Skoči na vsebino

Avtoimunska bolezen

drago40

Recommended Posts

Po dolgih treh tednih sem le dobil izvid, ki se glasi "HIPOTIROZA ŠČITNICE ZARADI VNETJA". Kot terapijo sem dobil tablete Euthyrox.

Sicer ne vem kakšno vnetje je mišljeno, ker nisem imel nobenega v zadnjih letih (vsaj vem ne zanj). Sedaj pa me zanima če ima kdo kakšne izkušnje s tem.

Mogoče opis stranskih učinkov, kako hitro in koliko se pozna izboljšanje ... ipd.?

Hvala & LP

Deli na socialnih omrežjih

• Komentarji 53
  • Objavljeno
  • Zadnji komentar

Najbolj aktivni v tej temi

ščitnica je ena žleza metuljaste oblike. Imamo jo vsi na vratu. Izloča hormon tiroksin, ki je izjemno pomemben. Ločimo 2 hormona T3 in pa T4. Ščitniški hormoni močno vplivajo na počutje in razpoloženje, na delovanje srca, prebava itd. Na ščitnico pa deluje TSH iz hipofize.

To bi se ti moral malo z zdravnikom posvetovat-zato tut so zdravniki:))-zato ker je ščitnica res lahko sranje. Ti pa bom napisala kar ti lahkox:)x

Napisal si HIPO, kar pomeni, da ščitnica ne proizvaja dovolj hormonov in je količina T4 in T3 premajhna. Zato zdravilo ki ti je dal so dodatni hormoni, ki jih tvoje telo potrebuje. Za hipotirozo oboleva 5 % ljudi, približno, kar je kar pogosto.

"Ponavadi nastane kot posledica imunske reakcije na lastne beljakovine, ki se nahajajo v žlezi ščitnici "

Kaj nardit, kot alternativa bi ti svetovala homeopatijo, ali pa se vsaj pozanimaj. Jemat te hormone je nujno, ampak poskušaj jih čim prej nehat jemat, to je hormonska terapija. Tako da ukaži telesu naj začne delovat kot mora, če ne pa mu pomagaj s kako jogo ali pa homeopatijo, mogoče tut soljo, o kateri pa ne vem skor nič :inocent: x:)x xsrcx

@delphina, posvetovanje z zdravnikom ... pri specijalistu je bilo nekako takole:

DR: Imate avtoimunsko bolezen!

Jaz: Kaj pa je to ... mi lahko poveste kaj več?

DR: Bodo pokazali izvidi ... lahko je tud multipla skleroza ...

Jaz: :eek:

DR: V laboratoriju boste dali kri in po pošti dobili izvide. ADIJO xrolleyesx

Izvid:

T3 je normalen - T4 precej povečan

antiTG je 5x prevelik

antiTPO >22x prevelik

Homeopati. Ne hvala, sem brezveze pri njih pustil že več kot 200k sit.

@coccinelle, temo "Ne maram tablet za ščitnico" sem prebral kot prvo na tem forumu. Edini uporabnik, ki je jemal Euthyrox je bil @Trudi, ki pa ga ni na forumu že več kot tri mesece.

Zato bi najprej želel prebrati izkušnje nekoga, ki je imel terapijo točno s tem zdravilom.

Vseeno hvala za odgovore & LP x:)x

@optimistka, če ti udari ven je še dobro ... se vsaj mal preluftaš in skuliraš.

Men to nikakor ne uspe ... ne najdem tistga ventilčka ... xscratchx

Res je bil mal čuden dan. Ampak se je po dobri kavici pri še boljši prijateljici kar polepšal ... :flowerface:

ali lahko pomanjkanje beljakovin pripelje do okvare scitnice?

ali so res hormoni iz beljkovin?

namrec nemalo ljudi si je ob dodanih aminokislinah prehrani popravilo hormonsko neravnovesje!! morda je kljuc tudi v tem!?

--------

ščitnica je ena žleza metuljaste oblike. Imamo jo vsi na vratu. Izloča hormon tiroksin, ki je izjemno pomemben. Ločimo 2 hormona T3 in pa T4. Ščitniški hormoni močno vplivajo na počutje in razpoloženje, na delovanje srca, prebava itd. Na ščitnico pa deluje TSH iz hipofize.

To bi se ti moral malo z zdravnikom posvetovat-zato tut so zdravniki:))-zato ker je ščitnica res lahko sranje. Ti pa bom napisala kar ti lahkox:)x

Napisal si HIPO, kar pomeni, da ščitnica ne proizvaja dovolj hormonov in je količina T4 in T3 premajhna. Zato zdravilo ki ti je dal so dodatni hormoni, ki jih tvoje telo potrebuje. Za hipotirozo oboleva 5 % ljudi, približno, kar je kar pogosto.

