Skoči na vsebino

Slabi aspekti

Yade

Recommended Posts

Pluton, sedaj hodi po moji 5. hiši, kjer je LUNa... to lahko pomeni, da ko bo na njej se bom noro zaljubila, a to bo le ljubezen, ki pa ne bo prinesla s seboj partnerja?? :)

xrolleyesx Na vsak način močen izliv čustev, glej kako je luna natalno aspektirana. Mogoče bi prineslo eno karmično čustveno prelomnico? Pomeni pa na vsak način bolj posesivno luno, mogoče tudi mamo? xrolleyesx

Deli na socialnih omrežjih

ne vem, če je slab aspekt...najbrž spet kaj uči...naslednje leto gre ata saturn čez asc in bo v prvi hiši....jupiter pa menda odkoraka iz sco...najprej čez venero in pol na marsa v strelcu.....lunca, jasno da sem firbec, kaj to prinaša..... xDDx

you see things; and you say WHY?

but i dream things that never were; and i say WHY NOT?

5. HIŠA začne v STRELCU 11°06`43 --- 6. pa v KOZOROGU 16°52`24

Vladar 5 HIŠE je torej JUPITER, ki je v 2. HIŠI skupaj s soncem in saturnom....

Aspekti vladarja 5. hiše so: Jupiter sekstil Uran, Jupiter kvadrat Neptun

V 5. hiši sta:

LUNA – strelec (18°13`41 )

NEPTUN – strelec ( 19°58`28 )

luna in neptun sta v KONJUKCIJI

Aspetki, ki jih tvori PLUTON pa so:PLUTON SEKSTIL ASCEDENT, 04°22`14

Ta aspek pa je že bil.... kako je vplival na mene pa ne vem.... MOGOČE JE NEKDO OPAZIL MOJO NOTRANJO LEPOTO ??? :))

Lunca prosim, za kak komentar, ker me je to področje kr začelo zanimat.....sedaj ko sem brez službe in magisterij se še ni začel mam čas mal analizirat.....

5. HIŠA začne v STRELCU 11°06`43 --- 6. pa v KOZOROGU 16°52`24

Vladar 5 HIŠE je torej JUPITER, ki je v 2. HIŠI skupaj s soncem in saturnom....

Aspekti vladarja 5. hiše so: Jupiter sekstil Uran, Jupiter kvadrat Neptun

V 5. hiši sta:

LUNA – strelec (18°13`41 )

NEPTUN – strelec ( 19°58`28 )

luna in neptun sta v KONJUKCIJI

Aspetki, ki jih tvori PLUTON pa so:PLUTON SEKSTIL ASCEDENT, 04°22`14

Ta aspek pa je že bil.... kako je vplival na mene pa ne vem.... MOGOČE JE NEKDO OPAZIL MOJO NOTRANJO LEPOTO ??? :))

No vidim, da vladar pete hiše obeta, še bolj pa bi, če ne bi bil v konjukciji s saturnom. Kakšen pa je bil vpliv tranzitnega plutona na natano luno pred kakšnim letom in pol? So bili kakšnih čustveni izbruhi? So bila tvoja čustva ranjena, mogoče težave z mamo?

No tale konjukcija lune in neptuna je bila precej pretransformirana s strani plutona, mogoče si začela bolj realno gledat na stvari, kajti luna in neptun sta sicer sanjanje z odprtimi očmi, prihod plutona gor pa je bil čisto drug filing. xrolleyesx

pred leto in pol ??.. to bi naj blo okrog februarja leta 2005... takrat sem ravno diplomirala in ni blo nekih čustvenih napetosti z mamo...

... glede čustev pa lahko rečem, da že nekaj let tako "mencam" med moškimi... tako da je mogoče mišljeno to.. v igri več moških, en v resni vezi, drugi čuden,... skratka nič kaj tistega resnega "za življenje"

Zelo radi bi mal več izvedela o T kvadratih...predvsem T kvadrat z Jupitrom...nek astrolog je omenu, da je krizno, če gre kakšen tranzit Saturna al pa Plutona (verjetno) čez ta T kvadrat...

v natalni karti imam T kvadrat Jupitra z Luno in Uranom, s tem da je Jupiter v 7. hiši, Luna v 4. hiši in Uran v 10. hiši....če bi mi kdo znal kaj več povedat o tem bi bila zelo vesela...

