Skoči na vsebino

Tromboza

smajcica

Recommended Posts

Sem zaskrbljena.In to zelo!

Pred mesecem dni,sem bila operirana za halux walgus na levi nogi.Operacija je uspešno uspela.Pri odhodu domov so mi na nogo nataknili mavec.Vse uredu 14 dni.Brez težav.Nakar mi po 14 dneh čez noč zagrabi krč v nogo z mavcem.Nisem si mogla pomagat.Noga me je čedalje bolj bolela.Klicala sem urgentno ambulanto in me prepričajo,da je bolečina zaradi mavca.Pred 6 dnevi mi odstranijo mavec.Dohtarju,ki me je operiral povem za problem.In me takoj potolaži,da to niso žile in,da bo bolečina kmalu minila.

Jaz sem iz dneva v dan bolj trpela zaradi bolečin do pred dvemi dnevi,ko nisem več čutila noge in nisem mogla več stopit na njo.Nemudoma so me odpeljali v Izolsko bolnišnico,kjer so mi takoj ugotovili ,da mi je zaradi prepoznega ukrepanja nastala TROMBOZA.

Prosim vse člane foruma Luninnet,da mi napišejo za izkušnje,ki jih imajo s to boleznijo .Ali svoje ali od svojcev-znancev.Zanima me okrevanje,zdravljenje,napredovanje bolezni,kako naj ukrepam,da odpravim bolečine in ponovno normalno zaživim z mojo nogo,prehrana in telovadba....skratka zanima me vse...in želim,če mi lahko posredujete čim več vaših izkušenj in znanja na tem področju.

Sem aktivna športnica,ljubiteljica narave in zelo hiper aktivna na vseh področjih.Ta bolezen me je sedaj potolkla.Psihično in fizično.

Hvala za posluh!

Samo,če ljubimo smo nesmrtni
Deli na socialnih omrežjih

Ne dovoli da te bolezen psihično in fizično potolče,ampak jo ti z vsemi močmi uniči.Žal ,pa ti glede te bolezni ne znam nič povedat oz svetovat.

Hvala za spodbudo.Delam na tem,da jo premagam.Upam,da z vašo pomočjo mi bo to tudi uspelo.

Sem zaskrbljena.In to zelo!

.....

Nemudoma so me odpeljali v Izolsko bolnišnico,kjer so mi takoj ugotovili ,da mi je zaradi prepoznega ukrepanja nastala TROMBOZA.

O fak!!! :sori:

Boga!!! xcrossfingx :detelca:

jasno da si zaskrbljena....

skoda ker mam premal pojma, sem pa ziher da se bo jasno kdo odzval, po mojem itak ne sam eden, saj gre za razsirjeno tezavo.

drzi se, ziher obstajajo nacini! xupx

Jaz iščem le eno; da bi izrazil tisto, kar hočem. In ne iščem novih oblik, temveč jih najdem.

Picasso

:o|o: ne bit zaskrbljena..s tem samo še povečuješ stres ki nikakor dobro ne vpliva na tvoje ožilje.....

:inocent: čas je pač da temeljito pometeš po svojem podstrešju, kaj ti je pravzaprav pomembno v življenju in če te kaj razumem, ko sem bila v zelo podobni situaciji, mislim da ti je trenutno pomembno samo tvoje zdravje......

x:Ix mogoče se motim in je samo golo naključje , da te je doletel ta stranski učinek vsakega posega z nožčem in žagco v človeško telo te standardne ortopedske operacije....

če pa ni naključje in so problem pretočne motnje v krvožilnem sistemu, se moraš pa celostno lotit in angažirat...

dieta torej nič kar je dobrega, samo tako hrano brez okusa.....

