Skoči na vsebino

Laž

onewa

Recommended Posts

• Komentarji 73
  • Objavljeno
  • Zadnji komentar

Najbolj aktivni v tej temi

quote:

Volk, ali bi se zlagal v primeru, če bi s tem nekomu rešil življenje ali vsaj omilil bolečino, pa istočasno laž ne bi nikomur škodila? Ali pa morda še nikoli nisi bil v taki situaciji?

Ne jaz nikoli, stalno govorim resnico. icon_smile_wink.gif.

Ja sam ka mali pao s lipe
Deli na socialnih omrežjih

• 9 months later...
  • 1 month later...

Sem vedela, da moramo imeti tudi temo Laz...

Danes sem razmisljala o lazi...

Zakaj nekateri lazejo, samo da bi naredili dober vtis na druge, ceprav bo recimo njihova laz prisla na dan, slej ko prej - in to tudi vejo... Poznam kar nekaj takih...

Zakaj v bistvu (o sebi) govoriti stvari, ki niso resnicne, samo da bomo nekoga prepricali?

Ker sami padamo na dolocene stvari in mislimo, da bodo torej tudi drugi padali na tocno te?

Ali v cem je finta?

Jaz iščem le eno; da bi izrazil tisto, kar hočem. In ne iščem novih oblik, temveč jih najdem.

Picasso

Marsa...verjetno zato, ker bi radi bili nekaj...kar nismo... :xx!: ...in je težko priznat...neuspeh na kakšnem področju....

In tako zganjamo depro...ko se pogledamo v ogledalo...namest da bi poudarili...svoje uspehe...

Ali pa zato...ker se bojimo...da bi nam nekdo preveč pogledal "pod kožo"...in če o sebi širimo laži...si okol sebe naredimo plašč zaščite...

Se mi zdi....da ta način...vodi v veliko osamljenost...ker nikomur ne pustiš toliko blizu...da bi se pustil..."razkrinkati"...

:xx!: xrolleyesx

Astra

Per aspera ad astra

Hmm, Astra... zanimiva se mi zdi tistale tvoja teza... 'plasc zascite'...

Ker ono je itak kao jasno - pac, hoces narediti vtis etc.... Ravno zato pa sem to vprasala... Imam veckrat opraviti s kom taksnim, pa sem razmisljala o temle...

Vidis, tale zascitni plasc... ker ravno to - to me je zanimalo, psiholosko ozadje (in ne samo... to... 'logicno' - kot je npr. zelja vsakega, da naredi dober vtis, da bi bil boljsi etc...).

Ja, saj ravno iz tega vidika sem razmisljala - saj s tem se odrezes potem od ljudi... :00:

Jaz iščem le eno; da bi izrazil tisto, kar hočem. In ne iščem novih oblik, temveč jih najdem.

Picasso

• 4 weeks later...

hjokl, laž je teater, to je dialogos, to je komentar, to je flegma, to je Odnos, to je skepsa._.

Se učim iz iskrenega vidika x^x

Nisem lažen ,sem pa obstojen; ni krinke je le obrnjena poved zarad božje veličine :palec:

By me

Je kdo razmišljal o tem, da današnja verzija človeške zgodovine, ni takšna, ni resnična kot se jo opisuje v literaturah in v raznoraznih ekspertizah, dokumentarcih. Je možno, da je zgodovina prirejena, lažna. Je mogoče to največja laž človeštva x?x
Ja sam ka mali pao s lipe

• 1 month later...
  • 2 weeks later...
  • 4 months later...

Vsi lazemo.

Sebi, drugim, za boljso sluzbo, za denar, za sreco... Vsak dan se vsak od nas nekaj zlaze, ceprav ni nujno da je to namerno.

...npr. V trgovini na sprodajalka vprasa ce imao drobiz pa kar tako istrelimo, ne zal ne, ceprav niti pogledamo ne ali ga imamo ( se nam ne da), pri tem pa niti za trenutek ne pomislimo, da smo se zlagali...

Pridruži se debati

Objaviš lahko takoj in se registriraš kasneje. Če si član, se prijavi in objavi pod svojim računom.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Dodaj komentar...

×   Prilepil/a si oblikovano vsebino..   Odstrani oblikovanje

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Tvoja prejšnja vsebina je povrnjena.   Izprazni urejevalnik

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Nalagam...

• Včlani se

Postani član LN Foruma in se pridruži naši skupnosti.

• Zadnji obiskovalci

• Noben član si ne ogleduje te strani.
  • Objavi novo...