Skoči na vsebino

Alkohol

teja

Recommended Posts

če si pijan , še nisi bolan ...

in ... alkohol sprosti blokade ... pod alkoholom ljudje govorijo to, kar mislijo ... in vino veritas ... ali ... v vinu je resnica ...

in zato, dovolj razlogov je, da izrečeno vzameš osebno ...

in veliko pijanih ljudi naslednji dan reče :

- ali da se ne spomni kaj je govoril , to je ponavadi laž ...

- ali pa, da ni vedel kaj govori ... in tudi to je laž ...

Saj se strinajm v nekaterih stvareh, sam vseeno pa alkoholizem je bolezenen. Psihična. Če ne bi bila, bi lahko človek nehal, tako pa ne more brze strokovne pomoči.

Laži so posledica čist popačene osebnosti... Mogoče s tem maskirajo svoje komplekse. Ne vem, laži sem bila navajena od očeta, pa je sicer v redu človek. Da je v redu, je dokazal tudi z dejanji, ne samo z besedami. Ker po mojem je to najbolj pomembno. Npr. obljubljal mi je marsikaj, pa ni uresničil, ker ni bil sposoben, zaradi alkohola. Medtem ko je imel svoje svetle trenutke in je uspelo... Pa ko ga kdaj ni bilo, pa sva bila dogovorjena, in ga ni bilo ker je rabil ono dozo... pa se je zlagal. To, da je kriv alkohol, je težko priznat. Pa da si tako šibka osebost, da se ne moreš upret,d a nisi karakter, nisi dost moški, si navadna p*** je tud težko priznat. Bolje da drugi ne vedo... in da se zlažeš. Amapak se ne zavedajo, da se laž takoj odkrije in da poleg tega še precej boli... To jim nekako ni jasno.

Deli na socialnih omrežjih

Sem zdaj enga zdrinkala, a sem alkoholik? http://www.lunin.net/forum//public/style_emoticons/default/wink.png Vino sem dodala sem dušenemu rdečemu zelju z jabolki, pol sem pa morala še sprobat, če je vredu žmah za zravn http://www.lunin.net/forum//public/style_emoticons/default/inno.gif .

Jaz sem pa šla brat ena navodila, kake zahteve je imel Rugelj za svoje paciente... mislim, to glede branja knjig in s čim vse se morajo ukvarjat. Me že od rojstva npr. zanima veliko več od povprečnega človeka in tudi vse mogoče počnem, prebrala sem ogromno knjig, se izobraževala, bila Zoisova štipendistka, se pravi npr. izobraževanje mi nekega posebnega problema ne predstavlja, sam vem da sem bolj v manjšini in si sploh ne znam predstavljat, da to dela povprečen človek... Pa tele zahteve, ki jih ima - uh... vau, glede športa se strinjam, to ni tako težko dosečt, sam da bo pa nekdo s povprečno inteligenco bral tako zahtevne knjige, pa mislim, vsa čast... Še na magistrskem študiju, se mi zdi, da smo jih manj :P Sicer pa jaz bi jih, sam nimam teh težav, kako jih bo pa nek avtomehanik... pa da ga zanima zelo ozko področje. Dejansko jih potem večina nima upanja za ozdravitev. Pa alkoholizem je problem bolj nižjega družbenega sloja, verjetno (al pa tud ne...).

http://www.lunin.net/forum//public/style_emoticons/default/icon1_eek.gif ja kakšne knjige pa so to, da jih 'avtomehaniki' ne bi zmogli?

Penny: Oh big deal. Not knowing is part of the fun.

Sheldon: "Not knowing is part of the fun". Was that the motto of your community college?

~

This is where the old mountain goat lives. He hangs out here and has a good time. B. R.

http://www.ordinacija.net/members/www-fo.php?mg_fo_id=56&lang=slo

Sicer pa tu so povezave, ta prva - navodila za paciente in sami presodite... Obstajajo izjeme, ampak po mojih izkušnjah, ljudje, sploh taki, ki zavijejo po službi na pir, pa pridejo samo spat domov, bolj malo berejo... Nekako se pač ne morem vživet v to, da bi nekega avtomehanika zanimala psihoanaliza... res ne. Obstajajo verjetno izjeme oziroma to lahko kar potrdim.

