Skoči na vsebino

DOJENČKI

Pika Pikica

Recommended Posts

Oj!

Kot veste, sem pred kratkim postala teta. Ko s sestro pestujeva tamičkeno, večkrat opaziva, da gleda mimo naju, v neko točko...včasih se tudi zasmeji. In naju zelo zanima, kaj vidi? V nekaterih knjigah sem prebrala, da ko je otrok majhen, zaznava energije in vidi tisto, kar odrasli ''nočemo'' videti....nekje je pisalo, da lahko vidi celo angele.... Kaj lahko poveste v zvezi s tem? Obe vam bova zelo hvaležni za vse informacije.

xsrcx

Deli na socialnih omrežjih

Res je, da prav tako postavljene teme se nimamo, zato jo tud pustim.

sicer pa vseen ne bo odvec link na seznam tem, ki obravnavajo pojem otrok

(sem mislila, da imamo tud o dojenckih kaj, pa ni nic, razen parih cist osebnih tem, ki so tko tud postavljene, pa sem sla mal pogledat, pa ni skoraj nic splosno uporabnega, tako da tistega ne bom povezovala, je to primernejse odprto).

Jaz iščem le eno; da bi izrazil tisto, kar hočem. In ne iščem novih oblik, temveč jih najdem.

Picasso

ja, res je tole, ceprav tezko omejujem to v leta oz. tele neke casovne okvirje.

moj sin je men ko je komaj zacel govort govoril, kere kamne naj si vzamem (rozevec, turkiz, se mi zdi).

pa ko smo gledal eno oddajo o japonski in je bil star kako leto in pol, se je cist poglobil in cist resno pa s takim glasom rekel zamisljeno, ves, tuki sm jst biu ucas....

pa o japonski ni velik podob okol, da bi recimo dnevno to gledal pa bi se mu vcepilo pa bi si zapomnil (tako da sva obe z mamo, ki je bila zraven, bili prerpicani pac, da 'je on tuki ze biu' xDDx)...

ja, to majo tud, kar zrejo nekam onstran, vcas, ko je pogled zlo blizu nas, ko gleda nas, ampak ne cist nas, pa najverjetneje vidi auro. xDDx

Jaz iščem le eno; da bi izrazil tisto, kar hočem. In ne iščem novih oblik, temveč jih najdem.

Picasso

Ja, sem iskala, če je kaj podobnega, pa nisem nič našla. JAz sem tud slišala, da vidijo auro...samo, ko včasih čisto mimo tebe gleda...kam v strop, kakšen kot in jo skos sprašujem, če angelčke vidi? :2src: xsrcx x:)x

Smo bli na sprehodu z njo...kok me pomiri, pa ko jo pestujem...pravi cukerček je! xsrcx

Kaj pa kej pravite v zvezi s krčki? Kakšna hrana vpliva na to? Ker jih ima in pediatrinja je rekla, da lahko načeloma vse ješ, samo baje ni dobro sveže sadje in zelenjava. :o|o:

Ja, sem iskala, če je kaj podobnega, pa nisem nič našla. JAz sem tud slišala, da vidijo auro...samo, ko včasih čisto mimo tebe gleda...kam v strop, kakšen kot in jo skos sprašujem, če angelčke vidi? :2src: xsrcx x:)x

Smo bli na sprehodu z njo...kok me pomiri, pa ko jo pestujem...pravi cukerček je! xsrcx

Kaj pa kej pravite v zvezi s krčki? Kakšna hrana vpliva na to? Ker jih ima in pediatrinja je rekla, da lahko načeloma vse ješ, samo baje ni dobro sveže sadje in zelenjava. :o|o:

Hej Pika, prijazna in skrbna teta si xDDx ..

Moje izkušnje: krči se pri dojenčkih pojavijo nekje pri tretjem mesecu starosti..pogosteje pri fantkih, kot pri punčkah...če je dojenčica(se pravi, samo dojena)je priporočljivo, da mamica pazi, kaj je.....stročnice(fižol, grah, leča) sploh ne...vse ostalo prekuhano...sadje v kompotu...

Če se krči vseeno pojavijo:

- blag čaj....v vrelo vodo daš malo janeža in kumine.čisto malo naj vre...ko ugasneš...dodaj malo kamilice...precediš...in daj ubogemu dojenčku..

-obrni ga tako, da ti leži na roki in na trbuščku(hm, težko opisat x^x )...in rahlo ga masiraj po hrbtu...

Veliko veselja :palec: z vašo punčiko!

Hvala, Enja.

