Skoči na vsebino

Kitajski horoskop

maye

Recommended Posts

• Komentarji 633
  • Objavljeno
  • Zadnji komentar

Najbolj aktivni v tej temi

<{POST_SNAPBACK}>Opica asc. opica

Me pa nekaj zanima kar se ascendentov tice. Za dolocanje asc. se uporablja dvourne intervale, npr. za opico od 15-17.Zanima me ali je potrebno lokalni cas preracunati na GMT ali na kaksnega od azijskih casovnih pasov, glede na to da je sistem tam nastal, ali vzames kar lokalni cas.Ali se uposteva letni/zimski cas?

Avtentični Lunin koledar vsebuje vsa >>za<<in>>proti<< natančno do ure. Mimogrede povedano, tudi ženski menstrualni ciklus traja točno en Lunin mesec in sama beseda >>Mesec<< pomeni preprosto >>Luna<<.V Hongkongu in Taivanu vsako leto izhaja podroben koledar-almanah, vendar ga je moč razumeti le s poznavanjem posebnega koda. Zanesljivo ga ima vsak vedeževalec, ki kaj da nase.

Lunino leto se deli na 12 mesecev po 29,5 dni. Vsako drugo leto ga uravnavajo z enim dodatnim mesecem, ki ga vstavljajo med 2. in 11. mesecem Luninega prestopnega leta. Lunin mesec se vedno začne z mlajem.

Na prvi pomladni dan po Luninem koledarju lahko sveže jajce stoji pokonci! V Hongkongu se ta dan imenuje Lap Chun. Po gregorijanskem koledarju je prvi dan pomladi vedno 4. in 5. februar. 1979. leta je bil Lap Chun 4. februarja, 1980. leta je bil 5. februarja in 1981. leta 4. februarja. Nekatera lunina leta imajo tudi po dva Lap Chuna, druga pa nobenega in to so >>slepa leta<<, ker ne >>vidijo<< prvega pomladnega dne. Splošno mnenje je da ta leta niso primerna za poroke. x:Dx

Upam, da ti bo zdaj malj bolj jasno...kljub temu je Kitajska astrologija kr zapletena...malo gdo jo dojema ! :palec:

Opica

Jaz sem živahen popotnik

labirinta.

Genij vedrosti,

čarovnik nemogočega.

Moj sijaj nima para

v svoji izvirnosti.

Moje srce je polno mogočne magije,

ki lahko zasenči sto urokov.

Jaz sem izumljena

za svoje lastno veselje.

Rojeni v urah opice, od 15. do 17. ure.

Vsestransko visoko razviti in sposobni, družabni in veliki optimisti.

x;)x :palec:

Bojevnik ima čas le za brezhibnost; vse drugo namreč izčrpava njegovo moč - brezhibnost pa jo povečuje.
Deli na socialnih omrežjih

Ti sment... a ti mojo mami poznas?

Ona ma tut tako mnenje o meni. xrolleyesx

You can't be a real country unless you have a beer and an airline. It helps if you have some kind of a football team, or some nuclear weapons, but at the very least you need a beer.

Frank Zappa

<{POST_SNAPBACK}>Čak kwa sm že jst..amm.. aja Koza/Konj...

KOZA

Jaz sem poseben otrok narave.

Zaupam in z zaupanjem sem poplačana.

Sreča me dobri.

Vse se razcveta

v prijaznosti moje ljubezni.

Iščem lepoto v vsem, kar vidim.

Moj iskren obraz

dražesten je dokaz.

Rojeni v urah konja, od 11. do 13. ure.

Zelo izrazni, dragi in kapriciozni. Konj poskrbi za sredstva, koza jih zapravi.

x;)x :palec:

Bojevnik ima čas le za brezhibnost; vse drugo namreč izčrpava njegovo moč - brezhibnost pa jo povečuje.

<{POST_SNAPBACK}>O, pih, a za zmaja si ze podal?