No pa ta moj znanec, zanima ga samo ena stvar v življenju, ki jo obvlada do perfekcije... v bistvu je pri tem nadpovprečno uspešen. Ne paše mi niti v Rugljev opis odvisnika... Da bi ga zanimalo karkoli drugega, si ne predstavljam. Pa da mu rečeš, naj knjigo prebere, ja, haha to bo...

To je potem tvoj ozek pogled. Človek ni zgolj njegov poklic; če se povprečnež da na to, se bo tudi skozi marsikatero zahtevno literaturo pregrizel.

Sicer, če se ne motim, je Rugelj meril na dvig celotne življenjske ravni (s športom, izobraževanjem, kulturnim udejstvovanjem) in ne zgolj na prenehanje pitja; njegova pot ni edina pot iz odvisnosti, tko da tole, da večina nima upanja za ozdravitev, ker (menda) ne zmore enih knjig prebrat, je kr neki.

Penny: Oh big deal. Not knowing is part of the fun.

Sheldon: "Not knowing is part of the fun". Was that the motto of your community college?

~

This is where the old mountain goat lives. He hangs out here and has a good time. B. R.

Naj takoj povem, da strokovnjak za alkoholizem nisem, sem recimo strokovnjak za preobjedanje z jabolčnimi štrudli, pa pametovanje tud, a ne Janko, kar pa ne pomeni, da ne bi smela povedat svojega pogleda na alkoholizem. In zame je alkoholizem (ne alkohol) beg od problemov in vsega, s čimer se človek noče soočit. Načinov bega je veliko, jaz npr velikokrat spizdim v spanje. Alkohol ima ta problem, da je psihoaktiven in se ga nalezeš oz se on tebe in ti odvzame velik del moči, ki jo potrebuješ za soočanje z lajfom. Nikoli nisem Ruglja vidla v živo, samo brala sem njegove članke.

Alkohol kot pot? Hm, nekako mi to ne gre, mogoče moram še malo nabrundat na tole.

V bistvu Mayita, sploh ne vem, s čim sem te razjezila.

Glej ceres nisi me razjezila, v glavnem govorili smo o isti zadevi s tem da se nismo razumeli in se mi je pač zdelo da se zanalašč ne razume in pol skače okoli......in sem hotela razčistit.....

Pa še čist kratko pojasnilo (čeprav imam občutek, da ne bo razumljeno) Mayiti: to, da imamo z Lili in Ceres eno navezo, da asistiramo oz. "skačemo na pomoč" druga drugi proti njej, je čist narobe interpretacija. Očitno pa je med nami manj komunikacijskega šuma in se kar dobro uspemo razumet in zmenit. Z enimi gre komunikacija lažje, z drugimi težje. To je vse.

ne nisem tako vzela iknee, jaz imam rada različna mnenja da se lahko diskutira, niti nisem vzela da ste se naprtili proti meni.

Ja je pa izgledalo tako zaradi lilinega mešanja v debato, neprenesem tega.da nekdo preberez zadenj post in poda neke zaključke zraven se dela pa še ubogega in užaljenega.....

Sem direktna in taka bom ostala........

To je potem tvoj ozek pogled. Človek ni zgolj njegov poklic; če se povprečnež da na to, se bo tudi skozi marsikatero zahtevno literaturo pregrizel.

Sicer, če se ne motim, je Rugelj meril na dvig celotne življenjske ravni (s športom, izobraževanjem, kulturnim udejstvovanjem) in ne zgolj na prenehanje pitja; njegova pot ni edina pot iz odvisnosti, tko da tole, da večina nima upanja za ozdravitev, ker (menda) ne zmore enih knjig prebrat, je kr neki.