čimveč C vitamina,

čebule in česna zmanjšujeta tvorbo krvnih strdkov( če ne drugače si ubodi česen v kapsulah al tinkturo , ki jo delajo v Olimjah)

ojačaj svoja jetra (načeta od dobre kapljice in domačih klobas- priporočam 6 tedensko kuro iz čaja Pegastega badlja (seme zmelješ-in piješ 3 x na dan eno šalčko)

obvezno vse tobačne izdelke stran (od cigaretk, pipc...itd)

obvezno alkohol črtaj....

pazi na telesno težo....kolikor ti moči dopuščajo se loti tibetanskih vaj (da ti izboljšajo pretočnost in vaj za sproščanje, kar koli kar ti je blizu-meditacija, avtogeni trening.....

stopi do kakega homeopata ( men je ostalo v glavi, da je po vsaki poškodbi, operaciji treba jemat Arnico C30, da se izogneš komplikacijam, sama vem za primer , menjave kolena s plastičnim- prvi teden jemala arnico na dve uri po 3 granule...nobenih komplikacij vse se je krasno porihtalo....drgač pa piše tle v nekem homeopatskem priročniku, da Lachesis D12 in plumbum aceticum D12 sta se zelo izkazala pri težavah s prekrvavitvijo.

Zdravila izvlečkov divjega kostanja dobro vplivajo na stene tkiva in na pretok krvi.

Kneipovi oblivi*

Masaže*

Akupunktura*

Za začetek pa Bachove rešilne kapljice (Rescue) da si opomoreš od šoka in da laže začneš migat.Pa Ignacia C5 , po tri krat na dan po pet granul.

Na tvojem mestu bi ubodla tud "umetne dodatke k prehrani", dodatno svetlinovo olje, B vitamin, C, minerale, pa laneno olje in seme. Olje trikrat na dan z žličko skute, po šestih tednih bi morala že videt izboljšanje, če boš vztrajna.

xrolleyesx pa še bi blo kaj, pa sem že itak preveč naložila, želim ti čimveč optimizma in volje.

Samo brez panike (vir dobri vojak Švejk) x:Xx

....ŽIVLJENJE JE KOT OTROŠKA SRAJČKA, ZMERAJ PREKRATKO IN ZMERAJ USRANO....neznani avtor

:o|o: ne bit zaskrbljena..s tem samo še povečuješ stres ki nikakor dobro ne vpliva na tvoje ožilje.....

:inocent: čas je pač da temeljito pometeš po svojem podstrešju, kaj ti je pravzaprav pomembno v življenju in če te kaj razumem, ko sem bila v zelo podobni situaciji, mislim da ti je trenutno pomembno samo tvoje zdravje......

x:Ix mogoče se motim in je samo golo naključje , da te je doletel ta stranski učinek vsakega posega z nožčem in žagco v človeško telo te standardne ortopedske operacije....

če pa ni naključje in so problem pretočne motnje v krvožilnem sistemu, se moraš pa celostno lotit in angažirat...

dieta torej nič kar je dobrega, samo tako hrano brez okusa.....

čimveč C vitamina,

čebule in česna zmanjšujeta tvorbo krvnih strdkov( če ne drugače si ubodi česen v kapsulah al tinkturo , ki jo delajo v Olimjah)

ojačaj svoja jetra (načeta od dobre kapljice in domačih klobas- priporočam 6 tedensko kuro iz čaja Pegastega badlja (seme zmelješ-in piješ 3 x na dan eno šalčko)

obvezno vse tobačne izdelke stran (od cigaretk, pipc...itd)

obvezno alkohol črtaj....

pazi na telesno težo....kolikor ti moči dopuščajo se loti tibetanskih vaj (da ti izboljšajo pretočnost in vaj za sproščanje, kar koli kar ti je blizu-meditacija, avtogeni trening.....

stopi do kakega homeopata ( men je ostalo v glavi, da je po vsaki poškodbi, operaciji treba jemat Arnico C30, da se izogneš komplikacijam, sama vem za primer , menjave kolena s plastičnim- prvi teden jemala arnico na dve uri po 3 granule...nobenih komplikacij vse se je krasno porihtalo....drgač pa piše tle v nekem homeopatskem priročniku, da Lachesis D12 in plumbum aceticum D12 sta se zelo izkazala pri težavah s prekrvavitvijo.

Zdravila izvlečkov divjega kostanja dobro vplivajo na stene tkiva in na pretok krvi.

Kneipovi oblivi*

Masaže*

Akupunktura*

Za začetek pa Bachove rešilne kapljice (Rescue) da si opomoreš od šoka in da laže začneš migat.Pa Ignacia C5 , po tri krat na dan po pet granul.

