Skoči na vsebino

Izražanje in besednjak

Kabalist

Recommended Posts

:vragec:

men je star fotr za nagrado k sm meu iz srbshchine popravca bicikl kupu x:Dx

..OM.. x:Dx

hehehe, super stari :palec: xg:Dx

js sm pa spise dobr pisala po knjigi Hobit, dolgocasna knjiga (za moj okus), ima pa velik besednega zaklada x;)x

ßoDi ło K@r §i... DrUgih J€ ił@k z€ Pr€v€c !!!

life is a strange thing... just when you think you learned how to use it... it's gone...

Deli na socialnih omrežjih

• Komentarji 169
  • Objavljeno
  • Zadnji komentar

Najbolj aktivni v tej temi

Kategorija verjamem pri meni zelo izgublja na pomenu. Vedenje je tisto pravo. Odvadil sem (ali pa se še) se o pišočih razmišljati, kaj naj jim verjamem in kaj ne. A da verjameš? xDDx Dej no, hihihi! Kako si pa določaš, kdaj verjeti in kdaj ne? x:o)x

Piko, verjames, da "si"? Ali ves, da "si"? x;)x

kdaj verjeti, kdaj ne? ko si stoodstotno znesljivo preprican in ni prisotnega najmanjsega dvoma, ki rojeva strah. Itk, se vera razkrije, kadarkoli se odpremo ljubezni, prav ta odprtost prinasa gotovost, ki zdravi vse dvome ali odlasanje... Takrat VES, da VERJAMES (da "si")! :8): x:)x

life is a strange thing... just when you think you learned how to use it... it's gone...

Piko, verjames, da "si"? Ali ves, da "si"? x;)x kdaj verjeti, kdaj ne?
x:)x xsrcx

No, verjeti nekaj, še natančneje - verjeti nekomu:

čisto vseeno mi je, če mi kdo verjame ali ne. Danes mogoče verjame meni, jutri bo pa komu drugemu. Pojutrišnjem pa bog si ga vedi, komu. No, vsega se ne da vedeti. Kadar je potrebno soditi, se moramo odločiti, komu verjeti. Torej v primeru sodbe. Zakaj bi moral soditi o ljudeh?

Verjeti, da sem? Zavedati se.

Računalnik ustvarja navidezno resničnost, človek resnično navideznost.

x:)x xsrcx

No, verjeti nekaj, še natančneje - verjeti nekomu:

čisto vseeno mi je, če mi kdo verjame ali ne. Danes mogoče verjame meni, jutri bo pa komu drugemu. Pojutrišnjem pa bog si ga vedi, komu. No, vsega se ne da vedeti. Kadar je potrebno soditi, se moramo odločiti, komu verjeti. Torej v primeru sodbe. Zakaj bi moral soditi o ljudeh?

Verjeti, da sem? Zavedati se.

ja zakaj bi morali soditi o ljudeh? ironicno... :sori:

x:)x odlocit se, da verjames samemu sebi! xsrcx x;)x

(ko je ze tle o izrazanju) pa js tko, original vrata za hondo pridejo neki cez 100 cukov brez dvd-ja al ddv-ja x:Dx :inocent:

Z lepim se hvalite... x:o)x ko pišete o svojih peticah za šolske spise.

Se bom pa še jaz malo.

To so nam tršice šenkale :vragec: sej se vid iz priloženega- napisanega

(ko je ze tle o izrazanju) pa js tko, original vrata za hondo pridejo neki cez 100 cukov brez dvd-ja al ddv-ja x:Dx :inocent:

x:px

devedeja of kors :vragec:

Jas te mam tak rada

I am feeling very olympic today

Is time the only thing you are waiting for?

Ni nujno, da si nor, da pišeš tukaj - pomaga pa!

Old friends pass away, new friends appear. It is just like the days. An old day passes, a new day arrives. The important thing is to make it meaningful: a meaningful friend - or a meaningful day.

