Aliana 16. oktober 2005 Prijavi Deli 16. oktober 2005 Jaz tud precej pravilno slovensko govorim ponavadi. Ne vem, nekak sem skozi tolk enih šol takih šla, pa stvari s katerimi se ukvarjam, pa ljudje, s katerimi se družim.. Tud pri pisanju.. enkrat bolj, drugič manj.. se spomnim, ko sva si v gimnaziji s sošolko med poukom listke pisali, pa je blo na začetku vse pravilno slovensko, pol sva pa počasi na tkole, bolj pogovorno prešle.. samo še vedno spuščam večinoma i-je in tiste vmesne črke v besedah, ki so pač 'odveč' v pogovornem.. Ne maram pa napak delat.. Tko nekak težko spustim vejico, če vem, da mora bit.. Da bi jo zavestno ne napisala.. mi ne gre.. OK, saj jih dostikrat mal po svoje postavljam, ampak postavljam jih tko, čist avtomatično.. Ja, mam pa včasih kak zmeden vrstni red besed al kaj takega.. Pa tud to zato, ker mi tko paše, ker se pač boljše sliši *Pa zdajle sem ravno v fazi, ko se učim šumnike uporabljat.. in so moji posti tko mal, pol-pol... sšsšsšs... Citiraj WHEN LIFE PUTS STONES IN YOUR WAY BUILD SOMETHING NICE OUT OF THEM loesje Spet nazaj - Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Guest sstane 16. oktober 2005 Prijavi Deli 16. oktober 2005 <{POST_SNAPBACK}>Al pa bo LF ratal kot nek drug forum(ne povem kateri) kjer AVTOMATSKO če napišeš kurac pride ven k*** A ti si tisti kurčubič tam Citiraj Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Samson23 16. oktober 2005 Prijavi Deli 16. oktober 2005 ..men se zdi da jest najblj slovnicno pravilno na tem forumu pisem... in tut najbolj racionalne forme stavcne da furam... ------Pa sej forum ni slavenisticn krozek za boga no... Citiraj You can't be a real country unless you have a beer and an airline. It helps if you have some kind of a football team, or some nuclear weapons, but at the very least you need a beer.Frank Zappa Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
alef 16. oktober 2005 Prijavi Deli 16. oktober 2005 Šumniki... Na začetku me je to mal motil Ampak zdaj si ne predstavljam Aakhuta al pa Cigančice da pišeta šumnike(pa še koga... )Zdaj bi TO mal čudno zgledal Citiraj Čeprav nam je veliko vzeto, veliko še ostaja. In čeprav nimamo več tiste moči ki je nekoč premikala nebo in zemljo, smo kakršni smo, istih junaških src od časa in usode oslabljenih,vendar z neomajno voljo boriti se, iskati, najti in ne popustiti.Lord Alfred Tennyson - Ulysses Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
alef 16. oktober 2005 Prijavi Deli 16. oktober 2005 <{POST_SNAPBACK}>A ti si tisti kurčubič tam Nego šta!! Citiraj Čeprav nam je veliko vzeto, veliko še ostaja. In čeprav nimamo več tiste moči ki je nekoč premikala nebo in zemljo, smo kakršni smo, istih junaških src od časa in usode oslabljenih,vendar z neomajno voljo boriti se, iskati, najti in ne popustiti.Lord Alfred Tennyson - Ulysses Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
alef 16. oktober 2005 Prijavi Deli 16. oktober 2005 <{POST_SNAPBACK}>..men se zdi da jest najblj slovnicno pravilno na tem forumu pisem... in tut najbolj racionalne forme stavcne da furam... ------Pa sej forum ni slavenisticn krozek za boga no... Tvoje je slovnično vse za 5 x!x Citiraj Čeprav nam je veliko vzeto, veliko še ostaja. In čeprav nimamo več tiste moči ki je nekoč premikala nebo in zemljo, smo kakršni smo, istih junaških src od časa in usode oslabljenih,vendar z neomajno voljo boriti se, iskati, najti in ne popustiti.Lord Alfred Tennyson - Ulysses Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
