ariso 10. november 2005 Prijavi Deli 10. november 2005 Sem že vse pregledala na netu in ne najdem informacije, kje bi dobila esenski (essene) kruh in ezekiel kruh. A mogoče kdo ve? Sem bila že tudi v trgovini z zdravo prehrano, pa sploh niso vedeli, o čem govorim?Hvala za pomoč. Citiraj Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
emmzi 10. november 2005 Prijavi Deli 10. november 2005 Esenski kruh naj bi bil nekako vzhajani kruh, oz, ne prav pečen, v bistvu surov. Eseni so bili ljudstvo, ki je živelo zelo skromno, bili so strogi vegetarijanci nekje na območju dašnjega Izraela, Palestine, Egipta. Prišli naj bi iz Indije(ampak to je samo teorija). Jezus je bil iz rodu Esenov. Ker je jedel kruh, so ga po svoje "posvojili" vegani, ampak tudi presnojedci ga imajo "radi", Wandmaker recimo, trdi, da je ta kruh neprimerno bolj primeren za uživanje kot pečen kruh, saj se ga dela tako, da se ga nekako peče na kamnu na soncu in v bistvu ni prav termično obdelan. Tako sestavine v njem ohranijo svojo vrednost in v bistvu uživamo le-te takšne, kot nam jih je narava dala.to sm najdla na enmu forumu Citiraj "Remember when I told you how myKin is different in some ways?And how you should not fall in loveWith someone like me, anyway...Between the lines, people see signsWhen they feel the sear, every day's fear...And one night their torchesFind the girl without a name...And the one who has herLove is no more safe..." Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
ariso 10. november 2005 Avtor Prijavi Deli 10. november 2005 Ja, sej to vse vem, ampak kje pa naj dobim? Citiraj Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Todika 10. november 2005 Prijavi Deli 10. november 2005 zamesiš, pa daš na sonce na en kamn....sam priporočam da do poletja počakaš Citiraj KO OVDE NE POLUDI, TAJ NIJE NORMALAN.... Bora Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
emmzi 12. november 2005 Prijavi Deli 12. november 2005 Citiraj "Remember when I told you how myKin is different in some ways?And how you should not fall in loveWith someone like me, anyway...Between the lines, people see signsWhen they feel the sear, every day's fear...And one night their torchesFind the girl without a name...And the one who has herLove is no more safe..." Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
anabella 17. november 2005 Prijavi Deli 17. november 2005 (popravljeno) Nisem sicer ćist ziher, mislim pa, da se dela iz kaljenega žita oz. kalčkov... Na tem linku imaš presne recepte, poglejm mogoče boš našla... <http://www.living-foods.com/recipes/> Popravljeno 17. november 2005 -> anabella Citiraj Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
sunny girl 17. november 2005 Prijavi Deli 17. november 2005 ce si iz MB ali okolice, ga prodajajo v Soncku, imas ful razlicnioh okusov, meni je bljak Citiraj Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Mana 17. november 2005 Prijavi Deli 17. november 2005 a srou kruh prodajajo? Citiraj Vsako jutro se v Afriki zbudi lev. Ve, da mora teči hitreje kot gazela, da jo ujame, sicer bo umrl od lakote. Vsako jutro se v Afriki zbudi gazela. Ve, da mora teči hitreje kot lev, sicer bo ob življenje. Ko se jutro za jutrom prebujaš, se ne sprašuj, ali si lev ali gazela, temveč začni teči. afriški pregovor Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
mako106 17. november 2005 Prijavi Deli 17. november 2005 Ja, srou kruh prodajajo, pa praujo, da sveže kumarce fajn zram pašejo Citiraj Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
