Skoči na vsebino

Omega 3 in omega 6 maščobne kisline

Mateja

Recommended Posts

Na spletni straniharmonija narave si lahko ogromno preberete o OMEGI 3 in 6 ter GLA, mineralih, vitaminih, predvsem pa o razmerjih omege3 in 6.

Po moje ga čez konopljino olje ni.

Koliko desetletij pa je na tržišču tole konopljino olje.?

xegox

Moja spletna stran

http://www.teate-reiki.com/

Moji knjigi

Svetloba, ljubezen in mir v srcu in duši- vsem

Deli na socialnih omrežjih

• Komentarji 79
  • Objavljeno
  • Zadnji komentar

Najbolj aktivni v tej temi

ce zelis preberi se prejsnje strai, kjer sem pisal o brezkislinskem linolnem olju, ki je po moji oceni se dosti boljsi vir.

Na spletni straniharmonija narave si lahko ogromno preberete o OMEGI 3 in 6 ter GLA, mineralih, vitaminih, predvsem pa o razmerjih omege3 in 6.

Po moje ga čez konopljino olje ni.

• 9 months later...
  • 6 months later...
  • 2 years later...

Omega 3 nas ohranjajo biološko mlajše

Raziskovalci na univerzi California so potrdili, da visok nivo Omega 3 v krvi pri ljudeh s srčnimi in žilnimi boleznimi upočasnjuje staranje celic.

Ali ste vedeli, da je življenjska doba normalnih zdravih celic odvisna od dolžine tako imenovanih telomeraz, ki so sekvence DNA na koncu kromosomov, ki se z vsako delitvijo celice skrajšajo. Dolžina telomeraz tako omejuje celice na določeno število delitev. Pri delitvi celic telomeraze poskrbijo, da se kromosomi med seboj ne mešajo in se ne reorganizirajo, kar lahko vodi do nastanka raka. Elisabeth Blackburn, pionirka v preučevanju telomeraz jih primerja z vozlom na koncu vezalke, brez katerega bi se vezalke razvezale.

Z vsako delitvijo se telomeraze skrajšajo in ko telomeraze ni več ( ko je porabljena ), se celice uničijo, oziroma odmrejo. V prejšnjih študijah so ugotovili, da so telemoraze visoko občutljive na oksidacijski stres. Pri pacientih z boleznimi srca in ožilja so ugotovili, da več kot so imeli Omega 3 ( DHA in EPA ) v krvi, počasneje so se telomeraze krajšale in obratno. Raziskovalci to razlagajo
z vplivom Omega 3 na določene snovi, ki povzročajo
.

Vendar pa so Omega 3 zelo občutljive maščobne kisline in zato, da so učinkovite in koristijo našemu organizmu potrebujejo še številne minerale in vitamine:

• vitamin A, ki je antioksidant in deluje s pomočjo vitamina C in E ter mineralom selenom, ki ščiti esencialne maščobe. Vitamin A je potreben za zdravo kožo in za vso sluznico po celem telesu. Pomanjkanje vitamina A se kaže v suhi koži in problemi z vidom.

• B vitamini povečajo moč Omega 3. Na primer B6 je ključnega pomena za nastanek posebnih hormonom podobnih snovi . Količine veliko višje od dnevno priporočene količine lahko imajo koristne učinke na artritis, menstrualne napetosti in srce( viri, kvas, jetra, oreščki, semena, zelenjava).

• vitamin C je močan antioksidant , ki varuje tkiva pred poškodbami. RDA ga priporoča 600 mg na dan za odrasle, vendra znanstveniki opozarjajo,da so potrebne večje količine, ki lahko koristijo v boju proti raku, prehladu, hepatitisu. ( 1 g).

• vitamin E je še en pomemben oksidant, ki ščiti Omega 3 pred oksidacijo v našem telesu. Če povečamo vnos Omega 3 , moramo uživati tudi več vitamina E.

• pomemben je mineral selen, ki ima posebno vlogo pri varovanju dobrih maščob v celičnih membranah. Pomanjkanje tega minerala v zemlji, se kaže tudi v pomanjkanju tega minerala v žitih, ki zraste na osiromašenih tleh.

• drugi nujni minerali so še cink, mangan in baker v sledeh. To so minerali, ki so zelo močni v zelo majhni količini.

• vlaknine v prehrani so zelo pomembne za prebavo in nivo holesterola, za katere pa opažajo skromno prisotnost v naši prehrani

Pridruži se debati

Objaviš lahko takoj in se registriraš kasneje. Če si član, se prijavi in objavi pod svojim računom.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Dodaj komentar...

×   Prilepil/a si oblikovano vsebino..   Odstrani oblikovanje

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Tvoja prejšnja vsebina je povrnjena.   Izprazni urejevalnik

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Nalagam...

• Včlani se

Postani član LN Foruma in se pridruži naši skupnosti.

• Zadnji obiskovalci

• Noben član si ne ogleduje te strani.
  • Objavi novo...