Saj pravim, da obstajajo izjeme, sam poznam pa tudi raziskave bralnih navad in statistika ne laže... Poznam slaščičarja, ki je zelo glasbeno razgledan in hodi v opero itd. itd., z njim mi ne zmanjka tem za pogovor, res... Moj kolega je nabavil 300 teoloških knjig in jih preštudiral, pa ima neko srednjo šolo, ki ni nič v povezavi s tem, vsa čast... Pa Tito je bil ključavničar, ampak v resnici zelo razgledan, ker je ogromno bral. In nedvomno zelo uspešen, pa celo Rugelj je rekel, da je bil alkoholik. Vseeno so to bolj izjeme. Ja, vem, sem prebrala, naj bi se preobrazili na več področjih, branje je samo eno, slučajno sem se v to vpičila... Sam ni mi jasno, kako prepričat v to ljudi, če jih pa ne zanima. Mene zanima npr. samo po sebi, od malega, npr. tudi glasba, pa pri nas v družini nihče nima niti posluha, pa vem, da moja mama nikol npr. ne bo poslušala Bacha ali pa ga bo, sam ji ne bo všeč. Pa če ji bo že všeč, v nekem trenutku, ne bo niti ločila, a je Bach al Mozart ali karkoli tretjega... Veliko stvari, ki jih pač sama znam, izhaja iz moje radovednosti, ne ker so me v to silili. To pri Ruglju, ne zmorejo vsi, za nekatere je prisila. Avtomatično nimajo vsi možnosti, no, saj to tudi pove.

Pa še nekaj me moti... Omenja, da so krive žene. Kaj pa če nekdo ni v vezi in nikoli ni bil? Pa da so alkoholiki neuspešni posamezniki, ki jim ni uspelo doseči nekih ciljev, mogoče da narobe razumem... Moj oče je izobražen človek, namreč, pa je propadel... no pri njem se res spotikam ob knjige, ker jih ima cele kupe, na tleh, mizi, v hladilniku, kjer je pač prostor... To sigurno ni razlog, da pije, ker je še vedno iskan strokovnjak na svojem področju, se ga pa probajo izogibat, ker so sami problemi včasih... isto je z mojim znancem.

Citat od Mayite: "in kaj hočeš tukaj reči da te je prijel za roko te peljal domov in ti pokazal kako se red naredi....s pogovorom je to dosegel....tako da si šel ob nedeljah z njim v hribe in se pogovarjal med potjo in užival v naravi....................." In moj odgovor: Mayita, mešaš dve stvari: s pogovorom prepričat človeka, naj neha pit (o tem sem govorila, ko sem trdila, da pogovor ne deluje!!!) in pogovor potem, ko je človek že sprejel abstinenco in je odprt in zares pripravljen delat (!) na spreminjanju svojega življenja. Ja, potem pa pogovor seveda tudi deluje, vendar je to psihološko zelo drugačna situacija od izhodiščne, ko je človek še pod vplivom svoje zasvojenosti!

poglej iknee vidiš tukaj smo se zahakljali,jaz nisem nič pomešala. še vedno pravim odvisno od primera ne moremo tako gledat.vsak človek je psihološko drugačen in tako jih je treba tudi sprejemat.

lahko pa analiziramo primer od primera, odvisno koliko časa nekdo že pije in zakaj je sploh začel.....ne moreš enačit nekoga recimo z nekom ki je recimo že od doma prinesel vzorec pijančevanja in je že kronik in je vsak dan pijan,temu je to način življenja in tak se tudi ne bo šel nikoli zdravit ker ne pozna drugega temu je brezveze karkoli prigovarjat.....pa še tukaj bi jaz osebno probala....čeprav vem da je možnost mogoče samo0.01 procenta n če probam nimam nič za izgubit,vse je pa pol odvisno od posameznika seveda če posameznik reče da bi se rad ozdravil,ne bom pa jaz hodila k njemu in se delala svetnice kot ste hoteli nekako vso to zadevo prikazat

imaš pol primere ko ženska zaradi groznega partnerja na skrivaj pije recimo deset let, s to žensko se je treba direktno in iskreno pogovorit ali ji bo pomagal ali ne je njena odločitev.....in tukaj je spet odvisno od primera do primera koliko dolgo si v zvezi.....

