Skoči na vsebino

Znane osebnosti

El Nino

Recommended Posts

Jaz bi pa malce pošpekulirala in zastavila vprašanje

ali bi bilo možno pogledati ali ni Drnovšek res umrl prej kot je bilo objavljeno v javnosti

- da so počakali, da sonce preide v bolj mehko znamenje Ribi ? x:(x

Veliko je bilo tudi že prej špekulirano v to smer - ali lahko to razjasnimo skozi astrologijo?

Kakšen dan gor ali dol glede smrti bi bilo možno, ker nisem točno gledala položaja lune. Mrk je nastopil 21.2 in tudi lanski mrki na relaciji ribi-devica, zato sem izpostavila tiste njegove kvadrature, ki sekajo ven na podlagi mrkov in vrh njegove osme hiše z marsom, ki je že nekaj časa gor in v opoziciji s plutonom. Prav tako je zanimivo pogledat progresije in solar.

Na kratko povedano, par dni gor ali dol ni tako zelo pomembno, kajti hitri planeti nimajo bistvene vloge.

Deli na socialnih omrežjih

Tole karto sem našla.

Hipatija me je fascinirala že zdavnaj - ok -čisto po pravici - najprej zato, kakšne smrti je umrla. In kdo se vse okitil z njeno smrtjo in kako blazna sovražnica krščanstva bi naj bila..mislim..

In zato, ker se z njeno smrtjo začne mračen srednji vek. kjer je sežiganje žensk, ki so kakorkoli kaj vedele o življenju in zdravljenju nasploh, kar redna praksa.

Karto sem najdla na astro-art, tudi precej natančni povzetki Duporja, ki se je lotil razlage njene karte.

Življenje je to, kar se ti dogaja, medtem, ko planiraš druge reči.

• 2 weeks later...

Jaz sem pa ravno včeraj preblala intevju z Katarino Ventorini in Andrejem Škufca, pa me je začelo zanimati kakšni sta kaj njuni karti. Kdo ve podatke?

Namreč oba sta izrazito vztrajna, brezkompromisna pri doseganju cilja (v smislu odločnosti, odpovedovanja,...) Pa me zanima kako se to kaže v njunih kartah. Predvidevam, da morata imeti močnega kozoroga ali pa saturne, ki ju močno 'podpira'. Morda izrazita 10. hiša - spet vkozorogu ali pa v kombinaciji s saturnom?

Verjetno npr izražen bik ne bi bil zadosten za tolikšno vztrajnost in disciplino?

Pa tudi zanimivo bi bilo videti kakšna je njuna sinastrija, saj naj bi si bila karakterno izjemno različna, vendar oba dovolj fleksibilna, da sta se lahko vseh 17 let podpirala.

Morda pa je s tranziti tudi razvidno, zakaj sta prav sedaj prenehala s kariero.

Če kdo najde podatke, bi jih z veseljem pogledala.

lp

katarina ima rd 16. sept 1972

andrej pa 25. november 1973

za uro pa nimam pojma :)

Uro sem ji vzela dopoldne ob 11 uri, ker je precej uspešna in je sonce visoko?? No končno ni tako pomembno, zaradi lune me zanima. Pade ji na mejo med strelcem in kozorogom in tranzit plutona na luno, ji je prinesel precej notranjih izlivov čustev, sprememb, zato verjetno tudi odločitev, da preneha s plesom in želja za materinstvom. Njena venera je v levu, zato je bila tudi vedno tko bleščeča in lepa. Njena odlična frizura je vedno izstopala z žarečimi barvami. Ima pa venero v trigonu z neptunom, zato ima odlično predispozicijo za ples, modo, oblačenje ali drugo zvrst umetnosti.

O hvala Jeti, xsrcx , tole stran tudi sama uporabljam, samo ... :o|o: ure pa ni.

Magari ima skoraj sigurno Luno v Biku.

Sem prečesala malo net, pa ni podatka. Škoda. Ima lepo položeno Venero v Tehtnici, ampak je v kvadratu s Saturnom :V:

Škoda. Ima lepo položeno Venero v Tehtnici, ampak je v kvadratu s Saturnom :V:

Taka venera precej blokira dobre odnose z drugimi, pa še precej zablokiran poba je verjetno? x;)x

Seveda je odvisno tudi od ostalih aspektov, lahko ima še kakšen lepši aspekt, da ta ne seka precej ven.

• 2 months later...
Mogoče kdo ve točne rojstne podatke od dr. Andreja Marušiča. Vem da je bi bik rojen 4. maja.....
What lies behind us and what lies before us are tiny matters compared to what lies within us. - Emerson

Ne vem ničesar več.

