free 1. december 2005 Prijavi Deli 1. december 2005 no vids, kaj vse se clovk v MM nauci!!! he he he, zato pa orto diskriminacija ni nkol prevec dobra jin in jang - vse je tako.no, pa da ne folozofiram prevec: Brezkislinsko linolno olje?Vedno vec medicinskih studij kaze na to, da prevec rastlinskih mascob, oz. v njih vsebovanih Omega 6 kislinskih mascob (linol kislin), lahko negativno vpliva na zdravje. Alergije, vnetja, celo rakasta obeolenja niso izkjucena. Dietno Brezkislinsko linolno olje je prakticno brez linol kisline i s tem primerna alternativa margarinam in kalckovim oljem.Je osnovano za dietno prehranjevanje pri multipli sklerozi, revmaticnim obolenjem, cirozi jeter kot tudi pri motnjah crevesne flore. Vsebnost linolne kisline v mg v 100 g zivila: olivno olje vsebuje 8.000 mg, margarina 17.600 mg,sojino olje 53.400 mg,majoneza: 51.800 mg.Brezkislinsko linolno olje pa ima samo 0,1 mg linolne kisline Do 3000 mg je pri oljih recimo se priporocljivo, nad 3000 pa ze skodljivo. Pri sirih ki imajo povprecno od 0 do 1300, pa se ne piporoca ze nad 500 mg. Sestavine: linol, capryl, capron, laurin, mystril kisline. (predvsem iz kokosovega olja).Brezkislinsko linolno olje ne vsebuje mleka, jajc, koruze, glutena, skroba, soli, l+sladkorja, kvasa, sinteticnih barvil, arom in konzervansov. Olje je ustekleniceno v pol litrsko steklenico in stane za CLANE samo cca. 1840 SIT. -------- Prvic slisim za to, za linolno kislino sem ze slisal, jo vsebujejo nekatera rastlinska olja, za to pa se ne.Valjda typo, ce pa ne, me pa zanima , s katerega sadeza oz.izdelka se to izdeluje.Zgolj firbec. Citiraj free Blog Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Cookie 1. december 2005 Prijavi Deli 1. december 2005 ..Je osnovano za dietno prehranjevanje pri multipli sklerozi, revmaticnim obolenjem, cirozi jeter kot tudi pri motnjah crevesne flore[/b]. [-------- Tole sm mislila, pa še ene druge bolezni (vsekako zarad premalo "tapravga olja") tut. Citiraj You see beauty where you desire to see it. You see ugliness where your are afraid to see beauty.»Grem naprej.Kjer ni poti, ustvarim pot.Usmerjam tok svojega življenja,tako kot duša v meni hoče.« *´¨)¸.•´¸.•*´¨) ¸.•*¨)(¸.•´ (¸.•´ Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Guest sstane 1. december 2005 Prijavi Deli 1. december 2005 V oni reklami oni debeluh pravi - vseeno, kaj je, važno, da pomaga TOP SHOP Citiraj Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
free 1. december 2005 Prijavi Deli 1. december 2005 itak. sam se vedno, nekaj lahko pomaga trenutno, dolgorocno pa ima lahko hude posledice! torej, po tej teoriji bi si lahk dal u zilo in bi jasno pomagal sam dolgorocno bi si nakopal se kup drugih tezav mogoce bi lahko rajsi rekli: glavno da pomaga in da nima negativnih stranskih ucinkov! ----------V oni reklami oni debeluh pravi - vseeno, kaj je, važno, da pomaga TOP SHOP Citiraj free Blog Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Guest sstane 1. december 2005 Prijavi Deli 1. december 2005 itak. sam se vedno, nekaj lahko pomaga trenutno, dolgorocno pa ima lahko hude posledice! torej, po tej teoriji bi si lahk dal u zilo in bi jasno pomagal sam dolgorocno bi si nakopal se kup drugih tezav mogoce bi lahko rajsi rekli: glavno da pomaga in da nima negativnih stranskih ucinkov! ----------Mislil sem na onega, ko pride piskre prat Citiraj Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
strelka02 2. december 2005 Prijavi Deli 2. december 2005 S cvetom misliš na šnops iz prvega kuhanja? Ja točno tako mislim. Potem pa notri arniko namoči...pa pusti vsaj 3 tedne namočeno. potem je to to. Citiraj Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
kokica 14. december 2005 Prijavi Deli 14. december 2005 Oglašam se v tej temi v upanju, da mi boste lahko pomagali z nasvetom.... Doma veliko uporabljamo olivno olje.... .....Do zdaj sem še imela na zalogi olje-domače, ki sem si ga kupila na morju, ampak žal, počasi mi ga bo zmanjkalo in ga moram že kar malo šparati..... Zanima me, katerega in kje mi priporočate kupiti, da bo čimbolj kakovosten in res podoben "pravemu" olivnemu olju, ker to kar prodajajo v trgovinah.... Ima morda kdo kakšno vezo dobiti domače olivno olje? Hvala!!!!! Citiraj Smisel življenja je največja sreča Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Sebastjan 14. december 2005 Prijavi Deli 14. december 2005 Jaz tudi obupano čakam na odgovor! Se da v Sloveniji dobiti zelo dobro domače olivno olje? Krneki: Zelo rad imam pa tudi olive v oljčnem olju, ki sem jih našel v sparu, imenujejo se iliada in so v pločevinki. Domače je pa po moje nemogoče dobiti tako pripravljene... Citiraj Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
