stankaa 26. januar 2005 Prijavi Deli 26. januar 2005 Draga Tanit, "rucklaufig" pri tvojem Saturnu pomeni retrogradnost, nikakor zanj ne bi mogla reči, da je neaspektiran, saj tvori zelo lepe aspekte, daje ti stabilnost, realen pogled na življenje, potrpežljivost.Transsaturnovci so: Uran, Neptun, Pluton.Če smem pokomentirati, že samo to, da rečeš "bojim se Urana" sprožiš proces. Narobe. Na tebi je več -kaj se bo res zgodilo, kot na Uranovem vplivu. Malo poišči pozitivne afirmacije po lunin.net. Spremeni ta svoj vidik.Ko pride Uran, gotovo ni dolgčas. Sprejmi spremembe, ki jih Uran prinaša. Gotovo bo vpliv tako pri tebi, kot tudi pri tvojem partnerju, povezano tudi z domom. Zakaj nisi pozorna, da istočasno tvori ta neugnani Uranček še zelo lep aspekt s tvojo Venero? Ljubezensko vznemirljivo. Nov skupni začetek?Toda brez skrbi in stresa ne gre, glavno da je med vama razumevanje in iskrena, potrpežljiva komunikacija, bo vse drugo postranska stvar.Vso srečo Tanit p.s. Kaj pomeni težki vpliv Saturna, to je zate večina že mimo, to si Tanit preživljala v 2002, v januarju, februarju čez Sonce, Luno, nato poleti avgusta čez ascendent. Čeprav imaš lepe aspekte z asc, fizično verjetno nisi imela veliko energije, ne? Citiraj Življenje je PLES do nebes...Imejte se radi med seboj, vedno!live well, laugh often, love much (as you've never been hurt!) Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
ariso 26. januar 2005 Prijavi Deli 26. januar 2005 Živjo, od 24.1. do 04.5. imam uran v trikotniku z MC. A je to dobro ali slabo? Pa upam da je dobro po treh letih saturna ki mi je počel same grdobije. Hvala. Citiraj Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Marsa 26. januar 2005 Prijavi Deli 26. januar 2005 To je zelo dobro - nove priloznosti na poti, bos tudi bolj dojemljiva zanje, pa vec energije bos imela, vec poleta... odvisno je se od cesa, seveda, a sam po sebi je tale aspekt kar dobrodosel. Trigone navadno stejemo k dobrim aspektom, itak, tu pa zelo fino lahko pride do izraza. Torej - tole bi moralo bit v temi dobri aspekti. Citiraj Jaz iščem le eno; da bi izrazil tisto, kar hočem. In ne iščem novih oblik, temveč jih najdem.Picasso Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
ariso 26. januar 2005 Prijavi Deli 26. januar 2005 Hvala Marsa, nove priložnosti so se že začele pojavljat, samo saturn mi je tolk časa rovaril, da sem ratala fula skeptična. Citiraj Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Marsa 26. januar 2005 Prijavi Deli 26. januar 2005 Ja, saj... tak je v bistvu tud saturn.... skepticen pa tak... Uran pa glih ni. Men je vsec uran, sploh pa v trigonih, kul! Citiraj Jaz iščem le eno; da bi izrazil tisto, kar hočem. In ne iščem novih oblik, temveč jih najdem.Picasso Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
ariso 26. januar 2005 Prijavi Deli 26. januar 2005 sm pa pozabila povedat, da imam že od septembra saturna v opoziciji z merkurjem, maja mi gre pa ven. A to kej fajn poslabša situacijo? Sicer so se mi pritiski, ki sem ji prej čutila 3 leta sprostili že kakšen mesec nazaj. Citiraj Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Marsa 26. januar 2005 Prijavi Deli 26. januar 2005 Ja, po eni strani mal 'poslabsa', ker je se bolj motena koncentracija, tud lohk prinese kaksen spor, z avtoriteto ali starejsim, po drugi strani pa -ce se recimo zaktivira tistile uran- tako osebo na poti, ki ti recimo nekaj zrihta oz. je v tem trenutku kljucna zate... torej tud starejse moras upostevat, pa tud tko, splosno, tradicionalne zadeve, a vseen moras zavzet elasticen pristop... Citiraj Jaz iščem le eno; da bi izrazil tisto, kar hočem. In ne iščem novih oblik, temveč jih najdem.Picasso Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
