brankoob 8. november 2005 Prijavi Deli 8. november 2005 Med, ki mu ni nič dodano in nič odvzeto je edina hrana, ki konzervira sama sebe. Različne sorte medov za različne okuse in zdravo prehrano. Med lahko uživajo tudi sladkorni bolniki, vendar pol manj kot zdrav človek. Vseeno pa naj kontaktirajo s svojim zdravnikom.Interesenti si lahko ogledajo naše čebelarstvo in različne recepte na naših spletnih straneh :http://cebelarstvo-ma-ja.storzek.nethttp://www.slovenski-cebelarji.com/cvet-ce...ovic/albums.phpKontaktiramo pa lahko tudi po emailu:brankoob@siol.netali se oglasite pri nas v Kočevju na naslovu:Čebelarstvo MA-JABranko Obranovič Šalka vas 44a 1330 Kočevje kjer boste vsak med lahko tudi poizkusili.GSM 041 548856Naj - Medi Citiraj Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Cookie 9. november 2005 Prijavi Deli 9. november 2005 Jst uporabljam različne sorte (gozdni, regradov, lipov, cvetlični) medu; najrajš imam gozdnega (k je mal grenek), letos sm se dogrebla do regradovega medu - je ful dober, blagega vonja/okusa po regradovih cvetovih, pa izrazito rumene barve je. Ves med nabavljam izključno od malih pridelovalcev medu, ki imajo čebele predvsem za oprašitev, ne proizvodnjo medu, obenem pa jim ostaja kak kg medu viška od lastne porabe. Obvezno mora bit v kristalizirani obliki, drugače ga ne šmirglam 5 posto, pa majhne smetke morjo bit v njem (da vem, da ni rafiniran, prečiščen), pa po čebeljem vosku mora met mal okusa, tak voskast mora bit, pa težko mazljiv (tut če ga dam na sobno temperaturo oz v toplo vodno kopel, da se zmehča za na kruh namazat). Z njim si sladim topel oz mlačen čaj (1 žlička na 3 dcl vsako jutro). Ne dajem ga v vroč čaj. Industrijskega (tak, k ga kupiš v štacuni, cvetličen, tekoč, ful preveč sladek) uporabljam za peko medenjakov (ker mi je domačega škoda, pa dam rajš industrijskega). Citiraj You see beauty where you desire to see it. You see ugliness where your are afraid to see beauty.»Grem naprej.Kjer ni poti, ustvarim pot.Usmerjam tok svojega življenja,tako kot duša v meni hoče.« *´¨)¸.•´¸.•*´¨) ¸.•*¨)(¸.•´ (¸.•´ Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
brankoob 9. november 2005 Avtor Prijavi Deli 9. november 2005 Mislim, da z medom ravnaš zelo dobro ker veš koliko zdravja je v njem. Če pa boš kdaj potrebovala kak nasvet pa pokliči. Citiraj Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
emmzi 12. november 2005 Prijavi Deli 12. november 2005 (popravljeno) med mmjjammmmiiiiiii Popravljeno 12. november 2005 -> emmzi Citiraj "Remember when I told you how myKin is different in some ways?And how you should not fall in loveWith someone like me, anyway...Between the lines, people see signsWhen they feel the sear, every day's fear...And one night their torchesFind the girl without a name...And the one who has herLove is no more safe..." Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Robida 12. november 2005 Prijavi Deli 12. november 2005 Super, se vidimo ko bom kje v bližini Citiraj Preteklost obstaja le v mislih in na način, za katerega se v mislih odločimo. Živimo v sedanjem trenutku. Čutimo v sedanjem trenutku. Doživljamo sedanji trenutek. Kar počnemo v sedanjem trenutku, ustvarja temelje za jutrišnji dan. Torej se odločimo v sedanjem trenutku. Jutri ne moremo storiti ničesar in tudi včeraj ne. Samo danes lahko delujemo. Pomembno je, kaj se odločimo misliti, verjeti in reči sedaj. Luis L. Hay - Moč je v tebi Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