Na tvojem mestu bi ubodla tud "umetne dodatke k prehrani", dodatno svetlinovo olje, B vitamin, C, minerale, pa laneno olje in seme. Olje trikrat na dan z žličko skute, po šestih tednih bi morala že videt izboljšanje, če boš vztrajna.

xrolleyesx pa še bi blo kaj, pa sem že itak preveč naložila, želim ti čimveč optimizma in volje.

Samo brez panike (vir dobri vojak Švejk) x:Xx

x:Dx Res bom morala pospravit po mojem podstrešju,da lahko vse to spravim,kar je napisano ,v njega x:Dx Vsaj v dobro voljo si me spravila....

No tako je.Ta moja težava je naključje,ker je prišlo do krčenja žil med mirovanjem.In ker dohtarji me niso resno jemali in zato tud ukrepali ne:((...

Alkohola ne pijem,ne kadim pa tud za mastno nisem,čeprav sem doma na kmetiji,moja teža je pa primerna moji strukturi,saj v končni fazi sem tudi športnica...tako,da moram še enkrat vse lepo temeljito prebrat naredit en pameten povzetek in se lotit...zdravljenja na pravem koncu....

Lia iz srca hvala in veliko si mi pomagala s tem,kar si tu napisala.*

poslus Smajcica, ker si v bistvu prav z diagnozo naslovila temo, sem jo pustila (in je ne letela prikljucevat k obstojecim 'zilnim' temam)

ker pa gre kot kaze v bistvu 'le' za eno od *zhilnih tezav*, si poglej ostale teme o zilah (morda pa sem jih zdruzila, dam prec link).

Krcne zile

Jaz iščem le eno; da bi izrazil tisto, kar hočem. In ne iščem novih oblik, temveč jih najdem.

Picasso

x:Dx no saj sem vedla, že ko sem pisala sem imela tak dober filing....

ti sam česn ubodi v enormnih količinah

pa oblive po Kneipu...pa zvečer noge namoč v lavorček pa naj te deca pa dečko zmasirajo, lahko pa tudi sama prečohljaš podplate ....pa saj ni važna strokovnost ....samo dotik in nasmeh zdravita :palec:

verjamem da ti bo uspelo, k dohterjem pa le pejd na kontrole, de se bojo mel za kaj čudit, kak fajn okrevaš :palec:

pospravljanje je pa zamudno pa dolgocajtno pa neverending opravilo....

drgač pa res probaj s to skuto pa lanenim oljčkom za začetek x;)x

....ŽIVLJENJE JE KOT OTROŠKA SRAJČKA, ZMERAJ PREKRATKO IN ZMERAJ USRANO....neznani avtor

Lia kulsk! :palec:

Smajoslava kako si zdej?

Glede na to da Lia ne navaja vec imen 'umetnih dodatkov prehrani', mislim, da vem-o o cem je govora.

no, naj omenim, da so tudi naravni in ne samo umetni! ali pa umetno narejeni iz naravnih sestavin.

xcrossfingx

--------

:o|o: ne bit zaskrbljena..

Jst bi sam tole rekla: nekoč pred davnimi časi so me operiral zarad kile (pruh), zraven mene je pa ležala mlada ženska (tm, okol 30 let bi rekla) in je mela diagonzo "tromboza". 24h/dan je bla prheftana na cevke s fiziološko raztopino, ker je mela krvni strdek v nogi in so ga dohtarji hotl tko stopit. Kar je bistveno je to, da je morala mirovati (tut kahla namesto WC-ja). In sicer zato, da ji ne bi strdek potoval po krvožilju, ker bi se slejkoprej kje zataknil in pol maš šele hudiča!! :O:

Če se zatakne (odvisno kje), te cukne kap (ker to kap namreč je); torej če se zatakne v srcu je srčna kap (vemo kaj je to, lažje ozdravljivo od možganske), če v možganih je možganska kap (če maš srečo, si samo paraliziran do konca lajfa, ča maš mal manjo srečo, vegetiraš do smrti - odvisen od okolja, če maš pa smolo, si pa takoj hin).

