alef 14. november 2005 Prijavi Deli 14. november 2005 Opazil sem da nas je tu kar nekaj ki se zanimamo za SF.Pa bi rad vedel kaj vam pomeni.Ali je to samo razvedrilo, ali vidite v njej tudi kak globlji pomen.Pa kaj ste prebrali, videli... Citiraj Čeprav nam je veliko vzeto, veliko še ostaja. In čeprav nimamo več tiste moči ki je nekoč premikala nebo in zemljo, smo kakršni smo, istih junaških src od časa in usode oslabljenih,vendar z neomajno voljo boriti se, iskati, najti in ne popustiti.Lord Alfred Tennyson - Ulysses Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
matjazz 14. november 2005 Prijavi Deli 14. november 2005 Predvsem razvedrilo. Mogoče tudi pobeg iz današnjaga časa. Ne vem kako bi ravno opisal. Recimo za primer Star trek. Vsi so suhi, nobene bolezni, letenje po vesolju. Vse kar si človek želi. Mogoče gre za pobeg iz realnega življenja v življenje nekakšne večje popolnosti in čistosti. Jaz gledam: Star trek, Star wars, Stargate (same zvezde), Dragon Ball z, Matrix, Animatrix ... Citiraj Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
alef 14. november 2005 Avtor Prijavi Deli 14. november 2005 Lahko je tudi to.Pobeg iz resničnosti, nekakšen ideal prihodnosti.Lahko je pa tudi opomin pred prihodnostjo kakršno ustvarjamo že sedaj.Matrica(Matrix).Kakorkoli že zgleda fantastično - lahko se zgodi.Pa dva romana od Asimova - Jeklene votline in Golo sonce(omenil že v temi Kam gremo)Pa en podžanr ki se mu reče alernativna SF.Fritz Leiber - naslova se ne spomnim, oz je več novel ki opisujejo kako bi zgledal svet če bi v 2. S.V nacisti zmagali.Jaz jo vidim tudi tako - kot opomin kaj ne smemo početi SEDAJ da se to ne bo zgodilo jutri. Citiraj Čeprav nam je veliko vzeto, veliko še ostaja. In čeprav nimamo več tiste moči ki je nekoč premikala nebo in zemljo, smo kakršni smo, istih junaških src od časa in usode oslabljenih,vendar z neomajno voljo boriti se, iskati, najti in ne popustiti.Lord Alfred Tennyson - Ulysses Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Kabalist 14. november 2005 Prijavi Deli 14. november 2005 Zanimiva tema! Hja, znanstvena fantastika je zvrst, ki predvideva možno na osnovi obstoječega. Meni osebno predstavlja snov za razmišljanje o tem, kakšne so naše možnosti. ZF je veda o možnem. Ljubitelji smo predvsem ljudje z domišljijo. Domišljija je temeljni pogon razvoja. Citiraj BODI POZOREN IN PREPOZNAJ. kO PREPOZNAŠ, OČISTI SVOJE OKNO IN DOVOLI BOŽJI VOLJI, DA SIJE SKOZI TVOJO VOLJO. Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
moonriver 14. november 2005 Prijavi Deli 14. november 2005 Bi rekel da so ustvarjalci likov Predatora in Aliena zadeli v polno. Načitani ljudje. Verjetno so dobili v roke stare spise... tam sta tadva zelo dobro opisana kot ''demonske'' vrste. V nasprotju s tem morda film Abyss (Brezno). Kar se ZF filmov tiče so nekateri kar vizionarski...Tudi Jules Verne in Nostradamus sta bila za svoje sodobnike ZF...Lep pozdrav. Citiraj Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Todika 14. november 2005 Prijavi Deli 14. november 2005 u js tud navdušena....sploh nad knjigami, pa tud filmi.......moja najljubša knjiga definitivno Ali androidi sanjajo električne ovce in pol nadaljevanje Iztrebljevalec Citiraj KO OVDE NE POLUDI, TAJ NIJE NORMALAN.... Bora Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