strelka02 16. oktober 2005 Prijavi Deli 16. oktober 2005 uf....so kabalisti vsi tako kritični Moja slovnica..na forumu OBUP. Majkajo ločila, pa kakšna črko tipkovnica ne prime , smeškoti...eni se tako luštkani da se jim ne morem upret. Da se kaže nivo piscov postov- e mail sporočil , mene osebno bolj motijo tujke...mi nikoli niso šle iz ust..v ušesa pa še manj. Rada imam preprosto besedo...to mi je všeč. Nivo:Je pa pomen enak .npr. pejd u rt. ..ali pa pojdi v zadnjično odprtino. še lepše v analno. Včasih ni ravno slovnica kriva za pomen besed, ki jih napišemo, mogoče mislimo Sem se že navadla...na različne stile tukaj ...drugih piscev...pač izražajo svojo osebnost....npr .to kar so tukaj na tem forumu. Mnenje moje...samo moje. Pozdravček Citiraj Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
krokodil 16. oktober 2005 Prijavi Deli 16. oktober 2005 pa glazba, rizbaPotem pa ne poslusaj, pa ne risi To se gre, samo GDO pa je biser među biserima Citiraj Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
alef 16. oktober 2005 Prijavi Deli 16. oktober 2005 <{POST_SNAPBACK}>Mene pa, kljub vsem argumentom o svobodi govora, moti naslednje ... pa glazba, rizba se spomnim, ja... Citiraj Čeprav nam je veliko vzeto, veliko še ostaja. In čeprav nimamo več tiste moči ki je nekoč premikala nebo in zemljo, smo kakršni smo, istih junaških src od časa in usode oslabljenih,vendar z neomajno voljo boriti se, iskati, najti in ne popustiti.Lord Alfred Tennyson - Ulysses Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Samson23 16. oktober 2005 Prijavi Deli 16. oktober 2005 A je GDO GDAJ tle na LNF slucajn napisu glaZba?? Citiraj You can't be a real country unless you have a beer and an airline. It helps if you have some kind of a football team, or some nuclear weapons, but at the very least you need a beer.Frank Zappa Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Samson23 16. oktober 2005 Prijavi Deli 16. oktober 2005 ajl spenk ju .... just makes me wanna be diablo!!!!! Citiraj You can't be a real country unless you have a beer and an airline. It helps if you have some kind of a football team, or some nuclear weapons, but at the very least you need a beer.Frank Zappa Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Michelle 16. oktober 2005 Prijavi Deli 16. oktober 2005 Ojoj Jaz sem sposobna pisati slovicno pravilno, le sumnikov nisem vajena uporabljati.Tu na forumu pa kakor kdaj. Sicer ne pretiravam s slengom, ampak ce kaj pisem na hitro, se opazijo napakice. Pa tudi pisem sprosceno. Glavno je, da ko pisem izpite, prosnje, dopise, karkoli takega, napisem tako, kot je treba Tu pa ne pazim prevec Sprosceno pac Tudi mene motijo stvari, ki jih je omenila Mysti; glaZba, riZba, Gdo, domoL Sama pa veliko uporabljam itak, valda, tud pa tak... Mal dvojnih meril, ampak j***t ga Citiraj Knowledge of what is possible is the beginning of happiness. Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
5rca 16. oktober 2005 Prijavi Deli 16. oktober 2005 Jst se pa neki trudim da bi pisala čim bolj slovnično česar sem se nalezla odkar mal več pišem ampak mi je čudno ker berem tuki na forumu, vsi pišejo špekedravsko potem pa se namenim pisati TUDI pa mi takoj uide na TUT al pa JAZ na JST itd.Baje pa da kljub temu da sem Ljubljančanka, ne govorim pretirano "žabarsko" kar mi je čist ok, me ne moti teh par kiksov kot so tut in jst in pol in s(e)m pa nis(em) itd Me pa grozno moti kadar se ljudje obešajo na kakšne bedaste stvari, ki jih včasih ljudje, ki dolge tekste pišemo pač čist podzavestno kiksnemo. Včasih kaj pozabiš napisati z veliko začetnico ker si v feelingu, se spozabiš pač al pa imaš v mislih dva stavka in se odločaš kerega boš pa namesto prvega ki je imel "z njim" uporabiš druega ki je imel "s sinom" in potem pride ven "s njim" ali "z sinom" in folk peni na take napake. Ali pa poiZkus namesto poiSkus, kar je pač...tut včasih kdo misli da je narobe pa ima sam napak. Shit je uglavnem se non stop mirkat kaj boš napisal, zato imamo lektorje pa naj lektorirajo ker so tega vajeni in hitro kaj vidijo, kar nekdo ki gre mogoče 5x čez ne opazi. Se mi dogaja, da preberem kaj svojega 3x pa ne vidim kake full očitne napake in to je kaj, kriminal sej nismo v šoli no Citiraj 5rca http://www.lunin.net/forum/style_emoticons/default/flower.gifA charioteer fights alone; it moves from one place to the next, water to land and back again - conscious and unconscious, Earthly and spiritual. The Chariot indicates loyalty and faith and motivation; a conviction that will lead to victory no matter the odds! Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