Lp

Dva planeta sta v opoziciji in hkrati tvorita kvadrat s tretjim planetom. Vsi so medsebojno povezani in ko se vključi eden, se vključita tudi ostala dva. Ni nujno to samo slaba konfiguracija...veliko uspešnih ljudi ima v svojem horoskopu T-kvadrat, ker te sili na akcijo. Kakšna je akcija pa je odvisno ali je konfiguracija spemenljiva, kardinalna ali fiksna. Vpliva pa seveda na hiše v katerih so povezani planeti.

Jaz imam kar dva v svoji karti.

lp,

Dva planeta sta v opoziciji in hkrati tvorita kvadrat s tretjim planetom. Vsi so medsebojno povezani in ko se vključi eden, se vključita tudi ostala dva. Ni nujno to samo slaba konfiguracija...veliko uspešnih ljudi ima v svojem horoskopu T-kvadrat, ker te sili na akcijo. Kakšna je akcija pa je odvisno ali je konfiguracija spemenljiva, kardinalna ali fiksna. Vpliva pa seveda na hiše v katerih so povezani planeti.

Jaz imam kar dva v svoji karti.

lp,

Mam kr fiksno konfiguracijo...Jupiter v Levu, Uran v Škorpijonu in Luna v Biku. :inocent:

What lies behind us and what lies before us are tiny matters compared to what lies within us. - Emerson

• 1 month later...
No slabi ni v bistvu nobeden , jaz bi rekla tem bolj tezavni

na katerem je potrebno delati.

Venera v opp z pluto je znak velike strasti, ljubosumja, manipulacije

in rad ima spremembe v pojstelji. mocno emocionalnost cutenje, mnogokrat ne zadostuje en partner, ljubljeno oseba ima za svojo last in ne prenese poraza, izraza magnetism - osebna privlacnost, od partnerja zahteva da se mu preda.

:eek: :eek:

Sem se sam čudla,ko sem tole brala...Jz mam ta aspekt,na osi oven/tehtnica.. x:Ix Kaj to drži??Pri men glih vse ne drži,sam neki pa kr.. x:Ix

Nikoli ne verjemi tistega, kar ti govorijo oči.Kažejo ti samo omejitev.

Richard Bach

A mi lahko kdo komentira tele aspekte :o|o:

Luna kvadrat Jupiter

Luna kvadrat Neptun

Luna konjunkcija MC

Venera konjunkcija Mars

Jupiter opozicija Ascendent

Neptun kvadrat MC

xrolleyesx xsrcx x;)x Tnx.

Aja pa še Jupiter inkonjunkcija Uran. :vio: x;)x

One's destination is never a place, but a new way of seeing things- Henry Miller

...o slabih aspektih... evo en lusten T-kvadrat... neptun(21. strelca) kvadrat mars(18. device) konj. saturn(20. device) kvadrat venera(22. dvojcka)... ni lahko ampak pocasi razbijam zadevo... vse se da!!! :palec:

You can't be a real country unless you have a beer and an airline. It helps if you have some kind of a football team, or some nuclear weapons, but at the very least you need a beer.

Frank Zappa

...o slabih aspektih... evo en lusten T-kvadrat... neptun(21. strelca) kvadrat mars(18. device) konj. saturn(20. device) kvadrat venera(22. dvojcka)... ni lahko ampak pocasi razbijam zadevo... vse se da!!! :palec:

:palec: x;)x Fino, saj, ko ozavestiš te energije, lahko funkcioniraš naprej (konjukcija saturna ti malo hladi tvojga marsa), sicer bi se nonstop pričkal s tvojo ljubljeno, tko pa saturn blokira marsa in situacija ni taka, kot bi sicer bla. x;)x

• 4 years later...

jaz imam več ali manj same konjukcije in sekstile

Sem ravno zadnjič razmišljala v tej smeri (nisem brala drugih postov v tej temi in ne vem ali je že kdo o tem govoril). Je možno, da ima kdo v karti zgolj izključno t.i. dobre ali pa samo slabe aspekte (oz. je sploh mogoče na ta način govoriti o neki karti - ali lahko zgolj rečemo, da prevladujejo bolj harmonični in manj harmonični aspekti? In če močno prevladujejo v karti eni ali drugi aspekti - ali praksa kaže tudi odraz v realnem življenju - npr. zelo harmonično življenje z malo problemi na eni strani ali zelo težavno življenje, veliko problemov, ovir in konfliktov na drugi strani? Ali je to čisto zgrešen pristop?

