Skoči na vsebino

Slabi aspekti

Yade

Recommended Posts

tp pomen, da je ...

--kvadrat in opozicija-- slab aspekt

---trigon in sekstil--- dober aspekt

---KAJ PA KONJUKCIJA IN INKONJUKCIJA????

...v moji natalni karti je le ena inkonjukcija, sedaj pa gledam v karto kjer jih je pet...

lp

Ljubezen ni solo,

ljubezen je duet,

če izgine pri enem,

pesem onemi...

Deli na socialnih omrežjih

Inkonjukcija pomen 2 planeta, ki sta 150 stopinj narazen in nimata nicesar skupnega. Ponavadi pomeni nekaj na kar nimamo dosti vpliva (ker se zlo tezko prilagajata), je precej naporen aspekt. Jaz mam tut tri, take fine, cist eksatne:

- venera inconj. asc.

-venera inconj. uran

-merkur inconj. neptun

Narava aspekta konjunkcije je odvisna od planetov, ki so v konjunciji,od tega ali dobro sodelujeje ali ne. Mas recimo ful dobre konjunkcije, npr. jupiter konj. merkur, mas pa tut prov pasje konjunkcije, kokr je npr. moja mars-saturn. :V:

You can't be a real country unless you have a beer and an airline. It helps if you have some kind of a football team, or some nuclear weapons, but at the very least you need a beer.

Frank Zappa

V omenjeni natalni karti so naslednje inkonjukcije:

Saturn inkonjunkcija Ascendent

Saturn inkonjunkcija Uran

Jupiter inkonjunkcija Pluton

Merkur inkonjunkcija Jupiter

Luna inkonjunkcija MC

V moji katri je le ena inkonjukcija in sicer:

Saturn inkonjunkcija MC

Ljubezen ni solo,

ljubezen je duet,

če izgine pri enem,

pesem onemi...

....inkonjukcija.. ja saj....

...tudi za opozicijo pravijo da je slab aspekt... tega aspekta pa nimam.... kaj pa prinaša ta?

kaj pa prinašajo s sabo konjukcije ?? v noji natalni karti so:

Venera konjunkcija Ascendent

Luna konjunkcija Neptun

Sonce konjunkcija Saturn

Sonce konjunkcija Jupiter

LP.

Ljubezen ni solo,

ljubezen je duet,

če izgine pri enem,

pesem onemi...

O jaz pa mam opozicijo in to zeeelo prijetno-netpun v opoz. s konj. venera/sonce.

You can't be a real country unless you have a beer and an airline. It helps if you have some kind of a football team, or some nuclear weapons, but at the very least you need a beer.

Frank Zappa

kaj pa prinašajo s sabo konjukcije ?? v noji natalni karti so:

Venera konjunkcija Ascendent

Luna konjunkcija Neptun

Sonce konjunkcija Saturn

Sonce konjunkcija Jupiter

Vse te opise konjukcij si preberi v knjigi Velika šola astrologije ali pa srfaj po raznih astroloških straneh in precej več boš odnesla. Če pogledaš sama še za svojega partnerja in prijateljico, ti bo prišlo počasi v kri in tako se pričneš učit. :palec:

• 4 weeks later...

@mantis: Kako bi pa oznacil tale T-kvadrat:: venera konj. sonce opozicija netptun in vsi trije planeti v kvadratu s konjunkcijo marsa in saturna???

Ain't no sunshine,a??? :o|o:

Frank Zappa

Kako bi pa recimo pokomentiral kdo mojo 'štalo': venera v konjunkciji z saturnom, saturn potem naprej v konjunkciji z merkurjem (7 hiša), venera/saturn v opoziciji z asc(kozorog), venera/saturn v kvadratu z plutonom, poleg tega venera v inkonjunkciji z luno konj.neptun. Pomoje edino dobro kar je tukej je merkur/ saturn v trikotniku z jupitrom. :cry: :cry: :cry:

Opozicija venere in saturna :inocent: sploh če veš, da je retro venera v 12.sco hiši - saturn pa v biku(6).

Drži tole za razpoloženjska nihanja...samomorilci... x:Dx x;)x sploh če kaj čudnega vozi v tem času okrog natalnega sonca..

in si nakoplješ štalo...prec..

Ok. Jupiter na asc(sco)..v konjunkciji z venero.12....pa soncem..in neptunom...1hiša strelca

Kaos pač..stelij da te ubuje...

In tudi angeli varuhi( tako venera kot jupiter). Glede kil se ravno ne jezim preveč..kakor pridejo tako zginejo..če lenarim jih dobim, ko preneham in akcija..kile dol..

Sicer pa mislim, da sem dobro izkoristila tranzite zdaj...malo pokukala v zvezde in res se ful dogaja...

Aja...še enkrat..aspekti so pač začimba življenja..mater bi bil dolgčas, če bi same kul in lepe konjunkijce in sekstili pa trigoni bili...malo bremze včasih nič ne škodi x:px

Življenje je to, kar se ti dogaja, medtem, ko planiraš druge reči.