"Ponavadi nastane kot posledica imunske reakcije na lastne beljakovine, ki se nahajajo v žlezi ščitnici "

Kaj nardit, kot alternativa bi ti svetovala homeopatijo, ali pa se vsaj pozanimaj. Jemat te hormone je nujno, ampak poskušaj jih čim prej nehat jemat, to je hormonska terapija. Tako da ukaži telesu naj začne delovat kot mora, če ne pa mu pomagaj s kako jogo ali pa homeopatijo, mogoče tut soljo, o kateri pa ne vem skor nič :inocent: x:)x xsrcx

Guest sstane
ali lahko pomanjkanje beljakovin pripelje do okvare scitnice?

ali so res hormoni iz beljkovin?

namrec nemalo ljudi si je ob dodanih aminokislinah prehrani popravilo hormonsko neravnovesje!! morda je kljuc tudi v tem!?

--------

Ne išči po nemarnem že najdenega ključa - BIOKODO

• 2 years later...

Pozdravljeni po dolgem času. x:)x

Minilo je dobri dve leti odkar jemljem Euthyrox. Stanje se popravlja ampak zeloooo počasi. Na temeljitem managerskem pregledu pred mesecem mi je zdravnik povedal, da je stanje res malce boljše. Me je pa tud opozoril, da je 12 let napačnega zdravljenja zdravje skrenilo in bo normalizacija trajala pol toliko. Se pravi, da še kakšne 3 ali 4 leta ........... :huh:

No vsaj nekaj gre na bolje čeprav imam sedaj pa druge nepričakovane težave ki so udarile znenada in tudi bolijo ampak nimaš kaj pokazat ......... so pa posledica in mojega stanja teh zavoženih 12 let.

Guest sstane
Pozdravljeni po dolgem času. x:)x

Minilo je dobri dve leti odkar jemljem Euthyrox. Stanje se popravlja ampak zeloooo počasi. Na temeljitem managerskem pregledu pred mesecem mi je zdravnik povedal, da je stanje res malce boljše. Me je pa tud opozoril, da je 12 let napačnega zdravljenja zdravje skrenilo in bo normalizacija trajala pol toliko. Se pravi, da še kakšne 3 ali 4 leta ........... :huh:

No vsaj nekaj gre na bolje čeprav imam sedaj pa druge nepričakovane težave ki so udarile znenada in tudi bolijo ampak nimaš kaj pokazat ......... so pa posledica in mojega stanja teh zavoženih 12 let.

Drago, povej mi nekaj po pravici, si se vsaj znebil jodirane jedilne soli in izdelkov, ki jo vsebujejo?

Hvala za vzpodbudo čeprav se sedaj zbirajo temni oblaki z druge strani ....... ampak to je tema za v drug podforum o partnerstvu.

Drago, povej mi nekaj po pravici, si se vsaj znebil jodirane jedilne soli in izdelkov, ki jo vsebujejo?

V to smer nisem ničesar spreminjal. Še vedno zmerno jem vso hrano.

Guest sstane
V to smer nisem ničesar spreminjal. Še vedno zmerno jem vso hrano.

Te ni tvoj zdravnik podučil, da sta jod in delovanje ščitnice v neposredni zvezi?

Te ni tvoj zdravnik podučil, da sta jod in delovanje ščitnice v neposredni zvezi?

Ne. Niti me k temu ni podučeval znameniti dr. G. Gavez ko sem pri njemu iskal pomoč. Celo svetoval mi je cele 3L precej slane vode na dan z navadno kuhinjsko soljo - to je cca. 5 dkg soli dnevno. Ko sem to nekaj tednov pil se stanje ni niti poslabšalo niti izboljšalo. Zato sem vse kombiniranje s soljo opustil in jo uživam s hrano v normalnih količinah!

No no Drago, ne pretiravaj. xDDx

Tole bila zelo vljudna gesta.

Se vidi,da je optimistka še mlada.

Kakšna babnica mojih let bi ne bila tako zelo vljudna.

V bistvu sem šla brat, ker že kar nekaj slišala o avtoimunski bolezni, pa še vedno ne vem točno kaj tole je..

Tudi po vsem tem sem v temi..

valjda je dobro tako

Življenje je to, kar se ti dogaja, medtem, ko planiraš druge reči.

Če je še nisi, jo preberi sedaj, škodila ti ne bo zagotovo http://zdravasol.si/knjiga1.html
Stane brez zamere. Tvojo sol sem preizkusil in mi NI NIČ pomagala. V vseh teh letih sem prišel do zaključka, da je moj organizem najboljša knjiga, ki sama pokaže kaj ji je prav in kaj ne - le pravi list moram odpreti in opazovati odziv. Res pa je to tisti najtežji del pri katerem pač vprašaš soljudi po pravi strani. :)

Tole bila zelo vljudna gesta.

Se vidi,da je optimistka še mlada.

Kakšna babnica mojih let bi ne bila tako zelo vljudna.

V bistvu sem šla brat, ker že kar nekaj slišala o avtoimunski bolezni, pa še vedno ne vem točno kaj tole je..