Kaj pravi na to čebelica?

Če se lahko malo vmešam, iz mojih izkušenj, so prevldujoči dobri aspekti, včasih zelo pasivna zgodba, človek je navanjen dobiti, kar si želi, vendar se pa težje znajde v malo bolj kočljivih situacijah, ki pa so ne glede na aspekte dane vsem( seveda na drugačne načine, enemu je kriza to, da ne pride na željeno univerzo, drugemu pa revščina) . Brez kvadratov, so ljudje bolj pasivni, brez opozicij je manj sposobnosti za usklajevanje, ker življenje človeka v to ne pritiska tako pogosto.

Ljudje s kvadrati se naučimo, da je treba znati najti drugo pot, drug način, ker nam pogosto nekaj prepreči dovršitev željenjega cilja. Ljudje z opozicijami se prej ali slej zaradi pogostih nesporazumov in neusklajenosti z drugimi naučijo kompromisov, iskanja sredine.

Ogromno pa je odvisno od zavestnega razumevanja svoje nature, potem se da marskaj preiti.

Trigoni dajajo talente in priložnosti, sekstili zadovoljstvo, vednar brez ostalih aspektov se talentov in priložnosti ne bo dalo izkoristiti.

astrologija ni za to na svetu, da bi strašila...niti ne za to, da bi določala...sam za to je, da nam da vpogled, kako stvari so...

dnevni horoskop

začetek študijskega leta na AI

17. in 18. 9., karmična sinastrija in prognostika v Postojni

Ja, se strinjam. Kolikor razumem, enoličnost aspektov spet prinaša določeno neravnotežje. Uravnotežena mešanica harmoničnih in manj harmoničnih aspektov naj bi bila najbolj zaželjena (in ne, kot bi bilo misliti, karta polna zgolj harmoničnih aspektov).

Kaj pa, ko pridemo do določenega planeta? Ali bi to veljalo tudi za tipe aspektov, ki jih tvori posamičen planet? Ali je to odvisno od celotne karte?

Moj primer: en planet mi tvori same neharmonične aspekte - Uran: dva kvadrata in opozicijo. Ga to naredi za najbolj problematičen planet ali je to odvisno še od drugih dejavnikov?

Ja, se strinjam. Kolikor razumem, enoličnost aspektov spet prinaša določeno neravnotežje. Uravnotežena mešanica harmoničnih in manj harmoničnih aspektov naj bi bila najbolj zaželjena (in ne, kot bi bilo misliti, karta polna zgolj harmoničnih aspektov).

Kaj pa, ko pridemo do določenega planeta? Ali bi to veljalo tudi za tipe aspektov, ki jih tvori posamičen planet? Ali je to odvisno od celotne karte?

Moj primer: en planet mi tvori same neharmonične aspekte - Uran: dva kvadrata in opozicijo. Ga to naredi za najbolj problematičen planet ali je to odvisno še od drugih dejavnikov?

Dobro bi bilo vedeti čemu Uran vlada in tudi kam gre njegov dispozitor in v kakšni poziciji in aspektih je.

Negativen Uran vedno popestri življenje, več drame, več vznemirjenja, obstaja pa večja nevarnost tudi nezgod, predvsem če je z Merkurjem, vladarjem tretje ali kako drugače povezan s tretjo, še bolj opasna pa je povezava z Marsom in prvo.

V glavnem pa več adrenalina, več vznemirjenja, težje usklajevanje z družbo. Tako na hitro. Seveda pa je vedno najbolje videti celo karto.

astrologija ni za to na svetu, da bi strašila...niti ne za to, da bi določala...sam za to je, da nam da vpogled, kako stvari so...

dnevni horoskop

Dobro bi bilo vedeti čemu Uran vlada in tudi kam gre njegov dispozitor in v kakšni poziciji in aspektih je.

Negativen Uran vedno popestri življenje, več drame, več vznemirjenja, obstaja pa večja nevarnost tudi nezgod, predvsem če je z Merkurjem, vladarjem tretje ali kako drugače povezan s tretjo, še bolj opasna pa je povezava z Marsom in prvo.

V glavnem pa več adrenalina, več vznemirjenja, težje usklajevanje z družbo. Tako na hitro. Seveda pa je vedno najbolje videti celo karto.

