Skoči na vsebino

PhotoShop

svizec

Recommended Posts

• Komentarji 74
  • Objavljeno
  • Zadnji komentar

Najbolj aktivni v tej temi

Pozdravljen,

Jaz se nekaj malega ukvarjam s Photoshopom.... No, vi bistvu si ne predstavljam vec dela brez Photoshopa. Enkraten je in z malo domisljije in potrpezljivosti lahko ustvaris krasne stvari.

Jaz ga uporabljam v sluzbi, pa tudi za moj hobi. Super je za obdelavo slik!

Deli na socialnih omrežjih

Me veseli, ti kar veselo nadaljuj.

Jaz Photoshop rada uporabljam za napise, se posebno za menije. Nic kicastega, le vec moznosti imam glede izbire fontov. By the way, splaca se ti malo pobrskat se po zastonj fontih po netu. Teh imas mnogo, razporejene po temah. Najdes tudi strani, kjer so fonti iz dolocenih filmov, nadaljevank (npr. Lord of the Rings, Friends, itd.). Te potem lepo spravi med obstojece fonte in s tem precej pridobis na izbiri. Seveda pa, vec kot imas fontov, dlje casa potrebuje program, da se "postavi".

No, pol lahk pa organiziramo, ce vas bo vsaj nekaj... vec kot vas bo, lazje bomo pokrili najem prostora in racunalnikov!

predavam jst! x:px sam, pa nau zastojn! x;)x no, drago pa tudi ne. vabljeni tudi vasi znanci, druzinski prijatelji, clani druzine, ipd...

no, kwa pol? rabmo:

- udelezba - koliko?

- prostor - kje?

- kdaj?

- cena.

Sicer pa. ce koga zanima, lahk naredimo tut OSNOVNI in NADALJEVALNI TECAJ PHOTOSHOP-a za Lunin.net forumovce!!! x8Dx

no, kaj mislte!?

Ja to bi blo super! xokx

Sam prek neta meni ne ustreza najbolj. Kot prvo imam Isdn povezavo in še ta je bolj počasna. :xx!:

Zdej k so moderni ti blogi, sm našla enega zanimivega na to temo http://blokec.si/users/photoshop/

Zanimiva ideja! :palec:

Vse naše sanje se lahko uresničijo, če imamo dovolj poguma, da jim sledimo. (Walt Disney)

T design

Sicer ne uporabljam Photoshop, razen za izdelovanje albuma ampak uporabljam Paint shop pro pa vendar lahko povem, da res prideš skozi te programe samo z vajo oz. eksperimentiranjem.

Naj opomnem da ima vsak program svoj HELP TOPIC, le da se ga ljudem redkokdaj da odpret. To je že pol pomoči, ki jo lahko dobite - fora je v tem da veš čemu kako orodje služi in ga potem raziskuješ na primerih. S tem si naredil že veliko.

Kot tretje pa - se iti plačljivih tečajev kar tako prosto po Prešernu je brezveze, mislim potem če te že zanima riskiraj tistih 100 jurjev in pojdi na kak konkreten trimesečni tečaj, ki ti bo ekspresno pokazal vsak hakeljc pa še dokazilo boš dobil, da imaš tečaj opravljen če bi želel kje drugje kasneje uveljavljati. Teh par napotkov, ki pa jih rabiš za domačo uporabo pa bi lahko tudi zastonj prispevali tisti, ki obvladajo zadevo, ker sploh vse kar rabiš je dejansko spoznat osnovne funkcije in prednosti njihove uporabe.

That's it.

Efekti pa...če veš kje so kej dost pri njihovi uporabi zgrešit ne moreš.

Čisto iz mojega pointa, vsak naj začne z eno preprosto obliko pixlanja - risanje z navadnim brushem, mogoče obraz ali karkoli ... v tem prilagajanja transparentnosti in oblik brushev, uporabljanja lejerjev da lahko kasneje posamezne kose premikaš po sliki kolikor ti paše in na koncu ko imaš neko osnovo iz nje probaš naredit grafiko, v katero vključiš efekte, ki so ti na voljo že sami od sebe, torej označiš ne vem ozadje pa ga pobarvaš, dodaš kakega metulja, mu daš senco v barvi, oblak narišeš z vektorskimi linijami da vidiš kako se obnašajo itd. Jst že full dolgo uporabljam prej omenjeni grafični program, ki je zelo podoben PS-u, tut PS sem že probala pa sej kej dosti ne rabiš potem ko enkrat začneš z izdelovanjem grafik, mal domišljije pa eksperimentiranja pa si tam :palec:

PS: Pa vse grafike spravljajte v default PhotoShop format - šele na koncu ko je grafika dokončana spremenite format v jpg ali gif. Tako se boste izognili izgubi layerjev ali pa temu, da se vam bodo pokvarile barve. JPG zna ponavadi vse razpacati.