surya 14. november 2005 Prijavi Deli 14. november 2005 znanstvena fantastika je zvrst, ki predvideva možno na osnovi obstoječega. Meni osebno predstavlja snov za razmišljanje o tem, kakšne so naše možnosti. ZF je veda o možnem.tako bi tudi jaz opredelila ZF drugače pa Star wars, Farscape, X files...ZF knjig pa nekako ne berem..razen Štoparca Citiraj DON'T PANIC Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Todika 14. november 2005 Prijavi Deli 14. november 2005 štoparc pa itak zakon Citiraj KO OVDE NE POLUDI, TAJ NIJE NORMALAN.... Bora Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Indy 14. november 2005 Prijavi Deli 14. november 2005 Zf je itak zakon.Zdele u Amerik predvajajo novo nadaljevanko k se imenuje Surface.Trenutno sm na temu Več o tem na http://www.nbc.com/Surface/ Citiraj Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Piko 15. november 2005 Prijavi Deli 15. november 2005 Zame je bil zakon Isaac Asimov. Nekaj njegovih knjig sem šel brat tudi v SrbHrv, ko v slo ni bilo prevoda. Citiraj Računalnik ustvarja navidezno resničnost, človek resnično navideznost. Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Kabalist 15. november 2005 Prijavi Deli 15. november 2005 Zame je bil zakon Isaac Asimov. Nekaj njegovih knjig sem šel brat tudi v SrbHrv, ko v slo ni bilo prevoda.Glede tega se 101% strinjam s tabo! Sam imam vse knjige, ki so izšle v SLO (trilogija o robotih), nadalje imam SH prevod Trilogija o Carstvu in angleški izvirnik Empire and Fundation. Svoje dni sem imel vse tri dele Zadužbine (tako se je reklo v SH), a sem jih izgubil pri selitvi. Nadalje so v SH še Na rubu Zadužbine ter Zadužbina i Zemlja. Druga serija, ki mi je všeč, je Dune. Film je itak klasika. V SH je izšlo kar nekaj knjig (imam 8 knjig). Nadalje je dobra Nikadija (Neverness) od Davida Zindella in seveda Stik od Carla sagana.Skratka, čtiva dovolj. Glede fantazije (ne v stilu Janko in Metka) pa je dobra trilogija Njegova temna tvar od Pullmana in seveda biblija vsakega ljubitelja neizmerne domišljije - Gospodar Prstanov. Edino, kar Gospodarju zamerim, je preočitna črno-bela delitev. To je žal rak rana skoraj vseh dobrih fantazijskih knjig. Citiraj BODI POZOREN IN PREPOZNAJ. kO PREPOZNAŠ, OČISTI SVOJE OKNO IN DOVOLI BOŽJI VOLJI, DA SIJE SKOZI TVOJO VOLJO. Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
alef 15. november 2005 Avtor Prijavi Deli 15. november 2005 Asimov Pri založbi Polaris iz takratne Srbije je izšel celoten ciklus Roboti-Carstvo-Zadužbina.Začne se z romanom Jeklene votline konča pa z romanom Zadužbina i Zemlja.Imam vse - mislim da jih je skupaj petnajst.Pa še nekatere ki se posredno tudi dotikajo tega ciklusa.Nemesis, Kraj večnosti in zbirka kratkih zgodb o robotih.Zame je v tem opusu zanimivo nekaj - v njem se da prepoznati sedanji čas, človeška družba z vsemi svojimi zmotami in zablodami.In pa svarilo da ne bi sedanjosti kopirali v prihodnost in kako se temu izogniti.Nekaj podobnega je udi Herbertova Dune, samo bolj kompleksna.Žal imam samo zadnje tri romane.In pa film Dune brez podnapisovNikadija - tam so pa zanimivi in razmisleka vredni citati na začetku vsakega poglavja Citiraj Čeprav nam je veliko vzeto, veliko še ostaja. In čeprav nimamo več tiste moči ki je nekoč premikala nebo in zemljo, smo kakršni smo, istih junaških src od časa in usode oslabljenih,vendar z neomajno voljo boriti se, iskati, najti in ne popustiti.Lord Alfred Tennyson - Ulysses Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
