Skoči na vsebino

utrujene oči

Monty

Recommended Posts

Poznam gospo ki dela terapije za oci oziroma pokaze vaje, ipd...

Sedaj ji ravno delam brosuro, v kateri bodo opisane vaje za oci in primeri obolelih, ki so si jih z vajami pozdravili.

Zanimiva in verjetno zelo uporabna zadeva, se posebej za to 'ekransko dobo'.

Tel. lahk posredujem na OS.

sicer pa: 1 del pomoci:

- veckrat dnevno zapreti oci. in naj povsem pocivajo!!

- gledanje v sonce z zaprtimi ocmi (po 10 minut)

- oci cim manj naprezati, cetudi izvajamo vaje za oci, naj bodo obcesne misice cimbolj sproscene.

- prehrana: lutein, vitamin A

- ezoterika: odpiranje korenske cakre!! (stik z zemljo, hemoglobin v krvi, zabji poskoki v gozdu in povezovanje z zemljo)

- levo oko = adjna center, desno = kronski center

- dovolj spanja, da se tudi misice sprostijo, ipd...

zih bo pa se kdo kej napisu! x:)x

Deli na socialnih omrežjih

Men recimo pomaga, da se vsake tolk cajta zapičim v kako oddaljeno točko. Pol pa mal zavijam z očmi v desno, pa levo, pa še glavo oz. vrat mal pretegnem in zavrtim, parkrat močno stisnem in zaprem oči (se mal spačim pr tem). Če nism glih naličena ob mižanju rahlo tapkam po vekah in jih gladim od notranjega kotička proti zunanjemu, pa po obrveh tut mal. Drgač pa spanje, spanje, spanje, pa čimmanj TVja, čarunalnika... x:o)x

Krvavi mlečnik je tut fajn za utrujene učke; raste pa po zidovih, okol cerkev, po skalah...uglavn utrgaš listek, ga med prsti zmečkaš in s sokom, ki priteče iz njega, se namažeš po vekah; pazi edin to, da si ga ne zaneseš v sluznico oči-ni glih fajn; osveži in zbistri učke. Aja, mažeš po nenaličenih vekah. Sam tok, sm se glih spomnla zdej :vio:

You see beauty where you desire to see it. You see ugliness where your are afraid to see beauty.

»Grem naprej.

Kjer ni poti, ustvarim pot.

Usmerjam tok svojega življenja,

tako kot duša v meni hoče.«

*´¨)

¸.•´¸.•*´¨) ¸.•*¨)

(¸.•´ (¸.•´

Vaje za oči po metodi Feldenkrais:

Odstraniš očala ali kontaktne leče!

Ležiš na hrbtu z zaprtimi očmi in jih pod vekami počasi s popolnim zavedanjem občutkov premikaš gor in dol. Potem malo počivaš in opazuješ občutke.

Nato jih premikaš levo in desno, pa spet malo počivaš.

Pod vekami pogledaš v levo in zarišeš polkrog navzgor in desno dol, pa na enak način nazaj, tako da zarisuješ zgornjo polovico kroga. Opazuješ kateri deli polkroga so ti jasni in kateri deli ti gredo težko in gladiš to pot, malo naprej in malo nazaj, da je vedno lažja. Počivaš in opazuješ občutke.

Na enak način zgladiš in opazuješ spodnji del polkroga. Počivaš.

Počasi, s popolnim zavedanjem z očmi krožiš v eno smer, pa v drugo in če so še težave na kakšnem delu giba, ta del še malo zgladiš z gibi malo naprej, pa malo nazaj, ko da bi brisal okroglo posodo in si še malo odpočiješ.

Pa še ena za hitro in učinkovito sprostitev oči in vratu:

Sediš in pogled usmeriš v eno točko v višini oči. Med gledanjem te točke nekajkrat nežno odkimaš, pa nekajkrat prikimaš in nekajkrat z nosom zarišeš krogec v levo in nekajkrat v desno.

Potem položiš spodnji del dlani preko oči, prsti naj se dotikajo lasišča, nasloniš komolce na mizo in uživaš v temi. x^x

js sm pa slisov, da cist navadn kromper prerezes na pov pa pol tisto notranjo stran(ne lusine) das na zaprte uci. recmo k gres spat. kt obkladki. to mi je povedov šloser. k recmo švasa (velik tud kr brez maske). pol pa če ga zlo uči pečejo je najbolsi kromper :vio: a zakaj, ne vem. baje zard škroba. drgac mam pa js visine. pa ne zato. sam so tud zato dobri.

Guest sstane
Naprej je treba ugotovit zakaj ima človek utrujene oči - nespečnost, preveč TV ali računalnika, preveč partijev.....

Po mojem mnenju se da vse rešit na naraven način.

Daš bukove špegle na nos, pa je x:Dx

• 3 years later...
Pozdrav! zanima me, kaj pomaga proti utrujenim očem? so to kapljice, razni obkladki ali kaj drugega?

meni je pa ena gospa priskrbela olje črnike, ki se jih z kapljico da na veke in se mi zdi super zadeva.

Men recimo pomaga, da se vsake tolk cajta zapičim v kako oddaljeno točko. Pol pa mal zavijam z očmi v desno, pa levo, pa še glavo oz. vrat mal pretegnem in zavrtim, parkrat močno stisnem in zaprem oči (se mal spačim pr tem). Če nism glih naličena ob mižanju rahlo tapkam po vekah in jih gladim od notranjega kotička proti zunanjemu, pa po obrveh tut mal. Drgač pa spanje, spanje, spanje, pa čimmanj TVja, čarunalnika... x:o)x

Krvavi mlečnik je tut fajn za utrujene učke; raste pa po zidovih, okol cerkev, po skalah...uglavn utrgaš listek, ga med prsti zmečkaš in s sokom, ki priteče iz njega, se namažeš po vekah; pazi edin to, da si ga ne zaneseš v sluznico oči-ni glih fajn; osveži in zbistri učke. Aja, mažeš po nenaličenih vekah. Sam tok, sm se glih spomnla zdej :vio:

a se da kje kupit Krvavi mlečnik?

Hvala za nasvete! a se pa dobijo kakšne kaplice v lekarni?

jaz se pa nabavil kapljice systane v lekarni, ki se mi zdijo boljše od visine, ker se jih lahko uporablja več kot en mesec.

so pa še vedno manj učinkovite kot bi si želel.

a pozna kdo kake boljše oz. koga ki jih pripravi na naraven način?

js sm pa slisov, da cist navadn kromper prerezes na pov pa pol tisto notranjo stran(ne lusine) das na zaprte uci. recmo k gres spat. kt obkladki. to mi je povedov šloser. k recmo švasa (velik tud kr brez maske). pol pa če ga zlo uči pečejo je najbolsi kromper :vio: a zakaj, ne vem. baje zard škroba. drgac mam pa js visine. pa ne zato. sam so tud zato dobri.

dobr je met kromper v lajfu

sem nabavu smetlikin čaj. se pa dobi tut neki sprej, ampak je preveč drag (3000 sit)!

kje is pa nabavil?

kako se pa sprej imenuje?

Pridruži se debati

Objaviš lahko takoj in se registriraš kasneje. Če si član, se prijavi in objavi pod svojim računom.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Dodaj komentar...

×   Prilepil/a si oblikovano vsebino..   Odstrani oblikovanje

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Tvoja prejšnja vsebina je povrnjena.   Izprazni urejevalnik

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Nalagam...

• Včlani se

Postani član LN Foruma in se pridruži naši skupnosti.

• Zadnji obiskovalci

• Noben član si ne ogleduje te strani.
  • Objavi novo...