Naša mala je bila včeraj stara šele en mesec, pa že ima krčke. Tisti položaj poznam, ga izvajamo. :palec: Ja, sem ji danes rekla, da naj ne je svežega sadja in bo poizkusila tudi s tem. Drugače je pa dobila neke kapljice, ki jih da mali, preden jo podoji. Ji pomagajo. Mala pa je že 4 dni samo na mleku, prej je bilo treba dodajat, zdej pa sama proizvede zadosti mleka zanjo.

Hvala za napotke! xsrcx

Jaoooooooo, kuku je to lepo, da imate vsi tako otroke rad.

x:)x x:)x x:)x x:)x

Jst jih imam tud taku raaaaaaaaaaaaad, da ni za povedat. Jst jih imam tolk rad, da b jih kar naprej delal x:Dx x:Dx x:Dx x:Dx x:Dx x:Dx x:Dx x:px x:px

Oj!

Kot veste, sem pred kratkim postala teta. Ko s sestro pestujeva tamičkeno, večkrat opaziva, da gleda mimo naju, v neko točko...včasih se tudi zasmeji. In naju zelo zanima, kaj vidi? V nekaterih knjigah sem prebrala, da ko je otrok majhen, zaznava energije in vidi tisto, kar odrasli ''nočemo'' videti....nekje je pisalo, da lahko vidi celo angele.... Kaj lahko poveste v zvezi s tem? Obe vam bova zelo hvaležni za vse informacije.

xsrcx

Pikica, tebe pa če tako muč, da nimaš svojga, pa prid tle na dolenjsko, pa bova enga luštnga dolenčka uvrtla x:Dx x;)x

Sam vedi pa, da če bo otrok za delo prijel, da ga potem jaz ne bom priznal za svojga x:px x:px

Hvala, Enja.

Naša mala je bila včeraj stara šele en mesec, pa že ima krčke. Tisti položaj poznam, ga izvajamo. :palec: Ja, sem ji danes rekla, da naj ne je svežega sadja in bo poizkusila tudi s tem. Drugače je pa dobila neke kapljice, ki jih da mali, preden jo podoji. Ji pomagajo. Mala pa je že 4 dni samo na mleku, prej je bilo treba dodajat, zdej pa sama proizvede zadosti mleka zanjo.

Hvala za napotke! xsrcx

Veš Pikica, prvi prvem otroku je mama tako nebogljena in tudi prestrašena......tone napotkov in nasvetov dobi.......k sreči pa kmalu sama ugotovi, kaj je prav in kaj ne.....Otrok pač ne moremo ukalupit(hvala bogu!)...

Kakšnega kislega zelja in repe tudi ne bi jedla....

Pri mojem prvem otroku sem tudi dobila recept "za kapljice".Farmacevtka mi je rekla: Tega JAZ svojemu otroku ne bi dala x:o)x ....no, tudi jaz jih nisem dala x^x ....

Krči bodo minili, čez mesec(dva, tri)...vzemite to kot normalno stvar, ki mine....

daj še v mojem imenu "enga lupčka na lička", vaši mali :palec:

Pikica, tebe pa če tako muč, da nimaš svojga, pa prid tle na dolenjsko, pa bova enga luštnga dolenčka uvrtla x:Dx x;)x

Se mi še ne mudi taku....ampak hvala za povabilo, vsaj vem, na koga se obrnt, ko bom hotla enga tazga črvička!

Veš Pikica, prvi prvem otroku je mama tako nebogljena in tudi prestrašena......tone napotkov in nasvetov dobi.......k sreči pa kmalu sama ugotovi, kaj je prav in kaj ne.....Otrok pač ne moremo ukalupit(hvala bogu!)...

Kakšnega kislega zelja in repe tudi ne bi jedla....

Pri mojem prvem otroku sem tudi dobila recept "za kapljice".Farmacevtka mi je rekla: Tega JAZ svojemu otroku ne bi dala x:o)x ....no, tudi jaz jih nisem dala x^x ....

Krči bodo minili, čez mesec(dva, tri)...vzemite to kot normalno stvar, ki mine....

daj še v mojem imenu "enga lupčka na lička", vaši mali :palec:

Enja, sej vem...smo se tud že o tem pogovarjal, da smo vsi preživel krče, zobke rast , padce, ... sej ni kake pretirane panike, sam sem si pa rekla, da pa ne škod, če vprašam, ker vas velik pozna kake stare skrivnosti in recepte iz babičine kuhinje!

x;)x x;)x

Drugače je pa mala zdrava, ko dren, zrasla za 4 cm in zredila se je za 1 kg...vsem nam je v veliko veselje! xsrcx Lupčka pa dobi v tvojem imenu! Bo vesela! x:Xx

vse lohk je, sam pomaranc naj se izogiba - mama.

janezh, kumina, kamilca... za tamalo...

sem bla v bolnici s tamalim zarad krchev - nikol jim ne bojo prisli do konca...

xcrossfingx - za cimmanj krcev in cimvec prespanih noci! :palec: xDDx

Picasso

Otroci do 7 leta starosti lahko z lahkoto osvojijo več jezikov. Edini pogoj je, da se določena oseba z njim pogovarja samo v določenem jeziku, brez mešanja. Zelo pomembna je doslednot.