nols 16. oktober 2005 Prijavi Deli 16. oktober 2005 js pa studeram slovenistiko pa me cist nc ne mot, da bi mogl ne vem kasne zganjat. sej pogovarju se tud ne bos cist po regelcih. vsaka zvrst jezika ma pac svoj namen.. ja eni znajo bit zlo tecni zard tega. sam ponavad prov taki ubijajo jezik.. mu ne dajo dihat. jezik se ze sam razvija, ne pa eni prof. k misljo, da ga oni..ne sme se pisati pravil in jih preucevati, ampak se preucuje in pol se napise pravila (slovnica). jezik je "ziva" stvar. no sm zdele sele prebrav od kabalista. joj pa on je prov ogorcen nad "mano" zame je forum za kratek cs. za cvekanje nepomembnosti. se pa res ne mislm se kle ubadat.. ce pa kdo to dozivla kot osebno zalitev pa mene to ne gane dost. js prov uzivam v pogovoru z drugimi slovenci ce uporablajo svoj pokrajinski pogovorni jezik. skoda je samo, ker jih vecina noce. pol jim pa kdaj ksna beseda uide, sm pa prov presrecen. Citiraj Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Tanci 16. oktober 2005 Prijavi Deli 16. oktober 2005 Forumi so klepetalnice, kjer gre pravzaprav za sprotno zapisovanje misli, hitro tipkanje, torej je najlažje in najhitreje zapisati besedo takšno, kot jo imaš v mislih, takšno, kot bi jo izgovoril ... Tudi jaz študiram slovenistiko in me zapisane pogovorne besede (na forumih x!x )prav nič ne motijo oz. večinoma tudi sama pišem tako, kot govorim. Jezik je živ, iz dneva v dan raste, se razvija v različne smeri in ena od teh smeri je pač tudi "internetni jezik". Zakaj pa ne? Edina težava, ki pri tem lahko nastane, je ta, da npr. mlajši, tj. osnovnošolci itd., ki čedalje več časa preživijo na internetnih klepetalnicah in seveda uporabljajo "internetni govor", potem v "uradne" zapise, preizkuse znanja, spise, eseje vpletajo besede, zapisane v pogovorni obliki ... Sicer ne vem, kako pogosto se to dogaja, ampak mislim, da bi pri tem lahko nastal kaj kmalu kar velik problem ... pri svojem bratu in sestrični sem že opazila nekaj takšnih "spodrsljajev" ... ampak predvsem v besedilih, ki jih morajo natipkane prinesti v šolo (referati, poročila itd.), jih kaj hitro lahko zanese. <{POST_SNAPBACK}> Shit je uglavnem se non stop mirkat kaj boš napisal, zato imamo lektorje pa naj lektorirajo ker so tega vajeni in hitro kaj vidijo, kar nekdo ki gre mogoče 5x čez ne opazi. Se mi dogaja, da preberem kaj svojega 3x pa ne vidim kake full očitne napake in to je kaj, kriminal sej nismo v šoli no Ne, to ni kriminal , kriminal je ... ko vzameš v roke diplomo slovenistke, ki ima svojo predstavitev pred uradnim zagovorom, in prelistaš nekaj prvih strani, se ustaviš pri zahvalah in v prvi zahvali, prvi povedi vidiš, da manjkajo 3 vejice ... čisto osnovnošolske vejice ... TO je kriminal Citiraj ... nočem obljub, le iskren obraz, le iskren obraz ... http://freeweb.siol.net/fotomax1/mediac/450_0/media/DIR_249/DSCF0008.jpg Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Robida 17. oktober 2005 Prijavi Deli 17. oktober 2005 <{POST_SNAPBACK}>.... just makes me wanna be diablo!!!!! Hi hi hi ja taki smo dvojčki. Končno sem prišla tud jest do računalnika. Me je moj čist skenslal čez vikend. Sem vse prebrala. Dejte no mir kakšen bi pa bil forum, če bi se šli pravilne slovenščine. Men tud velikrat uide kkšna "nova" slovenska, ampak to je čist ok. To je čisto fajn. Kar naj bo tko kt je. Men je fino k lahko pišem tko kt mi misli