Skoči na vsebino

ženske

samara

Recommended Posts

Aha... ja vrednost je pa od obeh neprecenljiva... torej maš prou=enaka.....

:eek: :inocent: xrolleyesx

Ja Ebor, tudi jaz ne razumem vseh teh mučk okoli prepiranja glede večje vrednosti določenega (moškega?) spola. To je ravno tako, kot da bi nekdo trdil, da je modra barva več vredna od rdeče. Obe barvi sta enakovredni, vendar pa sta različni. Tudi moški in ženske smo si med sabo različni, bogu bodi največja zahvala za to!

Zdaj si pa predstavljaj, da bi se zjutraj zbudil in v postelji zagledal poleg sebe še enega TEBE. A bi ga nekam poslal?

x:Dx xDDx x^x x8Dx x:)x

Deli na socialnih omrežjih

• Komentarji 116
  • Objavljeno
  • Zadnji komentar

Najbolj aktivni v tej temi

:eek: :inocent: xrolleyesx

Ja Ebor, tudi jaz ne razumem vseh teh mučk okoli prepiranja glede večje vrednosti določenega (moškega?) spola. To je ravno tako, kot da bi nekdo trdil, da je modra barva več vredna od rdeče. Obe barvi sta enakovredni, vendar pa sta različni. Tudi moški in ženske smo si med sabo različni, bogu bodi največja zahvala za to!

Zdaj si pa predstavljaj, da bi se zjutraj zbudil in v postelji zagledal poleg sebe še enega TEBE. A bi ga nekam poslal?

x:Dx xDDx x^x x8Dx x:)x

Ja, zelo dobra prispodoba tisto z barvami ...

Brrrr Emily mislim, da bi ga nagnal iz postelje.....

Meni se pa zdi, da danes ženska sploh ni več ženska...

Imamo kup kastriranih tipou na eni strani in celo hordo možač, na drugi...

Kot, da je neki slabega, če se pač odločiš (kot ženska namreč), da bo tvoj prvi "poklic" biti mama in, da boš nedeljske popoldneve raje namenila peki peciva kot pa košnji trave za hišo...

Se mi zdi, da se je ta enakopravnost (zahod seveda) tako razrastla, da je že kar prerastla vse meje x!x

Meni se ne zdi normalno, da ženske čakajo do leta 40 za prvega otroka, ker jim pač prej takega "podviga" ni dopuščala njihova kariera (zato pa govorimo o rizični nosečnosti, a ne??).

Pa mislim, da v večini takih primerov ne gre za pomankanje sredstev za preživetje...Jih kar nekja poznam (otrok namreč) ki pač niso imeli pravega otroštva, ker so njihove mame karieristke...Potem si občutke krivde lajšajo z darili, visokimi žepninami... :xx!: :xx!: :xx!:

Se mi zdi to pravi egoizem.

Zakaj pač ženske nočjo bit več ženske? Mi res ni jasno!

Sej tisti pravi moški noče imeti ob sebi ene težke povzpetnice, ki bo neprestano tekmovala z njim x!x

To je meni bolano....

Torej po današnjih kriterijih naj bi jaz:

-imela relativno dobro službo (seveda torej tudi plačo)

-skrbela za dom (kuhanje, pospravljanje, likala, prala..)

-bila mati (rodila, vzgajala, delal domače naloge...)...in to dobra mati- če se zalomi je vedno kriva mama

-bila urejena (moški dejansko sovražijo, če se ženska po poroki, porodu zanemari...tudi meni to ni ok)

-bila sposobna opraviti vsa praktična dela (popravljanje odtoka v kuhinji, kupovanje žarnic...malenkosti)

-in še bi se našlo....

Ne, naj on pač opravlja tista tipična moška opravila, jaz bom pa ženska!

Pa znam žarnice menjat in to,,,ampak jih nočem...zakaj bi jih? ...nej jih on x!x

Meni ta družba ne dovoli biti ženskax!x x!x x!x

In to ne zaradi moških, ampak zaradi žensk

:o|o:

Vsako jutro se v Afriki zbudi lev. Ve, da mora teči hitreje kot gazela, da jo ujame, sicer bo umrl od lakote.

Vsako jutro se v Afriki zbudi gazela. Ve, da mora teči hitreje kot lev, sicer bo ob življenje.

Ko se jutro za jutrom prebujaš, se ne sprašuj, ali si lev ali gazela, temveč začni teči.

afriški pregovor

Men tud bl paše razdelitev del na bl moška (ki jih opravim jaz) in bolj ženska (ki jih opravi ona) opravila. Če ne druzga, jih ponavad opravi (ženska) velik bolje in z manj :switz: :angry: ..... x;)x x:Dx In obratno. To ne pomen, da kdaj ne vskočim, kaj skuham al podobno, pa vendar......mi je nekak bl fajn, da je tko. x:)x Pa tud nasploh mam raje, da so ženske - ženske. xsrcx

Nikogar ne obrekujem, samo govorim, kar mislim.