alef 15. november 2005 Avtor Prijavi Deli 15. november 2005 Še nekaj sem se spomnil Kabalist je omenil fantastiko(Fantasy)Je kdo bral od Catherine Nevill Osmica(Eight)O šahovski garnituri Karla Velikega in o iskanju te garnitureNekaj o tem sem že nekje drugje prebral pa se ne spomnim kje(emšo... ) Citiraj Čeprav nam je veliko vzeto, veliko še ostaja. In čeprav nimamo več tiste moči ki je nekoč premikala nebo in zemljo, smo kakršni smo, istih junaških src od časa in usode oslabljenih,vendar z neomajno voljo boriti se, iskati, najti in ne popustiti.Lord Alfred Tennyson - Ulysses Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Todika 15. november 2005 Prijavi Deli 15. november 2005 ful dobra tud Mala dežela ( Charles DeLint) in Beauty (Shery S. Tepper) taka pravljica za odrasle mega res aja pa Bitka za neznano (Carlos Castaneda) Citiraj KO OVDE NE POLUDI, TAJ NIJE NORMALAN.... Bora Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Kabalist 24. november 2005 Prijavi Deli 24. november 2005 Imam vse - mislim da jih je skupaj petnajst.Blagor tebi. Jaz sem bil pri nabavi manj spreten. Trilogija zadužbina se mi je pa pri selitvi izgubila. Asimov je res izvrsten pisec. Vse je zapisal silno logično in niti zgodbe zna lepo vleči. Citiraj BODI POZOREN IN PREPOZNAJ. kO PREPOZNAŠ, OČISTI SVOJE OKNO IN DOVOLI BOŽJI VOLJI, DA SIJE SKOZI TVOJO VOLJO. Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
alef 24. november 2005 Avtor Prijavi Deli 24. november 2005 Blagor tebi. Jaz sem bil pri nabavi manj spreten. Trilogija zadužbina se mi je pa pri selitvi izgubila. Asimov je res izvrsten pisec. Vse je zapisal silno logično in niti zgodbe zna lepo vleči. Če te zanima - na forumu Blodnjak(Yahoo Groups) se da dobit nekaj od tega Citiraj Čeprav nam je veliko vzeto, veliko še ostaja. In čeprav nimamo več tiste moči ki je nekoč premikala nebo in zemljo, smo kakršni smo, istih junaških src od časa in usode oslabljenih,vendar z neomajno voljo boriti se, iskati, najti in ne popustiti.Lord Alfred Tennyson - Ulysses Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Lya 27. december 2005 Prijavi Deli 27. december 2005 Obožujem znanstveno fantastiko, še posebej če se nanaša na odkrivanje vesolja in spoznavanje živjenja na drugih planetih. Kr začneš razmišljat o tem, da nismo sami v vesolju in kako vesolci dejansko zgledajo. Se mi pa zdi, da v vseh serijah in fimih vesolce prikažejo dokaj podobne nam (2 roki, 2 nogi, oči, usta, nos, ...), kaj če so totalno drugačni, mogoče sploh nimajo takih čutov kot mi. mogoče smo jih že srečal, ampak jih nismo zaznal, ker so samo energija. drugač so mi všeč tut futuristični filmi, ti kr dajo mislt kok se lahko še tehnološko razvijemo. Citiraj life is uncertain - eat dessert first Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
moytsa 27. december 2005 Prijavi Deli 27. december 2005 meni je znanstvena fantastika mega, samo bitka za neznano oz biografija castanjede ni ravno znanstvena fantastika pomoje... Citiraj MI SMO DEL UNIVERZUMA, UNIVERZUM JE DEL NAS, VSI SKUPAJ SMO ZDRUŢENI V CELOTO IN SMO DEL DRUG DRUGEGA, KAJTI SKUPAJ TVORIMO PERFEKCIJO, KI JE NEPONOVLJIVA, TOREJ SMO VSI IN VSE ENO!!!!NI RAZLIK MED LJUDMI, NIZKIH IN VISOKIH LJUDI, NI RAZLIKOVANJA IN JE SAMO ČISTA BIT. Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
