Skoči na vsebino

Glasba za dušo

Indy

Recommended Posts

he, ja dalo mislit kaj je duša kaj je duh...kaj srce in kaj razum?

itak deuje na možgančkw... kar potem deluje na našo zaznavo., počutje ....

Eh mal karikirano za duša ...za srce kar nam godi kar nam je lepo kar nas pomiri...al pa tud vzdigne motivira...kaj vem x:)x

xsrcx

potem zlorabljamo besedo duša za nekaj drugega, kar niti ni v njeni domeni?

kaj pa tebe zares pomiri? misliš, da imaš mir v sebi oz. si mirna takrat, ko je duša v svoji naravni poziciji ali je to zato, ker zmotni ego v tisti točki najmanj trpi? misliš, da si vzdignjena in motivirana, ko je duša v vzbujenem stanju ali je to zato, ker je zmotni ego zaslepljen z iluzijo? kaj pa počneš takrat, ko si motivirana? od kje pride ta motivacija zares? misliš, da je možnih več izvorov ali je samo eden?

misliš, da si ti že kdaj naredila res nekaj zase, v smislu, jaz sem duhovna duša ali je to v večini vezano samo na telo (grobo in subtilno) oz. na njegove relacije (partner, starši, otroci)?

:)

Deli na socialnih omrežjih

pa tudi če bi jih, bi jih poznal na napačen način, vsaj v tej fazi.

Misliš, da ja? Naredi eksperiment. Poslušaj različno glasbo, vključno s prej naštetimi in drugimi po tvoji izbiri, in se vsaki glasbi totalno prepusti. Odpri se, naj gre glasba vate, katera koli, kakršna koli že; ti pa bodi samo priča dogajanju.

Possible—but highly unlikely.

Jadran moraš bolj posplošeno gledat in ne tako dobesedno. Zakaj glasba za dušo ? in ne samo za um.

Res ja glasba pomiri tvoj um, pomiritev tvojega uma lahko vodi dalje, do spoznanja duše, do odujitve od uma. Glasba te lahko nabije z energijo, te razneži, ti povzroči radost, ti pritegne solze na oči in odpre srce - ja glasba to moč ima. Glasba ima moč, da so ljudje enotni, da pozabijo, da se odprejo in se odpirajo samemu sebi - kozmični ljubezni, če tako češ.

A ni to potemtakem tudi glasba za dušo ?

ne, jaz mislim, da je večina glasbe narejeno zaradi zmotnega ega in ne zaradi duše....

menim, da ima glasba za dušo moč, da avtomatično pomiri tudi tvoj um (lahko tudi ne). ampak glasba za zmotni ego, um, intelekt, ne more pomiriti tudi duše.

jaz izhajam iz tega, da je naše subtilno materialno telo zgrajeno iz uma, intelekta in zmotnega ega.

duša pa iz sat-cit-anande. večnosti, spiritualnega znanja in spiritualne blaženega stanja (Vede)

torej.

glasba je lahko ustvarjena iz več razlogov in ravno razlog ima potem tudi posledico, kaj bo ta glasba naprej ustvarjala. torej, če se glasba ustvarja za zadovoljstvo Boga, potem bo Bog zadovoljen in hkrati avtomatično tudi Njegove duše. če pa se glasba ustvarja za zadovoljstvo ˝duš˝, potem pa ni nujno, da bodo Bog in Njegove duše ob tem občutile kakšno zadovoljstvo.

recimo Enya ima za naše uho ugodno vibracijo in nam paše, nas umiri, ko jo poslušamo. Vendar mi Enyo poslušamo z materialnim čutom, kot je sluh. na prvo uho se sliši to kot spiritualna glasba, ..... vendar moje mnenje je, da to ni prava spiritualna glasba, ravno zaradi prej omenjenih razlogov. Enyo sem dal samo kot primer.

zakaj bi posplošeno gledal na to? :) ne vidim razloga..... zakaj bi zlorabil besedo duša, zato da bi nekomu pihal na ˝dušo˝ (zmotni ego).

glasba ti lahko naredi solzne oči zaradi različnih razlogov. lahko zato, ker se je res dotaknilo tvoje duše, lahko pa samo zato, ker se je dotaknilo tvojega telesa in njegovih navezav (čustev), torej zmotnega poistovečanja s samim sabo.

upam, da me razumeš, kaj sem želel povedat.....

je pa to seveda moj pogled na vse skupaj.