Kot recimo ne morete enačit naših dedkov ki so pili zaradi vojne......

imaš primer ko se najstnik ne najde in se zateče k alkoholu....itd.....

ko smo govorili o konkretnem primeru da pijanemu ne veš ali povedat da je šel čez mejo ali ne,pravim da mu je treba povedat,kokrkoli ali zaleže ali ne,nekaj mu bo vseeno ostalo v podzavesti. če se mu pa ne reče nič bo mislil da ima prav in vso pravico se tako obnašat....in tako je treba delat z vsemi odvisniki ampak ob pravem času in s tapravimi besedam in brez igranja žrtve in pihanja na vest, iskren direkten pogovor-

tako da meni se je zdelo da sem bila dovolj razumljiva,ne maram pa površnega branja in pol čisto ene iks komentarje.....

Saj pravim, da obstajajo izjeme, sam poznam pa tudi raziskave bralnih navad in statistika ne laže... Poznam slaščičarja, ki je zelo glasbeno razgledan in hodi v opero itd. itd., z njim mi ne zmanjka tem za pogovor, res... Moj kolega je nabavil 300 teoloških knjig in jih preštudiral, pa ima neko srednjo šolo, ki ni nič v povezavi s tem, vsa čast... Pa Tito je bil ključavničar, ampak v resnici zelo razgledan, ker je ogromno bral. In nedvomno zelo uspešen, pa celo Rugelj je rekel, da je bil alkoholik. Vseeno so to bolj izjeme. Ja, vem, sem prebrala, naj bi se preobrazili na več področjih, branje je samo eno, slučajno sem se v to vpičila... Sam ni mi jasno, kako prepričat v to ljudi, če jih pa ne zanima. Mene zanima npr. samo po sebi, od malega, npr. tudi glasba, pa pri nas v družini nihče nima niti posluha, pa vem, da moja mama nikol npr. ne bo poslušala Bacha ali pa ga bo, sam ji ne bo všeč. Pa če ji bo že všeč, v nekem trenutku, ne bo niti ločila, a je Bach al Mozart ali karkoli tretjega... Veliko stvari, ki jih pač sama znam, izhaja iz moje radovednosti, ne ker so me v to silili. To pri Ruglju, ne zmorejo vsi, za nekatere je prisila. Avtomatično nimajo vsi možnosti, no, saj to tudi pove.

Pa še nekaj me moti... Omenja, da so krive žene. Kaj pa če nekdo ni v vezi in nikoli ni bil? Pa da so alkoholiki neuspešni posamezniki, ki jim ni uspelo doseči nekih ciljev, mogoče da narobe razumem... Moj oče je izobražen človek, namreč, pa je propadel... no pri njem se res spotikam ob knjige, ker jih ima cele kupe, na tleh, mizi, v hladilniku, kjer je pač prostor... To sigurno ni razlog, da pije, ker je še vedno iskan strokovnjak na svojem področju, se ga pa probajo izogibat, ker so sami problemi včasih... isto je z mojim znancem.

odgovarjam na podčrtano,,poglej govori o konkretnih primerih kjer je vključena žena...tisti ki pa ni vezan ima seveda drug razlog a ni to čisto jasno.....

poglej iknee vidiš tukaj smo se zahakljali,jaz nisem nič pomešala. še vedno pravim odvisno od primera ne moremo tako gledat.vsak človek je psihološko drugačen in tako jih je treba tudi sprejemat.

lahko pa analiziramo primer od primera, odvisno koliko časa nekdo že pije in zakaj je sploh začel.....ne moreš enačit nekoga recimo z nekom ki je recimo že od doma prinesel vzorec pijančevanja in je že kronik in je vsak dan pijan,temu je to način življenja in tak se tudi ne bo šel nikoli zdravit ker ne pozna drugega temu je brezveze karkoli prigovarjat.....pa še tukaj bi jaz osebno probala....čeprav vem da je možnost mogoče samo0.01 procenta n če probam nimam nič za izgubit,vse je pa pol odvisno od posameznika seveda če posameznik reče da bi se rad ozdravil,ne bom pa jaz hodila k njemu in se delala svetnice kot ste hoteli nekako vso to zadevo prikazat

imaš pol primere ko ženska zaradi groznega partnerja na skrivaj pije recimo deset let, s to žensko se je treba direktno in iskreno pogovorit ali ji bo pomagal ali ne je njena odločitev.....in tukaj je spet odvisno od primera do primera koliko dolgo si v zvezi.....