ajtak 14. december 2005 Prijavi Deli 14. december 2005 Jaz jem vsako jutro obed "Kollath" (po dr. Kollathu), katerega osnova je surova pšenična moka iz celega zrna.Recept sem našla v neki knjigi o jogi. Ta zajtrk avtor pripotoča, ker naj bi bil popoln, saj vsebuje zelo ugdno mešanico vitaminov in B-kompleks, poleg tega pa tudi beljakovine, vlaknine ... Pa še lahko prebavljiv je. Bistvo je v žitu - pšenici, ki jo poješ surovo in tako ohraniš vse njene hranilne vrednosti. Trik pa je v tem, da jo čez noč namočiš, glivice kvasovke opravijo svoje delo in zjutraj je za človeka prebavljiva. Recept: ZVEČER: 30 - 40 g moke iz celega pšeničnega zrna, čimbolj sveže (najbolje je sproti mleti na kavni mlinček) 15 g suhega sadja (rozine, dateljni ...) namočimo v malo vode, pustimo stati čez noč ZJUTRAJ: zmešamo moko in suho sadje z vodo vred, dodamo 1-2 žlici zmletih oreščkov 1-2 žlici limoninega soka 100 g svežega sadja, pretlačenega oz. naribanega (sezonsko, najraje jabolka, hruške) Jed mora biti kašasta, ne tekoča. Okus ima kot kakšna kašica za dojenčke. Lahko osladimo z medom, lešnikovim/orehovim sirupom, dodamo cimet ipd. Meni je zelo dobro in odkar ga jem ne potrebujem več tablet za želodec, brez katerih 2 leti nisem mogla začeti dneva. Ugodno vpliva na želodec, kožo, lase (primeri, ko so se je sivim lasem povrnila barva), nohte (meni se več ne cepijo), uravnanva tek (shujšala sem 7 odvečnih kg v 10 mesecih in vzdržujem) in še in še! Jem ga že 1 leto in je super! Citiraj Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Cookie 14. december 2005 Prijavi Deli 14. december 2005 Kje pa dobiš (po kaki ceni) ustrezno (mislm tako brez pesticidov ipd. dodatkov) pšenico? Sej mogoče je vprašanje glupo , pa vseeno. Citiraj You see beauty where you desire to see it. You see ugliness where your are afraid to see beauty.»Grem naprej.Kjer ni poti, ustvarim pot.Usmerjam tok svojega življenja,tako kot duša v meni hoče.« *´¨)¸.•´¸.•*´¨) ¸.•*¨)(¸.•´ (¸.•´ Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Todika 14. december 2005 Prijavi Deli 14. december 2005 poseješ Citiraj KO OVDE NE POLUDI, TAJ NIJE NORMALAN.... Bora Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Tipka 14. december 2005 Prijavi Deli 14. december 2005 Kot dodatek... dosti boljsa in brez pesticidov namesto psenice je pira, ki jo prodajajo ( pri nas v MS ) jo imajo kar v Intersparu, kajti pira je prazito, ni hibridna in ne rabi pesticidov.Aja, od firme Natura je, v rjavem paketku. Glede suhega sadja pa je priporocljivo , ce si omislite suho sadje, ki ni obdelano z zveplom.Se ga da tudi dobiti.V MB in MS ga imajo v Sanolaborju, za drugje pa ne vem. Je pa to res fantasticna stvar, se splaca probati ... Prijazen pozdrav, Mojca Citiraj Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
miha25 7. januar 2006 Prijavi Deli 7. januar 2006 Kaj pa kak recept za kruh brez kvasa.... (pa da ni k kamen ) Hvala! Citiraj Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
miha25 8. januar 2006 Prijavi Deli 8. januar 2006 Tole sm dobil... upam da je kdo že preiskusu kaj menite? l.p. Recept Marie Thun za najbolj zdrav rženi kruh!Zvrhano kavno žličko cvetličnega medu zvečer temeljito premešamo v kozarcu z vodo, ogreto na približno na 50 o C, in temu dodamo 25 dekagramov fino mlete ržene moke. Zmes postavimo čez noč v prostor s temperaturo od 26 do 30 oC (v bližino peči, plošče štedilnika, ki jo vključimo na najnižjo temperaturo ali v pečici v kateri gori 25-vatna žarnica). Naslednje jutro mešanici dodamo enako količino malce bolj grobo mlete moke in tople vode ter testo vnovič postavimo na toplo. Zvečer to kislo testo pretegnemo s 60 odstotki moke, ki jo želimo uporabiti pri peki, in ustrezno količino tople vode. Dodamo laneno seme, kumino, koprc ali druge začimbe in testo vnovič postavimo na toplo. Naslednje jutro skupaj z ostankom moke pripravimo testo, ki mu šele tedaj dodamo sol. Ko začne vzhajati, kruh oblikujemo. Počakamo, da testo krepko vzhaja in ga položimo v segreto pečico ter pečemo približno eno uro. Če testo pripravimo na tak način, torej v petih stopinjah, je rž dobro prebavljiva. Pri pšenici, ječmenu in ovsu zadoščajo tri stopnje priprave, tj. vzhajanja testa. Citiraj Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