Misliš, da ja? Naredi eksperiment. Poslušaj različno glasbo, vključno s prej naštetimi in drugimi po tvoji izbiri, in se vsaki glasbi totalno prepusti. Odpri se, naj gre glasba vate, katera koli, kakršna koli že; ti pa bodi samo priča dogajanju.

mislim, da ja. v tej fazi neiskrenosti do sebe in do Boga, mislim oz. sem prepričan, da tak eksperiment ne bo uspel.

zakaj ne?

zato, ker se ne morem popolnoma prepustiti nobeni glasbi oz. celo nobeni stvari, zaradi pričakovanj in špekulacij in tudi zaradi tega, ker se pretirano in napačno poistovečam s svojim grobim in subtilnim materialnim telesom.

prej ali slej bi me zagrabila neka čustva, ki sem jih v svojem grešnem karmičnem življenu oz. prejšnih življenjih ustvarjal. čustva bi me zavedla, da se je to dotaknilo moje duše..... v bistvu bi pa samo zmotnega sebe razdražil in prepričeval v zgrešene zaključke.... na koncu bi jokal zaradi kakšne punce ali umrle none..... ali pa zaradi lakote v afriki.

mislim, da se ob iskrenem poslušanju glasbe za dušo zgodi nekaj, kar še nisem izkusil in ima drugačno kvaliteto oz. posledico, ki sem jo kadarkoli doživel.

to ne pomeni, da take glasbe še nisem slišal..... gre se samo zato, da jo nisem poslušal za dušo primeren način.

me razumeš?

Ja jadran vem kaj misliš. Imaš popolnoma prav v tem pogledu, seveda je glazba za ego. Ampak človek, ki hrepeni po resničnem, bo vsako glazbo procesiral, kot glasbo za dušo. Ker bo le ta, če tudi pisana za ego imela očiščevalno moč - kar pomeni, da bo ob naslednjem poslušanju imela drugačno širino in drugačno moč, drugačno energijo.

Zvok kot tak je enoten in toni tega izvirnega zvoka se skrivajo povsod. In, če enkrat spoznaš izvirni zvok, ga boš spoznal povsod, kjer boš zvok slišal. Povsod, kjer ga drugi ne bodo slišali ga boš slišal, za tisto sliko običajnih zvokov bo donel, subtilno bo prisoten, mogoče ga slišiš mogoče ne vseeno veš, da je tam v vsakem zvoku in povezan z vsakim zvokom, četudi narejen za ego v njem obstaja nit, ki ga veže na pravi Zvok x:)x

In tud čustva in ego sta pomembna, ker le ta bodo obdržala izkušnjo Duše ali Zvoka, tako potem lahko rečeš - sedaj pa vem !

Brez podpisa

mislim, da ja. v tej fazi neiskrenosti do sebe in do Boga, mislim oz. sem prepričan, da tak eksperiment ne bo uspel.

zakaj ne?

zato, ker se ne morem popolnoma prepustiti nobeni glasbi oz. celo nobeni stvari, zaradi pričakovanj in špekulacij in tudi zaradi tega, ker se pretirano in napačno poistovečam s svojim grobim in subtilnim materialnim telesom.

Zakaj pa nočeš biti iskren; zakaj se nočeš prepustiti? Zakaj hočeš špekulirati in pričakovati?

mislim, da se ob iskrenem poslušanju glasbe za dušo zgodi nekaj, kar še nisem izkusil in ima drugačno kvaliteto oz. posledico, ki sem jo kadarkoli doživel.

Se strinjam, tako mislim tudi jaz. A misliš, da taka glasba ne ugaja tudi čutom in tistemu, kar praviš lažni ego?

Zakaj pa nočeš biti iskren; zakaj se nočeš prepustiti? Zakaj hočeš špekulirati in pričakovati?

Se strinjam, tako mislim tudi jaz. A misliš, da taka glasba ne ugaja tudi čutom in tistemu, kar praviš lažni ego?

ahhh.....

nimam iskrene želje, da bi bil iskren :) želim si že, ampak očitno na neprav način.

ne želim špekulirati in imeti neka pričakovanja. gre se zato, da v tej fazi ne gre

drugače. naj se prepričam z namero? od kje bo pa prišla ta namera? iz duše

ali iz zmotnega ega?

v bistvu je zelo enostavno in hkrati tudi ni enostavno.... gre se zato da v bistvu

nočem, tudi če mislim, da hočem.

seveda, glasba za dušo oz. transcedentalna glasba ima strašansko moč.

naredi lahko vse in hkrati tudi nič. odvisno je od poslušalca....

