Skoči na vsebino

Naše življenje...

Marsa

Recommended Posts

O ZLOČINU IN KAZNI

...KO VAŠ DUH BLODI NA VETROVIH,

DELATE IZ SAME NEPREVIDNOSTI ŠKODO DRUGIM....

Tolikokrat sem vas poslušal govoriti o človeku, ki je storil zlo, kot da ne bi bil eden izmed vas, marveč tujec sredi med vami....

Toda povem vam, tako kot se svetnik in pravičnik ne moreta dvigniti nad to, kar je najbolj vzvišenega v vsakem izmed vas,

tako zlobnež in slabič ne moreta pasti niže od tega,

kar je najnižjega v vas.

Vi ste po in popotniki.In ko pade eden izmed vas, pade za te, ki stopajo za njim in jih opozarja na kamen spotike...

Ne morete ločiti pravičnega in krivičnega ter dobrega od zlobneža...

oba se namreč držita za roke pred sončnim obličjem, tako kot so bele in črne niti skupaj spletene...

In ko utrgamo črno nit, tkalec pregleduje celo tkanino in preverja tudi statve.

Če kdo od vas izroči sodniku nezvesto ženo, naj tehta hkrati tudi srce njenega moža, naj meri skrbno njegovo dušo.

In kdor hoče bičati žaljivca, naj gleda tudi dušo užaljenca.

Žrtev boja ni neodgovorna pred svojim ubojem.

In kdor je oropan, ni nedolžen v tem, da je bil oropan...

In vi ki hočete spoznati pravico, kako jo boste dosegli, če ne boste gledali vseh stvari v polnosti luči?

Samo takrat vam bo znano, da sta pravičnik in izprijenec le en človek, ki stoji v polmraku med nočjo svojega pritlikavega jaza.

Da vogelni kamen v svetišču ni višji od najnižjega kamna v njegovih temeljih!" :rolleyes:

....ŽIVLJENJE JE KOT OTROŠKA SRAJČKA, ZMERAJ PREKRATKO IN ZMERAJ USRANO....neznani avtor
Deli na socialnih omrežjih

• Komentarji 76
  • Objavljeno
  • Zadnji komentar

Najbolj aktivni v tej temi

na kratko povedano-tista pesem od Dragojeviča:

"KO SAM JA DA TI SUDIM..."

:palec: :palec:

Ah, ja tole je tud Kahlil Gibran...

....ŽIVLJENJE JE KOT OTROŠKA SRAJČKA, ZMERAJ PREKRATKO IN ZMERAJ USRANO....neznani avtor

• 5 weeks later...
zadnje čase ful veliko razmišljam o svojem življenju in če bi morala potegniti črto, bi ugotovila, da sem naredila veliko, se naučila veliko, dala ljudem veliko in sprejela od njih ogromno.... da kljub težavam, ki jih imam, lahko rečem, hvala za priložnost - življenje je lepo!

• 3 weeks later...

hmm.. citata z knjige hčere radosti : )

Si kdaj Videla Boga ?

Nočem te spravljat v zadrego, a vidim ga, ko zrem vate.

Je radost isto kot ekstaza ?

Če boš odkril razliko, mi prosim sporoči. Želim si tisto, ki je boljša. ( Smeh. )

ker nekatere stvari prebudijo nekaj v tebi.. in ti dajo mislit ; )

Na koncu je pomembna.... samo Ljubezen.

Si kdaj Videla Boga ?

Nočem te spravljat v zadrego, a vidim ga, ko zrem vate.

beautiful x^x

.sam ,Jaz bi raje menjau ime ,prej bi Anglčka k ima vedno določeno pris-podobo x:Dx

.vedno iščem Vzrok problemov in njihove Zdrave rešitve

• 2 weeks later...

Super je vse, kar je zapisano, in tudi vse drži :palec:

Velikokrat sem razmišljala o svojem življenju in življenju drugih. In res je tako, da na koncu marsikatero dejanje obžalujemo. V preteklosti se mi je velikokrat pojavljala dilema, kako bi dogodki potekali, če bi odreagirala drugače. Velikokrat je prišlo za menoj moje lastno dejanje, s katerim sem prizadela druge ali škodila sebi. Nekje sem prebrala, da nebo joče, če nosiš krivdo. In da nebo joče, če obžaluješ preživeto. Ja, to drži.

Danes pa poskušam (ne uspeva mi vedno) vsako svoje dejanje razumeti kot posledico takratnega razpoloženja in takratne odločitve. In vsak dogodek poskušam sprejeti kot dober. Ni vedno lahko. Pogosto me zagrabi trenutni bes, čez par minut (ali dni) pa mine in svet se vrti dalje. Težko je ne obžalovati kakšno svoje dejanje, sploh takrat, ko vidiš, da stvari niso tekle tako, kot si takrat mislil, da bodo.

Ampak - trudimo se!

Nek pameten mož je zapisal tako:

"Na potovanju nikar ne sledi glavnim cestam! Izgubi se!

...kar sem prevedla v svoj jezik in povedano razumela tako: ne sledi vedno vzorcem, ki so zapisani v tistem razumeskem delu tebe. Prepusti se toku...

Pridruži se debati

Objaviš lahko takoj in se registriraš kasneje. Če si član, se prijavi in objavi pod svojim računom.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Dodaj komentar...

×   Prilepil/a si oblikovano vsebino..   Odstrani oblikovanje

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Tvoja prejšnja vsebina je povrnjena.   Izprazni urejevalnik

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Nalagam...

• Včlani se

Postani član LN Foruma in se pridruži naši skupnosti.

• Zadnji obiskovalci

• Noben član si ne ogleduje te strani.
  • Objavi novo...