ajtak 26. januar 2006 Prijavi Deli 26. januar 2006 Nisem bla že dolgo gor ...Ja, sem prišla gor ravno s tem namenom, da vprašam, če kdo ve, kje se bi dalo zrihtat bio pšenico - domača prodaja na malo ali kaj takega ... Ne vem točno, kaj iščem, pač čim bolj zdravo pšenico. Te trgovinske ... se mi večkrat zgodi, da je že po parih dneh zjutri moka pocasta, včasih že žilava - kot čigumi! To je sicer lastnost "stare" moke. Kar mi da vedeti, da se ta moka po trgovinah dolgo paca, vprašljivo je tudi skladiščenje ... Jaz pa to le jem surovo, tako da mi ni vseeno. S piro sem tud že probala in pride v bistvu bolš, ker je pira malce bolj sladkasta in tudi dlje lahko stoji, pa je zjutraj še vedno kašasta in ne lepljiva. Sam nisem čist zihr, bi mogla dr. Kollatha vprašat (če je še živ?), če prideš na isto, ker je on to vse preračunal in to. Pa ne vem, kakšno je potem razmerje snovi. Pira je res pražito, so se pa iz nje razvile 4 žitarice, če se ne motim, in pšenica je le ena izmed 4. Tako da ima pira prav gotovo drugačne lastnosti, najverjetneje boljše, a bi rada tudi to preverila. Kdo ve? Kakšen Sstane ali kdo podoben? Citiraj Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
polona n 5. marec 2006 Prijavi Deli 5. marec 2006 kaj sedaj že ima kdo recept za tale esenski (essene) kruh ? Me matra firbec bi ga jst tudi poskusila... lp Citiraj verjemi vase in življenje bo lepše Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Beli lotos 13. september 2012 Prijavi Deli 13. september 2012 Tu je recept za essenski kruh, kjer se dodaja še kak dodatek za boljši okus. http://www.presno.si...i/essenski-kruh To je pa citat iz esenske poslanice miru http://www.pozitivke...030620211400558 kjer Jezus daje napotke, kako pripraviti kruh brez ognja; 26 "Kako naj potem spečemo naš vsakdanji kruh - brez ognja?" so vprašali nekateri v velikem začudenju. 27 "Pustite božjim angelom, da vam pripravijo vaš kruh. Najprej navlažite pšenico, da bo mogel angel vode priti vanjo. 28 Potem jo postavite na zrak, da bi jo lahko objel angel zraka. 29 Pustite jo od jutra do večera na soncu, da se bo lahko angel sončnih žarkov spustil nanjo. 30 In blagoslov teh treh angelov bo kmalu obudil kal življenja v vašem žitu. 31 Potem zdrobite vaše zrnje in naredite iz njih majhne oblate (hostije, op. prev.), kakor so jih delali vaši praočetje, ko so odšli iz Egipta, svoje hiše suženjstva. 32 Ko naslednji dan spet vzide sonce, jih postavite nazaj, da bi jih angel sončnih žarkov mogel objeti z ene strani, in jih pustite do takrat, ko bo sonce najvišje, tedaj pa jih obrnite, da bi jih mogel objeti še z druge strani, dokler sonce ne zaide. 33 Kajti angel zraka, vode in sončnih žarkov so hranili pšenico in ji dali dozoreti na polju, zato morajo prav tako sodelovati pri pripravi vašega kruha. 34 Isto sonce, ki je z ognjem življenja dalo pšenici rasti in zoreti, mora tudi z istim ognjem speči vaš kruh. 35 Kajti ogenj sonca daje življenje žitu, kruhu in vašemu telesu. 1 Citiraj Vsak mora sam poiskati resnico. Sokrat Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Silvija 14. september 2012 Prijavi Deli 14. september 2012 Nimam dehidratorja. Za silo se lahko do 45 stopinj tole suši tudi v pečici, kajne? Nekaj sem že poskušala in delala ajdove "prigrizke", razmišljam pa še o ohrovtovih, ker imam še dosti kodrolistnega na vrtu. Citiraj Všeč mi je Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Beli lotos 14. september 2012 Prijavi Deli 14. september 2012 Nimam dehidratorja. Za silo se lahko do 45 stopinj tole suši tudi v pečici, kajne? Nekaj sem že poskušala in delala ajdove "prigrizke", razmišljam pa še o ohrovtovih, ker imam še dosti kodrolistnega na vrtu. V pečici bi šlo sušenje ( program z ventilatorjem če je možnost ) in malo priprtimi vrati pečice. Vsaj tko je sušila moja mama gobe, predno