Skoči na vsebino

Naše življenje...

Marsa

Recommended Posts

*...v razmislek poslal Igor Kononenko...

"Starejši gradbenik je bil pripravljen na upokojitev.

Svojemu delodajalcu je povedal, da želi zapustiti gradbeni posel in živeti mirnejše življenje s svojo ženo in družino.

Pogrešal bo svoje prijatelje, sodelavce in dobro plačo, ampak resnično je potreboval upokojitev.

Bodo že zmogli brez njega.

Delodajalcu je bilo žal, ko je spoznal, da njegovo podjetje zapušča zanesljiv in dober delavec.

Preden pa sta se dokončno poslovila, ga je prosil, da zgradi le še eno hišo, zgolj kot osebno uslugo.

Gradbenik je privolil, a s srcem prav zares ni bil več pri stvari. Zbral je ekipo, nakupil ustrezno orodje in surovine.

To pa zares ni srečen konec moje kariere, si je mislil.

Ko je gradbenik končal in je delodajalec prišel preverit njegovo delo, je stopil do njega in mu v roke potisnil ključe od vhodnih vrat zgrajene hiše:

To je tvoja hiša, je dejal, moje darilo tebi.

Kakšen šok!

Kakšna nerodna situacija!

Če bi le vedel, da gradi sebi lastno hišo, bi jo zgradil čisto drugače.

Sedaj pa bo moral živeti v hiši, ki je sploh ni naredil tako dobro in s srcem.

Podobno je z nami. Naša življenja gradimo odsotno, iščemo linijo najmanjšega odpora in se izogibamo stvarem, ki bi od nas zahtevale spremembo.

V ključnih točkah našega zasebnega in poklicnega življenja ne pokažemo tistega najboljšega, ki je v nas.

Potem pa z grozo spoznamo, da živimo v hiši, v kateri ne maramo živeti, a moramo, ker smo si jo sami zgradili.

Če bi vedeli že prej, bi to naredili popolnoma drugače.

Razmišljate o sebi kot o graditelju.

Razmislite o svoji hiši. Vsak dan zabijate žeblje, postavljate oder in nameščate stene.

Gradite modro. Tudi če živite le še en dan, si ta dan zasluži, da ga živite polno in dostojanstveno.

Zavedajte se, da je življenje projekt, imenovan naredi-si-sam.

Vaše današnje življenje je rezultat vašega odnosa in izbir v preteklosti.

Vaše jutrišnje življenje pa bo rezultat vašega odnosa in današnje izbire."

Jaz iščem le eno; da bi izrazil tisto, kar hočem. In ne iščem novih oblik, temveč jih najdem.

Picasso

Deli na socialnih omrežjih

• Komentarji 76
  • Objavljeno
  • Zadnji komentar

Najbolj aktivni v tej temi

• 4 weeks later...
  • 4 weeks later...
  • 11 months later...

Sanjalica! x^x :palec:

Kaj si izbrskala iz 'arhivov'! :)

Sem ze 'pozabila', da sploh imamo tole...

Ja, meni je tudi vsec - zato pa sem jo postnila semle.

Jaz iščem le eno; da bi izrazil tisto, kar hočem. In ne iščem novih oblik, temveč jih najdem.

Picasso

Odlično, še dobro, da je s hišami vedno ogromno dela in da se delo nikoli ne konča, tako tale naš gradbenik še vedno vse spremni po svojem okusu, vendar mora vsaj mal dnarčka za davke prišparat... x:Dx
Ni porazenec kdor je porazen, porazenec je kdor se po porazu ne pobere.