Ja jadran vem kaj misliš. Imaš popolnoma prav v tem pogledu, seveda je glazba za ego. Ampak človek, ki hrepeni po resničnem, bo vsako glazbo procesiral, kot glasbo za dušo. Ker bo le ta, če tudi pisana za ego imela očiščevalno moč - kar pomeni, da bo ob naslednjem poslušanju imela drugačno širino in drugačno moč, drugačno energijo.

Zvok kot tak je enoten in toni tega izvirnega zvoka se skrivajo povsod. In, če enkrat spoznaš izvirni zvok, ga boš spoznal povsod, kjer boš zvok slišal. Povsod, kjer ga drugi ne bodo slišali ga boš slišal, za tisto sliko običajnih zvokov bo donel, subtilno bo prisoten, mogoče ga slišiš mogoče ne vseeno veš, da je tam v vsakem zvoku in povezan z vsakim zvokom, četudi narejen za ego v njem obstaja nit, ki ga veže na pravi Zvok x:)x

In tud čustva in ego sta pomembna, ker le ta bodo obdržala izkušnjo Duše ali Zvoka, tako potem lahko rečeš - sedaj pa vem !

ja v neki fazi je morda to res, o čemer pišeš.....

čeprav mogoče, na višjih fazah na te stvari gledaš tudi drugače oz. jih vidiš v drugačni luči.

ne vem no, samo predvidevam.

ahhh.....

nimam iskrene želje, da bi bil iskren :) želim si že, ampak očitno na neprav način.

ne želim špekulirati in imeti neka pričakovanja. gre se zato, da v tej fazi ne gre

drugače. naj se prepričam z namero? od kje bo pa prišla ta namera? iz duše

ali iz zmotnega ega?

v bistvu je zelo enostavno in hkrati tudi ni enostavno.... gre se zato da v bistvu

nočem, tudi če mislim, da hočem.

seveda, glasba za dušo oz. transcedentalna glasba ima strašansko moč.

naredi lahko vse in hkrati tudi nič. odvisno je od poslušalca....

Te razumem. Poznam ta stanja. x;)x

Vseeno pa si ne zapiraj možnosti in dovoli Življenju, da si ti razodeva -- tako ali drugače, tudi z glasbo "za dušo". x:)x

Te razumem. Poznam ta stanja. x;)x

Vseeno pa si ne zapiraj možnosti in dovoli Življenju, da si ti razodeva -- tako ali drugače, tudi z glasbo "za dušo". x:)x

ohhh.... saj si jih ne želim zapirat, to je pač moje neznanje, da počnem kar počnem....

si pa drugače dobro napisal, le tisti narekovaji ne pašejo tam na koncu....

Bog je neomejen in tako je tudi neskončno poti do Njega, lahko pa rečeš, da je pot samo ena. Sam sem izbral drugačno taktiko, glede

na to, da sam nisem sposoben prav nič narediti in da je neskončno preveč zame....

:) glasba za dušo se bo razodela mojemu srcu, ko bom iskreno hrepenel po njej. ko bom jokal cele noči, rotil, da se me usmili,.... da

sem najslabši med najslabšimi in najbolj padel med najbolj padlimi.

do točke predaje bo pa treba še marsikaj žrtvovat...... žrtvovat zmotnega sebe, da v bistvu ne rabiš te iluzije o sebi in da bi raje

zaživel iz svojega pravega večnega jaza, kar je tvoja naravna pozicija, ki si jo že od neskončno prikrajšan, zaradi svoje lastne

zmote.

in še marsikaj...

si pa drugače dobro napisal, le tisti narekovaji ne pašejo tam na koncu....

No, ja, seveda je bolje brez navednic. A z njimi sem hotel samo nakazati na tvoje razmišljanje o tem, kaj naj bi bila glasba za dušo in na to, da si ugotovil, da gre večinoma za glasbo za um in čute. x:)x

Jadran nima tolko veze ego , nizja materija itd. Posluš musko kaj ti da. Uživaj z materialnim telesom s svojimi čustvi. Opazuj. In potem išči razlike, če se ti da xDDx

Al pa pojdi meditirat in si daj zraven eno musko se bo sama vključila v miselni proces. Sej veš,da je tud glasba samo odboj tebe samega, torej naj postane eno s tem odbojem ali pa tudi ne kakor pač pride.