Hm, tu nisem več toliko doma. Če Uran vlada vodnarju in je moja 12. hiša v vodnarju, vendar prazna, je to to in tu večjega vpliva ni? A lahko rečem, da je Uran povezan s prvo hišo, ker je v znamenju tehtnice, Venera, ki vlada tehtnici, pa se nahaja v prvi hiši? Drugače pa - Uran se skupaj z Jupitrom nahaja v 7. hiši, ki je tudi v tehtnici. Uran tvori aspekte z luno v četrti hiši v raku (kvadrat), z MC v kozorogu (kvadrat) in z ascendentom v ovnu (opozicijo). To mislim, da je vse, kar zadeva Uran, ki je moj edini planet, ki tvori zgolj neharmonične aspekte.

Direktne povezave z Merkurjem ali Marsom nima (razen, če šteje ascendent v ovnu).

Ne vem, kako je z vplivom tretje hiše in Marsa, Merkurja, predvidevam, da tam napetosti izhajajo bolj iz zunanjih dejavnikov, svojo pozicijo Urana pa razumem kot bolj subjektivno, drama in napetosti izhajajo iz mojih osebnih ravnanj. Oziroma iz svoje življenjske situacije - pravzaprav je uranovsko obnašanje na nekaterih področjih posledica določenih okoliščin, ki so se pojavile v določenem obdobju mojega življenja. Uran doživljam kot posledico in ne kot vzrok.

Hm, tu nisem več toliko doma. Če Uran vlada vodnarju in je moja 12. hiša v vodnarju, vendar prazna, je to to in tu večjega vpliva ni? A lahko rečem, da je Uran povezan s prvo hišo, ker je v znamenju tehtnice, Venera, ki vlada tehtnici, pa se nahaja v prvi hiši? Drugače pa - Uran se skupaj z Jupitrom nahaja v 7. hiši, ki je tudi v tehtnici. Uran tvori aspekte z luno v četrti hiši v raku (kvadrat), z MC v kozorogu (kvadrat) in z ascendentom v ovnu (opozicijo). To mislim, da je vse, kar zadeva Uran, ki je moj edini planet, ki tvori zgolj neharmonične aspekte.

Direktne povezave z Merkurjem ali Marsom nima (razen, če šteje ascendent v ovnu).

Ne vem, kako je z vplivom tretje hiše in Marsa, Merkurja, predvidevam, da tam napetosti izhajajo bolj iz zunanjih dejavnikov, svojo pozicijo Urana pa razumem kot bolj subjektivno, drama in napetosti izhajajo iz mojih osebnih ravnanj. Oziroma iz svoje življenjske situacije - pravzaprav je uranovsko obnašanje na nekaterih področjih posledica določenih okoliščin, ki so se pojavile v določenem obdobju mojega življenja. Uran doživljam kot posledico in ne kot vzrok.

Ta tvoj uran na prvi pogled sploh ni slab, je koten in v konjunciji z Jupitrom, kar te lahko naredi bolj inteligentno, bolj modermo in odprto. Je pa res, da lahko da nekaj vznemirjenja, predvsem v psolovne odnose. Ker verjetno prav z lahkoto nisi v podrejenem položaju.

Venera je v ovnu, če razumem, v prvi, kakšni so njeni aspekti? Venera je Uranov dispozitor in stem kaže v kaj se ta prvotni potencial s časom lahko razvije. Vsekakor je posledica določenih odnosov večja samostojnost in samosvojost.

dnevni horoskop

jaz imam več ali manj same konjukcije in sekstile

uran opozicija kiron in kvadrat na moj ac in ta moj uran kvadrat na moj ac moram reč,da mi je zlo,zlo všeč http://www.lunin.net/forum/public/style_emoticons/default/icon21.gif

Pa podpij si kamilice, to odžene slabe konjukcije ...

Ta tvoj uran na prvi pogled sploh ni slab, je koten in v konjunciji z Jupitrom, kar te lahko naredi bolj inteligentno, bolj modermo in odprto. Je pa res, da lahko da nekaj vznemirjenja, predvsem v psolovne odnose. Ker verjetno prav z lahkoto nisi v podrejenem položaju.

Venera je v ovnu, če razumem, v prvi, kakšni so njeni aspekti? Venera je Uranov dispozitor in stem kaže v kaj se ta prvotni potencial s časom lahko razvije. Vsekakor je posledica določenih odnosov večja samostojnost in samosvojost.