Pustmo hišo, to se najlažje popravi, sam mal denarja rabiš... volja te je malo.. ljudi spreminjat tud ni težko, ampak sebe sebe, to je skoraj nemogoče.. nevem kako mi je usoda namenila da jo opazim na vsakem koraku, ampak bum pred par minutami mi butne v glavo genialna misel, razrešil sem problem hm trikotnik mu pravim, ki se je zgodil, približno pred 16 17 meseci, no morda 20... who cares, in zdaj ko vem rešitev povsem verjetno da ne bom miroval dokler ne popravim spremenim uredim te zadeve, linija najmanjšega odpora.. hm to je bila moja matura, ampak to kar počnem zdajle je pa prav obratno, največji odpor, z eno potezo bom stavil, hm svoj ugled, svoje razmišljanje zadnjih 18 mesecev, upru se bom družbenim pričakovanjem, presenetil eno osebo (prijetno, hm nadvse prijetno), in no ja veliko časa. Popquiz: Kaj bom naredil?, no vsekakor lahko dobim iz tega več kot sem dobil s katerikoli mojo odločitvijo do sedaj... hm ja najbrž res.. haha me zanima če kdo ugane kaj bom neredil s mojim življenjem, hja kdor ugane ga prvič ko ga srečam povabim na pijačo...
:D Rad bi se z vami družil tudi v živo, povejte mi če se kdaj mudite v moji okolici LJ, Moste.

sliši se, kot da jo boš najmanj zasnubil... x:Dx

Stankaa

drugač pa res poučna zgodba zgoraj

Življenje je PLES do nebes...

Imejte se radi med seboj, vedno!

live well, laugh often, love much (as you've never been hurt!)

• 9 months later...

Me veseli, Astra :vio: - ja res je kul tole, sem sla se enkrat pozorno prebrat, kot pravi Andrej - 'kar zmrazi te, kako je res...'

x:Xx :palec:

Picasso

:palec: Ja, res, kr zmrazi te, da se nisi še bolj potrudil v preteklosti...Še dobro, da je prihodnost en velik vprašaj x:)x

Dear Human,
You've got it all wrong. You didn't come here to master unconditional love. That is where you came from and that is where you will return. You came here to learn personal love. Universal love. Messy love. Sweaty love. Crazy love. Broken love. Whole love. Infused with divinity. Lived through the grace of stumbling. Demonstrated through the beauty of... messing up. Often. You didn't come here to become perfect. You already are. You came here to be gorgeously human. Flawed and fabulous. And then to rise again into remembering. (unknown)

To je zgodba o dveh prijateljih, ki sta skupaj hodila po puščavi. Naenkrat sta se sporekla ineden udari drugega. Udarjeni se je počutil

ponižano, a je brez besed to napisal na pesek:

"DANES SEM DOBIL

UDAREC OD MOJEGA NAJBOLJŠEGA PRIJATELJA!"

Nadaljevala sta svojo pot po puščavi in prispela do oaze, kjer sta se

odločila, da se bosta okopala. Tisti, ki je dobil udarec je skoraj utonil v globoki vodi, a ga je njegov sopotnik rešil. Ko je ponesrečeni prišel k zavesti, je brez besed vgraviral v skalo besede: "DANES MI JE MOJ NAJBOLŠI PRIJATELJ REŠIL ŽIVLJENJE!" Njegov sopotnik ga je potem

vprašal: "Ko sem te udaril, si to napisal na pesek; zdaj pa, ko sem ti rešil življenje, pa si to izklesal v skalo. Zakaj? Prijatelj mu je odgovoril: "Ko nekdo stori kaj slabega, moramo to zapisati v pesek, da lahko potem veter to slabost izbriše; ALI, ko nekdo stori kaj DOBREGA, moramo to vgravirati v kamen, da potem tega ne more nihče ve izbrisati!"

NAUČI SE ZAPISOVATI RANE V

PESEK, A SREČO VGRAVIRATI V KAMEN.

Dear Human,
You've got it all wrong. You didn't come here to master unconditional love. That is where you came from and that is where you will return. You came here to learn personal love. Universal love. Messy love. Sweaty love. Crazy love. Broken love. Whole love. Infused with divinity. Lived through the grace of stumbling. Demonstrated through the beauty of... messing up. Often. You didn't come here to become perfect. You already are. You came here to be gorgeously human. Flawed and fabulous. And then to rise again into remembering. (unknown)

Pa še nekaj za vse panične starše, oz. vse tiste, ki iz muhe delajo/delamo slona:

