Skoči na vsebino

Esenski kruh


ariso

Recommended Posts

Sem že vse pregledala na netu in ne najdem informacije, kje bi dobila esenski (essene) kruh in ezekiel kruh. A mogoče kdo ve? Sem bila že tudi v trgovini z zdravo prehrano, pa sploh niso vedeli, o čem govorim?

Hvala za pomoč.

Link to comment
Deli na socialnih omrežjih

Esenski kruh naj bi bil nekako vzhajani kruh, oz, ne prav pečen, v bistvu surov. Eseni so bili ljudstvo, ki je živelo zelo skromno, bili so strogi vegetarijanci nekje na območju dašnjega Izraela, Palestine, Egipta. Prišli naj bi iz Indije(ampak to je samo teorija). Jezus je bil iz rodu Esenov. Ker je jedel kruh, so ga po svoje "posvojili" vegani, ampak tudi presnojedci ga imajo "radi", Wandmaker recimo, trdi, da je ta kruh neprimerno bolj primeren za uživanje kot pečen kruh, saj se ga dela tako, da se ga nekako peče na kamnu na soncu in v bistvu ni prav termično obdelan. Tako sestavine v njem ohranijo svojo vrednost in v bistvu uživamo le-te takšne, kot nam jih je narava dala.

to sm najdla na enmu forumu x:Dx

"Remember when I told you how my

Kin is different in some ways?

And how you should not fall in love

With someone like me, anyway...

Between the lines, people see signs

When they feel the sear, every day's fear...

And one night their torches

Find the girl without a name...

And the one who has her

Love is no more safe..."

Link to comment
Deli na socialnih omrežjih

:vio:

"Remember when I told you how my

Kin is different in some ways?

And how you should not fall in love

With someone like me, anyway...

Between the lines, people see signs

When they feel the sear, every day's fear...

And one night their torches

Find the girl without a name...

And the one who has her

Love is no more safe..."

Link to comment
Deli na socialnih omrežjih

a srou kruh prodajajo?

 

:wOOt:

Vsako jutro se v Afriki zbudi lev. Ve, da mora teči hitreje kot gazela, da jo ujame, sicer bo umrl od lakote.

 

Vsako jutro se v Afriki zbudi gazela. Ve, da mora teči hitreje kot lev, sicer bo ob življenje.

 

Ko se jutro za jutrom prebujaš, se ne sprašuj, ali si lev ali gazela, temveč začni teči.

 

afriški pregovor

Link to comment
Deli na socialnih omrežjih

  • 4 weeks later...

Jaz jem vsako jutro obed "Kollath" (po dr. Kollathu), katerega osnova je surova pšenična moka iz celega zrna.

Recept sem našla v neki knjigi o jogi. Ta zajtrk avtor pripotoča, ker naj bi bil popoln, saj vsebuje zelo ugdno mešanico vitaminov in B-kompleks, poleg tega pa tudi beljakovine, vlaknine ... Pa še lahko prebavljiv je. Bistvo je v žitu - pšenici, ki jo poješ surovo in tako ohraniš vse njene hranilne vrednosti. Trik pa je v tem, da jo čez noč namočiš, glivice kvasovke opravijo svoje delo in zjutraj je za človeka prebavljiva.

 

Recept:

ZVEČER: 30 - 40 g moke iz celega pšeničnega zrna, čimbolj sveže (najbolje je sproti mleti na kavni mlinček)

15 g suhega sadja (rozine, dateljni ...)

 

namočimo v malo vode, pustimo stati čez noč

 

ZJUTRAJ: zmešamo moko in suho sadje z vodo vred, dodamo

1-2 žlici zmletih oreščkov

1-2 žlici limoninega soka

100 g svežega sadja, pretlačenega oz. naribanega (sezonsko, najraje jabolka, hruške)

 

Jed mora biti kašasta, ne tekoča. Okus ima kot kakšna kašica za dojenčke. Lahko osladimo z medom, lešnikovim/orehovim sirupom, dodamo cimet ipd. Meni je zelo dobro in odkar ga jem ne potrebujem več tablet za želodec, brez katerih 2 leti nisem mogla začeti dneva. Ugodno vpliva na želodec, kožo, lase (primeri, ko so se je sivim lasem povrnila barva), nohte (meni se več ne cepijo), uravnanva tek (shujšala sem 7 odvečnih kg v 10 mesecih in vzdržujem) in še in še! Jem ga že 1 leto in je super!

