Skoči na vsebino

Pravila

Indy

Recommended Posts

...za druge ne vem, kabalist, vem pa zase, da kdaj kakšno pravilo z užitkom prekršim...je pa vedno vprašanje kakšno pravilo in kdaj...in do kod nam neka pravila odgovarjajo in od kje dalje ne več....je pa tud res, da se ne bi štela med duhovneže, pa karkoliže to pomeni......in čisto gotovo sem tudi samovoljna.... x:Dx x;)x

in tud to je težko ocenjevat kdaj v resnici naredimo nekomu škodo (tle izvzemam nasilje nad otroci)....nekoč sem mislila, da mi je neka oseba naredila škodo...če zdaj pogledam nazaj bi rekla, da je bilo u bistvu to celo zelo dobro....

you see things; and you say WHY?

but i dream things that never were; and i say WHY NOT?

Deli na socialnih omrežjih

• Komentarji 86
  • Objavljeno
  • Zadnji komentar

Najbolj aktivni v tej temi

Jaz imam rada bonton in se ga skušam držat in vedno znova tudi kaj novega naučit.

Pravila obstajajo, a ne zato, da se jih krši, temveč zato, da jih spoštujemo. Težava nastane v družbi ali npr v državi, kjer postavijo prestroga pravila (primer DDR, ko niso smeli na zahod; Rusija, ko ni dovolila, selitve ven...) in s tem omejujejo človekovo svobodo. V takšnem primeru pride do kršenja pravic in na žalost se ljudje ne zavedajo, da s kršenjem škodijo le samemu sebi.

Morala ali pa moralno razmišljanje posameznika pa je tisto ki določa kako bo živel znotraj neke družbe, kakršnakoli so že njena pravila...

Tudi spoštovanje pravil ni zmeraj moralno.

Moralni sistem, ki se izrodi v sistem podrejanja človeka po človeku je samo skrita past za izbruh družbenega kaosa. prej ali slej notranje sile družbe podrejo jeklen objem diktature, kakršna je že. Dokler je moralni sistem v službi zaščite svobode družbe, je dober. KJo pa je moralni sistem promotor strahu in zanikanja temeljnih sestavin sobivanja, naj gre v maloro.

Mislim da v vsak družbenem sistemu prihaja do podrejanja. V enih bolj, v drugih manj.

Moralnost...

Beri gornji citat.

Čeprav nam je veliko vzeto, veliko še ostaja. In čeprav nimamo več tiste moči ki je nekoč premikala nebo in zemljo, smo kakršni smo, istih junaških src od časa in usode oslabljenih,
vendar z neomajno voljo boriti se, iskati, najti in ne popustiti.

Lord Alfred Tennyson - Ulysses

lepo da tako mislis. :palec:

sem pa bila pozorna prav pri tebi, ki se mi je zdel da kar OK razmisljas.

tudi se mi ne zdi, da bi tu bila prestroga pravila.

presenetilo me je, da se nisi odzvala na mojo dobrodoslico v temi scientologija... in si gladko spregledala moj pozdrav.

Nic taksnega, vendar ste v oni temi bili zelo odzivni recimo na mantis....

ne pa tud na moj pozdrav. ne da bi moral do stropa skakat, sem pa le urednica tule in se mi zdi, da osnovni bonton nekako veleva vsaj odzdrav.

Torej, sory, ampak zame je tole potem sam eno lapanje. :palec:

bajdvej - mantis je bla ocitana vzvisenost. x:o)x

(kot se pa spomnim, sem jo takoj picila na obcutljivo mesto, pa mi ni zamerila, se vec, nakazala je donacijo luninemu netu - toliko o besedah in o NACINIH in o nacinih in o vzvisenosti

...

*pa sory, ker izjemoma vlecem iz drugih tem).