(zmaj, asc podgana, sicer pa sem riba, asc sco) :8):

Zmaj

Sem neugasljiv ogenj,

središče vse energije,

odločno junaško srce.

Sem resnica in luč,

v oblasti držim moč in slavo.

Moja prisotnost

razblinja mračne oblake.

Bil sem izbran,

da usode krojim.

Rojeni v urah podgane, od 23. do 1. ure.

Značilna zmajevska velikodušnost kombinirana z varčnostjo podgane ter zmanjšana objektivnost in odločnost zaradi ćustvenih primesi.

RIBE (voda) - vpliv planeta Neptun

Podgana (+voda) - Zelo prijetna oseba z duševno ubranostjo znamenja rib in iznajdljivo skrbnostjo podgane. Ustvarjalna je kljub sramežljivosti pred javnostjo.

x;)x :palec: :palec: :palec: x^x

<{POST_SNAPBACK}>x:Dx

santos, tile verzi so najboljši!

faca si, ker nam jih ponujaš

x:Dx  x:Dx  xDDx 

xokkx

x;)x x:px :palec:

<{POST_SNAPBACK}>Ti sment... a ti mojo mami poznas?

Ona ma tut tako mnenje o meni. xrolleyesx

Jo ne poznam...morda sem jo, v prejšnjem življenju ?!?!?!?! :inocent: x:Dx :palec:

<{POST_SNAPBACK}>x;)x  x:px  :palec:

Jo ne poznam...morda sem jo, v prejšnjem življenju ?!?!?!?! :inocent:  x:Dx  :palec:

Dvomim...ko njo enkat spoznas je ne pozabis sam zaradi parih rojstev in smrti. x:Dx

You can't be a real country unless you have a beer and an airline. It helps if you have some kind of a football team, or some nuclear weapons, but at the very least you need a beer.

Frank Zappa

Znamenja Vzhoda in Zahoda na splošno

Poleg skupnih začetnih datumov imajo znamenja vzhodnega in zahodnega zodiaka tudi podobne temeljne značilnosti; živahna podgana in vročekrvni strelec, vesten bivol in delaven kozorog, hrabri tiger in velikodušni vodnar, tenkočutna mačka in čustvena riba, energičen zmaj in vztrajen oven, modra kača premišljen bik, spreten konj in bistroumen dvojček, ljubka koza in nežen rak, iznajdljiva opica in zamozavesten lev, iskren petelin in pedantna devica, jasnoviden pes in uravnovešena tehtnica, pošten merjasec in pravičen škorpijon.

Jin in jang

Od nekdaj je izhodišče vse kitajske filozofije umetnosti in znanosti vesoljno in večno načelo, imenovano T'ai Chi, krog oziroma jajce, ki simbolizira izvor življenja, to je, vsega gibanja. Spremembe povzročata s svojim medsebojnim delovanjem in prepletanjem dve osnovni antagonistično-komplementarni silnici negativna jin (pasivno načelo, ki se kaže kot noč, zemlja, ženska...) in pozitivna jang (aktivno načelo, ki se kaže kot dan, nebo, moški...). Kot nasprotna magnetna pola se privlačita, vedno znova uravnovešata in tako ohranjata skladnost vsega bivajočega in stvarnosti v celoti.

Jin in jang nikakor ne pomenita dobrega in zla. V zvezi s petimi elementi opozarjata na prevladujočo značilnost. Les s pozitivnim predznakom je na primer jelka, z negativnim pa prožni bambus. Pozitivni ogenj je lahko požar, negativni pa plamenček, ki ogreva in osvetljuje. Pozitivna zemlja je gora, negativna je dolina. Pozitivna kovina predstavlja gong ali orožje, negativna pa kovanec ali posoda in val je pozitivna voda, medtem ko je mlaka negativna. Obe silnici sta lahko dobri in slabi, kar je odvisno od povezave oziroma okoliščin.