ariso 26. januar 2005 Prijavi Deli 26. januar 2005 No, to je pa čist res, se je potem tistile uran aktiviral, ja, starejša oseba je stopila v moje življenje, ki je oboje, in zrihtala in ključna. Še 1x hvala. Iz če sa pa se pravzaprav začnete učit astrologijo, prijateljica se je je zdej lotla, pa ima probleme z nabavo literature. A obstaja že kakšna taka tema na forumu? Citiraj Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Marsa 26. januar 2005 Prijavi Deli 26. januar 2005 no vidis. Ja, teh tem je ene par... Hmmm... ... morala bi mal pomislit, s kaksnimi naslovi so teme odprte...Upam da bom nasla, vsaj dve taki temi sta ali jih je jasno po mojem kar vec. Citiraj Jaz iščem le eno; da bi izrazil tisto, kar hočem. In ne iščem novih oblik, temveč jih najdem.Picasso Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Marsa 26. januar 2005 Prijavi Deli 26. januar 2005 Nasla 3 in jih zdruzila (sem tudi osvezila, a za vsak primer, ce ne bos opazila). Kako zaceti? Citiraj Jaz iščem le eno; da bi izrazil tisto, kar hočem. In ne iščem novih oblik, temveč jih najdem.Picasso Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Tanit 26. januar 2005 Prijavi Deli 26. januar 2005 Saturn v Škorpionu 3°37'47 v05hiši (retrogardno)Merkur Trigon Saturn 1°26Mars Sextil Saturn 4°26Jupiter Trigon Saturn 1°54Saturn Trigon Aszendent 5°14Venus Trigon Saturn Saturn Trigon Medium Coeli jaz - Uran v raku 20°46'13 v 2.hiši direkt (2. hiša v raku16°47'40)on - Uran v levu03°32'27 v 2. hiši retrogardno (2. hiša v raku, 28°58'57) Stankaa, ja, sem opazila - a šele danes. Tisto 'me skrbi' je bila le napačno izbrana dikcija, bolje bi bilo reči "me zanima"... Saj pravim... ne bojim se več, še posebej če pričakujem in vem; vendar pa pri takem dvojnem/partnerskem aspektu vedno bolj z napetostjo pričakuješ, kaj bi lahko prinesel, posebej zdaj, ko je huda kriza premagana.če sem verjela takrat, da se bo vse uredilo, verjamem danes še bolj, vendar pa sem radovedna v smislu: to imam/imava pred sabo, ali ima še kdo drug podobne izkušnje... Pri tem ne mislim le osebnih izkušenj, lahko gre za izkušnje astrologa, ki je že kdaj videl tak primer (seveda se zavedam, da je vsak primer poseben in enkraten!) Stankaa in borism hvala vama... nekaj angelskega je v vajinih dušah.. vsem želim dobrot. Citiraj Actas: carpe diem, quam minimum credula postero(Horac: Odes, I, 11) Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
ariso 27. januar 2005 Prijavi Deli 27. januar 2005 <{POST_SNAPBACK}>Nasla 3 in jih zdruzila (sem tudi osvezila, a za vsak primer, ce ne bos opazila). Kako zaceti? Hvala Citiraj Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Aishah 29. januar 2005 Prijavi Deli 29. januar 2005 kaj pomeni, če saturn, mars in merkur (v 6 hiši) tvorijo opozicije s plutonom in uranom(v 12 hiši)? Saturn opozicija Pluton Mars opozicija PlutonMerkur opozicija Pluton Saturn opozicija UranMars opozicija UranMerkur opozicija Uran oseba je srednjih let in trenutno nima kakšnih velikih problemov z zdravjem, bi bil to lahko pokazatelj da se bo kasneje morala soočat z raznimi zdravstvenimi problemi? Citiraj Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