Tudi po vsem tem sem v temi..

valjda je dobro tako

In kaj bi mi ti kot babnica tvojih let odgovorila? x:Dx

Kar odgovori odkrito.

Drugače pa je avtoimunskih bolezni kar nekaj deset vrst. Uporabi kakšen internetni iskalnik in si poglej - je ogromno napisanega. :palec:

Guest sstane
Drago naj ti povem, da imam tudi sama avtoimunsko bolezen in sem brskala in brskala in težila toliko časa, da sem našla nekaj rešitev.

Odnose v podnu pa čim prej razčisti. Na tak ali drugačen način ... čez čas boš videl, da je bilo potrebno. To ti govorim iz lastnih izkušenj.

Glede soli se pa tudi strinjam s tabo. Stane, žal ...

Tudi meni je žal, da ti ni uspelo, mnogim je. Sem že pozabil, si morala na operacijo?

:palec: :palec:

Stane brez zamere. Tvojo sol sem preizkusil in mi NI NIČ pomagala. V vseh teh letih sem prišel do zaključka, da je moj organizem najboljša knjiga, ki sama pokaže kaj ji je prav in kaj ne - le pravi list moram odpreti in opazovati odziv. Res pa je to tisti najtežji del pri katerem pač vprašaš soljudi po pravi strani. :)

...

Guest sstane

Drago, kaj bi ti zameril, vsak je sam svojega telesa gospodar. Tudi jaz sem po Abrahamu prišel do zaključka, da si do zdravja lahko največ pomagaš le sam, razen seveda v akutnih primerih, ko brez zdravil ali operacije ne gre. Toda, če ti zdravila v določenem času ne pomagajo, jo to več kot očiten znak, da ga nekje lomiš sam, največkrat v prehrani. In pri tebi je to tudi več kot očitno, saj tablete, ki jih jemlješ, niso zdravilo v pravem pomenu besede, pač pa hormonski nadomestek, ki bi ga morala proizvajati tvoja ščitnica.

Z normalno prehrano, ki jo omenjaš, si pač problema odpravil ne boš, sicer bi si ga že zdavnaj.

To, kar pa praviš, da si mojo sol preizkusil, pa ti ni pomagala, je pa sploh napačno gledanje, saj nobena sol ni zdravilo. Biodieta je sprememba načina priprave hrane, sol je pa takšne sestave, da ti na zgornji meji okusa zagotavlja optimalen vnos kalorij na gram soli, kar je edini način za uravnoteženje pH razmerij in pravilno presnovo.

Na koncu imaš še malo sreče, kajti če bi ti ščitnica delovala preveč, se najbolj pogosto zgodi, da ti jo odstranijo z radioaktivnim jodom, potem pa res ne gre več brez hormonskih tablet. Ne teh, ki jih sedaj jemlješ.

Ti pa vseeno priporočam, da poleg poslušanja svojega telesa, ki ti še ni veliko dopovedalo, preštudiraš tudi kakšno literaturo o jodiranju soli, če ti že moja ni povedala dovolj.

Ja.

Kako, s skalpelom ali radioaktivnim jodom?

Guest sstane
Če govorim o avtoimuni bolezni, ne govorim nujno o bolezni ščitnice. Torej tule jod odpade. Kar s skalpelom je bilo. :vragec: Imam šive.

Oprosti, sem mislil, da je ščitnica, ker je bilo ravno govora o njej. Seveda je več bolezni generično poimenovano z izrazom avtoimunske, sam se pa s tem izrazom ne strinjam, ker ni logično, da bi se življenje hotelo samouničiti. Niti v naravi takšnih dokazov ni.

No, kakorkoli se že kaj imenuje, pomembno je, da ti je operacija pomagala, če drugače ni šlo.

Guest sstane
Marsikaj v življenju ni logično, stane, pa se dogaja ... :sori:

Hvala. Je pomagala. :)

Fajn, da si v redu, kar pa praviš o logiki, drži.

Vidiš kakršnokoli logiko v tem, da vsebuje jedilna sol 5 krat več joda od naravne, obe sta pa po istem pravilniku dovoljeni na trgu?

En post pogrešam :eek:

Lia??

Vseeno pa sem uspela prebrat in hvala:))

Se popolnoma strinjam z napisanim.

Drago - v bistvu me zmotilo - lastni predsodek.

In Lia je tole malo lepše in boljše napisala. Ne vem, zakaj je zbrisala, se ji je že zdelo, da mora.

Življenje je to, kar se ti dogaja, medtem, ko planiraš druge reči.

Pridruži se debati

Objaviš lahko takoj in se registriraš kasneje. Če si član, se prijavi in objavi pod svojim računom.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Dodaj komentar...

×   Prilepil/a si oblikovano vsebino..   Odstrani oblikovanje

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Tvoja prejšnja vsebina je povrnjena.   Izprazni urejevalnik

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Nalagam...

• Včlani se

Postani član LN Foruma in se pridruži naši skupnosti.

• Zadnji obiskovalci

• Noben član si ne ogleduje te strani.
  • Objavi novo...