Ljudje, rojeni s pozitivnim predznakom, bodo na splošno v življenju bolj učinkoviti in zadovoljni, če bodo aktivni - slabo in >>negativno<< v slabšalnem pomenu besede bi bilo, če bi se vedli pasivno, kar pristaja ljudem, rojenim z negativnim predznakom. Lahko bi rekli, da so jang ljudje spontani inovatorji, jin pa intuitivni misleci.

Pet temeljnih elementov

Orientalska filozofija deli medsebojne odnose petih elementov na koristne:

kovina koristi za vodo - kovino običajno predstavlja kitajski znak za zlato, lahko pa pomeni tudi posodo (z vodo); sicer je edini element, ki se z ogrevanjem utekočini;

voda koristi za les - dež in rosa omogočata rast dreves;

les koristi za ogenj - trenje lesa in njegovo izgorevanje;

ogenj koristi za zemljo - pepel se vrača zemlji;

zemlja koristi za kovino - kovino pridobivamo iz zemlje.

in obvladujoče:

kovino obvlada ogenj, ki jo zmehča in preoblikuje;

ogenj obvlada voda, ki ga pogasi;

vodo obvlada zemlja, ki jo požira;

zemljo obvlada les, ki se iz nje hrani;

les obvlada kovina, v obliki orodja za njegovo obdelavo.

Po tej logiki torej ni močnejših in šibkejših elementov. Kot jin in jang,

je njihov obstoj v stalni medsebojni odvisnosti in vsak ima, brez boja za premoč, svoje mesto in funkcijo. Za kitajsko medicino in akupunkturo so pomembna tudi skladna razmerja elementov v organizmu. Kovino povezujejo s pljuči, ogenj s srcem, vodo z ledvicami, zemljo z vranico in trebušno slinavko in les z jetri.

<{POST_SNAPBACK}>Jaz pa Podgana/Svinja/Škorpijon

Podgana rojena v urah merjasca, od 31. do 23. ure.

Podgano ovira tankovestnost merjasca in izpušča idealne priložnosti drugim v prid. So torej dobrodelni ljudje, dokler se ne premislijo. :palec:

Škorpijon (voda) - vpliv planeta Pluton

Podgana (+voda) - Spletkarska in zelo intenzivna oseba, ker je podgana po naravi tekmovalna, škorpijon pa še podpre njeno voljo, moč in skoost.

<{POST_SNAPBACK}>To je bilo pa hitro! :palec:  Hvala! x;)x Saj ni tako grozno,ne?

Malenkost, mislim pa da ni tako grozno...kr vredu se mi zdi...kljub temu je še veliko elementov, ki povejo o eni osebi...vsaj kar se tiče kit. horoskopa..sam to je bolj na kratko kar sem ti citiral iz bukve ! x;)x x:Dx :palec:

<{POST_SNAPBACK}>jaz pa opica x:Dx rojena 30.5.1980 ob 14.30.  ka za boga pa to pomen? se nism glih nikol v to spušala, pa mi bo mogoč gdo kej povedal xDDx

Dej mi še povej kaj si po horoskopu...našem seveda ! x;)x

<{POST_SNAPBACK}>ja dvojček anje x:Dx

Opica rojena v uri koze, od 13. do 15. ure.

Sanjavi, romantični, polni trikov, oportunistični, a popustljivi, prijetni.

Dvojčka (zrak) - Vpliv planeta Merkur

Opica (+kovina) - Kombinacija dveh značilno mnogostranskih in uspešnih znamenj, polnih idej. Dvojčki so spretni in očarljivi, opice pa drzni čarodeji. x^x :palec:

<{POST_SNAPBACK}>uf tenks, sama brzina te je :palec:  sam u bistvu še zmeri nč kej ne vem x:Ix  a sm smotana :o|o:

Mislim, da si dokaj kreativen tip...saj ti vse piše...mislim, da je dovolj jasno ali ne ! :inocent: x:Dx

ja no...ne vem...kej bol konkretnega x:Dx sanjavi :inocent: oportunistični :eek: polni trikov :vio: to je prevč na splošno....zihr mora bit kej bol tko...bol tipično mojga, glede na datum pa uro pa to..... x:)x

KO OVDE NE POLUDI, TAJ NIJE NORMALAN....