K. Čapek

Meni se pa zdi, da danes ženska sploh ni več ženska...

Imamo kup kastriranih tipou na eni strani in celo hordo možač, na drugi...

Kot, da je neki slabega, če se pač odločiš (kot ženska namreč), da bo tvoj prvi "poklic" biti mama in, da boš nedeljske popoldneve raje namenila peki peciva kot pa košnji trave za hišo...

Se mi zdi, da se je ta enakopravnost (zahod seveda) tako razrastla, da je že kar prerastla vse meje x!x

Meni se ne zdi normalno, da ženske čakajo do leta 40 za prvega otroka, ker jim pač prej takega "podviga" ni dopuščala njihova kariera (zato pa govorimo o rizični nosečnosti, a ne??).

Pa mislim, da v večini takih primerov ne gre za pomankanje sredstev za preživetje...Jih kar nekja poznam (otrok namreč) ki pač niso imeli pravega otroštva, ker so njihove mame karieristke...Potem si občutke krivde lajšajo z darili, visokimi žepninami... :xx!: :xx!: :xx!:

Se mi zdi to pravi egoizem.

Zakaj pač ženske nočjo bit več ženske? Mi res ni jasno!

Sej tisti pravi moški noče imeti ob sebi ene težke povzpetnice, ki bo neprestano tekmovala z njim x!x

To je meni bolano....

Torej po današnjih kriterijih naj bi jaz:

-imela relativno dobro službo (seveda torej tudi plačo)

-skrbela za dom (kuhanje, pospravljanje, likala, prala..)

-bila mati (rodila, vzgajala, delal domače naloge...)...in to dobra mati- če se zalomi je vedno kriva mama

-bila urejena (moški dejansko sovražijo, če se ženska po poroki, porodu zanemari...tudi meni to ni ok)

-bila sposobna opraviti vsa praktična dela (popravljanje odtoka v kuhinji, kupovanje žarnic...malenkosti)

-in še bi se našlo....

Ne, naj on pač opravlja tista tipična moška opravila, jaz bom pa ženska!

Pa znam žarnice menjat in to,,,ampak jih nočem...zakaj bi jih? ...nej jih on x!x

Meni ta družba ne dovoli biti ženskax!x x!x x!x

:o|o:

A bejž bejž Mana, odpri oči (dobr prej dej še une kumarce dol, da te ne bodo pekle) naredi kar misliš, da je treba, na družbo/okolico se pa ne oziraj kaj preveč... bodi tisto kar si želiš, bodi svoja....

A bejž bejž Mana, odpri oči (dobr prej dej še une kumarce dol, da te ne bodo pekle) naredi kar misliš, da je treba, na družbo/okolico se pa ne oziraj kaj preveč... bodi tisto kar si želiš, bodi svoja....

tega pa ne razumem zdej...

xnckrivx

samo povedala sem kaj si mislim o ženskah našega časa (al kako je že naslov teme), to pa ravno zato, ker navadno počnem to kar mislim, da je prou

x;)x

Vsako jutro se v Afriki zbudi lev. Ve, da mora teči hitreje kot gazela, da jo ujame, sicer bo umrl od lakote.

Vsako jutro se v Afriki zbudi gazela. Ve, da mora teči hitreje kot lev, sicer bo ob življenje.

Ko se jutro za jutrom prebujaš, se ne sprašuj, ali si lev ali gazela, temveč začni teči.

afriški pregovor

tega pa ne razumem zdej...

xnckrivx

samo povedala sem kaj si mislim o ženskah našega časa (al kako je že naslov teme), to pa ravno zato, ker navadno počnem to kar mislim, da je prou

x;)x

Pripombo sem napisal na toj zapis:

Meni ta družba ne dovoli biti ženskax!x

aha, zdej štekam na kaj si se nanašu...

:vio:

sam to je bila napisano tko v širšem smislu, ne skoncentrirano name...kot kritika družbe/i

afriški pregovor

aha, zdej štekam na kaj si se nanašu...

sam to je bila napisano tko v širšem smislu, ne skoncentrirano name...kot kritika družbe/i

Bilo je čutit, da te nekatere stvari utesnjujejo... zato sem pač tako napisal......

Ja kastrirani moški ali pa mamini sinčki, tako sem mislila (sem zinila brez da bi razložila kako to mislim).

Je pa res, da je na deželi popolnoma drugačna situacija, ker vsi ki so pri hiši pač delajo, ko je to potrebno.

Imam bolj v mislih mestne fante, ki so odraščali ob besedah staršev:"Jaz nisem imel priložnosti študirati, zato bom naredil vse, da to omogočim tebi..."