Uran in Jupiter sta v isti hiši, ampak ne tvorita medsebojnih aspektov, zakaj konjunkcija?

Položaj Venere je zanimiv, ker pripelje nazaj v sedmo hišo. Ja, Venera je v prvi hiši, ampak v biku (tam imam planetno gostoto). Tvori konjunkcijo z Merkurjem in Saturnom (tudi v biku in v prvi hiši) in pa opozicijo z Jupitrom (ki je v sedmi hiši). Konjunkcija Venere s Saturnom mi je zelo čuden in neposrečen aspekt, opozicija z Jupitrom pa zahtevna.

• 1 month later...

Ja, tako je, če razglablja nekdo, ki se je šele začel zanimati za astrologijo in bi rad kaj razumel.

V bistvu bi morala povedati (če bi bila malo bolj astrološko razgledana), da je moj Uran del Velikega križa (razen, če kdo ne priznava ascendenta in MC za njegovi komponenti). Če je govora o stresnih in težkih aspektih, se lahko mirne duše potegujem za prvo mesto :palec: :xx!: Sploh v kombinaciji z nekaterimi drugimi 'specialitetami'.

Ja, tako je, če razglablja nekdo, ki se je šele začel zanimati za astrologijo in bi rad kaj razumel.

V bistvu bi morala povedati (če bi bila malo bolj astrološko razgledana), da je moj Uran del Velikega križa (razen, če kdo ne priznava ascendenta in MC za njegovi komponenti). Če je govora o stresnih in težkih aspektih, se lahko mirne duše potegujem za prvo mesto :palec: http://www.lunin.net/forum/public/style_emoticons/default/icon_smile_dead.gif Sploh v kombinaciji z nekaterimi drugimi 'specialitetami'.

:palec: Vsa senzitivna mesta ASC, DESC, MC,IC so v kvadratih, oz. opozicijah, torej je pravi križ. Torej, ko ti npr. uran pride na ASC, tvori opozicijo na tvoj DESC in kvadrat na MC in IIC. Kmalu boš čutila kar nekaj sprememb na vseh omenjenih področjih, uran poskrbi za to. Najprej pa bo tebe zelo spremenil, osvobodil in zato tudi posledično spremembe na druga področja.x;)x

:palec: Vsa senzitivna mesta ASC, DESC, MC,IC so v kvadratih, oz. opozicijah, torej je pravi križ. Torej, ko ti npr. uran pride na ASC, tvori opozicijo na tvoj DESC in kvadrat na MC in IIC. Kmalu boš čutila kar nekaj sprememb na vseh omenjenih področjih, uran poskrbi za to. Najprej pa bo tebe zelo spremenil, osvobodil in zato tudi posledično spremembe na druga področja.x;)x

To je res. Mislila sem pa na svojo natalno karto, kjer sta dva kotna planeta - Luna in Uran, ki skupaj z ASC in MC ustvarjata opozicije in kvadrate (res niso štirje planeti v takšni konfiguraciji, ampak tale zadevščina najbrž ustvarja enake napetosti. Vsaj doživljam jo tako.

To je res. Mislila sem pa na svojo natalno karto, kjer sta dva kotna planeta - Luna in Uran, ki skupaj z ASC in MC ustvarjata opozicije in kvadrate (res niso štirje planeti v takšni konfiguraciji, ampak tale zadevščina najbrž ustvarja enake napetosti. Vsaj doživljam jo tako.

:palec: Verjamem ja, sploh takrat, ko so v zraku tudi aspekti, ki vzpodbudijo npr luno, ki je v natalu v kvadratu z uranom. Trenutno je uran v ovnu tisti, ki izbija natalni kvadrat lune z uranom, istočasno uran v opoziciji z natalnim uranom, zato lahko gledaš dogodke vezane na prvo, četrto in sedmo hišo. Uran sicer rad prinaša čustveni nemir, ker je vpeta luna, zato je fajn, da poznaš zakaj se gre, sicer bi bila napetost precej večja.

Pridruži se debati

Objaviš lahko takoj in se registriraš kasneje. Če si član, se prijavi in objavi pod svojim računom.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Dodaj komentar...

×   Prilepil/a si oblikovano vsebino..   Odstrani oblikovanje

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Tvoja prejšnja vsebina je povrnjena.   Izprazni urejevalnik

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Nalagam...
  • Objavi novo...