Kot recimo ne morete enačit naših dedkov ki so pili zaradi vojne......

imaš primer ko se najstnik ne najde in se zateče k alkoholu....itd.....

ko smo govorili o konkretnem primeru da pijanemu ne veš ali povedat da je šel čez mejo ali ne,pravim da mu je treba povedat,kokrkoli ali zaleže ali ne,nekaj mu bo vseeno ostalo v podzavesti. če se mu pa ne reče nič bo mislil da ima prav in vso pravico se tako obnašat....in tako je treba delat z vsemi odvisniki ampak ob pravem času in s tapravimi besedam in brez igranja žrtve in pihanja na vest, iskren direkten pogovor-

tako da meni se je zdelo da sem bila dovolj razumljiva,ne maram pa površnega branja in pol čisto ene iks komentarje.....

No, eni si priznajo, ko je že čist na konc. Vsaj jaz imam take izkušnje, samo da hočejo drugim prikazat, da ni tako resno... V smislu, saj vem, da zadnje čase mal preveč pijem... Sam "mal" preveč in sam "zadnje čase", v resnici že pa 10 let ornk preveč. In primer... spije eno žgano pijačo, pol pa dve kavi in reče- o vidiš, pred tabo pa nič ne pijem :)) Ja, kaj je bilo pa prej 5 minut nazaj in pred eno uro in pred pol dneva... Mal smešno, sam ni je tragikomično.... Sam sebi laže, kar je najhuje, hkrati pa drugim, ampak se ve.

odgovarjam na podčrtano,,poglej govori o konkretnih primerih kjer je vključena žena...tisti ki pa ni vezan ima seveda drug razlog a ni to čisto jasno.....

Večinoma poudarja to ženo in sem verjetno spregledala. Sem pa zasledila, da imajo samski manj možnosti za ozdravitev. Pa verjetno, če ne živi s partnerjem tudi, sam pol bi ga verjetno že zapustila.

zakaj govorim o tem ker priznam jaz sem nad mojim očetom nehala upat,vsak dan sem mislila da se bo ubil ali ubil vse nas.pa sem mu z distance še vedno pridigala in mu dajala nasvete za zdravo življenje. In seveda zaradi pijančevanja so mu začela odpovedovat jetra in na slinavki so mu našli neke izrastke....torej diagnoza najslabša par mesecev,pa sem si mislila no pa imamo to kar smo si zaslužili in kokr ga poznam bo raje zapil svoje življenje, ampak na moje presenečenje je začel resno jemati moje nasvete, nisem mu obrnila hrbta zaradi vsega hudega kar je naredil v pijanosti.

v glavnem zdaj ima moj sin dedka ki ga obožuje, ki ne pije in ki je na dijeti, skoraj dve leti. pa še to ni se rabil zrdavit prenehal je čez noč.....ali je ozdravljen....ne, to bo čas pokazal ampak teh dveh let ki jih ima moj sin z njim jih ne bi imel če bi mu jaz obrnila hrbet.....

če si pijan , še nisi bolan ...

in ... alkohol sprosti blokade ... pod alkoholom ljudje govorijo to, kar mislijo ... in vino veritas ... ali ... v vinu je resnica ...

in zato, dovolj razlogov je, da izrečeno vzameš osebno ...

in veliko pijanih ljudi naslednji dan reče :

- ali da se ne spomni kaj je govoril , to je ponavadi laž ...

- ali pa, da ni vedel kaj govori ... in tudi to je laž ...

tole je otročji stereotip o pijancih kjer se lahko bližnji potlej naredijo večjo žrtev od pijangea....

me pa preseneča tale tvoja izjava ker si se z brezotom pogovarjal o nekih napopanih entitetah.....

In v vinu je resnica,bi lahko veljalo samo za nekoga ki ne pije vsak dan ampak enkrat na deset let pa še ta oseba bi morala biti brez čustev ega itd.....