Me pa zanima, koliko je z etičnega vidika sprejemljivo brskanje po horoskopu umrlega...

Ne mislim sedaj toliko nate, Pinka, kot pač bolj vsakdanjo situacijo, v kateri se sama dostikrat znajdem.

Ker glede na to, da recimo nekateri astrologi ne želijo govoriti o otroški karti ali o človeku, kateri ni seznanjen z uvidom v njegovo karto.

Ali s tem tako zelo posegamo v nekogaršnjo intimo, da bi lahko rekli, da je to skoraj " nelegalno" ?

Kaj menite :irs: ?

To je isto, kot če bi rekla, da se ne smejo ljudje zanimati za "slavne". Sej ne da mi je to všeč ampak to so le medijske osebnosti. Žal so vidne širnemu svetu in tako to je. Verjetno se te ljudje v večji meri sami odločijo, da bodo medijsko prepoznavni. Seveda pa govorim o zanimanju v mejah normale...je pa tudi res da je za nekoga neka stvar normalna za drugega je pa ta ista stvar lahko prov grozna...

Drugače pa je tudi res, da se astrologije lahko največ naučiš tudi na račun medijsko izpostavljenih.

What lies behind us and what lies before us are tiny matters compared to what lies within us. - Emerson

Mogoče kdo ve točne rojstne podatke od dr. Andreja Marušiča. Vem da je bi bik rojen 4. maja.....

Pinka, a veš da sem želela informacijo o uri rojstva, pa si nisem upala vprašati. :inocent:

Poznala sem ga osebno, zelo me je prizadela njegova smrt.

Bil je revolucionar na svojem področju, genij, znastvenik in zelo topel človek, ki je vso svojo bit vložil v znanstvene raziskave, da nihče več ne bi naredil samomora, da nikogar več ne bi pojedla depresija. Njegovi strokovni članki so mi bili v neprecenjivo pomoč, ko sem pripravljala magisterij.

In oboževal je astrologijo. x^x

Prof.dr. Andrej Marušič, 04/05/1965, Koper - 01/06/2008

Naj počiva v miru! :C:

...letnik 1968...

To ne bo ravno držalo, v člankih je bilo navedeno v 43.letu, kar pomeni, da je bil letnik 66.

Mislim, da je imel luno saturn kvadrat, kar mi je dalo mislit, da je precej zgodaj izgubil mamo.

Pinka, a veš da sem želela informacijo o uri rojstva, pa si nisem upala vprašati. :inocent:

Poznala sem ga osebno, zelo me je prizadela njegova smrt.

Bil je revolucionar na svojem področju, genij, znastvenik in zelo topel človek, ki je vso svojo bit vložil v znanstvene raziskave, da nihče več ne bi naredil samomora, da nikogar več ne bi pojedla depresija. Njegovi strokovni članki so mi bili v neprecenjivo pomoč, ko sem pripravljala magisterij.

In oboževal je astrologijo. x^x

Prof.dr. Andrej Marušič, 04/05/1965, Koper - 01/06/2008

Naj počiva v miru! :C:

Ruby jz sem pa samo en njegov članek prebrala in me je navdihnil. Od takrat sem si ga želela spoznati. Od kje si ga pa ti poznala?

Tako kot praviš se je tudi meni zdel izjemno topel, da o geniju sploh ne govorim. Res čudovit človek. Še toliko bi lahko naredil za ljudji v stiski. Prov videlo se mu je, da je človek, ki se razdaja. Upam le, da je tudi on imel tisto kar ga je osrečevalo.

Vem da mu je bila astrologija zelo pri srcu. :palec:

Tudi mene je prizadela njegova smrt. Kar nisem mogla verjet, ko sem to slišala po radiju. :C:

To ne bo ravno držalo, v člankih je bilo navedeno v 43.letu, kar pomeni, da je bil letnik 66.

Mislim, da je imel luno saturn kvadrat, kar mi je dalo mislit, da je precej zgodaj izgubil mamo.

vem, da je imel Saturna v 6. hiši, ker je to sam povedal...

---------------------------

Ja, prav imate, Lunca, 43 let je imel. S tem, da je letnik 1965, tako kot je zapisala Ruby.

xrolleyesx Joj Lunca, kaj te matra RMerkur ali matematika? Točno pod mojim postom, kjer sem navedla točen doktorjev datum rojstva, greš napisat' to ravno ne bo držalo'...in potem postane problem še 2008-43....