Draga Marsa,

s forumi nisem imela do nedavnega nobenih izkušenj...in ko sem prišla sem bila mogoče malo nezaželjena in s tem ranljiva, kot si mogoče opazila, sem nenadoma prenehala se odzivati na določene očitke (handle or ignore - obvladaj ali ignoriraj) in jih tudi nisem brala (brala sem le nevtralne komentarje), zato sem te nažalost spregledala. V teh nekaj dneh sem se že veliko naučila o bontonu na forumu, ki je mogoče tu malo modificiran oz. očitanja in metanje polen pod noge niti ni zajeto v bontonu, tako da na forumu težko govorimo o nekem finem bontonu... te spoštujem in odzdravljam, si pa malo porušila svojo pozitivno sliko s komentarjem o 'lapanju'...

Tudi spoštovanje pravil ni zmeraj moralno.

Konkretiziraj!

Ideas and not battles mark the forward progress of mankind.

Individuals, and not masses, form the culture of the race.

— L. Ron Hubbard, book Science of Survival

Harmony, presenetilo me je, to je vse (kot sem rekla, ravno zato, ker se mi je zdel velik tega, kar si napisala, ok, in se mi je zdel, da kul razmisljas, ker pa se je ocitala ravno vzvisenost, mi je slo pa v nos).

Zal mi je, ce te je ta beseda prizadela, ni pa imela taksne tezhe, kot se morda zdi - bos pa opazila, da veckrat tko govorim, tud ko gre recimo zame.

V teh dneh smo vsi bolj obcutljivi (planetarni vplivi x;)x).

ja, saj se stekamo - ko uletis, si se nisi cist na jasnem, tudi vcas besede, ko so napisane/izrecene, morda izzvenijo mal drugace kot je bilo misljeno, pa imamo ze nesporazum.

Skratka, me veseli, ko si se odzvala, razumem, da si bila v stosu in skoncentrirana na tisto debato, moj post pa si vzela kot intermezzo (dost brez vsebine), kar je itak tud bil. :vio:

Drugace pa tu nimamo nekih zabetoniranih pravil (kot si itak opazila), ker nam je tko vsec. Morda v katerih primerih manj, samo nihce ni pogodu cisto vsem, zato morajo imet vsi moznost.

ker pravis, da s forumi nisi imela izkusenj, se mi tolk boljs zdi, da si na tega pa le uletela in jasno ni nas namen, da bi te pregnali, dalec od tega.

:palec: :)

Jaz iščem le eno; da bi izrazil tisto, kar hočem. In ne iščem novih oblik, temveč jih najdem.

Picasso

Konkretiziraj!

Saj si sama navedla nekaj primerov, pa jaz tudi.

DDR, SSSR, nacistična Nemčija...

Pravila tamkajšnje družbe so temeljila na strahu.

Strah pred sovražniki, notranjimi in zunanjimi, strah pred drugačnimi idejami...

In ta pravila so silila ljudi k izdaji sočloveka, tovariša, prijatelja, kogarkoli...za lastno preživetje.

Ti sistemi so propadli, nekateri so se sicer malo prilagodili, ampak večina jih je propadla.

Zakaj?

Moje mišljenje - konflikt med MORALO in obstoječim redom je postal prevelik.

In je nekje dosegel točko, ki je večina tudi za preživetje ni hotela več prestopiti

Čeprav nam je veliko vzeto, veliko še ostaja. In čeprav nimamo več tiste moči ki je nekoč premikala nebo in zemljo, smo kakršni smo, istih junaških src od časa in usode oslabljenih,
vendar z neomajno voljo boriti se, iskati, najti in ne popustiti.

Lord Alfred Tennyson - Ulysses

Saj si sama navedla nekaj primerov, pa jaz tudi.

DDR, SSSR, nacistična Nemčija...

Pravila tamkajšnje družbe so temeljila na strahu.

Strah pred sovražniki, notranjimi in zunanjimi, strah pred drugačnimi idejami...

In ta pravila so silila ljudi k izdaji sočloveka, tovariša, prijatelja, kogarkoli...za lastno preživetje.

Ti sistemi so propadli, nekateri so se sicer malo prilagodili, ampak večina jih je propadla.

Zakaj?

Moje mišljenje - konflikt med MORALO in obstoječim redom je postal prevelik.