<{POST_SNAPBACK}>konjunkcija saturna (sco) in plutona v peti hiši.... xDDx so kakšne pozitivne plati tega aspekta? :inocent:

Ce je v konfiguraciji zmaja kokr pr teb, pol po mojem so!!

Frank Zappa

<{POST_SNAPBACK}>

nisem pa še slišala, da bi tranzitni Pluton v opoziciji na Sonce prinesel ljubezen življenja!

xrolleyesx No tole trditev pa jaz podpiram, leta 74, mi je tranzitni pluton v sedmi hiši oponiral na natalno sonce in zagotavljam, da sem srečala svojo great ljubav, mojega moža. Ljubezen je trajala 20 let in tranzitni pluton 90 na DESC je to prekinila. Preverjeno iz prve roke. Pri opoziciji ni bilo nobene bolezni, samo nosečnost in tiste majhne nevščečnosti, kot je slabost in nič drugega. Pa še oklesal me je, sem postala precej bolj vitka po porodu kot prej. Pluton transformira in verjetno, če bi prej imela kakšnega resnega partnerja, bi ga pod to opozicijo lahko izgubila, tko pa je bilo ravno obratno.

Kako da pa vsi omenjate ravno sonce v dvojckih in tranzitni pluton???

Men bo tranzitiral cez 2 leti 2. hiso in bo v opoziciji s soncem v 8. hisi. Lahko pricakujem regeneracijo(zdravstveno/financno??), glede na to, da je sonce ze tako v skorpijonovi bajti???

Frank Zappa

<{POST_SNAPBACK}>Samson, blokade so vedno, horoskop sploh ne pove nujno,kaksne poti imas v zivljenju, so samo vplivi in moznosti.  Vcasih vidis cudovit horoskop, vsega skupaj 1 al 2 kvadrata, vse ostalo sami trigoni in sekstili, pa glej ga zlomka, oseba ni nicesar naredila iz sebe, a ima lagodno zivljenje in drugi vedno poskrbijo zanjo...

Taki T kvadrati vedno privlecejo iz cloveka poleg najboljsega tud najslabse, recimo ce je Sonce v Dvojcku, bo oseba še toliko bolj nagnjena k dvolicnosti, laganju in zavajanju...ce bo v Devici, bo se toliko bolj pikolovska, natancna in zadrzana...Imas pac intenzivni lajf:) Pa lahko se tolazis, da nimas NATANCNIH slabih konjunkcij in natancnih kvadratov, tako da, kadar ti potujejo pozitivni tranziti Jupitra preko tvojega Sonca in Venere, tranzitni Jupiter ne dela vedno nujno hkrati vedno kvadrata na tvoj Mars in Saturn, (ker potem recimo postane njegovo gibanje R in ni nujno, da ti vse pokvari s hkratnim kvadratom na natalni Mars in Saturn). Saj ni vse vedno natancno.

Tisto opozicijo tranzitnega pozitivnega planeta s tvojim natalnim neptunom pa raje pozabi, ker baje v resnici Neptun in Uran najsibkejse delujeta in niso tako pomembni, razen pri zelo senzibilnih osebah, ali kadar ga imas direkt na luni, Soncu ali na Ascendentu in niti tu ne deluje bogvekva, ce gre za zemeljske znake Sonca..

Pluton bo prisel v opozicijo z natalnim soncem v 8.... sej na neptunu je ze zdaj ce se ne motim.A pol pravis vec-srece-prihodnjic??Poleg tega je pa taisti pluton se vladar asc., se zmeri nic???

Frank Zappa

Luna v devici na MC( v devici se saturn, mars, jupiter).

Aspekti plutona(v tehtnici)-trikotnik s soncem in venero(oboje dvojcka)

-kvadrat z vladarjem sonca-merkur(v raku)

-sextil z neptunom(strelec)

Vsaj vode mam zelo mal v chartu-sam merkurja v raku in urana v sco., a tale merkur dost vpliva, glede na to da sta z luno v devici v vzajemni recepciji in vladata celmu chartu??

Frank Zappa

mantis hvala,

a pol pravš da ni vse to skupej tolk hudo. Sicer pa drži, to kar si napisal; se mi pa zdi, da tele omejitve venere dost čutim, pol pa še kozorog podznak, kar me tud nazaj drži (pa bi včasih rada kej iz sebe dala, pa ne gre tolk na lahko).

Kar se pa tiče sonca-lev in lune-strelec ju mam v trigonu, vendar je med njima na midpointu pluton. Pol mam pa sonce še v inkonjunkciji z asc in v kvadratu z MC-škorpijon. To tud pomoje nakazuje na neko neskladje interesov na moji življenjski poti oziroma mogoče na to, da včasih sploh ne vem, kaj hočem.

<{POST_SNAPBACK}>No, Luna v devici, ker je na MC, tebi prinasa dominantni vpliv...