Matr sem jaz pameten mi je začela repa iz ušes ven rast xDDx x:o)x

Brez podpisa

No, ja, seveda je bolje brez navednic. A z njimi sem hotel samo nakazati na tvoje razmišljanje o tem, kaj naj bi bila glasba za dušo in na to, da si ugotovil, da gre večinoma za glasbo za um in čute. x:)x

jap.

v bistvu glasbo za dušo v tej fazi ne moremo poslušati drugače kot z našimi ušesi. in tako je tudi prav...

naše čute je treba uporabljat za poslušanje take glasbe, ker drugače jih bomo uporabljali za poslušanje

česa drugega. tudi mi lahko izvajamo oz. pojemo tako glasbo, bolje, kot da izvajamo oz. govorimo

o čem posvetnem. govorim za našo večno dobrobit....

zdaj se marsikdo ne bo strinjal z mano....

samo, kako pa lahko mi vemo, da je neka glasba res za naš pravi večni jaz in ne za zmotnega? mi smo

prav hitro in zlahka zavedeni, zato ker špekuliramo.

moje mnenje je, da ti more nekdo povedat, katera glaba je res za dušo, tisti, ki ima realizacijo v

tej zavesti. samo tisti, ki zares sliši tako glasbo ti lahko pove, da je ta glasba prava.

jaz take rad poslušam, ....

posnetek je sicer star, ni v studiju posnet, ampak v Indiji v nekem templju.... izvajalca poznam in je star zdaj preko

85 let. predvidevam, da je bilo to veliko let nazaj. Pozam tudi nekaj njegovih učencev in so mi zelo pri srcu...

link

Jadran nima tolko veze ego , nizja materija itd. Posluš musko kaj ti da. Uživaj z materialnim telesom s svojimi čustvi. Opazuj. In potem išči razlike, če se ti da xDDx

Al pa pojdi meditirat in si daj zraven eno musko se bo sama vključila v miselni proces. Sej veš,da je tud glasba samo odboj tebe samega, torej naj postane eno s tem odbojem ali pa tudi ne kakor pač pride.

Matr sem jaz pameten mi je začela repa iz ušes ven rast xDDx x:o)x

reci mi raje Janardan , to ime mi je dal moj Guru.

po pravici povedano počasi zgubljam okus za običajno glasbo. V mladih letih sem poslušal jazz-rock, pop iz 80ih, klasično glasbo in tud kake new age izvajalce...

zdaj pa te glasbe ne morem več poslušat oz. jo lahko, ampak ne občutim ob poslušanju nič posebnega, ne uživam več. Odkar sem slišal peti bhakti jogije, je moje srce začarano..... ne želim poslušati nič drugega kot njih.

včasih sem bil full mahnjen na kvaliteto glasbe, na posluh izvajalca..... zdaj pa mi to več ni pomembno, če poje nekdo res iz srca.

me razumeš ? :)

http://www.zaycev.net/pages/348/34802.shtml

http://www.zaycev.net/pages/348/34804.shtml

A ha sorry Janardan ( sem hitri bralec - še posebej imena niso moja domena!), razumem, tvoje srce je polno hrepenenja ujeti tisti obcutek in zavest, ki ti jo ponuja določen zvok - hrepenenje. Sam pri sebi sem tud pred časom začel opažati, da me določena agresija v glasbi ne pritegne več. Pa sem tisto energijo začel preusmerjati v transformacijo in v zvoku začel iskat povezovalne elemente, ki služijo za prehode in lahko imajo lastnost transfomracije zaradi svoje vibracije. Bolj na kratko -> na tak način se ne priklopim v tok neke jeze ampak se ta povezuje neznejšimi vibracijami. Recimo igra bobnarja s činelami, ki da strogemu kitarskemu zvoku svoj dodaten priokus lahko tudi negacijo, na neprijetno energijo, ki bi jo ustvarilo. No tolko o meni x:)x

Ne vem, če bo tole sprejemljivo, zgoraj sta dva linka od izvajalca Sepultura , dva instrumentalna komada, ki nista nastala v studiju ampak nekje v Afriki med nekimi domorodci.

Prvi je jasco drugi itsari. Prvi lepo vpelje v dogajanje drugega, ki predstavlja lov na kače. Na žalost nisem najšel celih verzij, ker Itsari je dolg skoraj 5 min.