Link to comment
Deli na socialnih omrežjih

Kje pa dobiš (po kaki ceni) ustrezno (mislm tako brez pesticidov ipd. dodatkov) pšenico?

 

Sej mogoče je vprašanje glupo :o|o: , pa vseeno.

You see beauty where you desire to see it. You see ugliness where your are afraid to see beauty.

»Grem naprej.

Kjer ni poti, ustvarim pot.

Usmerjam tok svojega življenja,

tako kot duša v meni hoče.«

*´¨)

¸.•´¸.•*´¨) ¸.•*¨)

(¸.•´ (¸.•´

Link to comment
Deli na socialnih omrežjih

Kot dodatek...

 

dosti boljsa in brez pesticidov namesto psenice je pira, ki jo prodajajo ( pri nas v MS ) jo imajo kar v Intersparu, kajti pira je prazito, ni hibridna in ne rabi pesticidov.Aja, od firme Natura je, v rjavem paketku.

 

Glede suhega sadja pa je priporocljivo , ce si omislite suho sadje, ki ni obdelano z zveplom.Se ga da tudi dobiti.V MB in MS ga imajo v Sanolaborju, za drugje pa ne vem.

 

 

Je pa to res fantasticna stvar, se splaca probati ... xDDx

 

 

Prijazen pozdrav,

 

Mojca

Link to comment
Deli na socialnih omrežjih

  • 4 weeks later...

Tole sm dobil... upam da je kdo že preiskusu kaj menite? l.p.

 

Recept Marie Thun za najbolj zdrav rženi kruh!

Zvrhano kavno žličko cvetličnega medu zvečer temeljito premešamo v kozarcu z vodo, ogreto na približno na 50 o C, in temu dodamo 25 dekagramov fino mlete ržene moke. Zmes postavimo čez noč v prostor s temperaturo od 26 do 30 oC (v bližino peči, plošče štedilnika, ki jo vključimo na najnižjo temperaturo ali v pečici v kateri gori 25-vatna žarnica). Naslednje jutro mešanici dodamo enako količino malce bolj grobo mlete moke in tople vode ter testo vnovič postavimo na toplo. Zvečer to kislo testo pretegnemo s 60 odstotki moke, ki jo želimo uporabiti pri peki, in ustrezno količino tople vode. Dodamo laneno seme, kumino, koprc ali druge začimbe in testo vnovič postavimo na toplo. Naslednje jutro skupaj z ostankom moke pripravimo testo, ki mu šele tedaj dodamo sol. Ko začne vzhajati, kruh oblikujemo. Počakamo, da testo krepko vzhaja in ga položimo v segreto pečico ter pečemo približno eno uro. Če testo pripravimo na tak način, torej v petih stopinjah, je rž dobro prebavljiva. Pri pšenici, ječmenu in ovsu zadoščajo tri stopnje priprave, tj. vzhajanja testa.

Link to comment
Deli na socialnih omrežjih

  • 3 weeks later...

Nisem bla že dolgo gor ...

Ja, sem prišla gor ravno s tem namenom, da vprašam, če kdo ve, kje se bi dalo zrihtat bio pšenico - domača prodaja na malo ali kaj takega ... Ne vem točno, kaj iščem, pač čim bolj zdravo pšenico. Te trgovinske ... se mi večkrat zgodi, da je že po parih dneh zjutri moka pocasta, včasih že žilava - kot čigumi! To je sicer lastnost "stare" moke. Kar mi da vedeti, da se ta moka po trgovinah dolgo paca, vprašljivo je tudi skladiščenje ... Jaz pa to le jem surovo, tako da mi ni vseeno.