Poanta mojga pisanja je, da jaz NE PRIPOROČAM masaže nog, tut migala ne bi kej preveč, ampak bi čimveč pila, pila, pila tekočino in upala, da se strdek čimprej raztopi, vsekakor pa bi se o naštetih možnostih, ki jih je Lia naštela, pozanimala pr dohtarju, ker navsezadnje je od tistih časov (k sm bla v bolnici) preteklo že mnogo vode in je mdicina vmes lahko kej pogruntala.

Zaenkrat pa MIROVANJE.

Pa te alter zdravljenja bi preštudirala v nulo, tko kt je Lia.

Zdele sm se spomnila, da navaden aspirin redči kri, moja stara mama mora vsak dan jemat pol aspirina, da ne faše srčne kapi (je mela že 2, do 3 gre, pr 3 si pa definitivno hin).

Kot pravi Mihela, vse dobro ti želim! :palec:

You see beauty where you desire to see it. You see ugliness where your are afraid to see beauty.

»Grem naprej.

Kjer ni poti, ustvarim pot.

Usmerjam tok svojega življenja,

tako kot duša v meni hoče.«

*´¨)

¸.•´¸.•*´¨) ¸.•*¨)

(¸.•´ (¸.•´

js se tud kr s cookie strinjam....pr trombozi je glih to nevarno da se strdek odlušči pa pol kje kej zamaši.....upam da ne bomo zdej totalno prestrašili smajčice, sam js bi na njenmu mestu s temi informacijami šla do dohterja pa ornk po mizi urezala :vragec: k očitno so ž tak zajebali, zdej pa nej porihtajo.....pa zdi se mi da lohk tak strdek z laserjem nekim razbijejo al stopijo, ne vem točno, tud nism zihr, tk da ne me za besedo držat, se je pa fajn pozanimat pa res makar celo štalo nardit pr dohterjo, k za reskirat pa ni :sori:

KO OVDE NE POLUDI, TAJ NIJE NORMALAN....

Bora

s temi informacijami šla do dohterja pa ornk po mizi urezala :vragec: k očitno so ž tak zajebali, zdej pa nej porihtajo.....pa zdi se mi da lohk tak strdek z laserjem nekim razbijejo al stopijo, ne vem točno, tud nism zihr, tk da ne me za besedo držat, se je pa fajn pozanimat pa res makar celo štalo nardit pr dohterjo, k za reskirat pa ni :sori:

Ja, težit, težit in še enkrat težit dohtarjem. Ne se zadovoljit s puhlicami. Ornk zahtevat tisto, kar ti pripada (zdravljenje tako i onako), pa sej plačuješ že cel lajf v zdravstveno blagajno :eek:

Bistveno pr tem je, da veš ti več od dohtarja (ja, žal je tako :o|o: )ker sami od sebe bojo zelo malo naredili.

Dobra novica je, da lahko ozdraviš. Ni to nekaj, od česar vsi kr krepajo. x;)x

Lia poglej, jst nočem nobenga strašit, samo še eno opcijo več sem pokazala. Boljše, da imaš eno info več, kot eno premalo.

You see beauty where you desire to see it. You see ugliness where your are afraid to see beauty.

»Grem naprej.

*´¨)

¸.•´¸.•*´¨) ¸.•*¨)

(¸.•´ (¸.•´

:inocent: :o|o: sej prav...pa noga lahko odmre pa tak.... :sori: sam ona to že vse ve, sm ziher

sej nč nočem težit, sam vem kako je ko pridejo razne tete težit kuga vse se ti lahko nardi z repertoarjem raznih črnih scenarijev xrolleyesx xcivx men se je od tega skor scufal.....

x8Dx men je blo super, k sem imela tok poguma, da sem si na zmečkan in razcefran in zlomljen prst imela pogum dat stolčeno gabezovo korenino....

pojma nimaš kak užitek je gledat dohterja, k se čudi kak dobro okrevaš....če te je pa strah, pa če nimaš dobrih izkušenj in rezultatov pol pa sam čakaš, kaj se ti bo na glavo zvrnilo...

x:)x

sej zato sm pa rekla da upam da je namo prevč prestrašili....najslabš so ti črni scenariji, k si blentav že pol od tega....se mi pa zdi dobr to izpostavit, ker vseen obstaja varianta da recimo ne ve tega....če ji ni noben povedov, pa če ji slučajno ni eno jutro kanlo da bi blo dobr vse o trombozi preštudirat x;)x

res pa ni dobr prevč panike gnat, sam fajn je pa vedet določene stvari

KO OVDE NE POLUDI, TAJ NIJE NORMALAN....