borism 29. januar 2005 Prijavi Deli 29. januar 2005 Veliko je odvisno od vladarja, pa v katerem znamenju je ta zdravstvena hiša, Mars prinaša vnetja, če je v raku je to lahko v vezi želodca, itd.Saturn je res glavni pokazatelj bolezni, ki upravlja s kostmi, zobmi in kožo. Če je dobro položen, pa če ni oseben planet, je to še povečana vitalnost. Poglej v katerem znamenju je tudi mesec, ta ti tudi lahko kaj pove o zdravju. Citiraj FotoBoris Album Vilincev Borisova fotogalerija Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Ruby72 29. januar 2005 Prijavi Deli 29. januar 2005 Menim, da Pluton v konj. z venero da neko globljo noto v dojemanju tako sveta in vrednot, kot tudi seksa, materialnega... To je aspekt, ki stalno zene, ki ne more biti umirjen, ni sans.MORAS delovati, veckrat ima oseba (podobno kot pri trigonu) smisel za barve recimo.Tole je moja konjunkcija s tem, da sta oba planeta še v sekstilu z NE in ME , ki sta tudi v konjunkciji. Bi se ti dalo tole malo komentirat, prosim? Merkur z neptunom da lahko dobre umetnike, glasbenike totalne, slikarje, lahko pa tudi mutiche, dealerje in lenuhe, ce ni bolj 'aktivnih' aspektov, s plutonom pa daje totalno jasno sliko, a je navadno zelo brezobziren, nekako 'vroc samo v mindu' - ce seveda v drugih aspektih manjka 'srca' in sirine. ... In tudi tu, prosim. Kaj si mislila ' s Pultonom da čisto jasno sliko'? Se pravi,zgoraj omenjena konjunkcija NE ME je v aspektu- seskstilu s PL in Ve. Citiraj Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Aishah 30. januar 2005 Prijavi Deli 30. januar 2005 Veliko je odvisno od vladarja, pa v katerem znamenju je ta zdravstvena hiša, Mars prinaša vnetja, če je v raku je to lahko v vezi želodca, itd.Saturn je res glavni pokazatelj bolezni, ki upravlja s kostmi, zobmi in kožo. Če je dobro položen, pa če ni oseben planet, je to še povečana vitalnost.Poglej v katerem znamenju je tudi mesec, ta ti tudi lahko kaj pove o zdravju. zanimiv je tole: XII. hisa Devica 14°44`42 Uran Devica 18°11`14 v 12 hišiPluton Devica 17°31`01 v 12 hiši VI. hisa Ribi 14°44`42 Saturn Ribi 17°54`12 v 6 hišiMars Ribi 18°31`25 v 6 hišiMerkur Ribi 17°10`19 v 6 hišiLuna Ribi 29°34`44 v 6 hiši znaka ribi pa devica zelo poudarjena, devica je v povezavi s trebušnim predelom in živčnim sistemom, ribi v povezavi s stopali al nekak tko, se prav če sklepam iz tega težave na teh področjih, al bi se lohka dal kej bolj specifičnega povedat? (he najbrž da ) jst po moje še ne znam glih povezovat... Citiraj Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
free 31. januar 2005 Prijavi Deli 31. januar 2005 Ja tole pa strinjam: "Npr. Mars z Neptunom da totalno dober drive,.." ! Verjetno pa je odvisno spet kaksen aspekt je a ne?Mars Conjunction Neptune 1°16 ?? -------*Npr. Mars z Neptunom da totalno dober drive, ful dober smisel za ritem, Citiraj free Blog Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
free 31. januar 2005 Prijavi Deli 31. januar 2005 Ma sn gledu zdele:http://www.astradamus.net/vsebina_analiza.htm :xx!: mam take aspekte da sam :xx!:"Sun Opposition Ascendant 4°22" "Sun Square Mars 3°26";"Sun Square Neptune 2°10"?kaj pomeni pa: " Quincunx " ? -- (Sun Quincunx Uranus 2°23) In dejansko je res!:Velikokrat sem moral v sebi iskat kompromis (zaradi "Sun Opposition Ascendant 4°22").Na koncu nekak prevlada riba (sonce) nad levom (asc). morda leva zato zivim manj.T zgleda tako, da riba preprica leva, da je tut tko vredu kot je kr lev bi pa shvashta hotu Za unadva 'Square' - pa pise, da se bom mogu konstantno trudit za hamonijo :xx!: in sonce z 2 kljucnima planetoma Marsom in Neptunom.Ampak, riba prav, da bo vredi! Citiraj free Blog Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
ananta 31. januar 2005 Prijavi Deli 31. januar 2005 Pravzaprav NI slabih aspektov. Denimo 108 je MOČEN aspekt. A sem vsem listing naredu? OK gre se za vajenje. Če ne veš kaj bi počnela z 90 kaj pa z 174 (174 je standardna Mars Pluton opozicija, pa še ta Nova Luna ima ta aspekt). Seveda aspekti so a) astrološki (modelirani, nenatančni) in astronomski (angulkarni, natančni). Zapleteno. začetnik ne rabi velik aspektov. Drugač so astrologi imeli 40 45 111 vse sorte. pa kaj? Direkcije aktivirajo aspekte, za to se gre. Citiraj http://www.lulu.com/spotlight/astrology Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