 

S piro sem tud že probala in pride v bistvu bolš, ker je pira malce bolj sladkasta in tudi dlje lahko stoji, pa je zjutraj še vedno kašasta in ne lepljiva. Sam nisem čist zihr, bi mogla dr. Kollatha vprašat (če je še živ?), če prideš na isto, ker je on to vse preračunal in to. Pa ne vem, kakšno je potem razmerje snovi. Pira je res pražito, so se pa iz nje razvile 4 žitarice, če se ne motim, in pšenica je le ena izmed 4. Tako da ima pira prav gotovo drugačne lastnosti, najverjetneje boljše, a bi rada tudi to preverila. Kdo ve? Kakšen Sstane ali kdo podoben?

Link to comment
Deli na socialnih omrežjih

  • 1 month later...
  • 6 years later...

Tu je recept za essenski kruh, kjer se dodaja še kak dodatek za boljši okus.

 

http://www.presno.si...i/essenski-kruh

 

 

To je pa citat iz esenske poslanice miru http://www.pozitivke...030620211400558 kjer Jezus daje napotke, kako pripraviti kruh brez ognja;

 

26 "Kako naj potem spečemo naš vsakdanji kruh - brez ognja?" so vprašali nekateri v velikem začudenju.

 

27 "Pustite božjim angelom, da vam pripravijo vaš kruh. Najprej navlažite pšenico, da bo mogel angel vode priti vanjo.

 

28 Potem jo postavite na zrak, da bi jo lahko objel angel zraka.

 

29 Pustite jo od jutra do večera na soncu, da se bo lahko angel sončnih žarkov spustil nanjo.

 

30 In blagoslov teh treh angelov bo kmalu obudil kal življenja v vašem žitu.

 

31 Potem zdrobite vaše zrnje in naredite iz njih majhne oblate (hostije, op. prev.), kakor so jih delali vaši praočetje, ko so odšli iz Egipta, svoje hiše suženjstva.

 

32 Ko naslednji dan spet vzide sonce, jih postavite nazaj, da bi jih angel sončnih žarkov mogel objeti z ene strani, in jih pustite do takrat, ko bo sonce najvišje, tedaj pa jih obrnite, da bi jih mogel objeti še z druge strani, dokler sonce ne zaide.

 

33 Kajti angel zraka, vode in sončnih žarkov so hranili pšenico in ji dali dozoreti na polju, zato morajo prav tako sodelovati pri pripravi vašega kruha.

 

34 Isto sonce, ki je z ognjem življenja dalo pšenici rasti in zoreti, mora tudi z istim ognjem speči vaš kruh.

 

35 Kajti ogenj sonca daje življenje žitu, kruhu in vašemu telesu.

Vsak mora sam poiskati resnico. Sokrat

Link to comment
Deli na socialnih omrežjih

Nimam dehidratorja. Za silo se lahko do 45 stopinj tole suši tudi v pečici, kajne? Nekaj sem že poskušala in delala ajdove "prigrizke", razmišljam pa še o ohrovtovih, ker imam še dosti kodrolistnega na vrtu.

 

V pečici bi šlo sušenje ( program z ventilatorjem če je možnost ) in malo priprtimi vrati pečice. Vsaj tko je sušila moja mama gobe, predno je kupila sušilnik.

Kodrolistnati ohrovt je odličen za smoothije imam pa nekje v eni knjigi recep za ohrovtov čips, ki sem ga že delala in je odličen zdrav prigrizek. Lahko ga napišem v recepte, če te zanima.

Vsak mora sam poiskati resnico. Sokrat

Link to comment
Deli na socialnih omrežjih

V pečici bi šlo sušenje ( program z ventilatorjem če je možnost ) in malo priprtimi vrati pečice. Vsaj tko je sušila moja mama gobe, predno je kupila sušilnik.