Bora

Smajčica, pobož x:Xx

O trombozi ne vem kaj dosti, jo je pa imela moja mama po drugem porodu, v bolnici je ostala več kot mesec in so ji strdke raztapljali z injekcijami, vsakih 6h eno.

Jas te mam tak rada

I am feeling very olympic today

Is time the only thing you are waiting for?

Ni nujno, da si nor, da pišeš tukaj - pomaga pa!

Old friends pass away, new friends appear. It is just like the days. An old day passes, a new day arrives. The important thing is to make it meaningful: a meaningful friend - or a meaningful day.

Dalai Lama

Majhne usluge prijateljstva so tisočkrat vrednejše kot bleščeča darila, s katerimi nas poniža nečimernost darovalca. (Goethe)

ima Cookie kar point. :palec:

Bi jaz tud tko rekla, zdaj ko sem cist postekala, kaj to sploh je...... torej, najbolj vazno da je pit pit in pit. xyesx

tud tale fora z aspirinom ni slaba, se mi zdi logicno (vendar o takih stvareh pa se SPLOH posvetuj z dr., jaz sem mela sum na trombocitopenijo in so mi ga totalno odsvetovali ... no a morda gre tu pravzaprav ravno za 'obratno' zadevo).

Picasso

cosma tvoji mami so najverjetneje dajali Fragmin, za preprecevanje oz.redcenje krvnih strdkov...x:)x

smajcica, bos vidla, da bo vse :palec:

za samo zato, ker so strdki nastali, kot posledica operacije oz. mavca, ne starosti... pa ce bos upostevala liine nasvete (ne kadit, velik pit....) bo tolk hitrej x;)x ej drugace pa nisem tle zasledila, pomaga, ce v lekarni kupis hepan gel. Vsebuje heparin natrij, si ga s kroznimi gibi vtres v kozo, ko se pa ta resorbira preprecuje nastajane strdkov in odpravlja ze obstojece. pa se stranskih ucinkov ni nic kej znanih, razen ce imas res obcutljivo kozo kaksna srbecica...

ßoDi ło K@r §i... DrUgih J€ ił@k z€ Pr€v€c !!!

life is a strange thing... just when you think you learned how to use it... it's gone...

No, ce smo ze ravno pri pitju! x:Dx he he

Bi poudaril se to, da ima vroca tekocina, zavrela voda recimo, juha ipd... nizjo povrsinsko napetost kakor hladna iz pipe ali usteklenicene vode. In ce je nizja povrsinska napetost e le ta tekocina lazje absorbira v celice.

Produkt Crystal Energy je tekocina, ki zniza povrsinsko napetost vode, hkrati pa so dokazali da razleplja rdeca krvna telesca. Res pa ej, da ne v zelo veliki meri.

Rdeca krvan telesca (ki morda nastanejo in se zdruzujejo v kupke in sdrtke) imajo funkcijo da tudi prenasajo kisik po telesu. Recimo ce pogledate ineternet stran - povezavo na energisjki ojacevalnik - mobitel, lahko vidite, kako uporaba mobitela zleplja rdeca krvna telesca. Energisjki ojacevalnik to preprecuje.

No, to se sedaj spomnim, kar bi morda bilo lahko primero upostevati.

trombocitov.

Trobociti so krvne ploščice, katerih glavni namen je preprečiti izkrvavitev, kadar pride do rane. Največ jih je na zunanji strani kraste. Če jih maš premalo, se ti kri slabše strjuje oz če jih nimaš izkrvaviš že ob najmanjši rani (hemofiliki jih nimajo recimo oz, njim se kri ne strjuje - dedna napaka)

lekarni kupis hepan gel. Vsebuje heparin natrij, si ga s kroznimi gibi vtres v kozo, ko se pa ta resorbira preprecuje nastajane strdkov in odpravlja ze obstojece. pa se stranskih ucinkov ni nic kej znanih, razen ce imas res obcutljivo kozo kaksna srbecica...