Dalai Lama

Majhne usluge prijateljstva so tisočkrat vrednejše kot bleščeča darila, s katerimi nas poniža nečimernost darovalca. (Goethe)

OK, kabalist, pa preverimo tvojo slovenscino..

terminologija = izrazoslovje

normalnez = te besede ni v slovarju slovenskega jezika..jo kdo razume?

stavcne konstrukcije = besedni red

komunikacija = pogovor

kulturna = olikana, si imel to v mislih?

Besedno izrazanje, ki uporablja tako stevilo :2src: intelektualnih :2src: izrazov, kaze na neko znacajsko hibo - pomanjkanje samozavesti, samopotrjevanje z intelektualiziranjem..

Ali obstaja izraz intelektualne puhlice, munch mellow z okusom po univerzitetni izobrazbi, doktortainta tudi ko sedi na straniscni skoljki..

Brez zamere, ampak duhovna kultura in uporaba jezika ..to sta lahko dve popolnoma loceni zadevi.

munch mellow z okusom po univerzitetni izobrazbi, doktortainta tudi ko sedi na straniscni skoljki..

x:Dx :palec:

Jaz iščem le eno; da bi izrazil tisto, kar hočem. In ne iščem novih oblik, temveč jih najdem.

Picasso

:vio: sej verjetn je s tem mislu na edinstvenost. sej velikrat uporabmo besede, k ne pomenjo lih tisto, kar mislmo. zame ma tud to en tak car.. ampak vazn, da se zastopmo ne! vidm, da si ga tud ti zastopu. razen ce je kej druzga mislu? ne bit tok pikolovski, sej nismo v politki :vio:
:palec:

Ti si prav neverjeten! xsrcx A misliš, da pri vsakemu gledam, kakšno besedo je uporabil in zakaj ne druge? x:Dx Meni je vseeno kako ljudje pišejo, dokler jih razumem. Na tisto, kar izpostavljajo, sem pa malo bolj pozoren. Verjetno hočejo tisto izpostaviti prav zaradi tega? x:o)x

Po drugi strani pa raba besed, ki pomenijo nekaj drugega, kot smo mislili povedati, tudi ni najboljša, čeprav se razumemo. Še lažje pride do tega, da se ne razumemo.

Nismo v politiki? Seveda ne. Tam je vse drugače. Eno mislijo, drugo pa govorijo. Da ne bi omenjal njihovega besednjaka.

OK, kabalist, pa preverimo tvojo slovenscino..

Hja, SSKJ je vsekakor ena od referenc. Saj nisem govoril o knjižni slovenščini. Jezik je živ organizem, ki je lahko dinamičen, lahko je dolgočasen kot ponedeljek pred plačilnim dnem. Zategadelj rad uporabljam manj običajne besede oz. besedne zveze (ljudek, normalnež, vreča špeha inu vode, gate tres, ipd.). Običajno se potrudim, saj nočem, da se ljudi pred vpikčevalniki (beri: monitorji) mučijo s prevajanjem v sleherščino (beri: učinkovito razumljiv jezik).

Brez zamere, ampak duhovna kultura in uporaba jezika ..to sta lahko dve popolnoma loceni zadevi

Vsekakor sta lahko ločeni zadevi. Način pisanja je precej odvisen od namena pisanja. Če želiš nekomu nekaj razložiti, je skrajno neokusno to početi s pisanjem, ki meji na ne-pismenost (beri: odsotnost sposobnosti tvorjenja konstistentnega besedila). Drugo so medklici, hitri izlivi trenutnega razpoloženja.

samopotrjevanje z intelektualiziranjem..

Je potem izraz samozavesti uporaba sloangleščine, narečnih okrajšav, obširne uporabe ikon, neobstajanje stavkov?

BODI POZOREN IN PREPOZNAJ. kO PREPOZNAŠ, OČISTI SVOJE OKNO IN DOVOLI BOŽJI VOLJI, DA SIJE SKOZI TVOJO VOLJO.

Je potem izraz samozavesti uporaba sloangleščine, narečnih okrajšav, obširne uporabe ikon, neobstajanje stavkov?