Kodrolistnati ohrovt je odličen za smoothije imam pa nekje v eni knjigi recep za ohrovtov čips, ki sem ga že delala in je odličen zdrav prigrizek. Lahko ga napišem v recepte, če te zanima.

 

Saj, čips sem mislila, ko sem napisala prigrizki...samo je bilo še prezgodaj, da bi se spomnila. Imaš recept s strani Ekologicen? Napiši prosim. Sem pa delala ajdove kruhke (tudi v pečici), ampak nam niso bili dobri :sori:

Link to comment
Deli na socialnih omrežjih

Saj, čips sem mislila, ko sem napisala prigrizki...samo je bilo še prezgodaj, da bi se spomnila. Imaš recept s strani Ekologicen? Napiši prosim. Sem pa delala ajdove kruhke (tudi v pečici), ampak nam niso bili dobri :sori:

 

Sem pogledala pa ni isti čips,je pa tud zanimiv, bom naredila kdaj. x:)x Jaz sem delala tega in sem našla na netu recept http://www.presno.si...i/ohrovtov-cips

 

Ajdove kruhke še nisem delala, so pa včasih za moj okus pri teh presnih receptih prevelike količine začimb recimo 5 žličk origana ( iz recepta za ajdove kruhke ) je čist preveč, jaz vedno dajem manjšo količino začimb.

Vsak mora sam poiskati resnico. Sokrat

Link to comment
Deli na socialnih omrežjih

Sem potem malo razmišljal, Kdaj bo Pravi čas za ta Kruh , ... in prišel do Zaključka, da prej težko, dokler nebo Kriza na Višku, Kajti takrat nebo : Ne Elektrike, Ne Plina, Ne Nafte, in Ne Premoga z katerimi vsemi si pomagamo hitreje speči kruh z pomočjo toplote .

 

 

Zato Bo takrat Podaljšana Življenjska Doba Ljudi, Kot je bila v Starih časih , kajti tudi Ozračje Bo Očiščeno vseh strupenih izparin iz globine Planeta .

 

Ljudje bodo Zopet dosegali Zelo Visoko Starost , več Sto Let , kot Nekdaj naši Predniki, ki so dosegali rekordnih 900 ++ let .

 

Seved k temu spada tudi ostali spremenjen način življenja , kot je npr ; umivanje z hladno vodo , spanje v Polsedečem položaju zaradi Ožilja, Vegi prehrana, brez Mixov med obroki + V Obrokih , več gibanja ( ne pa gnitja po pisarnah) , manj sexa , manj zabave, več veselja, manj popivanja/zakajanja, več gibanja v naravi po Prežarčenem Ozračju, itd, itd, ... skratka več - Prihodnosti ... xsrcx

 

Lep pozdrav do tedaj, ajd', čaw x:)x

Link to comment
Deli na socialnih omrežjih

manj seksa :wOOt: :cry: čisto razočarana, res

 

Sicer pa -berem pač- pri vsem trudu zgoraj naštetih, ste na koncu izgubili bistvo -Jezus pravi, da morajo angeli vode, sončnih žarkov in zraka zdraven sodelovat...

ve pa bi kar v pečico z njim. Se mi zdi, da pri nekaterih stvareh bližnice odpadejo. Kar na kamen z njim. Toplo vreme ste pa malo zamudile:))

Življenje je to, kar se ti dogaja, medtem, ko planiraš druge reči.

Link to comment
Deli na socialnih omrežjih

Pridruži se debati

Objaviš lahko takoj in se registriraš kasneje. Če si član, se prijavi in objavi pod svojim računom.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Dodaj komentar...

×   Prilepil/a si oblikovano vsebino..   Odstrani oblikovanje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Tvoja prejšnja vsebina je povrnjena.   Izprazni urejevalnik

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Nalagam...


  • Včlani se

    Postani član LN Foruma in se pridruži naši skupnosti.

  • Zadnji obiskovalci

    • Noben član si ne ogleduje te strani.
×
×
  • Objavi novo...