Draga mami in oči. Ko sem odšla v Ljubljano študirat, sem se polenila v pisanju in mi je žal, ker vama nisem prej pisala. Imam veliko novic. Predlagam vama, da se usedeta, preden nadaljujeta z branjem. Ne smeta brati, dokler se ne usedeta, prav? Torej, imam se kar dobro. Fraktura lobanje, ki sem jo dobila, ko sem skočila skozi okno iz spalnice, ker je izbruhnil požar, se mi je že lepo pozdravila. Le dva tedna sem bila v bolnišnici in sedaj že dobro vidim, glavobole pa imam le občasno. K sreči je moj skok skozi okno videl dežurni na bližnji črpalki in je poklical reševalce in gasilce. Prijazno me je tudi obiskal v bolnišnici, ter me, ker nisem imela po povratku iz bolnišnice kje spati, soba je namreč povsem zgorela, povabil k sebi. To je v bistvu kletna soba vendar je zelo prijazna. Je zelo dober fant in sva se oba zaljubila drug v drugega, ter načrtujeva poroko. Datuma še nisva določila, vendar naj bi bilo to preden se mi bo poznalo, da sem noseča. Da, draga starša, sem noseča. Vem, kako pričakujeta, da bi imela vnuke ter jim podarila enako pozornost in ljubezen kot meni, ko sem bila še otrok. Poroke nisva določila, ker še nisva mogla opraviti predporočnih krvnih preiskav zaradi nekakšne infekcije, ki jo ima moj dragi, ter sem jo tudi jaz staknila od njega. Vem, da bosta mojega fanta sprejela v družino z odprtimi rokami. Čeprav ni izobražen, pa je zelo ambiciozen. Kljub temu, da ni belec in da je muslimanske vere, vem, da vajina vedno izražena strpnost ne bo dovolila, da bi vaju to motilo. No, sedaj, ko sta izvedela vse te novice, vaju lahko potolažim, da ni bilo nobenega ognja, frakture lobanje, nisem bila v bolnišnici, niti nisem noseča niti nimam aidsa, niti fanta ne. Res pa je, da sem padla na izpitu iz matematike in fizike, ter bom morala ponavljati letnik. Želela sem, da bi ta dejstva videla v pravi perspektivi. Vajina draga hčerka.

Dear Human,

• 1 month later...
  • 3 weeks later...

Naše življenje so tudi naši partnerji in naši otroci. Marsikdo res misli in se obnaša, kot da so naši otroci v resnici NAŠI. Pa so res? Posredujem vam "Preroka" Khalila Gibrana

O OTROCIH

In ženska, ki je držala otroka

pri prsih, je rekla: Govori nam o otrocih.

In on je rekel:

Vaši otroci niso vaši otroci.

So sinovi in hčere Življenja,

ki teži po sebi.

Prihajajo skozi vas, a niso od vas;

in čeprav so z vami,

niso v vaši posesti.

Morete jim dati svojo ljubezen,

a ne svojih misli,

kajti imajo lastne misli.

Lahko dajete dom njihovim telesom,

vendar ne njihovim dušam,

kajti njihove duše živijo pod sreho prihodnosti,

ki je vi ne morete obiskati niti v sanjah.

Lahko si prizadevate, da jim postanete podobni,

toda nikar si ne prizadevajte, da bi jih naredili sebi enake;

kajti življenje se ne vrača nazaj

in se ne mudi z včerajšnjim dnem.

Loki ste, iz katerih se

kot žive puščice izstrelijo vaši otroci.

Lokostrelec vidi znamenje na poti neskončnosti

in On vas napne s svojo močjo,

da bi njegove strelice poletele hitro in daleč.

Veselo se upognite v lokostrelčevih rokah;

kajti tako, kot ljubi puščico, ki leti,

ljubi tudi lok, ki je trden.

Naj vam bo vsak dan najlepši dan!

bigm

Pridruži se debati

Objaviš lahko takoj in se registriraš kasneje. Če si član, se prijavi in objavi pod svojim računom.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Dodaj komentar...

×   Prilepil/a si oblikovano vsebino..   Odstrani oblikovanje

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Tvoja prejšnja vsebina je povrnjena.   Izprazni urejevalnik

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Nalagam...

• Včlani se

Postani član LN Foruma in se pridruži naši skupnosti.

• Zadnji obiskovalci

• Noben član si ne ogleduje te strani.
  • Objavi novo...