girly 17. december 2006 Prijavi Deli 17. december 2006 Evo, sem našla to prastaro temo, da ne bom odpirala nove ... Včeraj sem na enem štantu videla med, ki ima različne okuse, najbolj sta mi v oko padla z okusom po čokoladi in kokosu. A je to že kdo kdaj probal? Se vam sanja, kako bi se takšen med naj uporabljal (čaja ne pijem)? Pa tudi na splošno me zanima, kje vse (hrana in zdravje) uporabljate med - razen za v čaj in medenjake, kot je že Cookie omenila. Citiraj Tudi čez tisoč let, tu bom stal,sonce bo moje srce,ena od tisoč zvezd mi bo prav , nosil bom njeno ime ... Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
pacl 17. december 2006 Prijavi Deli 17. december 2006 Za sladkanje čaja najraje uporabljam cvetlični med- ponavadi ga dobim od prijateljev. Za crklarijo in za na kruh pa imam iber rad sivkin med (lavendlov), ki ga dobim s Hvara. Meni je boljši od vseh namazov, sploh, če se kombinira z dobrim domačim putrom in sveže dišečim kruhom. Citiraj Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Guest sstane 17. december 2006 Prijavi Deli 17. december 2006 z dobrim domačim putrom Kakšen pa je tvoj domač puter Citiraj Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
pacl 17. december 2006 Prijavi Deli 17. december 2006 Kakšen pa je tvoj domač puter Žal ni moj izdelek, je pa izdelek direktno s kmetije in ne iz industrijske pridelave. Citiraj Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Guest sstane 17. december 2006 Prijavi Deli 17. december 2006 Žal ni moj izdelek, je pa izdelek direktno s kmetije in ne iz industrijske pridelave.Kako je pa narejen Citiraj Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
pacl 17. december 2006 Prijavi Deli 17. december 2006 Kako je pa narejen Sstane pojma nimam samo vem, da je nesramno dober. Bom pa ob prvem obisku povprašal. Koao pa se sploh dela po tvojem? Citiraj Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Guest sstane 17. december 2006 Prijavi Deli 17. december 2006 Koao pa se sploh dela po tvojem?Iz surovega mleka, pa na roke Citiraj Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
pacl 18. december 2006 Prijavi Deli 18. december 2006 Iz surovega mleka, pa na roke Seveda pa potem verjetno z občutkom - a ne? Pa pri tem veselem miganju, na svojo sol le misliš, ali jo tudi dodajaš? Citiraj Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Nordika 18. december 2006 Prijavi Deli 18. december 2006 mmmmmmed MOj mož je čist ubrisan, vse si sladka z medom Drugače, pa ga pozimi ponucamo kar velik, z raznimi čaji....pa kar tako na žlici ali na kruhu, ali pa v limonadi.Imam pa srečo, da ima ena moja kolegica doma čebele in ga nabavljam prav pri njej. Se mi zdi, da je še bolj zdrav , ker je tak čisto domač, nič predelan. Citiraj Support bacteria, they're the only culture some people have! Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Lisbona 19. december 2006 Prijavi Deli 19. december 2006 Jz pa meda nimam rada..Samo v kombinaciji s proseno kašo ga jem,ker je potem proso bolj okusno...Drugače pa.. :xx!: Citiraj Nikoli ne verjemi tistega, kar ti govorijo oči.Kažejo ti samo omejitev.Richard Bach Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
strelka02 25. december 2006 Prijavi Deli 25. december 2006 Imam rada med ...njaboljši mi je lipov...sladek. Kostanjev se mi zdi bolj grenak ..prav tako smrekov.... Tukaj pa en link zanimivo prebrat kako koristen je med,,,pa zdrav http://users.volja.net/stane-plut/stran_no...idelkih/med.htm Citiraj Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Recommended Posts
Pridruži se debati
Objaviš lahko takoj in se registriraš kasneje. Če si član, se prijavi in objavi pod svojim računom.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.