je kupila sušilnik. Kodrolistnati ohrovt je odličen za smoothije imam pa nekje v eni knjigi recep za ohrovtov čips, ki sem ga že delala in je odličen zdrav prigrizek. Lahko ga napišem v recepte, če te zanima. Citiraj Vsak mora sam poiskati resnico. Sokrat Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Silvija 14. september 2012 Prijavi Deli 14. september 2012 V pečici bi šlo sušenje ( program z ventilatorjem če je možnost ) in malo priprtimi vrati pečice. Vsaj tko je sušila moja mama gobe, predno je kupila sušilnik. Kodrolistnati ohrovt je odličen za smoothije imam pa nekje v eni knjigi recep za ohrovtov čips, ki sem ga že delala in je odličen zdrav prigrizek. Lahko ga napišem v recepte, če te zanima. Saj, čips sem mislila, ko sem napisala prigrizki...samo je bilo še prezgodaj, da bi se spomnila. Imaš recept s strani Ekologicen? Napiši prosim. Sem pa delala ajdove kruhke (tudi v pečici), ampak nam niso bili dobri Citiraj Všeč mi je Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Beli lotos 14. september 2012 Prijavi Deli 14. september 2012 Saj, čips sem mislila, ko sem napisala prigrizki...samo je bilo še prezgodaj, da bi se spomnila. Imaš recept s strani Ekologicen? Napiši prosim. Sem pa delala ajdove kruhke (tudi v pečici), ampak nam niso bili dobri Sem pogledala pa ni isti čips,je pa tud zanimiv, bom naredila kdaj. Jaz sem delala tega in sem našla na netu recept http://www.presno.si...i/ohrovtov-cips Ajdove kruhke še nisem delala, so pa včasih za moj okus pri teh presnih receptih prevelike količine začimb recimo 5 žličk origana ( iz recepta za ajdove kruhke ) je čist preveč, jaz vedno dajem manjšo količino začimb. Citiraj Vsak mora sam poiskati resnico. Sokrat Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Bojante 15. september 2012 Prijavi Deli 15. september 2012 zamesiš, pa daš na sonce na en kamn....sam priporočam da do poletja počakaš Ja, To Je Prvotni-tapravi Kruh za Ljudi - Človeštvo . Pa Graham Moka more bit' , tista z Otrobi . Lp + # Citiraj Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Bojante 16. september 2012 Prijavi Deli 16. september 2012 Sem potem malo razmišljal, Kdaj bo Pravi čas za ta Kruh , ... in prišel do Zaključka, da prej težko, dokler nebo Kriza na Višku, Kajti takrat nebo : Ne Elektrike, Ne Plina, Ne Nafte, in Ne Premoga z katerimi vsemi si pomagamo hitreje speči kruh z pomočjo toplote . Zato Bo takrat Podaljšana Življenjska Doba Ljudi, Kot je bila v Starih časih , kajti tudi Ozračje Bo Očiščeno vseh strupenih izparin iz globine Planeta . Ljudje bodo Zopet dosegali Zelo Visoko Starost , več Sto Let , kot Nekdaj naši Predniki, ki so dosegali rekordnih 900 ++ let . Seved k temu spada tudi ostali spremenjen način življenja , kot je npr ; umivanje z hladno vodo , spanje v Polsedečem položaju zaradi Ožilja, Vegi prehrana, brez Mixov med obroki + V Obrokih , več gibanja ( ne pa gnitja po pisarnah) , manj sexa , manj zabave, več veselja, manj popivanja/zakajanja, več gibanja v naravi po Prežarčenem Ozračju, itd, itd, ... skratka več - Prihodnosti ... Lep pozdrav do tedaj, ajd', čaw Citiraj Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
nataly 17. september 2012 Prijavi Deli 17. september 2012 manj seksa čisto razočarana, res Sicer pa -berem pač- pri vsem trudu zgoraj naštetih, ste na koncu izgubili bistvo -Jezus pravi, da morajo angeli vode, sončnih žarkov in zraka zdraven sodelovat...ve pa bi kar v pečico z njim. Se mi zdi, da pri nekaterih stvareh bližnice odpadejo. Kar na kamen z njim. Toplo vreme ste pa malo zamudile:)) Citiraj Življenje je to, kar se ti dogaja, medtem, ko planiraš druge reči. Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Recommended Posts
Pridruži se debati
Objaviš lahko takoj in se registriraš kasneje. Če si član, se prijavi in objavi pod svojim računom.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.