Ce mislis, da ti merkur v raku velik vpliva glede na vzajemno recepcijo, ne bi tega trdila. Prej bi rekla, da je za zaskrbljenost in pretirano razmisljanje (ce si nagnjena k temu) "odgovorna" dominantna luna:) In dobro je,da imas tudi kaj vode.

.

Kaj pa ce ti se povem da imam na asc. urana(pol stopinje od asc. v 1. hisi), ki je v egzaktnem trigonu z merkurjem... a je potem luna na MC(spet nekaj manj kot pol stopinje stran v 9. hisi) se dominanatna ali je zdaj ze tezko rect, kako bo kaj spilalo??

Na ti bom chart nalimu, da si bos lazje predstavlala.

Frank Zappa

Povezava med soncem in luno je en izmed najpomembnejsih vplivov v horoskopu in po kmecko povedano pokaze, kaksno je nase 'zivljenje'.  Trigon je najlepsi aspekt, poleg sekstila seveda in vedno daje skladnost, psiholosko uravnotezenost, oseba je gnana v iskanju harmonije, ima predpogoje za vzpostavitev dobrega, enakovrednega odnosa s partnerjem, ima vec moznosti za dosego uspeha, ne da bi pri tem zrtvovala druzino.

Zakaj je pa sextil med luno in soncem lepsi kot trigon???A zato ker je clovek manj enostranski oz. eno-elementaren(ce sta v trigonu sta oba v ogenj/voda/zrak/zemlja) ali zakaj?

Frank Zappa

mantis, če enkrat tnx a lot.

Zdej so pa samo potrjena moja opažanja, ki si jih prej nisem znala najbolj razlagat.

Vedno sem čutila, da ljudje do mene ne gojijo nekega prijateljstva,res pa je da tudi jaz nisem tip, ki bi si to zelo želela od njih.

Nikol nisem bila priljubljena v tem smisli, da bi me meli radi, sem bila pa vedno opažena in vedno sem izstopala.

Kar je pa mal protislovno je pa to, da če bi se morala odločit kaj si bolj želim, naklonjenost ali spoštovanje , bi se za slednje odločila, kar pa ne pomeni, da naklonjenosti nebi pogrešala... In to razdvojenost uskladit je pa kr težko.

No ja ti tvoji primeri so bolj extremi, pol mas pa kle s5 vpr. orbisov... do sextilov sem rahlo skepticen, ker sem bral v knjigi Donne C., da so precenjen aspekt... in da imajo nekateri celo sposobnost privlect iz obeh znamenj najslabse in ne najboljse...kot primer je navedla npr. sextil med devico in skorpijonom.... razclenjevanje zarad razclenjevanja samega...

Po njeni teoriji so trigoni se vedno najboljsi aspekti, vsekakor pa rabijo zraven kaksen kvadrat,da ga motivira.

Najbolj me je pa pri njej presenetil precej "dober" odnos do inkonjunkcij...

Frank Zappa

Hm.... vladar 9. hiše (faks) je Jupiter v vodnarju v 11., ki tvori edini aspekt (kvadrat) s Plutonom v škorpijonu v 7. hiši. Tole bi spadalo v to temo, ne? Poleg tega pa je v 9. hiši tudi Uran... kaj to pomeni za moj faks? Grizenje in gaganje do konca za vsak izpit? :o|o:

What you resist, persists.

What you can't be with, won't let you be.

Hvala Mantis. x:)x Osnovna šola in gimnazija sta mi šli z levo roko, 3. prazna, cela v dvojčkih, vladar Merkur v 12. tvori veliki trigon s Saturnom in Luno, vendar pa tudi kvadrat z Uranom v 9. ... V bistvu se mi niti ni bilo treba nikoli zares učit, zdaj pa se moram... Uran je tudi v kvadratu s Soncem. Prav lepo se to ne sliši. :ermm:

What you resist, persists.

What you can't be with, won't let you be.

• 1 year later...

Zelo radi bi mal več izvedela o T kvadratih...predvsem T kvadrat z Jupitrom...nek astrolog je omenu, da je krizno, če gre kakšen tranzit Saturna al pa Plutona (verjetno) čez ta T kvadrat...

v natalni karti imam T kvadrat Jupitra z Luno in Uranom, s tem da je Jupiter v 7. hiši, Luna v 4. hiši in Uran v 10. hiši....če bi mi kdo znal kaj več povedat o tem bi bila zelo vesela...

Lp

What lies behind us and what lies before us are tiny matters compared to what lies within us. - Emerson

Pridruži se debati

Objaviš lahko takoj in se registriraš kasneje. Če si član, se prijavi in objavi pod svojim računom.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Dodaj komentar...

×   Prilepil/a si oblikovano vsebino..   Odstrani oblikovanje

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Tvoja prejšnja vsebina je povrnjena.   Izprazni urejevalnik

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Nalagam...
  • Objavi novo...