No, je kar veliko primerov, ko starši potem finančno podpirajo svoje otroke, te pa po letih študija še kar bluzijo...Gre za generacijo, ki prelaga odgovornost...(tudi punce, samo da smo zdaj pri fantih)

Že za v vojsko so vsi letal okol vseh možnih zdravnikov, samo da jim ne bi blo treba tistih 6 mesecev preživet zdoma :xx!:

Ženske pa potem prevzemajo nase razne odgovornosti (sej se ne gre samo za fizično delo kot tako, ampak način življenja), češ da se lahko zanesejo samo nase...Ja ok sej je prav, da zna ženska zase poskrbet.Se popolnoma strinjam( sem zase skrbela od 16leta naprej, pa tudi prej odraščala brez očeta ali bratov)

x!x x!x x!x

Potem, pa ko najde partnerja pa noče spustit iz rok svoje "neodvisnosti" x!x In potem njemu ne pusti prevzet njegove vloge.

No sej sem res vse zakomplicirala...Hotela sem samo povedati, da sem mnenja, da so vloge dost pomešane in, da se mi to ne zdi zdravo.

Imam pa okoli sebe en kup žensk, ki pač uživajo v filingu samozadostnosti (meni se zdi to oslarija, ker par se mora dopolnjevat) in dejansko razmišljajo samo o karieri in jo dajejo pred vse drugo.

Pa tudi dost tipov poznam, ki okol hiše res nič ne znajo postorit, ženska dela pa se jim pač "fržmaga" delat

Pa nikogar nisem hotela užalit, ali kaj podobnega.

afriški pregovor

Jst sem delno z Mano :palec:

Prvo je to da bi verjetno sama uživala bit mati in samo to, mogoče bi si našla zraven še kaj za počet in če si najdeš kaj takega kar te osrečuje, niti poklic MAMA ni dolgočasen čeprav ga preživljaš večino časa doma, z malčki, ob kuhanju kosila itd. Vmes lahko kaj ustvarjaš, zvečer hodiš na telovadbo in se družiš z drugimi ženskami, kar je lepo življenje, čeprav odgovorno ker nosiš mogoče celo več otročkov na svojih ramenih. Ob razumevanju partnerja pa je to pomoje čisto ok :palec: pa vem da če bi zneslo, finančno, moj dragi nebi imel nič proti, če bi imela tako življenje. Ženska, ki je v poklicu mati lahko doma vodi tudi druge stvari, ureja finance, vodi knjige v primeru samostojnega podjetja moža ipd. Mati ni nikoli SAMO MATI, četudi ne hodi v službo xsrcx

In če oba delata, se strinjam da ženske raje kuhajo, perejo, likajo - ne vem, jst osebno uživam ob kuhanju, včasih sem utrujena pa se mi ne da likat ampak če se spravim, gresta 2 urici hitro mimo, ni blema!

Mi je pa blem recimo, če skuham kosilo, pospravim stanovanje in potem še vidim tisto žarnico uničeno ali pa majavo polico, da bi šla še tisto popravljat. To pa mi je problem in bi prosila svojega dragega nej mi to popravi x:)x

Enako recimo s težjimi deli, prenašanjem kakih stvari itd. Nisem nemočna, daleč od tega ampak zakaj bi se jst FULL namučila eno omaro prenest čez celo stanovanje, če lahko to storiva skupaj za pol manj truda ali pa on, ki je tako fizično močnejši.

Mogoče mal konzervativna na momente ampak, sem že belila stene, tovorila ene par 10 kg omare iz balkona čez celo stanovanje - da ne rečem potem nove par 10kg omare tovorit čez celo stanovanje. Pa je oče ihto kuhal, ker mu ni blo prav za spremembe pa sem jst tut ihto kuhala in se odločila da to tako bo pa sm naredila - nismo nemočne. Res pa je, da sem 3 dni po tistem še jamrala da me križ boli, da sem riskirala da mi bo kaj padlo na nogo ker sem kolovratila s pol manj moči itd. Sej se razumemo ane x;)x

Razdelit delo, to je najbolj ok, tut sesalec ni pretežek zanj ali zanjo, se opravila med seboj mogoče pokompenzirajo, kul je tak način :palec: xDDx

5rca http://www.lunin.net/forum/style_emoticons/default/flower.gif

A charioteer fights alone; it moves from one place to the next, water to land and back again - conscious and unconscious, Earthly and spiritual. The Chariot indicates loyalty and faith and motivation; a conviction that will lead to victory no matter the odds!

Ja kastrirani moški ali pa mamini sinčki, tako sem mislila (sem zinila brez da bi razložila kako to mislim).

Je pa res, da je na deželi popolnoma drugačna situacija, ker vsi ki so pri hiši pač delajo, ko je to potrebno.