Ja, Heparin je ful gut; k sm si natrgala mišico v mečah (pred tekom se nism ogrela), mi je dohtarca predpisala Heparin (takrat je bla to blagovna znamka); Heparin blaži bolečine + pospešuje razbijanje notranjega krvavenja oz pospeši regeneracijo tkiva recimo črnavke, udarci ipd.

Bi poudaril se to, da ima vroca tekocina, zavrela voda recimo, juha ipd... nizjo povrsinsko napetost kakor hladna iz pipe ali usteklenicene vode. In ce je nizja povrsinska napetost e le ta tekocina lazje absorbira v celice.

Produkt Crystal Energy je tekocina, ki zniza povrsinsko napetost vode, hkrati pa so dokazali da razleplja rdeca krvna telesca. Res pa ej, da ne v zelo veliki meri.

Rdeca krvan telesca (ki morda nastanejo in se zdruzujejo v kupke in sdrtke) imajo funkcijo da tudi prenasajo kisik po telesu. Recimo ce pogledate ineternet stran - povezavo na energisjki ojacevalnik - mobitel, lahko vidite, kako uporaba mobitela zleplja rdeca krvna telesca. Energisjki ojacevalnik to preprecuje.

No, to se sedaj spomnim, kar bi morda bilo lahko primero upostevati.

Ja jst najrajs pijem toplo vodo. Ne maram hladnih/mrzlih/ledenih pijač.

Rdeča krvna telesca se imenujejo eritrociti. Bela pa levkociti. no, pol je pa še plazma. Pa še kej b se našlo

x:)x

»Grem naprej.

*´¨)

¸.•´¸.•*´¨) ¸.•*¨)

(¸.•´ (¸.•´

poslus Smajcica, ker si v bistvu prav z diagnozo naslovila temo, sem jo pustila (in je ne letela prikljucevat k obstojecim 'zilnim' temam)

ker pa gre kot kaze v bistvu 'le' za eno od *zhilnih tezav*, si poglej ostale teme o zilah (morda pa sem jih zdruzila, dam prec link).

Krcne zile

Marsa Hvala za link.Sem pa preverla najprej vse o žilah kaj piše in ker nisem dobila popolnih odgovor kot sem želela,sem odprla temo z mojo diagnozo.

Lia je zadela bistvo mojega vprašanja.Zanima me še kako je s telovadbo.Ali obstaja kakšna posebna telovadba (primer kot za hrbtenico),ali lahko kar vse povprek telovadim...in podobno...

Na žalost v bolnici mi niso dali nobenih nasvetov..razen tega naj čim več gibam in manj počivam....in o prehrani naj se izogibam beljakovinam in podobne reči.Skratka nobene konkretne informacije na katero bi se lahko naslonila.

Smajčica, pobož x:Xx

O trombozi ne vem kaj dosti, jo je pa imela moja mama po drugem porodu, v bolnici je ostala več kot mesec in so ji strdke raztapljali z injekcijami, vsakih 6h eno.

Jaz si sama dajam predpisan Fraksiparin na 12 ur in 2 tableti marivarin.Aspirine in protibolečinske tablete (naklofen,ketonal) strogo ne smem.Kakšen lekadol ,če so bolečine hude,to pa je vse.

:vio: obsevanje s polarno lučko, pa magnetna resonanca.......mislim da je o tem že ena lunatka se ful razpisala...ti bodo punce podale link, upam....jst ga ne znam

tibetanci so lih za to....izboljšujejo pretočnost....več muh na en mah...v zelo kratkem času...z minimalno vložka...vsaj knigo si ubodi za začetek, pa mal preber....

če mi na os napišeš mail naslov ti pošljem še malo argumentov za tisto skuto pa lanen olje, da boš lažje začela x:)x

Pridruži se debati

Objaviš lahko takoj in se registriraš kasneje. Če si član, se prijavi in objavi pod svojim računom.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Dodaj komentar...

×   Prilepil/a si oblikovano vsebino..   Odstrani oblikovanje

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Tvoja prejšnja vsebina je povrnjena.   Izprazni urejevalnik

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Nalagam...

• Včlani se

Postani član LN Foruma in se pridruži naši skupnosti.

• Zadnji obiskovalci

• Noben član si ne ogleduje te strani.
  • Objavi novo...