In je nekje dosegel točko, ki je večina tudi za preživetje ni hotela več prestopiti

Tako je! Hitler se je moral nečesa bati, kar je globlje zasidrano, kajti biti proti židom in za blond lase in modre oči je V PROTISLOVJU s samo Hitlerjevo podobo, ki je ne ravno blond (ali je on arijc?)...pravzaprav so vse njegove slike črnobele, in kot se je meni zdelo, ni blond

To je misel še iz 8. razreda OŠ, in nekoč mi je nekdo utemeljeval to trditev pa se je ne spomnim več.

Ideas and not battles mark the forward progress of mankind.

Individuals, and not masses, form the culture of the race.

— L. Ron Hubbard, book Science of Survival

Bonton pa druzbena nenapisana pravila...ja v bistvu se drzim tega do neke mere...dokler me kdo ne spravi ob zivce.

Ne dajem toliko na to, da mi tip odpira vrata ( ker si ji lahko sama), je pa fino, da mi kdo odpre vrata, ce kaj nosim in ne morem sama...to je pac druga stvar. Drugace mi je pa vseeno, ce igra kavalirja ali ne. x:)x

Ne vem, ce to spada v to temo, ampak po moje sem bila petkrat v zivljenju na mestnem avtobusu in 4krat od tega sem videla primer, ko so otroci sedeli, starejsi/stari obcani pa stali. To je naprimer tista osnova, katero naj bi starsi naucili otroke, po mojem.

Drugace sem se pa nekoc dobila z lunatkama in ena od njih me je v eni uri pa pol ene 3krat pogledala v oci. Nepoznavanje bontona ali samo neprijaznost zaradi nesimpatije iz njene strani? Vseeno mi je. Ampak tak clovek mi ne bo predaval, da mu je veliko do bontona. x:)x

Knowledge of what is possible is the beginning of happiness.

kaj pa pomen na pol pogledat v oči?

si ne predstavljam kakšen pogled je to...a lahko razložiš, plis x?x x!x

men je pa kr pomembno, da mi tip odpre vrata (moj tip, ne sošolc, ne sosed, ne kr en...to si lohk sama)

pravila so kr ql, tista napisana predvsem...

tista nenapisana pa tko, neka kao "modnamuhapravila" so bljak :xx!:

Vsako jutro se v Afriki zbudi lev. Ve, da mora teči hitreje kot gazela, da jo ujame, sicer bo umrl od lakote.

Vsako jutro se v Afriki zbudi gazela. Ve, da mora teči hitreje kot lev, sicer bo ob življenje.

Ko se jutro za jutrom prebujaš, se ne sprašuj, ali si lev ali gazela, temveč začni teči.

afriški pregovor

Glede odstopanja sedeža starejšim ... sem doživela že marsikaj. Načeloma sem vedno odstopila sedež, a se mi je vedno malo bedno zdelo, da sem v zahvalo dobila grd pogled ali pa prav nič. Pa ne rabim zahvale. En nasmešek bi bil dovolj. Na ljubljanskih busih sem tolko tega doživela, pa šimfanja čez mladino ... se mi je večkrat za malo zdelo.

Ja, to sem pa tudi jaz ze slisala...mas prav :palec:

Knowledge of what is possible is the beginning of happiness.

Glede odstopanja sedeža starejšim ...

Avtobus...guzva...sjedi mali Mujo, dodje stara baka.

Prostora nema.

Gleda ona, gleda, pa onda kaze malom Muji:

"Mali, sta mislis, da li bi zamjenio samnom ?"

Gleda je Mujo, gleda, pa kaze:

"Jok babo, nisam glup...da budem star i debeo..."

:inocent: xcivx

Pridruži se debati

Objaviš lahko takoj in se registriraš kasneje. Če si član, se prijavi in objavi pod svojim računom.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Dodaj komentar...

×   Prilepil/a si oblikovano vsebino..   Odstrani oblikovanje

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Tvoja prejšnja vsebina je povrnjena.   Izprazni urejevalnik

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Nalagam...

• Včlani se

Postani član LN Foruma in se pridruži naši skupnosti.

• Zadnji obiskovalci

• Noben član si ne ogleduje te strani.
  • Objavi novo...