, lepo je gledat tele ujede razne, kanje pa to. jaz sem v enem obdobju pogosto kragulja vidla, mi je tud zlo vsec. na poti na morje se mi je zazdel, da sem morda orla vidla, pa sem mislila da je to nemogoce, se je pa izkazalo, da so ravno tam na tistem obmocju pogosti in celo ena zlo redka vrsta... oz. da so prav samo tam - al nekaj tacga....k drugac orla ne vidm pogosto - ga nimam kje. pac pa sokola, kragulja, kanjo... postovko... ja, pravljice, srake bodo ukradle. ampak si ne mroem kaj, da ne bi pomislila, ce mroda mal ne drzi. recimo da jih zamika, k se tok fajn (za)blesci - al pa kaj tacga oz. cist desetega... Citiraj Jaz iščem le eno; da bi izrazil tisto, kar hočem. In ne iščem novih oblik, temveč jih najdem.Picasso Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Guest VilaSonca 4. september 2008 Prijavi Deli 4. september 2008 no, no, no, tisti dve peresi, ki sem ju našla, sta definitivno od jastreba. identični sta tem na sliki s peres. pa kero odštekano ime ima v ang. - falcon. http://shrani.si/f/2R/aQ/2UUALCMT/goshawk34.jpg (pa žolno in detla si ogledala, ja, žolna je zelena z rdečo glavo; detel, črn, bel, s črnimi pikicami na krilih, z rdečo glavo) Citiraj Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Marsa 4. september 2008 Avtor Prijavi Deli 4. september 2008 falcon je sokol. (tale na fotki bi lohk bil morda clo selec, sam nisem ziher) Citiraj Jaz iščem le eno; da bi izrazil tisto, kar hočem. In ne iščem novih oblik, temveč jih najdem.Picasso Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Guest VilaSonca 4. september 2008 Prijavi Deli 4. september 2008 Citiraj Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Mitra 4. september 2008 Prijavi Deli 4. september 2008 Se mi zdi, da imajo v naših koncih mogoče malo debelejšo glavo.Ali pa je to samo takrat, ko pristane in srese z glavo, da se mu preje pokonci postavi.Drugače so pa slične barve perja, kot zgoraj na fotki. Majhni mucki so v nevarnosti in cvergle tudi.Kar prišopa mimo okna na dvorišče, potem se gredo pa igrice-Kdo je hitrejši.Ena cvergla ni zmagala. Citiraj Duhovno smo močnejši ko nas je več, saj smo samo tako lahko celota! Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Marsa 4. september 2008 Avtor Prijavi Deli 4. september 2008 kdo-kaj je cvirgla? Citiraj Jaz iščem le eno; da bi izrazil tisto, kar hočem. In ne iščem novih oblik, temveč jih najdem.Picasso Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Marsa 4. september 2008 Avtor Prijavi Deli 4. september 2008 Iiiiiiiiii najbolj (od teh) shizim na meniscka (), tud kalin ni slab. Citiraj Jaz iščem le eno; da bi izrazil tisto, kar hočem. In ne iščem novih oblik, temveč jih najdem.Picasso Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Ale' 4. september 2008 Prijavi Deli 4. september 2008 Bom dala zdej "mojo " kanjo med "fotografije... meni je bla tko lepa da sm se kar zaljubila vanjo Citiraj http://shrani.si/f/3O/NC/x6OwT9s/1/sun-love.jpg Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Guest VilaSonca 4. september 2008 Prijavi Deli 4. september 2008 mene tud zanima.... Tukaj ptički ...lepe slikce, tud deteljček je Ptičkiiii, lišček, kalin, taščica ... srčkani so taki manjši, ki imajo "okrogla" prsa. to so "original" ptički (ostalo so ptice). brrr Mici brrr. Citiraj Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Mitra 4. september 2008 Prijavi Deli 4. september 2008 Cvergla je putka. Majhna, kot golob recimo. Petelin ne vem od kje dobi glas.poje bolj glasno od navadnega petelina. Jajca so tudi majhna in zelo rumen rumenjak. Citiraj Duhovno smo močnejši ko nas je več, saj smo samo tako lahko celota! Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Marsa 4. september 2008 Avtor Prijavi Deli 4. september 2008 aha sej se mi je zdel (pac zarad sokola al orla pa v povezavi z zajcem, skor ni mogl bit druzga, sam 1. sm slisala ) bom pogledala, thanx ale'! Citiraj Jaz iščem le eno; da bi izrazil tisto, kar hočem. In ne iščem novih oblik, temveč jih najdem.Picasso Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Marsa 5. september 2008 Avtor Prijavi Deli 5. september 2008 a ves da tega pa ne videvam oz. se sploh ne spomnim, da bi ga ze kdaj vidla (oz. vsaj odkar sem bolj pozorna in "se bolj spoznam" ) Citiraj Jaz iščem le eno; da bi izrazil tisto, kar hočem. In ne iščem novih oblik, temveč jih najdem.Picasso Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Mitra 5. september 2008 Prijavi Deli 5. september 2008 A jih kdo hoče? Kr nekaj jih je.nN tu zraven mene, dve vasi naprej imajo gnezda. Citiraj Duhovno smo močnejši ko nas je več, saj smo samo tako lahko celota! Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Marsa 9. oktober 2008 Avtor Prijavi Deli 9. oktober 2008 tascica! (*dober znak ) Citiraj Jaz iščem le eno; da bi izrazil tisto, kar hočem. In ne iščem novih oblik, temveč jih najdem.Picasso Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Mitra 9. oktober 2008 Prijavi Deli 9. oktober 2008 So mi zelu luštne pozimi v krmilnici.Dozdeva se mi, da so zelooooo plašna vrsta pričev. Čim pride en vrabček ali žovna, že sfrfuta na bližnjo vejo in čaka na ugoden (prazen prostor) trenutek. Citiraj Duhovno smo močnejši ko nas je več, saj smo samo tako lahko celota! Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Guest VilaSonca 10. oktober 2008 Prijavi Deli 10. oktober 2008 taščico sem videla parkrat, odkar mi jo je nekdo pokazal in povedal, da ima rdeč trebušček. zanimivo skaklja po drevesnih deblih. drugače pa se mi zdi, da je vedno več vran, skoraj toliko kot golobov. vsaj v Tivoliju. ta teden enkrat dopoldne greva s frendico, ker sem prinesla vrečko orehov od doma za veverice. pa čim sem jih podelila par veveričkam, so vrane pošizile in se začele zaganjati v veverice. ampak sem pol poštekala, da so veverice v bistvu izredno bistre, pa ne le to, tudi kanček žlehtnobe imajo v sebi. ker so pol, ko so vrane že naveličane odletele malo stran, veverice same začele nositi tiste orehe vranam pod kljun. ja, veveričke tivolske so pa izredno zaupljive in socialne, dve sta mi celo splezali na kolena, eno mi je ratalo "pobožati". je mehka kot mačka tista siva ... ena me je celo malo opraskala. Citiraj Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Mitra 17. oktober 2008 Prijavi Deli 17. oktober 2008 Zakaj takšen veter?Gnezdo je padlo iz drevesa.Grrrrrrrrrrrr Od katerega ptička je, pa nebi vedela.Majhen, s puhom obložen.Kot jajčna lupina (oblike, ne velikosti). Citiraj Duhovno smo močnejši ko nas je več, saj smo samo tako lahko celota! Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
vranja 26. oktober 2008 Prijavi Deli 26. oktober 2008 Uaaaa, šoje! Čist pred mojim oknom! Kake lepe, debele pa našpičene....zgleda so pršle s kake after party Citiraj http://img1.jurko.net/avatar_4162.gif Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Mitra 6. november 2008 Prijavi Deli 6. november 2008 Zoped imam posvojenčka Imenuje se ptič (ne vem kateri), domuje v hlevu in noče nikamor. xrosex Ja potem naj se pa kar udomači, nimam nič proti xyesx Hrano ima, vodo tudi.... xrainbowx Merka naj se muckov Citiraj Duhovno smo močnejši ko nas je več, saj smo samo tako lahko celota! Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
krokodil 3. januar 2009 Prijavi Deli 3. januar 2009 Ni ga čez mastno pičo pri -14. klikklikklik Citiraj Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Marsa 6. januar 2009 Avtor Prijavi Deli 6. januar 2009 ne opdira mi fotk... v nedeljo sem futrala race s starim kruhom in sem se do krvi porezala na parih mestih. k sem ga lomila (pa ceprav ga ze pred susenjem narezem na manjse kose)... je bla tok deroca reka, da so ob bregu vahtale, pa ce ga potem te najblizje niso ujele, je bil v sekundi pri tistih malo bolj oddaljenih. zato sem jim tud ob bregu metala. je pa prisel en ocka z otrokom v vozicku in rekel bova racke hranila, a sta stala sredi mostu in jim metala ogromne kose kruha suhega. race pa tezko v stotinki sekunde proti toku priplavajo v tok deroci reki, potem pa se taki ogromni kosi, ki so se za konje preveliki. zato je delikatno tole fotranje... folk je sicer dobr oz. dobr misl, a vcas naredijo vec skode kot koristi. ~ Mislim da se nisem napisala, da mamo poleg vseh mogocih ptic, vkljucno s capljami in galebi in labodi po novem tudi kormorane!! ce ga ne bi sama vidla, ne bi verjela, pa ceprav je frenda povedala in sm ga sama skoz okno vidla nekoc, od zlo dalec, pa sem bla glih na telefonu z eno frendo, pa sm ji rekla: o nekaj odstekanega je letelo nad vodo, podobno raci, sam ni bla raca! iz svojega okna... je drugac letelo in telo je blo mal drugacno. No pol pa mi frenda pove da so kormorani okol, nakar ga potem tud sama tud od blizu ob reki vidla.odstekano? kako je do sem prisel, sledec reki? oz. nisem vedla, da niso sam morski.Neverjetno! Kaj vse vidis sredi Ljubljane!! (not v ljubljanci pa vsaj 2 razlicni vrsti rib: kleni in mrene) Citiraj Jaz iščem le eno; da bi izrazil tisto, kar hočem. In ne iščem novih oblik, temveč jih najdem.Picasso Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Marsa 15. januar 2009 Avtor Prijavi Deli 15. januar 2009 bogi pticki, kok jih mora zbest. dons sm vidla celo druscino! 6 labodov, 2 tascici, druzino nutrij in crno raco z belim kljunom!! (prvic sm jo vidla sploh, spolh ne vem kaj je za ena), pa seveda 200 rac. 2 laboda sta glih iz mladica odrasla ratvala, sta bla se mal crnikasta, mal pisana, v bistvu.Je pa tok lep pogled na reko, okol in okol sneg, pa uni labodi veliki beli not... pa ze meglice so se dvigovale, je blo kot v pravljici. In seveda dons, k nisem mela fotoaparata s sabo.no sej sm si v glavi shranla sliko. Citiraj Jaz iščem le eno; da bi izrazil tisto, kar hočem. In ne iščem novih oblik, temveč jih najdem.Picasso Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Recommended Posts
Pridruži se debati
Objaviš lahko takoj in se registriraš kasneje. Če si član, se prijavi in objavi pod svojim računom.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.