free 14. december 2005 Prijavi Deli 14. december 2005 - prvo devisko olje - Prvo deviško olje iz briške oljarne Koper, 18.11.2005 Medtem ko so vinarji svoj pridelek že pospravili in ga minuli konec tedna tudi krstili, bo v istrskih oljčnikih živahno vse do decembra. Nekateri oljkarji so letošnji rekordni pridelek začeli pobirati že konec oktobra. Na 700 hektarjih oljčnih nasadov, ki so v polni rodnosti – skupaj imamo v Sloveniji oljčnike na okoli 1300 hektarjih –, pridelovalci pričakujejo, da bodo letos pridobili okoli 500 ton oljčnega olja, to je za skoraj 100 ton več kot lani. Čeprav se je prvič primerilo, da oljkarji lanskega olja niso v celoti prodali – cena za liter je dosegala pri pridelovalcih tudi 2500 tolarjev –, si vsaj tistih 37 pridelovalcev, ki so si za svoje olje pridobili zaščito geografskega porekla, ne beli glave s težavami prodaje rekordne letine, saj je opaziti, da se uporaba oljčnega olja v slovenskih gospodinjstvih povečuje.Svojo oljarno ali »torkljo« so dočakali tudi Brici. Prve kaplje oljčnega olja so stisnili v začetku novembra. V oljarno, ki so jo postavili v prostorih Vinske kleti Goriška Brda, bodo poleg Bricev vozili oljke tudi oljkarji iz Goriške, iz Vipavske doline in italijanskih Brd. V prvi sezoni bodo stisnili vsaj 80 ton – z vsake strani meje po polovico pridelka. Zmogljivost briške oljarne je sicer do 700 kilogramov oljk hkrati, donosna bi bila pri vsaj sto tonah. Prvo leto bo stiskanje nekoliko cenejše kot v istrskih oljarnah, saj bi radi pritegnili čim več kmetov, ki so doslej morali ves pridelek voziti na stiskanje v Istro ali v sosednjo Italijo. Briška torklja ni nova – za 45 milijonov so jo kupili od znanega istrskega oljarja Ternava iz Krkavč. Denar so prispevale občine iz Goriške, 38 milijonov pa bo iz evropskega programa Interreg, v sklopu katerega bodo projekt oljarne nadgradili z genetskimi raziskavami avtohtonih vrst briških in goriških oljk. Zdaj na tem območju raste 20 tisoč oljčnih dreves na sto hektarjih. Oljkarstvo v Brdih, na Goriškem in Vipavskem obujajo šele zadnje desetletje – leta 1929 je namreč pozeba popolnoma uničila oljke. Prej so bile oljke celo pred trto in sadjem – to dokazuje tudi zgodovinski podatek, da so v Brdih imeli svojo torkljo že v začetku 16. stoletja. Judita Valič vir: dobrojutro.net -----------eno izmed olj, ki so jih presali sem probal in JE DEJANSKO med najboljsimi olivnimi olji kar sem jih v zivljenju pil. pil sem tudi dalmatimsko, ki je bilo nadkvalitetno (oz. pravo, normalno).Kmetje v fabriko nosijo olive, da jim naredijo olje, nekateri presanje placajo, nekateri pa pustijo tam del olja. In tisto olje se potem tam tudi kupi. ce gre kdo v koper, naj psoroci, kupm vsaj 2 ali 3 litre deviskega olivnega olja; ali pa ce je kdo doma iz okolice kopra ali iz kopra in gre v lj. pa bi mi ga lahko prinesel. http://www.dobrojutro.net/slike/novice/oljarna.jpg Citiraj free Blog Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
kokica 14. december 2005 Prijavi Deli 14. december 2005 O, super free......hvala...... Na to oljarno sem pa popolnoma pozabila, pa sem se zdaj prec spomnila, da sem pred nedavnim gledala eno oddajo, ki je prikazala to oljarno in samo pridelavo olja pri njih..... Super, zdaj se bomo morali podati samo še proti morju ali pa koga obremeniti, ki se bo odpravil v to smer. Hvala ti..... Citiraj Smisel življenja je največja sreča Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
free 15. december 2005 Prijavi Deli 15. december 2005 ja 0 hvala. placi!! he heno, hocem rect, ce ti ga kdo prnese al pa ga gres iskat, se priporocam.v bistvu sm pa hotu rect, da sm osamljen smrc smrc Citiraj free Blog Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