Najslabše je, ko so izseljenci s svojimi otroki govorili npr. nemško, čeprav jezika niso popolnoma obladali. Sedaj so ti ljudje poljezični. Če so z njim govorili slovensko, so doma osvojili materni jezik, npr. v vrtcu pa jezik okolja. Sedaj govorijo 2 jezika popolnoma enakovredno.

Ljudje imamo vrojeno univerzalno slovnico, jezik in pravila samo dodamo.

Posej ne in zrasel bo nič. ( azerbajdžanski )

Krči: Enja ma ta prav nasvet - preiskušen je tud z moje strani (ker je moja punčka 4 mesece stara x:)x ).

Je pa zanimiva tista teorija o tretjem očesu... Vprašanje je, zakaj se ne spomnimo kakšnih dogodkov iz tako zgodnjega otroštva oz. tistih "prividov". Sam men se včasih kažejo take žive slike in to od takrat ko sem bila dojenček. Enega "pogovora" iz takrat se še posebej dobro spomnim in kadar pomislim na to, mi grejo kar mravljinci po koži. To sicer ne paše semle not, ampak zanimiv je pa zlo.

Včasih se mi zdi, da hoče še več stvari iz tistga obdobja izbruhnt na površje, pa zavestno ustavljam take spomine, ker je zadeva ful creepy! A si morte mislt - cel dialog vem še dones na pamet!!!!! :OO!:

živi in pusti živeti

dej povej, dej povej :eek:

A to leti name? Če koga res zanima, bom povedala, jasno. Sam mejte usmiljenje z mano in pocakte do jutr, ker ne morem več tipkat - črk sploh ne vidm več, k sm tok :U: :sleeping:

Je moja uboga pikica koncn zaspala in mogoč bom tud jest še mal ujela... x;)x

živi in pusti živeti

No, EnglBengl.... xzobkox xflowx

Dear Human,
You've got it all wrong. You didn't come here to master unconditional love. That is where you came from and that is where you will return. You came here to learn personal love. Universal love. Messy love. Sweaty love. Crazy love. Broken love. Whole love. Infused with divinity. Lived through the grace of stumbling. Demonstrated through the beauty of... messing up. Often. You didn't come here to become perfect. You already are. You came here to be gorgeously human. Flawed and fabulous. And then to rise again into remembering. (unknown)

Ja, ja evo me :palec: x:Dx Mal pozn, ampak mi bo še ratal tole napisat x;)x .

No zadeva je taka: naj ljudje rečejo karkoli, ampak jest se svojga zgodnjega otroštva zelo dobr spomnem. Spominjam se tud stvari, ki sem jih počela kot dojenček - ne v smislu lepih spominov itd. ampak so to nekakšni prebliski - na površje prihajajo kot slike, dvogovori, pogovori in občutki (jest temu pravm "magdalence" - pa ne prašat zakaj x:Dx x:Dx ). No in zelo dobr se spomnem naslednje situacije:

Sedim v vozičku pred hišo. Stara mama je imela polno dvorišče živali (od kokoši, rac, gosk itd.) in te živalce so zmer, ko sem bila zunaj prišle same od sebe k men družbo delat. Spomnim se, da sem se s temi živalmi pogovarjala, pa ne v človeški govorici. Ne znam razložit tega - vem samo, da sem jih vse razumela in one so razumele mene in dejansko smo komunicirali. Ne spomnim se vsega, vema pa, da smo se začeli "pogovarjat" kako bo, ko bom zrasla. Pes je rekel, da je žalosten, ker bom nekoč odrasla, pa sem ga vprašala zakaj je zaradi tega žalosten. Majhna pisana kokoška pa je rekla (znimivo - spomnim se celo načina, kako je kdo kaj rekel) razhlo zadirčno, da ljudje, ko odrastemo itak na vse pozabimo. Potem smo se pa prepirali ali je to res ali ni. Spomnim se, da sem jim rekla, da jaz tega zagotovo ne bom pozabila.

Druga situacija je bila naslednja: spet sedim v vozku pred hišo in na moji desni sedi majhna pegatka. Na vso moč sem se trudila, da bi jo zgrabila z rokicami in jo objela, ona pa se mi je smejala in rekla, da mi ne bo uspelo. Rekla sem ji, naj le počaka in jo na vse načine poskušala zgrabiti, pa mi res ni uspelo.