Brez podpisa

samo, kako pa lahko mi vemo, da je neka glasba res za naš pravi večni jaz in ne za zmotnega? mi smo

prav hitro in zlahka zavedeni, zato ker špekuliramo.

moje mnenje je, da ti more nekdo povedat, katera glaba je res za dušo, tisti, ki ima realizacijo v

tej zavesti. samo tisti, ki zares sliši tako glasbo ti lahko pove, da je ta glasba prava.

Zanimiv komad zajame več različnih aspektov. Res je super ja, če ti nekdo pove - to je to. Vseeno tudi, če ti pove, izkušnje ne boš imel. Mora ti dati še izkušnjo - kaj je teorija brez prakse ?

Lahko pa tudi sebe vodiš, tako da hrepeniš po Višjem in te to hrepenenje vodi do Cilja. Razodetje potem pride samo, če je tvoje hrepenenje bilo čisto. Potem se pojavi vprašanje kako vemo, da je čisto - da ni samo kvaliteta ega. Enostavno svoj ego usmeriš v delovanje Visjih kvalitet.

Ne vem no ego je nujnen, da lahko prejme, moraš pač dobro poznat svoje notranje težnje ( in zakaj se težnje pojavljajo ), da potem ne prihaja do pomot in tako potem veš....

Brez podpisa

jazz, jazz, jazz!

Ljubim jazz, še posebi bolj počasen. Sprosti me.

Rada berem o njem, rada premišljujem ob poslušanju jazza, ko si naredim kopel, poslušam zraven najlepši glas Diane Krall...

Ljubim jazz xsrcx

Knowledge of what is possible is the beginning of happiness.

Tole kar tako citiram ...lepo povedano...

Kaj pa potem gluhi, naglušni ljudje ....vem da plešejo da imajo ritem ...kako je potem s tem.

Slepi menda tudi "vidijo" barve :inocent:

xsrcx

Ah sem gledal en film - Babel, ta ta novi. Notri igra en lik, ki je gluh. S slepim se lazje poenotimo, ker imamo dovolj situacij, kjer nase oči ne vidijo. V tem filmu pa res fino prikaze stanje gluhega v diskoteki, ko prehaja iz slušnega kadra v guhi kader, nekako nisem imel razvite predstave o tem in sem mal pobulu :eek:

Drugače pa menim, da gluhi čutijo vibracije, ki jih oddaja okolje skoraj, da slišijo zvok, čeprav ga ne - na nek način se ga zavedajo, ker smo vsi povezani. Sicer pa so nekateri nosilci človeka zvoka in slike neodvisni od fizičnega telesa, astralno telo naprimer. Mogoče imajo zaradi odsotnosti fizičnih čutil bolj razvito zaznavo nefizičnih teles.

Brez podpisa

men je najbolj trenutno všeč elcho_-_lazy_summer_days k ma tok hud besedilo da bi kr odsanjala res besedilo je carsko. Drugač me pa tko trenutno poleg sprosti se nelly_furtado-say_it_right res sta carski pesmici mmmm.....

• 3 months later...

Donovan od Francesca d'Assisi

Brother sun and sister moon,

I seldom see you, i can't hear your tune;

Preoccupied with selfish misery.

Brother wind and sister air,

Open my eyes to visions pure and fair,

That i might see the glories around me.

I am god's creature, of him i am part,

I feel his love awakening my heart.

Brother sun and sister moon,

Often i see you, i can hear your tune;

So much in love with all that i survey.

I am god's creature, of him i am part,

I feel his love awakening my heart

There are well-dressed foolish ideas just like there are well-dressed fools.

• 1 month later...
  • 2 weeks later...

Brother sun and sister moon

I seldom see you, seldom hear you tune

preoccupied with selfish misery

Brother wind and sister air

open my eyes to visions pure and fair

that I may see the glory around me

I am God's creature

of him I am part

I feel his love

awakening my heart

Brother sun and sister moon

I now do see you, I can hear your tune

So much in love with all that eyes convey...

Franceso de Bernardone rules :2src:

There are well-dressed foolish ideas just like there are well-dressed fools.

Pridruži se debati

Objaviš lahko takoj in se registriraš kasneje. Če si član, se prijavi in objavi pod svojim računom.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Dodaj komentar...

×   Prilepil/a si oblikovano vsebino..   Odstrani oblikovanje

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Tvoja prejšnja vsebina je povrnjena.   Izprazni urejevalnik

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Nalagam...
  • Objavi novo...