Skoči na vsebino

Tibetanski zveneči lončki

Recommended Posts

verjetno mislis na sklede, ne lončke? al je to kej druzga? tist k po robu s palco drsiš in ustvarja zvok? mam eno skledo doma, je prov fajn..sam ne vem kako bi lahko špilal, sej je sam en zvok..se ne da ustvarjat muske
DON'T PANIC
Deli na socialnih omrežjih

Živjo!

Jaz te posodice sicer nimam doma, ker sem zelo izbirčna in točno vem, kakšno hočem, zato pa vem, da se uporablja za neke vrste zvočno zdravljenje. Posodica je najboljše, če je zelo gladka, primerne debeline in oddaja dolg, jasen zvok ob trku s palico. Če daš isto posodico (ali zveneči lonček, če že hočeš) v roke za igrat nekomu drugemu, bosta verjetno zaznala, da je zvok drugačen.

Sicer pa sem sama doživela čisto blaženost, ko mi je nekdo igral na posodico zadaj za glavo in okoli nje. Poskusi, ne vem pa, če bo res kaj pametnega iz benda pojočih tibetanskih lončkov :)

Pri igranju na lončke ( odvisno od velikosti in simpatičnosti x;)x ), imamo tudi lonca, sklede in posode, se prepleta ritmika vrtenja in udarjanja, pa tudi neke vrste melodika. Z različnimi zaporedji tonov in sočasnimi zvoki ustvariš lahko super harmonijo ali pa sintezo več frekvenc v poponoma novo. Poleg tega so tu še drugi zvočni pripomočki, gongi, razni zvončki itd. prava pleh muzika! x:Dx

Bistvo pa je, da se pri tem napolniš z voljo do življenja, pozitivno energijo, ustvarjaš, se sprostiš in uživaš. :hepko:

Lp Gari

Pridruži se debati

Objaviš lahko takoj in se registriraš kasneje. Če si član, se prijavi in objavi pod svojim računom.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Dodaj komentar...

×   Prilepil/a si oblikovano vsebino..   Odstrani oblikovanje

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Tvoja prejšnja vsebina je povrnjena.   Izprazni urejevalnik

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Nalagam...

• Včlani se

Postani član LN Foruma in se pridruži naši skupnosti.

• Zadnji obiskovalci

• Noben član si ne ogleduje te strani.
  • Objavi novo...