Tretja situacija: mami me ima v naročju in se sprehaja po dvorišču (jaz sem takrat že govorila prve besede). Zavita sem v pelerino in precej je že hladno. Z živalcami smo se sprli in hotela sem se jim na nek način "maščevati". Stara mama je imela pod streho spravljeno solato. Perjad je napadla tisto solato, jaz pa sem se začela dreti: URA AMA ATO, da bi priklicala staro mamo, da bi jih pol ona pregnala.

Vem, da vse to zveni ful čudno in da bom od zdej naprej bom veljala za freaka in se noben nau več hotu pogovarjat z mano, ampak res je blo tko. In jest se tega res spominjam sama od sebe - nihče mi ni prej povedal, da sem to počela. Šele ko sem vprašala mami o tem, je ona pol rekla: "Poglej poglej, jest sm pa že čist pozabila na to."

Najbolj grozljivo pa je to, da taki spomini največkrat pridejo na dan kot preblisk in občutek ob takem preblisku je rahlo grozljiv. Zdaj sem se naučila zadrževati te prebliske in slike, tako da pridejo na površje samo še takrat, kadar to sama želim.

Aja pa še ena stvar: trdno sem prepričana, da smo, ko se rodimo ful pametni in se tega tudi zavedamo. Vendar na vse to kmalu pozabimo in potem se moramo znova začet učit vse od začetka.

Tko, zdej se pa smejte na moj račun, če hočte, sam tisti, k so doživeli/ali doživljajo podobno, vedo o čem govorim.

Lep pozdrav vsem.

živi in pusti živeti

Ej, ful noro x:)x Jz ti verjamem...Ja, pa nč nisi xduhx zarad tega x;)x

Dear Human,
You've got it all wrong. You didn't come here to master unconditional love. That is where you came from and that is where you will return. You came here to learn personal love. Universal love. Messy love. Sweaty love. Crazy love. Broken love. Whole love. Infused with divinity. Lived through the grace of stumbling. Demonstrated through the beauty of... messing up. Often. You didn't come here to become perfect. You already are. You came here to be gorgeously human. Flawed and fabulous. And then to rise again into remembering. (unknown)

Ojla!

Ne morem vseh komentirat - pa vseeno hvala vsem za prijazne besede. :palec: x:Ix Morem rečt, da mi je vedno težko govorit o sebi, še posebej težko pa o stvareh, ki jih ne znam razložit. :ermm: No ja, me veseli, da nisem edina x;)x

Pikica, ti pa kr lepo crkljaj vašega dojenčka, ker bo tok hitr zrastu, da sploh ne boš mogla vrjet :wOOt: x:Dx x:Dx

LP in velik sončka vam želim

živi in pusti živeti

Ja, vem, EnglBengl...tko raste, lubika moja, da...uf....sam je pa tok lepa, da...uf, srček moj! :2src: xsrcx

x:Dx x:Dx x:Dx Pikica, a ne da kok je to neki cortkanga in sploh najlepšga :2src: Jest sm v mojo punčko čist zalublena in komi čakam na vsak trenutek, ki ga lahko preživim z njo. Vsak dan je drugačna. Zdejle se že poskuša mal plazit (sicer gre rikverc - po slovensko: nazaj) in se kr naprej smeje x:Dx x:Dx x:Dx . Najraj pa vid, da sm jest kje bliz, ko se zbudi in pol mi hiti "pripovedovat" kaj je sanjala al pa kej druzga, kare ji pač "leži na duši" x:Dx x:Dx .

Se mi pa mal smil atek, k ga kr mal zanemarjam zdej ... x;)x , ampak tko, kot je že nekdo reku - otroci tko hitr rastejo, da je treba izkoristit vsak trenutek, ki ga lahko preživimo z njimi, ker pri njih ni popravnega izpita.

englbengl....... :palec: xsrcx

:icon1_blush: Amis, tud tebi :palec: xsrcx

živi in pusti živeti

Pridruži se debati

Objaviš lahko takoj in se registriraš kasneje. Če si član, se prijavi in objavi pod svojim računom.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Dodaj komentar...

×   Prilepil/a si oblikovano vsebino..   Odstrani oblikovanje

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Tvoja prejšnja vsebina je povrnjena.   Izprazni urejevalnik

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Nalagam...

• Včlani se

Postani član LN Foruma in se pridruži naši skupnosti.

• Zadnji obiskovalci

• Noben član si ne ogleduje te strani.
  • Objavi novo...