MUCAMACA 31. januar 2005 Prijavi Deli 31. januar 2005 Jaz pa ne vem za naslednja aspekta (transitna) ali sta slaba ali dobra: Uran konjunkcija Luna Uran konjunkcija Ascendent ker mi na Astro mart in Astro.com tole čisto drugače razlagajo.... upam, da sta dobra.... ....... MucaMaca Citiraj Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
free 31. januar 2005 Prijavi Deli 31. januar 2005 Hja, sam 0 ne razumem kaj si napisu? razen, da ni slabih aspekovt cool! hvala. torej jutr naum umru! pomoje se bom moral pac potruditi, da bom zivel svoje sonce! morda!?brez dodatkov in motenj energij vpliva.------Pravzaprav NI slabih aspektov. Denimo 108 je MOČEN aspekt. A sem vsem listing naredu? OK gre se za vajenje. Če ne veš kaj bi počnela z 90 kaj pa z 174 (174 je standardna Mars Pluton opozicija, pa še ta Nova Luna ima ta aspekt). Seveda aspekti so a) astrološki (modelirani, nenatančni) in astronomski (angulkarni, natančni). Zapleteno. začetnik ne rabi velik aspektov. Drugač so astrologi imeli 40 45 111 vse sorte. pa kaj? Direkcije aktivirajo aspekte, za to se gre. Citiraj free Blog Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Mihela 1. februar 2005 Prijavi Deli 1. februar 2005 <{POST_SNAPBACK}>Jaz pa ne vem za naslednja aspekta (transitna) ali sta slaba ali dobra: Uran konjunkcija Luna Uran konjunkcija Ascendent ker mi na Astro mart in Astro.com tole čisto drugače razlagajo....upam, da sta dobra.... ....... MucaMaca Tudi sam se pridružujem temu razmišljanju, da ni slabih aspektov, čeprav, še vedno učim tako, da imamo težke aspekte, ker dejansko so neki aspekti bolj stresni in so del vzorcev, ki prinašajo težave, vendar, človek prav zaradi takih apsektov lahko zraste, če je odprt iskren. Torej mi delamo nek aspekt grd, težak, predvsem zaradi tega, ker se bojimo trplenja, težav, izgube denarja, izgube službe in tako naprej, ker se bojimo stvari, ki prinašajo spremembe. Narava je popolna v svojim ritmom, popolna ne glede na to, a je aspekt kvadrat ali trigon, vse to je popolno. Če smo usklajeni z naravo je vse dobro. Vendar dejansko kvadrat nosi drugačne izkušnje človeku, kot trigon. Če želiš biti žrtev usode in povsem prestrašen pred vsako oviro, potem lahko rečeš kvadratu težek aspekt. Vse je odvisno od zornega kota gledanja in dojemanja. Je pa res , da ljudje, ki imajo zelo zahtevne karte, v katerih so "zahtevni" planeti povezani z "zantevnimi " aspekti, bo moral čez veliko ovir v življenju. Torej ta ločnica med " disharmoničnimi in harmoničnimi" aspekti ni tako zelo slaba, ker nam omogoča dojemanje drugačnosti enih in drugih aspektov. No pa da odgovorim še Mucimaci, konjunkcija ima posebno moč, govori o združevanju energije in je najmočnejši apsket sploh, ni harmoničen in ni disharmoničen, vse je odvisno od planetov , ki se povezujejo. Lažje deluje če se povezujejo mehkejši planeti (tradicionalno Benefiki), težje če bolj vroči in /ali trdi planeti( tradicionalno malefiki) . Tako Luna kot ascendent sta osebna in pomembna v karti, v aspetu z Uranom po eni strani govorita o posebni, drugačni osebi, ki je najverjetneje zelo inteligentna, a potrebuje veliko svobode, zato se težje veže. To najbolj velja za aspekt ASC, Uran. V ženskih kartah podobno nakazuje tudi Uran /Luna. Vendar poveča živčnost, nervozo, oseba je preproto bolj podvržena stresu. Hitri čustveni odzivi.... Z Marso sva že enkrat govorile o tej