Bora

<{POST_SNAPBACK}>ja no...ne vem...kej bol konkretnega x:Dx sanjavi :inocent: oportunistični :eek:  polni trikov :vio: to je prevč na splošno....zihr mora bit kej bol tko...bol tipično mojga, glede na datum pa uro pa to..... x:)x

Todika,

pa se ti bom mal bolj posvetil že, ki si...! :vio: x:Dx

OPICA Z ELEMENTOM KOVINE

- rojstne letnice 1860, 1920, 1980

Bojeviti, močni, emancipirani, neodvisni in finančno zelo zahtevni, a tudi dobri investitorji. Najraje so privatniki (kdo pa ni dandanes x:Dx ), sicer pa poleg redne službe opravljajo še honorarna dela in dosledno nalagajo izkupiček, če jih vmes ne zapelje kakšno špekuliranje s tvegano pustolovščino. Na splošno imajo visokoleteča hotenja.

Čustva goreče izražajo, tako da so včasih kar pretirano dramatični, sicer so pa topli, živahni in zelo prepričljivi, dobri trgovci. V svojih stvaritvah znajo združevati koristno z estetskim. Spodbudni so, analitični, praktični in delavni, toda včasih pretirano samozavestni in ponosni. V skrajnem primeru so brezobzirni in vidijo le svoj interes.

x;)x

Guest SaTurNina
<{POST_SNAPBACK}>KOZA

Jaz sem poseben otrok narave.

Zaupam in z zaupanjem sem poplačana.

Sreča me dobri.

Vse se razcveta

v prijaznosti moje ljubezni.

Iščem lepoto v vsem, kar vidim.

Moj iskren obraz

dražesten je dokaz.

Rojeni v urah konja, od 11. do 13. ure.

Zelo izrazni, dragi in kapriciozni. Konj poskrbi za sredstva, koza jih zapravi.

x;)x  :palec:

JA RES MAM TAKE IZJAVE.... :palec: :palec: :palec:

<{POST_SNAPBACK}>Todika,

pa se ti bom mal bolj posvetil že, ki si...! :vio:  x:Dx

OPICA Z ELEMENTOM KOVINE

- rojstne letnice 1860, 1920, 1980

Bojeviti, močni, emancipirani, neodvisni in finančno zelo zahtevni, a tudi dobri investitorji. Najraje so privatniki (kdo pa ni dandanes x:Dx ), sicer pa poleg redne službe opravljajo še honorarna dela in dosledno nalagajo izkupiček, če jih vmes ne zapelje kakšno špekuliranje s tvegano pustolovščino. Na splošno imajo visokoleteča hotenja.

Čustva goreče izražajo, tako da so včasih kar pretirano dramatični, sicer so pa topli, živahni in zelo prepričljivi, dobri trgovci. V svojih stvaritvah znajo združevati koristno z estetskim. Spodbudni so, analitični, praktični in delavni, toda včasih pretirano samozavestni in ponosni. V skrajnem primeru so brezobzirni in vidijo le svoj interes.

x;)x

o bog daj da bi se mi gdaj razvila sposobnost nalaganja denarja...k zaenkrat se še ni x:Dx

KO OVDE NE POLUDI, TAJ NIJE NORMALAN....

Bora

Pridruži se debati

Objaviš lahko takoj in se registriraš kasneje. Če si član, se prijavi in objavi pod svojim računom.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Dodaj komentar...

×   Prilepil/a si oblikovano vsebino..   Odstrani oblikovanje

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Tvoja prejšnja vsebina je povrnjena.   Izprazni urejevalnik

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Nalagam...

• Včlani se

Postani član LN Foruma in se pridruži naši skupnosti.

• Zadnji obiskovalci

• Noben član si ne ogleduje te strani.
  • Objavi novo...