Mihela 14. november 2005 Prijavi Deli 14. november 2005 Ja, težko si predstavljam, da bi bilo v človeku sam en pol, samo dober ali samo zli. Samo potem ne vem, kam postaviti nekatere posebne ljudi, kot na primer Anastazija. Je v njej potem tudi kaj zla? Vse dobro! Prvo se je treba vprašati a je Anastazija realno živo bitje, no toda tudi če vzamemo za zgled kakega drugega svetega človeka , naprimer kako budo ali Jezusa.... Mislim, da ni fora v njih , da ne bi imela tega dela sebe, mogoče so le znali živeti in uskladiti, ga na nek način konstruktivno uporabiti. Jaz mislim, da zla kot takega ni in da le to nastane šele ko ločimo dobro od slabega in dobremu damo edin status vrednosti. Torej men se zdi, da je potrebno, da človek prebavi celga sebe, takšen kot je, vse kar ma v sebi, vse kar zavračamo, vse kar nočemo sprjeti pri sebi, to se konstrujira kot zlo in vse kar družba ne more sprejti pri sebi, se konstrujira pošast ( vojna...). Kaj pa je boj proti čarovnicam, če ne nekaj takega, nekaj kar v sebi družba ne mora sprejet obesi na manjši del sebe in tisto linčla in kaj veš, mogoče celo misli, da dela dobro.To se vidi že v osnovni šoli v razredu, v vsakem razredu so otroci, ki so kao manj ali slabi, na njih se projecira vse tisto, kar je ne vredno biti ( ves lasten sram) in potli je nekaj divjakov, ki si vse upajo, in na njih se projecira vso svojo divjo naravo. Ne moreš zgrešit. Po moje je treba živeti vse kar si, potem dejansko ne rabiš zla kot nekaj zunanjega. Vse dobro, Mihela Citiraj astrologija ni za to na svetu, da bi strašila...niti ne za to, da bi določala...sam za to je, da nam da vpogled, kako stvari so...dnevni horoskop začetek študijskega leta na AI17. in 18. 9., karmična sinastrija in prognostika v Postojni Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Kabalist 15. november 2005 Avtor Prijavi Deli 15. november 2005 T.i. sveti ljudje so etični. Delujejo, ker je takšna njihova Volja. Človek, ki etično deluje, je med moralneži dejansko svetnik. Citiraj BODI POZOREN IN PREPOZNAJ. kO PREPOZNAŠ, OČISTI SVOJE OKNO IN DOVOLI BOŽJI VOLJI, DA SIJE SKOZI TVOJO VOLJO. Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
lia 15. november 2005 Prijavi Deli 15. november 2005 a ni bil Jezus skregan z dežurno moralo, ker se je družil s cestninarji in pocestnicami.... in za življenja kolikor mi je poznano ni veljal za moralnega v tisti družbi Citiraj ....ŽIVLJENJE JE KOT OTROŠKA SRAJČKA, ZMERAJ PREKRATKO IN ZMERAJ USRANO....neznani avtor Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
free 16. november 2005 Prijavi Deli 16. november 2005 cetudi... morda poznamo samo zgodbice in ne dejanske resnice njegovega zivljenja.in cetudi, njegova dela pa so bila menda vseeno sveta.morala druzbe, morda ni vedno najboljsa morala. ze tedaj je menda imela druzba obsodbe, strahove, ipd... Citiraj free Blog Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Kabalist 16. november 2005 Avtor Prijavi Deli 16. november 2005 a ni bil Jezus skregan z dežurno moralo, ker se je družil s cestninarji in pocestnicami.... in za življenja kolikor mi je poznano ni veljal za moralnega v tisti družbiTo, kar piše v evangelijih, je nastalo v današnji obliki na Nikejskem koncilu. Vendar v teh spisih ni govora o morali, temveč o pravici do nasledstva. Takratni kralj Judeje je bil uzurpator, ki se je priženil v kraljevo sorodstvo, a Jezusu je prestol pripadal po rodu. Morala se spreminja skozi čas in družbeno ureditev. 10 božjih zapovedi so pred 2000 leti drugače interpretirali, kot jih danes, čeprav so še vedno takšne, kot so. To govori v prid trditvi, da je morala sistem končnega, nepopolnega in nikoli do konca definiranega. Citiraj BODI POZOREN IN PREPOZNAJ. kO PREPOZNAŠ, OČISTI SVOJE OKNO IN DOVOLI BOŽJI VOLJI, DA SIJE SKOZI TVOJO VOLJO. Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Piko 16. november 2005 Prijavi Deli 16. november 2005 ... Jaz mislim, da zla kot takega ni in da le to nastane šele ko ločimo dobro od slabega in dobremu damo edin status vrednosti. ... Po moje je treba živeti vse kar si, potem dejansko ne rabiš zla kot nekaj zunanjega. Vse dobro, MihelaPrav ta dva stavka sta me najbolj in takoj pritegnila od vsega napisanega. Premišljeval sem še o tem, zakaj brez dualnosti, dvojnosti ne morem opisati skoraj ničesar. Kako bom lahko opisal dobro, če zraven nimam neke primerjave, ki jo prepoznam za zlo? Kako bom dnevu rekel dan, če nisem spoznal noči? V matematiki se da vsako izjavo napisati kot niz trdilnih in nikalnih elementarnih izjav. Računalniško lahko vse opišemo z nizom 0 in 1. Vse se da zapisati v biznarni obliki. Napisal sem trdilno in nikalno obliko. Mogoče bi bilo natančneje napisati - da gre za nekaj, kar je prisotno in česar ni prisotno. Zlo torej ni pristono kot nasprotje dobrega, ampak kot odsotnost dobrega. Vsaj tako trdi Gary Z. Če živim vse, kar sem, potem moralnost doživljam na drugačen način. Niti mi ne more biti nepriljubljena cokla. Moralnost zame vseskozi vzpostavlja nek dualizem. Aha, kadar me zanese k sodbam, potem potrebujem ta dualizem, ločevanje. Če se uspešno izognem ocenjevanju, označevanju itd. potem se dualizem situacije ne pojavi in ostane mi eno, enost, celovitost... Vse dobro in samo dobro, Piko Citiraj Računalnik ustvarja navidezno resničnost, človek resnično navideznost. Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
emanuel 16. november 2005 Prijavi Deli 16. november 2005 To, kar piše v evangelijih, je nastalo v današnji obliki na Nikejskem koncilu. Vendar v teh spisih ni govora o morali, temveč o pravici do nasledstva. Kot prvo, kar piše v evangelijih je jasno starejše od tega koncila, na katerga se stalno obešaš.Res ni govora o morali, pa niti o politki, ampak o duhovnosti, o odnosu do Boga. Citiraj Prišel bo čas, ko bodo ljudje spoznali, da je samo ena čreda, in samo en pastir. Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Mihela 17. november 2005 Prijavi Deli 17. november 2005 Super, da se je tema tako razpletla. Piko se vidi, da podobno razmišljava, ni kej. In še to, čeprav ne paše zraven, všeč mi je, da si sprejel pozdrav vse dobro, je res prijeten.Včasih vidim, da tudi Marjo na TV tako pozdravi, se mi zdi, da je to res lep pozdrav in vsi ki čutite tako pozdravljati pozdravljate, saj je samo pozdrav in ni nič mojega. Vse dobro, Mihela Citiraj astrologija ni za to na svetu, da bi strašila...niti ne za to, da bi določala...sam za to je, da nam da vpogled, kako stvari so...dnevni horoskop začetek študijskega leta na AI17. in 18. 9., karmična sinastrija in prognostika v Postojni Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Kabalist 17. november 2005 Avtor Prijavi Deli 17. november 2005 Kot prvo, kar piše v evangelijih je jasno starejše od tega koncila, na katerga se stalno obešaš.Takrat je zapisano dobilo današnjo obliko. Če bereš Evangelije s takratnimi družbenimi navadami v mislih, se odkrije marsikaj političnega in tudi moralnega (napr. Jezusov komentar glede božjih zapovedi). Citiraj BODI POZOREN IN PREPOZNAJ. kO PREPOZNAŠ, OČISTI SVOJE OKNO IN DOVOLI BOŽJI VOLJI, DA SIJE SKOZI TVOJO VOLJO. Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Piko 18. november 2005 Prijavi Deli 18. november 2005 Tole sem prebral včeraj zvečer, pa mislim, da se lepo dopolnjuje s tudi emo o morali:LNF povezava na prevajanje sporočil Grupe Citiraj Računalnik ustvarja navidezno resničnost, človek resnično navideznost. Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Mihela 18. november 2005 Prijavi Deli 18. november 2005 Takrat je zapisano dobilo današnjo obliko. Če bereš Evangelije s takratnimi družbenimi navadami v mislih, se odkrije marsikaj političnega in tudi moralnega (napr. Jezusov komentar glede božjih zapovedi). Po mojem poznavanju ima Kabalist prav. Kot prvo so izbrali le nekaj evangelijev ( ne vse), in tudi te problikovali, ne močno, vendar tako, da bo bili bližje ljudem na tistem področju in usklajeni z družbo takrat. V veliki tajnosti so o tem razmišljali, po moje so hoteli dobro in ni bil njihov namen slab. Vse dobro, Mihela Citiraj astrologija ni za to na svetu, da bi strašila...niti ne za to, da bi določala...sam za to je, da nam da vpogled, kako stvari so...dnevni horoskop začetek študijskega leta na AI17. in 18. 9., karmična sinastrija in prognostika v Postojni Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Indy 18. november 2005 Prijavi Deli 18. november 2005 ....pisatelj kreira zgodbo po svoje... Citiraj Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Kabalist 18. november 2005 Avtor Prijavi Deli 18. november 2005 po moje so hoteli dobro in ni bil njihov namen slabVsekakor sprmembe niso bile narejene s slabim namenom. Urejevalce evangelijev je vodila želja po prilagoditvi krščanstva, enemu od monoteističnih kultov takratnega Rima takratni rimski družbi. Glede na to, da je Krščanstvo kmalu absorbiralo vse ostale kulte (ali jih odstranilo zlepa ali zgrda), je bil uspeh mešanice izjemen. Kabalistični simbolni sistem se je ponovno izkazal za silno robusten sistem. Citiraj BODI POZOREN IN PREPOZNAJ. kO PREPOZNAŠ, OČISTI SVOJE OKNO IN DOVOLI BOŽJI VOLJI, DA SIJE SKOZI TVOJO VOLJO. Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
emanuel 21. november 2005 Prijavi Deli 21. november 2005 Po mojem poznavanju ima Kabalist prav. Kot prvo so izbrali le nekaj evangelijev ( ne vse), in tudi te problikovali, ne močno, vendar tako, da bo bili bližje ljudem na tistem področju in usklajeni z družbo takrat.Sam Kabalist piše da "To, kar piše v evangelijih, je nastalo v današnji obliki na Nikejskem koncilu". Med tem, da je nekaj urejeno, in tem, da je to nastalo, je pa velika razlika. Cilj je bil izbrati evangelije, ki so najbolj izvirni, ne pa spreminjati. Nikakor pa ne mormo govort o "nastanku", kot navaja kabi. Vsekakor to, kar piše v evangelijih, ni nastalo na Nikejskem koncilu, ampak so besedila dokazano VSAJ iz konca 1. oziroma začetka 2. stoletja. Kabalist ves čas sledi stališčem judovstva, ki smisla krščanstva ne priznava. Očitan vpliv judovskega gledanja. Citiraj Prišel bo čas, ko bodo ljudje spoznali, da je samo ena čreda, in samo en pastir. Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Kabalist 21. november 2005 Avtor Prijavi Deli 21. november 2005 am Kabalist piše da "To, kar piše v evangelijih, je nastalo v današnji obliki na Nikejskem koncilu". Med tem, da je nekaj urejeno, in tem, da je to nastalo, je pa velika razlika. Cilj je bil izbrati evangelije, ki so najbolj izvirni, ne pa spreminjati. Nikakor pa ne mormo govort o "nastanku", kot navaja kabi. Vsekakor to, kar piše v evangelijih, ni nastalo na Nikejskem koncilu, ampak so besedila dokazano VSAJ iz konca 1. oziroma začetka 2. stoletja. Kabalist ves čas sledi stališčem judovstva, ki smisla krščanstva ne priznava. Očitan vpliv judovskega gledanja.Na tem koncilu je Krščanstvo izgubilo svoje judovsko naravo in je postalo rimska religija, kompatibilna z obstoječim Sol Invictus kultom. Evangeliji, kakršne poznamo, so precejšnja predelava. IZ njih je izbrisano vse, kar ni v skladu z dogmo o kristusu, božjem sinu. Njegova kraljevska dediščina je znaikana in zakrita, vendar ne dovolj. Mimogrede, ne sledim judovskemu gledanju, ker to pač zaradi genocidnosti Krščanstva do judovstva ni možno. Krščanstvo je židovska religije, prilagojena rimskemu svetu. Zakaj bi drugače del kanona svetih knjig bila Stara zaveza? Citiraj BODI POZOREN IN PREPOZNAJ. kO PREPOZNAŠ, OČISTI SVOJE OKNO IN DOVOLI BOŽJI VOLJI, DA SIJE SKOZI TVOJO VOLJO. Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Mihela 21. november 2005 Prijavi Deli 21. november 2005 Krščanstvo je židovska religije, prilagojena rimskemu svetu. Se strinjam. Tudi, če je nauk Kristusa nekaj povsem drugega, pa je krščastvo, kakršno se je razširilo na zahodnem svetu židovska religija prilagojena zahodnemu svetu. Vse dobro, Mihela Citiraj astrologija ni za to na svetu, da bi strašila...niti ne za to, da bi določala...sam za to je, da nam da vpogled, kako stvari so...dnevni horoskop začetek študijskega leta na AI17. in 18. 9., karmična sinastrija in prognostika v Postojni Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Kabalist 22. november 2005 Avtor Prijavi Deli 22. november 2005 Citiraj BODI POZOREN IN PREPOZNAJ. kO PREPOZNAŠ, OČISTI SVOJE OKNO IN DOVOLI BOŽJI VOLJI, DA SIJE SKOZI TVOJO VOLJO. Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
emanuel 4. december 2005 Prijavi Deli 4. december 2005 Sam, da mal osvežim tole temo Citiraj Prišel bo čas, ko bodo ljudje spoznali, da je samo ena čreda, in samo en pastir. Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Kabalist 5. december 2005 Avtor Prijavi Deli 5. december 2005 Človek se ne more osebnostno razvijati, če zanika moralo družbe, v kateri biva. Citiraj BODI POZOREN IN PREPOZNAJ. kO PREPOZNAŠ, OČISTI SVOJE OKNO IN DOVOLI BOŽJI VOLJI, DA SIJE SKOZI TVOJO VOLJO. Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Mihela 5. december 2005 Prijavi Deli 5. december 2005 Človek se ne more osebnostno razvijati, če zanika moralo družbe, v kateri biva. Res ne more zanikati, lahko pa preseže moralo družbe, ali pa celo lahko spremeni moralo družbe. Vse dobro, Mihela Citiraj astrologija ni za to na svetu, da bi strašila...niti ne za to, da bi določala...sam za to je, da nam da vpogled, kako stvari so...dnevni horoskop začetek študijskega leta na AI17. in 18. 9., karmična sinastrija in prognostika v Postojni Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
lia 5. december 2005 Prijavi Deli 5. december 2005 naj si jo družba nekam stlači, to dvolično moralo :xx!: zdaj vem, zakaj maram samoto Citiraj ....ŽIVLJENJE JE KOT OTROŠKA SRAJČKA, ZMERAJ PREKRATKO IN ZMERAJ USRANO....neznani avtor Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Piko 5. december 2005 Prijavi Deli 5. december 2005 naj si jo družba nekam stlači, to dvolično moralozdaj vem, zakaj maram samotoDvoličnost se bo verjetno počasi izgubila in potlej tudi morala sama ne bo imela takega vpliva.Do takrat pa, kako bo nate delovala dvoličnost, si poskusi izbrati sama. Vse dobro, draga Lia! pIKO P.P. Samota in sRamota imata pa tudi lahko veliko skupnega. Citiraj Računalnik ustvarja navidezno resničnost, človek resnično navideznost. Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
lia 5. december 2005 Prijavi Deli 5. december 2005 grem v sskj gledat kak si pravzaprav to treba stručno razlagat...mogoče pa sploh ne vem o čem govorim.... a draga v smislu, da se da kje cenej dobit Citiraj ....ŽIVLJENJE JE KOT OTROŠKA SRAJČKA, ZMERAJ PREKRATKO IN ZMERAJ USRANO....neznani avtor Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Piko 5. december 2005 Prijavi Deli 5. december 2005 Lia, prav dobro veš, kakšna je cena vsega tega... in da greš lahko gledat le v prve 4 dele SSKJDrag je treba primarno stručno razložit kot dragocen, posledično taka reč lahko tudi veliko stane in je zato draga... Citiraj Računalnik ustvarja navidezno resničnost, človek resnično navideznost. Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
harmony 5. december 2005 Prijavi Deli 5. december 2005 (popravljeno) Človek se ne more osebnostno razvijati, če zanika moralo družbe, v kateri biva. SUPER MISEL! Popravljeno 5. december 2005 -> harmony Citiraj Ideas and not battles mark the forward progress of mankind. Individuals, and not masses, form the culture of the race. — L. Ron Hubbard, book Science of Survival Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Recommended Posts
Pridruži se debati
Objaviš lahko takoj in se registriraš kasneje. Če si član, se prijavi in objavi pod svojim računom.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.