tečejo. Citiraj Preteklost obstaja le v mislih in na način, za katerega se v mislih odločimo. Živimo v sedanjem trenutku. Čutimo v sedanjem trenutku. Doživljamo sedanji trenutek. Kar počnemo v sedanjem trenutku, ustvarja temelje za jutrišnji dan. Torej se odločimo v sedanjem trenutku. Jutri ne moremo storiti ničesar in tudi včeraj ne. Samo danes lahko delujemo. Pomembno je, kaj se odločimo misliti, verjeti in reči sedaj. Luis L. Hay - Moč je v tebi Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Klinar 17. oktober 2005 Prijavi Deli 17. oktober 2005 hm, sej če kermu ni kej všeč, pa prov, lahko NE BERE, ane. Jest ne berem, kar men ne paše, pa amen Danes je spet en čudovit dan, tud ljubljanske kotline se je sonce usmililo hahahahamejte se ! http://www.mamarocks.com/Cutie6.gif Citiraj peace and loveKlinar Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Marsa 17. oktober 2005 Prijavi Deli 17. oktober 2005 <{POST_SNAPBACK}>Forumi so klepetalnice, kjer gre pravzaprav za sprotno zapisovanje misli, hitro tipkanjeto pa pravzaprav ni res oz. jaz nocem da bi TA forum postal to.Tega je ze itak prevec.kar kazejo desetine dolge strani debat, ki o NICEMER ne govorijo... dialogov.Po tem sem sklenila, da folk 'operira' po teh chatih, msn-jih in podobnem (pa v zivljenju na slednjih nisem sodelovala niti bila gor) - in mi je aiwa to potrdila. Tko da - ta forum ni in ne misli biti nikakrsna 'klepetalnica'. :xx!: * V osnovi se strinjam z vecino, kot sem tud ze v prvem postu napisala, da torej ne pisemo (nujno) knjig semle gor. Se pa vseen stinjam tud s tem, da pokazes onemu doloceno spostovanje, ce govoris razumljivo. Bolj kot gdo ali biv (kar se mi zdi zabavno) me moti zivljenski in podobno.Tudi mi ni vedno vsec foneticen zapis, rabi svojevrstno matranje, ko beres oz. vcasih razvozlavas tisto....Ce se kdo lepo izraza, nenazadnje kaze spostovanje drugim.ker ce hoce kaj povedati (zato recimo pise), naj bi mu bil med osnovnimi pointi tud ta, da ga bo kdo razumel. Menim da bi moral osnovno pismenost vsi obvladat - kot naj bi vsakdo obvladal nekaj bontona pri sodelovanju s tako mnozico ljudi. Citiraj Jaz iščem le eno; da bi izrazil tisto, kar hočem. In ne iščem novih oblik, temveč jih najdem.Picasso Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Todika 17. oktober 2005 Prijavi Deli 17. oktober 2005 no js pa zanalašč napišem gdo...al pa gdaj....pa glih k mi je šmešn pa itak pišem skoz čudn tko......če pa čem pa lohk slovnično brezhibno spacam kej skup.......sam tule nočm.....mi bol tole leži, tud govorim tko zmedeno pa čudno postavlam besede in to.......če bi čist pravilno pisala tle, bi se mi zdel da to nism js nekak.... Citiraj KO OVDE NE POLUDI, TAJ NIJE NORMALAN.... Bora Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
freia 17. oktober 2005 Prijavi Deli 17. oktober 2005 Jaz večinoma pišem slovnično pravilno, ker sem vajena tako - vedno ko pišem, je tako. Mi je pa precej mlajša sestra rekla, da sem silno ne-kul, ker sem tudi SMS-e pisala totalno knjižno, še vse presledke itd... Pa sem si rekla, da silno ne-kul pa tudi nočem bit - in pišem grozne SMS-e. Hej, če se pa kdaj zmočim, pa ne zamerit! Citiraj Življenje se ne meri po številu vdihov, pač pa po trenutkih, ki ti dih vzamejo. Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Indy 17. oktober 2005 Prijavi Deli 17. oktober 2005 <{POST_SNAPBACK}>Jaz večinoma pišem slovnično pravilno, ker sem vajena tako - vedno ko pišem, je tako. Mi je pa precej mlajša sestra rekla, da sem silno ne-kul, ker sem tudi SMS-e pisala totalno knjižno, še vse presledke itd... Pa sem si rekla, da silno ne-kul pa tudi nočem bit - in pišem grozne SMS-e. Hej, če se pa kdaj zmočim, pa ne zamerit! Jest mam raj sistem: PIŠI KAO GOVORIŠ. Brez pravil....svobodno Citiraj Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