Imam bolj v mislih mestne fante, ki so odraščali ob besedah staršev:"Jaz nisem imel priložnosti študirati, zato bom naredil vse, da to omogočim tebi..."

No, je kar veliko primerov, ko starši potem finančno podpirajo svoje otroke, te pa po letih študija še kar bluzijo...Gre za generacijo, ki prelaga odgovornost...(tudi punce, samo da smo zdaj pri fantih)

Že za v vojsko so vsi letal okol vseh možnih zdravnikov, samo da jim ne bi blo treba tistih 6 mesecev preživet zdoma :xx!:

Ženske pa potem prevzemajo nase razne odgovornosti (sej se ne gre samo za fizično delo kot tako, ampak način življenja), češ da se lahko zanesejo samo nase...Ja ok sej je prav, da zna ženska zase poskrbet.Se popolnoma strinjam( sem zase skrbela od 16leta naprej, pa tudi prej odraščala brez očeta ali bratov)

x!x x!x x!x

Potem, pa ko najde partnerja pa noče spustit iz rok svoje "neodvisnosti" x!x In potem njemu ne pusti prevzet njegove vloge.

No sej sem res vse zakomplicirala...Hotela sem samo povedati, da sem mnenja, da so vloge dost pomešane in, da se mi to ne zdi zdravo.

Imam pa okoli sebe en kup žensk, ki pač uživajo v filingu samozadostnosti (meni se zdi to oslarija, ker par se mora dopolnjevat) in dejansko razmišljajo samo o karieri in jo dajejo pred vse drugo.

Pa tudi dost tipov poznam, ki okol hiše res nič ne znajo postorit, ženska dela pa se jim pač "fržmaga" delat

Pa nikogar nisem hotela užalit, ali kaj podobnega.

Ah Mana, kako zelo poznana zgodba xrolleyesx Da je nis slučajno kopirala od mene x:Dx x:Dx :vragec: ?

Se strinjam :palec:

You see beauty where you desire to see it. You see ugliness where your are afraid to see beauty.

»Grem naprej.

Kjer ni poti, ustvarim pot.

Usmerjam tok svojega življenja,

tako kot duša v meni hoče.«

*´¨)

¸.•´¸.•*´¨) ¸.•*¨)

(¸.•´ (¸.•´

• 4 weeks later...

x!x x!x x!x

Po eni strani ima Mana prav... po drugi strani pa nekatere preveč igrajo žrtve pa popolne gospodinje, kar jih lahko pripelje (samo zaradi preobremenjenosti z delom) na rob živčnega zloma! Odnos ni nikoli črno-bel, je skupek vseh barv, tko mora bit, če hočeta funkcionirat kot družina, ne kot dva individuma. Družina ni nikoli skupek posameznikov, ampak celica, nekdo je ovoj, nekdo jedro, nekdo gen... bla bla bla, še vedno pa so eno in delajo eno! ( mravljišče) x;)x

Moski je pa 101% Zenska, samo 1% ma prevec :o|o:

Ta je bila čist pod pasom... :xx!: ženska in moški...vsak ima svoje kvalitete... tako, kot ne moreš rečt, da je rdeča lepša od modre... obe sta lepi...vsaka po svoje...

majic@ Рубашк@... 襯衣... 셔츠... のワイシャツ

Spremeni sebe in spremenil boš ves svet!

http://imagecache2.allposters.com/images/pic/SIGN/75035~I-Am-Perfect-Posters.jpg

Moja strokovna definicija o ZENSKI:

ZENSKA je 99% moski, samo 1% ji manjka! xsmx

Moski je pa 101% Zenska, samo 1% ma prevec :o|o:

Ta je bila čist pod pasom... :xx!: ženska in moški...vsak ima svoje kvalitete... tako, kot ne moreš rečt, da je rdeča lepša od modre... obe sta lepi...vsaka po svoje...

Sory... x:Dx x:Dx x:Dx ...to na kar mislita Bonga pa Nino je pa res pod pasom... x:Dx x:Dx :palec:

Čeprav nam je veliko vzeto, veliko še ostaja. In čeprav nimamo več tiste moči ki je nekoč premikala nebo in zemljo, smo kakršni smo, istih junaških src od časa in usode oslabljenih,
vendar z neomajno voljo boriti se, iskati, najti in ne popustiti.

Lord Alfred Tennyson - Ulysses

Pridruži se debati

Objaviš lahko takoj in se registriraš kasneje. Če si član, se prijavi in objavi pod svojim računom.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Dodaj komentar...

×   Prilepil/a si oblikovano vsebino..   Odstrani oblikovanje

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Tvoja prejšnja vsebina je povrnjena.   Izprazni urejevalnik

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Nalagam...

• Včlani se

Postani član LN Foruma in se pridruži naši skupnosti.

• Zadnji obiskovalci

• Noben član si ne ogleduje te strani.
  • Objavi novo...