Mati pokojnika je pa ena čudovita in topla gospa, ki ji bili trije, sedaj žal samo še dva super izobražena sinova v ponos in veselje(najstarejši doktoriral iz matematike, srednji pa tudi zdravnik)!

Ruby jz sem pa samo en njegov članek prebrala in me je navdihnil.... Upam le, da je tudi on imel tisto kar ga je osrečevalo.

Vem da mu je bila astrologija zelo pri srcu. :palec:

Imel je glasbo. Ljubil in celo ustvarjal je glasbo.

vem, da je imel Saturna v 6. hiši, ker je to sam povedal...

Ja....sem delala približke. Če je bil asc. Tehtnica, bi to upravičilo njegov nadpovprečno lep videz, modrook, lepo grajen in lepih potez na obrazu. Če je bil asc. Devica- vedno slab zank za zdravje :inocent: . V obeh primerih je imel katastrofalen stelij v 12. hiši Ma, UR, Pl. vse v opoziciji z Saturnom.

V 9. hiši pa neaspektiran Jupiter- izredno izobražen, sočasno študiral medicino in psihologijo, dve specijalizaciji, doktorat v Londonu.

Dispozitor Saturna v 6.hiši -Neptun v tretji- povezana v aplikativnni trigon- on zdravnik.

---------------------------

Ja, prav imate, Lunca, 43 let je imel. S tem, da je letnik 1965, tako kot je zapisala Ruby.

Ja, nekje je bila napisano v 43.letu, vendar sem opazila v osmrtnici celoten datum, zato sem karto planetov narisala. Ure rojstva nimam, vendar če Pinka pravi, da je sam povedal, da ima saturn v šesti hiši, potem se lahko hitro ugotovi, da njegov kvadrat saturna z luno, ki bi jo lahko dali v osmo hišo, kar bi pomenilo tranzit urana čez šesto hišo že vsaj dve leti precej sprememb v njegovem zdravju v kvadraturi z luno. Natalno pa ima potem urana v 12 hiši in verjetno je opozicija urana proti uranu (6,12) povzročila precejšnjo spremembo pri 40 letih. Je pa res, da letnik 65 ima precej močno konjukcijo v devici, zato je imel Andrej poleg plutona in urana zraven še marsa, vse to v opoziciji s saturnom v 6 hiši in kvadraturi z luno, to je precejšen križ in tranzit urana vse to sproži.

no? :8):

a dej x:o)x

v življenju še nisem bil "bolan"

kuc kuc

:palec: Ja verjamem, sej čist na izi veš, kaj ti paše in kaj ne, kaj vnašaš v telo, kaj je dobro zate in kaj ne. Kdo drug bi vedel več kot ASC devica, s tem se strinjam. Pri tranzitu saturna čez ASC (to je hvala bogu redko) pa verjetno lahko občutiš kakšno blokado, odvisno kje natalno saturn je. Precejkrat takrat ljudje skrbijo za svoje zdravje, prenehajo s slabimi navadami, prenehajo kaditi in take štose. Seveda je precej odvisno, kako in kje je aspektiran vladar šeste hiše. Poznam pa kar nekaj primerov s tako pozicijo tranzita čez ASC v devici, da so vsi nekam prehlajeni.

Ja....sem delala približke. Če je bil asc. Tehtnica, bi to upravičilo njegov nadpovprečno lep videz, modrook, lepo grajen in lepih potez na obrazu. Če je bil asc. Devica- vedno slab zank za zdravje :inocent: . V obeh primerih je imel katastrofalen stelij v 12. hiši Ma, UR, Pl. vse v opoziciji z Saturnom.

V 9. hiši pa neaspektiran Jupiter- izredno izobražen, sočasno študiral medicino in psihologijo, dve specijalizaciji, doktorat v Londonu.

Dispozitor Saturna v 6.hiši -Neptun v tretji- povezana v aplikativnni trigon- on zdravnik.

kaj pa če pogledaš še kje je Merkur in Venera...vladarja asc...mogoče boš tako lažje določila njegov asc

Sam ta opozicija pa je ubijalska...morem tud jz mal prečekirat to karto...

kateri letnik rojstva si vzela?

Pridruži se debati

Objaviš lahko takoj in se registriraš kasneje. Če si član, se prijavi in objavi pod svojim računom.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Dodaj komentar...

×   Prilepil/a si oblikovano vsebino..   Odstrani oblikovanje

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Tvoja prejšnja vsebina je povrnjena.   Izprazni urejevalnik

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Nalagam...
  • Objavi novo...