Se strinjam s Ceres. Saj o tem ves čas govorim - ljudje nehajo z alkoholom, cigaretami ... kot jih nekaj krepko pretrese, največkrat šele takrat, ko jih povoha una s koso, kot pravi Ceres. Pa saj niso glih neumni, v glavnem itak sami vedo, kar jim poskušajo njihovi bližnji dopovedat, ampak vedet ni zadosti, saj v tem je keč zasvojenosti - močnejša je od razuma, zato besede bližnjih enostavno ne primejo, dokler jih nekaj ne pretrese. Moj oče je bil kadilec 50+ let. Vsi smo mu dopovedovali, kako mu to škodi, mu postavljali meje (ki jih je v bistvu upošteval - ni kadil v zaprtih prostorih doma), pa ni nehal. Potem je začel čudno kašljati in zaslutil, da se nekaj hudega dogaja. Odložil cigarete in se jih ni več taknil. Žal prepozno, imel je pljučnega raka in v nekaj mesecih umrl.

Je pa zagotovo pri alkoholikih pomembno, da imajo takrat, ko se odločijo, da bodo nehali, ob sebi krog ljudi, ki jih imajo radi in jih podpirajo pri tem, če je človek od vseh zapuščen in pozabljen, je večja verjetnost, da ne bo imel motiva nehat tudi, če se mu zgodi kaj hudega.

Mayita, zdajle si bom dovolila eno diagnozo, čeprav seveda pravo resnico pozna samo tvoj oče: on ni nehal pit, ker si mu ti kar koli prigovarjala, ampak ker je pogledal uni teti s koso v oči in se je odločil še živeti.

Mogoče se samo okoli tega ne strinjamo: jaz mislim, da vzgib, da piješ, pride od znotraj (in ne zaradi vojne, tečne žene, izgube službe.... ), in tudi vzgib, da nehaš pit pride od znotraj. Enkrat sem pa res (po enem čudnem naključju) bila na sestanku anonimnih alkoholikov, pa so me dali v tisto skupino, kjer se dobivajo žene alkoholikov in je bilo rečeno, da se partnerice ne nehajo spraševat, kaj bi morale še naredit, da bi ga premaknile in da je odgovor jasen: one ne morejo nič naredit, vse je znotraj tistega, ki pije. One lahko rešujejo samo sebe.

ceres saj jaz ne trdim da se je zaradi mene pozdravil nikakor on se je odločil pozdravit se,...ne razumeš in ne boš razumela kaj hočem povedat in to zato ker praviš pač kar praviš.

z brezom sva se zezala o prilepljenih entitetah pijančkov ...

"in vino veritas" ali v vinu je resnica, pa pomeni tudi, da ti nekdo v pijanosti pove/izreče svoje misli in mnenje, ki jih v treznem stanju najbrž nebi izrekel, ker se mogoče obvlada ... razen če je napol psihopat ali komplet psihopat ...

take primere pa najdeš tudi tukaj na luni ...

ja se strinjam sam to ne pomeni da so resnica.....

Se strinjam s Ceres. Saj o tem ves čas govorim - ljudje nehajo z alkoholom, cigaretami ... kot jih nekaj krepko pretrese, največkrat šele takrat, ko jih povoha una s koso, kot pravi Ceres. Pa saj niso glih neumni, v glavnem itak sami vedo, kar jim poskušajo njihovi bližnji dopovedat, ampak vedet ni zadosti, saj v tem je keč zasvojenosti - močnejša je od razuma, zato besede bližnjih enostavno ne primejo, dokler jih nekaj ne pretrese. Moj oče je bil kadilec 50+ let. Vsi smo mu dopovedovali, kako mu to škodi, mu postavljali meje (ki jih je v bistvu upošteval - ni kadil v zaprtih prostorih doma), pa ni nehal. Potem je začel čudno kašljati in zaslutil, da se nekaj hudega dogaja. Odložil cigarete in se jih ni več taknil. Žal prepozno, imel je pljučnega raka in v nekaj mesecih umrl. Je pa zagotovo pri alkoholikih pomembno, da imajo takrat, ko se odločijo, da bodo nehali, ob sebi krog ljudi, ki jih imajo radi in jih podpirajo pri tem, če je človek od vseh zapuščen in pozabljen, je večja verjetnost, da ne bo imel motiva nehat tudi, če se mu zgodi kaj hudega.

