Skoči na vsebino

MEDOVI


Recommended Posts

Med, ki mu ni nič dodano in nič odvzeto je edina hrana, ki konzervira sama sebe. Različne sorte medov za različne okuse in zdravo prehrano. Med lahko uživajo tudi sladkorni bolniki, vendar pol manj kot zdrav človek. Vseeno pa naj kontaktirajo s svojim zdravnikom.

Interesenti si lahko ogledajo naše čebelarstvo in različne recepte na naših spletnih straneh :

http://cebelarstvo-ma-ja.storzek.net

http://www.slovenski-cebelarji.com/cvet-ce...ovic/albums.php

Kontaktiramo pa lahko tudi po emailu:

brankoob@siol.net

ali se oglasite pri nas v Kočevju na naslovu:

Čebelarstvo MA-JA

Branko Obranovič

Šalka vas 44a 1330 Kočevje

kjer boste vsak med lahko tudi poizkusili.

GSM 041 548856

Naj - Medi

Link to comment
Deli na socialnih omrežjih

Jst uporabljam različne sorte (gozdni, regradov, lipov, cvetlični) medu; najrajš imam gozdnega (k je mal grenek), letos sm se dogrebla do regradovega medu - je ful dober, blagega vonja/okusa po regradovih cvetovih, pa izrazito rumene barve je.

 

Ves med nabavljam izključno od malih pridelovalcev medu, ki imajo čebele predvsem za oprašitev, ne proizvodnjo medu, obenem pa jim ostaja kak kg medu viška od lastne porabe. Obvezno mora bit v kristalizirani obliki, drugače ga ne šmirglam 5 posto, pa majhne smetke morjo bit v njem (da vem, da ni rafiniran, prečiščen), pa po čebeljem vosku mora met mal okusa, tak voskast mora bit, pa težko mazljiv (tut če ga dam na sobno temperaturo oz v toplo vodno kopel, da se zmehča za na kruh namazat).

 

Z njim si sladim topel oz mlačen čaj (1 žlička na 3 dcl vsako jutro). Ne dajem ga v vroč čaj.

 

Industrijskega (tak, k ga kupiš v štacuni, cvetličen, tekoč, ful preveč sladek) uporabljam za peko medenjakov (ker mi je domačega škoda, pa dam rajš industrijskega).

You see beauty where you desire to see it. You see ugliness where your are afraid to see beauty.

»Grem naprej.

Kjer ni poti, ustvarim pot.

Usmerjam tok svojega življenja,

tako kot duša v meni hoče.«

*´¨)

¸.•´¸.•*´¨) ¸.•*¨)

(¸.•´ (¸.•´

Link to comment
Deli na socialnih omrežjih

med mmjjammmmiiiiiii :palec: Popravljeno -> emmzi

"Remember when I told you how my

Kin is different in some ways?

And how you should not fall in love

With someone like me, anyway...

Between the lines, people see signs

When they feel the sear, every day's fear...

And one night their torches

Find the girl without a name...

And the one who has her

Love is no more safe..."

Link to comment
Deli na socialnih omrežjih

Super, se vidimo ko bom kje v bližini :palec:

Preteklost obstaja le v mislih in na način, za katerega se v mislih odločimo.

Živimo v sedanjem trenutku. Čutimo v sedanjem trenutku.

Doživljamo sedanji trenutek.

Kar počnemo v sedanjem trenutku, ustvarja temelje za jutrišnji dan.

Torej se odločimo v sedanjem trenutku. Jutri ne moremo storiti ničesar in tudi včeraj ne.

Samo danes lahko delujemo.

Pomembno je, kaj se odločimo misliti, verjeti in reči sedaj.

Luis L. Hay - Moč je v tebi

Link to comment
Deli na socialnih omrežjih

  • 1 year later...

Evo, sem našla to prastaro temo, da ne bom odpirala nove ...

 

Včeraj sem na enem štantu videla med, ki ima različne okuse, najbolj sta mi v oko padla z okusom po čokoladi in kokosu.

 

A je to že kdo kdaj probal? Se vam sanja, kako bi se takšen med naj uporabljal (čaja ne pijem)?

 

Pa tudi na splošno me zanima, kje vse (hrana in zdravje) uporabljate med - razen za v čaj in medenjake, kot je že Cookie omenila.

Tudi čez tisoč let, tu bom stal,

sonce bo moje srce,

ena od tisoč zvezd mi bo prav ,

nosil bom njeno ime ...

Link to comment
Deli na socialnih omrežjih

Za sladkanje čaja najraje uporabljam cvetlični med- ponavadi ga dobim od prijateljev.

 

Za crklarijo in za na kruh pa imam iber rad sivkin med (lavendlov), ki ga dobim s Hvara. x:)x

Meni je boljši od vseh namazov, sploh, če se kombinira z dobrim domačim putrom in sveže dišečim kruhom. x:)x x:Dx x:px

Link to comment
Deli na socialnih omrežjih

mmmmmmed x:px

MOj mož je čist ubrisan, vse si sladka z medom xrolleyesx

Drugače, pa ga pozimi ponucamo kar velik, z raznimi čaji....pa kar tako na žlici ali na kruhu, ali pa v limonadi.

Imam pa srečo, da ima ena moja kolegica doma čebele in ga nabavljam prav pri njej. Se mi zdi, da je še bolj zdrav x^x , ker je tak čisto domač, nič predelan.

Support bacteria, they're the only culture some people have!
Link to comment
Deli na socialnih omrežjih

Jz pa meda nimam rada..Samo v kombinaciji s proseno kašo ga jem,ker je potem proso bolj okusno...Drugače pa.. :xx!:

Nikoli ne verjemi tistega, kar ti govorijo oči.Kažejo ti samo omejitev.

Richard Bach

Link to comment
Deli na socialnih omrežjih

Pridruži se debati

Objaviš lahko takoj in se registriraš kasneje. Če si član, se prijavi in objavi pod svojim računom.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Dodaj komentar...

×   Prilepil/a si oblikovano vsebino..   Odstrani oblikovanje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Tvoja prejšnja vsebina je povrnjena.   Izprazni urejevalnik

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Nalagam...


  • Včlani se

    Postani član LN Foruma in se pridruži naši skupnosti.

  • Zadnji obiskovalci

    • Noben član si ne ogleduje te strani.
×
×
  • Objavi novo...