matjazz 27. december 2005 Prijavi Deli 27. december 2005 Jaz sem tudi enkrat še v rani rani mladosti gledal eno oddajo kako nezemljani ugrabljajo nedolžne ljudi. Potem nisem mogel spat tri noči zaporedoma. Sem imel skus prižgano luč. Sem mel felling, da bodo prišli čez zid in me ugrabl. Danes se lahko o takšnih zgodbicah samo nasmejem. Citiraj Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Lya 27. december 2005 Prijavi Deli 27. december 2005 A pol ste tut ostali fantaziral o vesolcih ? zmer sm mela ene predstave, da bojo prletel na naše dvorišče in me prosil, da jim razkažem naš planet. Moji so tud bli zmer prjazni. čeprav večina zf filmov vesolce prkazuje kot hudobneže, ki hočjo uničt zemljo. Razn uni Asgardi iz stargejta, te so pa ful modeli. Jst bi enga mel kr doma, da bi me preslikal iz enga konca zemlje na drug - bi pršparala na potnih stroških Citiraj life is uncertain - eat dessert first Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Indy 27. december 2005 Prijavi Deli 27. december 2005 Sam jest sm pa enkrat vidu eno čudno zadevo na nebu.Od tle tudi moje prepričanje v E.T.S kolegi smo ponoči ležal na hrbtih, gledali v jasno nebo in debatirali.Nakar sem opazoval eno piko k potuje nad mojim horizontom.Zgledala je kot satelit.Gledam gledam in jo sledim.Seveda se mi ni zdela nič posebnega dokler ta pika ni naenkrat ful pospešila in nardila en tak zasuk na desno in v tem pospešku izginila pred bližnjo zvezdo.Sm bil kr šokiran...ampak dokaz sem le dobil škoda da noben od mojih frendov tega ni videl, pa pol tut nismo debatiral o tem, ker se mi je "kao" dozdeval vse skupej Citiraj Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Lya 27. december 2005 Prijavi Deli 27. december 2005 Ful dobr, vesolčki so te pršl pogledat Citiraj life is uncertain - eat dessert first Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
emanuel 27. december 2005 Prijavi Deli 27. december 2005 Ma ne, jaz se jih ne bi bala, jaz sem mislila, da me imajo radi, da sem njihova in me bojo vzeli s seboj Mogoče pa ne izhajaš iz tega sveta, ampak iz kerga druzga, pa si zato mela ta občutek? Citiraj Prišel bo čas, ko bodo ljudje spoznali, da je samo ena čreda, in samo en pastir. Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Kabalist 27. december 2005 Prijavi Deli 27. december 2005 Če te zanima - na forumu Blodnjak(Yahoo Groups) se da dobit nekaj od tegaHvala za informacijo! Citiraj BODI POZOREN IN PREPOZNAJ. kO PREPOZNAŠ, OČISTI SVOJE OKNO IN DOVOLI BOŽJI VOLJI, DA SIJE SKOZI TVOJO VOLJO. Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
alef 27. december 2005 Avtor Prijavi Deli 27. december 2005 Hehe, ko smo ze pri znanstveni fantastiki in pri vesoljcih... Odkar sem slisala za neke UFO pr 10 letih sem do 14.leta fantazirala, da bi me ugrabili vesoljci in odpeljali kot neko dragocenost na svoj planet. Sem si domisljala, da tocno zame vejo, da mi ni fajn na tem planetu in da itak pridejo pome na vsak nacin. Lol kako budalo zabito sem bla. Se mi je zdelo, da mati tega ne sme zvedet. Pol jim bo preprecila Ne budalo ampak otrok z domišljijo.In željo kako naj bi bilo... To je po mojem pogoj da nekdo razume kaj je SF in kaj hoče povedat.Vizija, kako naj bi bilo ali kaj bi lahko ilo v prihodnosti, kam nas lahko pripelje razvoj.Ali pa opozorilo kaj se ne bi smelo zgoditi. Citiraj Čeprav nam je veliko vzeto, veliko še ostaja. In čeprav nimamo več tiste moči ki je nekoč premikala nebo in zemljo, smo kakršni smo, istih junaških src od časa in usode oslabljenih,vendar z neomajno voljo boriti se, iskati, najti in ne popustiti.Lord Alfred Tennyson - Ulysses Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Recommended Posts
Pridruži se debati
Objaviš lahko takoj in se registriraš kasneje. Če si član, se prijavi in objavi pod svojim računom.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.