točno o tem govorim....da če človek ve da se lahko opre na nekoga

Mayita, zdajle si bom dovolila eno diagnozo, čeprav seveda pravo resnico pozna samo tvoj oče: on ni nehal pit, ker si mu ti kar koli prigovarjala, ampak ker je pogledal uni teti s koso v oči in se je odločil še živeti.

Mogoče se samo okoli tega ne strinjamo: jaz mislim, da vzgib, da piješ, pride od znotraj (in ne zaradi vojne, tečne žene, izgube službe.... ), in tudi vzgib, da nehaš pit pride od znotraj. Enkrat sem pa res (po enem čudnem naključju) bila na sestanku anonimnih alkoholikov, pa so me dali v tisto skupino, kjer se dobivajo žene alkoholikov in je bilo rečeno, da se partnerice ne nehajo spraševat, kaj bi morale še naredit, da bi ga premaknile in da je odgovor jasen: one ne morejo nič naredit, vse je znotraj tistega, ki pije. One lahko rešujejo samo sebe.

ceres te malo drugače vprašam depresivnemu človeku vedno pravite da rabi pomoč zunanjega, ker lahko zapade v tako depresijo da sam iz nje ne zna....tako je tudi pri alkoholikih s tem da oni povrhu še pijejo......ponavadi ravno zaradi depresije....

torej zakaj pri alkoholiku ne vidiš tega pri depresivnemu pa.....

zato ker imaste stereotip alkohilka da je neodgovorna oseba ki rad pije.....

Hm, saj v bistvu je neodogovoren, sam si za to neodgovornost ne more pomagat... Saj isto je z debelostjo, igrami na sre čo, ipd... si ne moreš pomagat. Rabiš pomoč, pomoč je pa delo na sebi, spremeniš svojo osebnost, postopoma. Sam da jaz sem mnenja, da si ne smemo zatiskat oči in jih kar spregledat in to dopuščat. Če je v Sloveniji res 200 000 alkoholikov, milijon jih pa zaradi tega trpi, pol ni čudno da smo, kjer smo... gospodarstvo mislim. Pri nas v firmk imamo izkušnje, nekoga kar ni bilo, ker se je napil en dan prej, dva dni ga ni bilo. Sledila je odpoved in to takoj, en mlad fant je bil to, pa urna postavka je tu visoka... služb pa ni. Upam, da se bo vsaj zamislil in kar se mene tiče, je prav, da je bil odpuščen, ker ni bil odgovoren. Pa ta še ni toliko zasvojen, da ne bi mogel tega pitja vsaj toliko nadzorovat, ds pride v službo...

Fajn. Imam rada direktne sogovornike, je pa res, da tudi pri direktnosti obstajajo bolj ali manj primerni načini podajanja mnenja. To je bilo mišljeno na splošno.

Moti me površnost in nestrpnost pri branju in razumevanju. Ne pravim, da sem sama biser, bi nam bilo pa marsikatero obrazlaganje prihranjeno, če bi se večinoma trudili v tej smeri. Kot Butl večkrat piše, kaj pa to pomeni, kako se pa to naredi/razume?

Naveze napeljevat po forumu nimam namena, seveda prej polajkam tistega, katerega mnenje se sklada z mojim, ali mu je vsaj blizu.