temi, da transaturnovci v konjunkcijah vedno dajo tudi neke posebne talente, vendar hkrati lahko tudi neke težave, neuskaljenosti. Genialnost, modernost, humanost, svoboda, veliko prijateljev je ena stran, druga stran so živci, svoboda za vsako ceno, ločitve in tako naprej.... Vse je del iste zgodbe. Seveda pa sem sedaj razložila aspekt zunaj konteksta, vsak aspekt znotraj karte, sporoča več različnih stvari. Vse dobro, Mihela Citiraj astrologija ni za to na svetu, da bi strašila...niti ne za to, da bi določala...sam za to je, da nam da vpogled, kako stvari so...dnevni horoskop začetek študijskega leta na AI17. in 18. 9., karmična sinastrija in prognostika v Postojni Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Marsa 1. februar 2005 Prijavi Deli 1. februar 2005 Tako je, jasno, tud jaz se strinjam, a ipak - saj vemo, o cem govorimo, ko omenjamo 'slabe aspekte' - pac vec dela je potrebnega pri opp, kot pri trigonu. Normalno.dobro si napisala tole, Mihela. Ja, precizni aspekti - jaz imam ful Novilov (ko ga glih omenja ananta), quintilov in tega...Pac, to se lohk igras, zelo zanimivo - saj enkrat osvezim v aspektih, sem ze parkrat hotla napisat, pa ne pridem do tega... Citiraj Jaz iščem le eno; da bi izrazil tisto, kar hočem. In ne iščem novih oblik, temveč jih najdem.Picasso Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Marsa 1. februar 2005 Prijavi Deli 1. februar 2005 <{POST_SNAPBACK}>Tole je moja konjunkcija s tem, da sta oba planeta še v sekstilu z NE in ME , ki sta tudi v konjunkciji. Bi se ti dalo tole malo komentirat, prosim?In tudi tu, prosim. Kaj si mislila ' s Pultonom da čisto jasno sliko'? Se pravi,zgoraj omenjena konjunkcija NE ME je v aspektu- seskstilu s PL in Ve.Zelo dober aspekt - totalno power inteligenca, prodoren um, zato sem rekla, jasno sliko, ker je aspekt z NE dbest, nic ne megli te slike...Cakaj... jaz sem mislila najbrz ME s PL... da daje jasno sliko... ... ne vem kaj sem tocno tedaj govorila... z neptunom pa bi lohk mal 'meglil' zadeve, merkur - zelo veliko je odvisnega od tega, kaksni so aspekti, ki jih tvori ta konjunkcija - v tvojem primeru je DBEST, da je dober vpliv plutona (nenazadnje je vladar tvojega sonca) zaradi tega, da neptun merkurja ne bi prevec pravljicno zacaral, pac pa mu da vec smeri, intenzivnosti, z VE pa tudi, zelo mega, ker podpre vrednote... me/ne je bolj elasticna scena. Tako da to pomeni blazna intuicija, vse ti je jasno prec, zaradi ugodnega aspekta s PL lahko to usmeris sploh nekam (pa tud zarad se kakih drugih aspektov, jasno), zaradi ugodnega aspekta z VE pa daje tej konjunkciji zdravje - v smislu zdrave presoje. Cakaj zdaj pa se zgornja (*ce citiras, je sam en citat)Aha, no saj to sem v bistvu ze zgoraj govorila, a to pac da intenzivna custva poleg omenjenega, ne da se te okol prinest... - pa taksno... Fajn je, da imas tole, ceprav ti dela guzvo (ziher) vcasih... Da ti topli Lunin vpliv in odvzame malo ostrine. Citiraj Jaz iščem le eno; da bi izrazil tisto, kar hočem. In ne iščem novih oblik, temveč jih najdem.Picasso Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Marsa 1. februar 2005 Prijavi Deli 1. februar 2005 <{POST_SNAPBACK}>kaj pomeni pa: " Quincunx " ? to je inkonjunkcija, kot 150 stopinj... Tule pa nekaj malega (splosno) o aspektih, tudi inkonjunkciji. Citiraj Jaz iščem le eno; da bi izrazil tisto, kar hočem. In ne iščem novih oblik, temveč jih najdem.Picasso Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Recommended Posts
Pridruži se debati
Objaviš lahko takoj in se registriraš kasneje. Če si član, se prijavi in objavi pod svojim računom.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.