5rca http://www.lunin.net/forum/style_emoticons/default/flower.gif

A charioteer fights alone; it moves from one place to the next, water to land and back again - conscious and unconscious, Earthly and spiritual. The Chariot indicates loyalty and faith and motivation; a conviction that will lead to victory no matter the odds!

ja jaz probavam in ko mi rata res kaj lepega hočem drugi dan še enkrat to naredit ampak vse pozabim s čim se delau! x:o)x

x:Dx ja sej to poznam, ampak to tako s časom pride ker toliko funkcij naenkrat sprobaš pa vsaka ima svoje ime, da imaš res kaos v glavi. Zato je pa fino, verjetno ima isto PS, da imaš PREVIEW in če ni prava funkcija skenslaš pa greš naprej, ti ni treba vedno dat ok in potem undo x:)x

Pomoje po kakem mesecu ali dveh uporabe, se ti zasidrajo ukazi - zdej ne vem če kdo namerava uporabljat tudi shortcut-e ali hotkeys se jim včasih reče ampak, so full priročni!!!

Sploh kadar delaš veliko z miško na točno določenem mestu, da ne pozabiš kje si kej delal recimo skačeš med orodji delet ali brush ali fill ipd x:)x

Kul je tudi ker lahko na hitro vklapljaš in izklapljaš okno z nastavitvami, če delaš večjo grafiko da ti ne prekrijejo razna okenca pol grafike :palec:

Shortcut do hotkey-a najdeš ponavadi zraven funkcije (iz glave recimo vstavitev teksta - T, zapolnitel ali fill recimo F ipd).

Sicer sem pa še nekaj našla: Basic PhotoShop tutorials

Res je pa brez primerov, kar niti ni tok dobr :o|o: razloži pa funkcije :palec:

No potem pa kej gor vržte ko bo končano xDDx :palec:

5rca http://www.lunin.net/forum/style_emoticons/default/flower.gif

A charioteer fights alone; it moves from one place to the next, water to land and back again - conscious and unconscious, Earthly and spiritual. The Chariot indicates loyalty and faith and motivation; a conviction that will lead to victory no matter the odds!

no, sej pravm:

ce vas je dovolj, lahko najamemo dvoranico z pc-ji, pa mamo tecaj.

lahk pridem tut na dom x;)x torej privat ucim, ce si kdo res zeli znat. mogoce bi blo tko se najboljs. :inocent:

sicer pa navedite imena tukaj ali meni na OS; potem pa bom povedal ali vas je dovolj, datum etc... ce zelite seveda.

ja, tolk, da sm na akademiji za multimedijo predaval, kar pa morda za nekoga se vedno ne pomeni veliko, nekomu pa ogromno.

velika razlika je med osebo, ki prvic upravlja s programom ali osebo, ki je ze osvojila osnovna znanja uporabe.

jst ucim predvsem prakticno uporabo, hitra in ucinkovita uporaba photoshopa, ki ej recimo potrebna pri delu.

menim, da bi tukaj bila moja sopredavatelca lahk se tinka - roza sloncek x:Xx ce bo hotla seveda; kokr sm razumu, tut ona obvlada.

aja, vredu internet stran mas! :palec:

kaksno vprasanje :o|o: jst sm sam reku, da mi je vsec page; mislu sm design, etc...

ce pa je vredno dokoncati pa ves TI najbolj. a si zravn s srcem, jajci, in se scem, al nisi!?

obenem, ce navedenega ni, je morda vsaj poslovno interesantno, ce je!? to spet ti ves; ce pa ne ves, pa se vprasaj ce mas vizijo, v katero verjames; potem pa se spet ustaviva na prvem vprasanju! x;)x

delati nekaj kar nam srce veli in morda za prezivetje.. vse drugo pa ... je in ni... bom rekel. pomagati drugim, ker nam srce veli je tudi verjetno prav.

morda ti oblikovanje pagea prinasa veselje, morda ne.

vseeno pa se vprasas zakaj imeti takle page... vcasih se tudi ne vprasamo pa vseeno nekaj storimo, ker pac storimo po nagibu, pac naredimo, ker tako cutimo v nekem trenutku in ni pomembno ce je vredu ali ne, in zakaj nekaj storiti.. ipd...

no, a ti je zdej kej bl jasno, ce se splaca dokoncat page al ne!? x:Dx

Pridruži se debati

Objaviš lahko takoj in se registriraš kasneje. Če si član, se prijavi in objavi pod svojim računom.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Dodaj komentar...

×   Prilepil/a si oblikovano vsebino..   Odstrani oblikovanje

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Tvoja prejšnja vsebina je povrnjena.   Izprazni urejevalnik

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Nalagam...

• Včlani se

Postani član LN Foruma in se pridruži naši skupnosti.

• Zadnji obiskovalci

• Noben član si ne ogleduje te strani.
  • Objavi novo...