Ni. Samo tega tud ni nihče trdil..... x;)x Al pa je......pišeš pač kot ti paše. x:o)x Le kaj pol pomen, če pišeš v "obeh stilih"? xcivx x:Dx To je že prepotentnost, pol.... x8Dx x:o)x

Nikogar ne obrekujem, samo govorim, kar mislim.

K. Čapek

Forum v prevodu pomeni tržnica, torej prostor za izmenjavo, ne pa metanje vsega vsepovprek. Pri vsem je treba imeti mejo. x:Dx
BODI POZOREN IN PREPOZNAJ. kO PREPOZNAŠ, OČISTI SVOJE OKNO IN DOVOLI BOŽJI VOLJI, DA SIJE SKOZI TVOJO VOLJO.

Tole slovnično onaniranje meji že na sado-mazo izpade.

Jst sm še zmeri za vsebino pred formo xDDx

You see beauty where you desire to see it. You see ugliness where your are afraid to see beauty.

»Grem naprej.

Kjer ni poti, ustvarim pot.

Usmerjam tok svojega življenja,

tako kot duša v meni hoče.«

*´¨)

¸.•´¸.•*´¨) ¸.•*¨)

(¸.•´ (¸.•´

Jst sm še zmeri za vsebino pred formo

Vsekakor je pomembna vsebina. vendar... kako kaniš razbrati vsebino, ako je popoprana s stotinjo ikon, medklicev in lokalne slongleščine?

Osebno zagovarjam, da mora vsakdo najti sebi primeren kompromis med čitljivostjo in učinkovitostjo sporočila. Pri tej temi se gre za debato o občutljivem ravnotežju med sporočilno vrednostjo in izražanju osebnega načina komunikacije. Pretiravanje s slovnico inu pravopisom vodi v sterilnost, pretiravanje s smeški, lokalnimi okrajšavami in podobnim pa v nečitljivost.

Jst sm še zmeri za vsebino pred formo xDDx

jaz tud, ce ma forma vsaj kancek vsebine, velikokrat je zal nima, ali pa pac tud slucajno ne take (vredne toliksnega ukvarjanja).

Po drugi strani pa pac poslusam tud matranje jecljavca ali momljaca, pa pac upam, da sem prav razumela.

Jaz iščem le eno; da bi izrazil tisto, kar hočem. In ne iščem novih oblik, temveč jih najdem.

Picasso

Hm, spoznaj bolečino veš, česar ne potrebuješ... izkustveno.

ajajaj! dva povedka v istem stavku.. bolecina spet in spet! xDDx

sploh pa tale stavek je pa res nerazumljiv. vsaj zame.. (spoznaj bolecino in vedel bos cesa ne potrebujes)si mogoce mislu to?

ja, jaz sem se tud tlele ustavila, sam se mi ni dal ukvarjat, ker sem mislila da bo itak ze kabalist popravil vmes, ker ocitno se je nekaj zmotil. :)

Picasso

ker ocitno se je nekaj zmotil.

Vsekakor. Med tipkanjem se pač dogajajo slovnične in tipkarske napake.

Naj dodam popravek: "Spoznaj bolečino in veš, česar ne potrebuješ."

Je dobro?

Vsekakor. Med tipkanjem se pač dogajajo slovnične in tipkarske napake.

Naj dodam popravek: "Spoznaj bolečino in veš, česar ne potrebuješ."

Je dobro?

"Spoznaj bolečino in vedel boš, česar ne potrebuješ."

tudi možno: Spoznaj bolečino, da boš vedel, kaj potrebuješ.

jp... ce pa hocmo obliko (na vsak nacin recimo x;)x) cesar, pa lohk recemo:

in spoznaj TISTO, CESAR....

:)

Picasso

Pridruži se debati

Objaviš lahko takoj in se registriraš kasneje. Če si član, se prijavi in objavi pod svojim računom.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Dodaj komentar...

×   Prilepil/a si oblikovano vsebino..   Odstrani oblikovanje

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Tvoja prejšnja vsebina je povrnjena.   Izprazni urejevalnik

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Nalagam...

• Včlani se

Postani član LN Foruma in se pridruži naši skupnosti.

• Zadnji obiskovalci

• Noben član si ne ogleduje te strani.
  • Objavi novo...