freia 17. oktober 2005 Prijavi Deli 17. oktober 2005 <{POST_SNAPBACK}>Jest mam raj sistem: PIŠI KAO GOVORIŠ. Brez pravil....svobodno Kot komu paše, a ne? Citiraj Življenje se ne meri po številu vdihov, pač pa po trenutkih, ki ti dih vzamejo. Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Kabalist 17. oktober 2005 Avtor Prijavi Deli 17. oktober 2005 Natanko takšen odziv sem pričakoval. Vsekakor maček nujno zacvili, ako mu stopiš na rep. Očitno nekateri niste natančno prebrali, kaj sem natipkal. Kaj ni ena od vrlin duhovnega razvoja POZORNOST? Forum NI klepetalnica, saj temu služijo Sporočilniki. Kakor hitro odpreš temo na forumu, imaš ČAS prebrati in takisto imaš ves čas sveta na voljo, da ODGOVORIŠ. Čemu naglica? Ako slučajno nimaš časa za odgovor, odgovori takrat, ko si lahko odgrizneš ta čas. Ikonice po mojem mnenju služijo podkrepitvi ali dodatni ilustraciji misli. Uporaba ikone zato, ker ne najdeš besede, kaže na pomanjkanje besednega zaklada. Besedilo, kjer je namesto vsake druge besede zaporedje ikon vsaj meni osebno deluje kot kracanje osebe, ki ima težave s črkovnim izražanjem. Duhovni razvoj ni samo dihanje skozi rit, temveč pozornost do ljudi okoli sebe in sposobnost jasnega izražanja, pri čemer si sposoben zanemariti svoje osebne kaprice. Slovenščina je bogat jezik in ima izjemen besedni zaklad. Do tega besednega zaklada se pride z branjem, branjem in še branjem. Moje pisanje deluje kot pridiga, vendar to ni. Opozarjam zgolj na to, da se ljudje premalo trudite za svoj materin jezik. Spoštovanje soljudi se začne pri komunikaciji. Vsekakor nihče ne zahteva knjižne slovenščine. Ideja, da je "ne-kul" se truditi z materinim jezikom je neokusno in primitvno. Glede na odziv sem torej silno "ne-kul". Takisto sem vsled svojega razmišljanja "nestrpen" in bog ve, kaj še.mah....kabalist je ochitno nek chistunski tip k mu pichka ne gre z jezika (pa ne zato, ker bi jo prav pogosto lizal)Sam način izražanja pove vse. Citiraj BODI POZOREN IN PREPOZNAJ. kO PREPOZNAŠ, OČISTI SVOJE OKNO IN DOVOLI BOŽJI VOLJI, DA SIJE SKOZI TVOJO VOLJO. Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
lia 17. oktober 2005 Prijavi Deli 17. oktober 2005 nisi ne ...prav super si. Bi bil tako prijazen, če te prav lepo prosim, da mi razložiš pomen vsakdanjega barvanja telesa z barvami.Se spomnim in upam, da se ne motim, da je to iz Kabale. Bela mislim, da je za nedeljo. Citiraj ....ŽIVLJENJE JE KOT OTROŠKA SRAJČKA, ZMERAJ PREKRATKO IN ZMERAJ USRANO....neznani avtor Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Kabalist 17. oktober 2005 Avtor Prijavi Deli 17. oktober 2005 Ta barvanja so del obreda nekaj ločin judaizma, a večina glavnih šol Kabale tega ne pozna. Judaizem je razdeljen na množico ločin, od katerih so nekatere skrajno militantne. Kabala je mistični del Judaizma in je sčasoma izgubila svojo ekskluzivno vezanost na religijo Židov. Že v srednjem veku je Kabala migrirala v krščanski svet. Kasneje se je mešala z ostanki poganskih kultov in okultno-hermetično tradicijo, kot je prostozidarstvo. Zlata Zora je primer te mešanice. Kabala v tej hermetični organizaciji služi kot simbolni sistem, ne pa pot osebnostne rasti. Vsled tega Kabalo v funkciji simbolnega sistema zapisujemo z malo začetnico (kabala, qabala), a Kabalo kot pot osebnostne rasti z veliko začetnico (Kabala). Barvanje izhaja iz razmišljanja, da vsaka barva izraža določene duhovne sile in določen božanski vpliv in z barvanjem te sile vpijaš v svoj duh. Citiraj BODI POZOREN IN PREPOZNAJ. kO PREPOZNAŠ, OČISTI SVOJE OKNO IN DOVOLI BOŽJI VOLJI, DA SIJE SKOZI TVOJO VOLJO. Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Recommended Posts
Pridruži se debati
Objaviš lahko takoj in se registriraš kasneje. Če si član, se prijavi in objavi pod svojim računom.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.