free 17. december 2005 Prijavi Deli 17. december 2005 zdravje je celostna zadeva... zato gre vcasih pocasneje kot bi zeleli. kar pogumno naprej! konec koncev, telo ti bo hvalezno! Citiraj free Blog Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
kokica 17. december 2005 Prijavi Deli 17. december 2005 ja 0 hvala. placi!! he heno, hocem rect, ce ti ga kdo prnese al pa ga gres iskat, se priporocam.v bistvu sm pa hotu rect, da sm osamljen smrc smrc Vsekakor, če se bomo odpravili proti morju ti sporočim in se zmeniva..... ampak letos sigurno to ne bo izvedljivo..... Citiraj Smisel življenja je največja sreča Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Larsy 12. januar 2006 Prijavi Deli 12. januar 2006 Sem si kupila Omega 3 kapsule... Citiraj Scio mi nihil scire Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
free 12. januar 2006 Prijavi Deli 12. januar 2006 bravo, super, vrisk, juhu, blisk, .... a sm lahk tvoj prajtu zdej? ot kere ferme? sestavine (ribje olje - losos al iz rastlin)?kaksna je kapsula (rastlinska al zivalska, zele...)? Citiraj free Blog Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
lia 12. januar 2006 Prijavi Deli 12. januar 2006 Že več kot en teden jem leneno seme s probijotičnim jogurtom. že celo več kot en teden take izjave me zmeraj nasmejijo Citiraj ....ŽIVLJENJE JE KOT OTROŠKA SRAJČKA, ZMERAJ PREKRATKO IN ZMERAJ USRANO....neznani avtor Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
free 12. januar 2006 Prijavi Deli 12. januar 2006 sej res.. sploh nism pumislu, posteku... konc koncev, bols 1 teden kt pa nben teden ane iz njenga nivoja prehranjevanja je to ze velik mogoce... al pa vsaj iz nivoja enga povprecenga prehranjevalca... tko, da dejmo jim potporo ane! Citiraj free Blog Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Larsy 14. januar 2006 Prijavi Deli 14. januar 2006 bravo, super, vrisk, juhu, blisk, .... a sm lahk tvoj prajtu zdej? ot kere ferme? sestavine (ribje olje - losos al iz rastlin)?kaksna je kapsula (rastlinska al zivalska, zele...)? Poreklo: ZDA / firma: Encian /Snaga prirode Sestavine: ribje olje (losos), želatina, prečiščena voda, glicerin.Energ. vrednost: 8 kcal na kapsuloizgled: kapsula Citiraj Scio mi nihil scire Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Guest sstane 14. januar 2006 Prijavi Deli 14. januar 2006 Sem mislil najprej kupiti Omego, pa sem si premislil Citiraj Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Guest sstane 15. januar 2006 Prijavi Deli 15. januar 2006 Se strinjam, jaz sem z Omego tako ali tako mislil na avto Opel, ti pa na nekaj drugega Citiraj Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Larsy 16. januar 2006 Prijavi Deli 16. januar 2006 Se strinjam, jaz sem z Omego tako ali tako mislil na avto Opel, ti pa na nekaj drugega zakaj pa nisi šel sedaj, ko je bilo Oplovih 24 ur!?? bi prihranil... Citiraj Scio mi nihil scire Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
kokica 28. januar 2006 Prijavi Deli 28. januar 2006 Zanima me katero laneno olje kupujete ter kdaj in na kakšen način ga uživate? Citiraj Smisel življenja je največja sreča Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
kokica 29. januar 2006 Prijavi Deli 29. januar 2006 na kakšen način ga uživate?Sem ga kar eno žlico na tešče ruknila.... ......ni ravno dober, ampak ni pa tako slabega okusa, da bi delala paniko....Bo šlo!!!! Citiraj Smisel življenja je največja sreča Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
free 27. september 2006 Prijavi Deli 27. september 2006 Kupjem dodatke prehrani ter zdrobljena lanena semena in brezikslinsko linolno olje. Ce bi ga, pa bi tistega, ki ga prodajajo v specializiranih trgovonah in ima etiketo biolosko pridelanega. Zanima me katero laneno olje kupujete ter kdaj in na kakšen način ga uživate? Citiraj free Blog Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
hariman 1. oktober 2006 Prijavi Deli 1. oktober 2006 Na spletni straniharmonija narave si lahko ogromno preberete o OMEGI 3 in 6 ter GLA, mineralih, vitaminih, predvsem pa o razmerjih omege3 in 6.Po moje ga čez konopljino olje ni. Citiraj Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Recommended Posts
Pridruži se debati
Objaviš lahko takoj in se registriraš kasneje. Če si član, se prijavi in objavi pod svojim računom.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.