V debato so ne vmešavam, ampak v njej sodelujem na bolj, ali manj posrečen način. Ne pozabi, da sem temo odprašila jaz. Lahko bi odprla novo, pa sem prej pogledala, če se je kje za priključit in našla to. Ni vsako neuspelo strinjanje z nekom drugim vmešavanje.

ja ja ja lili,

sej bi se strinjala s tabo,sam kaj k je

na forumu veliko dvojnih meril in podlosti tko da....lahko samo upam da se bomo lahko v prihodnje lepo pogovarjali in izmenjavali mnenja.....tko pač je

Mayita, dvojna merila se vidijo takšna od zunaj - tudi tvoja dvojna merila se tako vidijo od zunaj, ti pa si prepričana, da jih imajo le drugi, ti pa ne. Podobno je s podlostjo. Po mojem mnenju tukaj nihče (vsaj v tej temi) ni podel. Če slučajno kdo zadane tvojo bolečo točko, to še ne pomeni, da je podel. Enako bi se dalo tudi tebi kdaj očitat podlost (pa ti je ne, ker vem, da je po sredi lahko kaj čisto drugega - najpogosteje navaden komunikacijski šum ali reakcija iz prizadetosti ...)

Hmm si rešila anketo, ki sem jo postnila na začetku? http://www.lunin.net/forum//public/style_emoticons/default/smile.png

Jaz sem jo in preden sem sporočila rezultat tu gor, se mi je stran ponastavila. Moram še enkrat.

Nisem veš...to bi bilo ja soočenje http://www.lunin.net/forum//public/style_emoticons/default/inno.gif

hm če veste da so pijani in da so kao bolani zakaj pol njihove besede ki jih izrečejo nazaj vzemate osebno....

Se bom na tole osredotočil

zato, ker baje velja pravilo, In vino veritas, in to pravilo velja kot pribito.

vse inhibicije zadržki se z uživanjem opijatov sprostijo, takrat na plano pride tisto, kar imaš v sebi, tisto kar si..

Zato je zanimivo gledati, kako si ženske, povsem zavestno izbirajo tiste moške, ki pod vplivom alkohola postanejo bl možati, agresivni, pogumni, nasilni...

Zato ker mislijo, da so v resnici taki in jim alkohol samo pomaga da se dokončno "oalfasamčijo."

In tu je ta napaka v dojemanju.

ki je kasneje usodna..

Zlo enostavno je tole ugotovit

ampak vzorci so premočni..

Zakaj jemljemo osebno, besede in dejanja od alkoholika?

ker zaradi teh trpi družina, bližnja okolica

sociopatu je treba vedno verjet...

na besedo

k se ga nalije pa še tolk bolj

http://shrani.si/f/34/xI/2cHXjcPT/prenos.jpg

z brezom sva se zezala o prilepljenih entitetah pijančkov ...

Mogoče je zgledal smešno, nisem se pa glih šalil kar se teh bitjec tiče...znajo biti zelo prefrigana, tako da človek včasih res ne ve ali so misli njegove ali od nekoga drugega...Ampak pustimo stvari, ki so za marsikaterega new agerja še pretežka učna snov, zaenkrat na miru. Tudi jaz ne morem trditi, da sem se jo naučil...http://www.lunin.net/forum//public/style_emoticons/default/icon_smesko.gif

Mi je pa zanimivo kako hvalite Ruglja...uporabil je pa tipične prijeme iz jugo armije podkrepljene s psihološkimi forami...da bi pa zdaj poslal kakšnega "pijančka" al pa mladosdtnika na kakšen vojaški drill pa da se malo zresne, osamosvoji, poskrbi za sebe, ipd. za kakšne 3 mesece, to pa ne, bi se takoj našlo malo morje doktorskih papirčkov z izgovori- astma, holesterol, slabo srce, itd...NIso zastonj včasih rekli, da je pravi muškarac šele ko odsluži JLA...http://www.lunin.net/forum//public/style_emoticons/default/tongue.png

A je kdo preveril, če je imel Rugelj razščiščen s podzavestno agresijo do žensk...http://www.lunin.net/forum//public/style_emoticons/default/tongue.png

Life is like a game...play it...

http://smileys.smilchat.net/smiley/spiritual/myst1c.gif

Pridruži se debati

Objaviš lahko takoj in se registriraš kasneje. Če si član, se prijavi in objavi pod svojim računom.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Dodaj komentar...

×   Prilepil/a si oblikovano vsebino..   Odstrani oblikovanje

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Tvoja prejšnja vsebina je povrnjena.   Izprazni urejevalnik

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Nalagam...
  • Objavi novo...