Skoči na vsebino

Prijatelj

teja

Recommended Posts

ČE NEKEGA DNE ZAČUTIŠ, DA MORAŠ JOKATI...POKLIČI ME!

NE OBLJUBLJAM TI, DA TE BOM SPRAVIL V SMEH,

TODA LAHKO JOČEM S TEBOJ!

ČE NEKEGA DNE ŽELIŠ ZBEŽATI, NE BOJ SE...POKLIČI ME!

NE OBLJUBLJAM TI, DA TE BOM USTAVIL,

TODA LAHKO ZBEŽIM S TEBOJ!

ČE NEKEGA DNE NE ŽELIŠ SLIŠATI NIKOGAR...POKLIČI ME!

OBLJUBLJAM TI DA BOM S TEBOJ,

IN OBLJUBLJAM TI, DA BOM MOLČAL!

TODA, ČE NEKEGA DNE POKLIČEŠ...IN TI NE ODGOVORIM,

POHITI K MENI,

MORDA TE POTREBUJEM!

Lep nasmejan dan ti želim

http://www.lunin.net/forum/blog/mavlica

Deli na socialnih omrežjih

• Komentarji 82
  • Objavljeno
  • Zadnji komentar

Najbolj aktivni v tej temi

• 3 weeks later...

Pa res lahko to zahtevamo od prijatelja. Kako pa naj ve, da potrebujemo pomoč. Mogoče je samo pokvarjen telefon. Vse prevečkrat pride do nesporazuma, ker ne povemo kaj mislimo, kaj potrebujemo. Za pomoč moramo prositi, tudi prijatelja. Kako pa naj ve?

Joj, tako sem bil žalosten, on-ona pa nič. Sploh ne vidi, sploh ga ne zanimam, ali me sploh mara? Ali je to sploh prijatelj?

Saj vem to je samo pesmica, vedar je dostikrat res tako. On naj pokliče in pride pa bom pomagal, ko pa potrebujem pomoč pa, če je pravi prijatelj, mora videti sam, in priti in pomagati.

andrej

Ja Andrej, kako naj on ve? Kako pa ti veš, da on -a potrebuje pomoč? Jaz pri teh pravih prijateljih- icah, začutim njega - njo in ga pokličem. Če pa sama koga rabim, se mi je že parkrat zgodilo, da sem doživela, da so me tudi oni začutili. Ko sem imala največjo krizo, sem bila poklicana s strani prijatelja. Če pa sam prosiš za pomoč, pa ni tudi nič kaj takega, kajne? Saj prosiš zase.

To je res, včasih tudi jaz začutim, da je prijatelj v krizi, se mi zazdi da bi ga-jo poklical in potem reče ravno prav si poklical.

Hotel sem samo poudariti, da pride velikokrat do nesporazumov zaradi pomankanja komunikacije.

Npr. zelo sem utrujen in potrebujem podporo partnerja on pa tega sploh ne vidi in smo jezni. Potem pa poveš in ti odgovori joj a res jaz tudi sva pa res boga ali kaj podobnega, saj bo boljše. In svet je takoj lepši. Tudi on-ona je bil samo utrujen, zati ni zmogel moči niti da vidi kaj šele da kaj stori. Pogovor včasih veliko pomaga.

To je vse kar sem hotel povedati.

andrej

Kaj pa, če si sam tak človek, da ko si v stiski, imaš najraje mir in se ti ne da z nikomer komunicirati, še najmanj o težavi, ki jo imaš, in ti torej ni do "jokanja skupaj"? In če hočeš zbežati, ali res pomeni, da boš hotel ravno nekoga zraven, da bo bežal s tabo?

In če to seveda ni posledica kompleksov oz. tega, da si ne "upaš" ipd., ampak ti preprosto ni do tega, ker svoje težave raje rešuješ drugače - sam?

Vesten prijatelj me bo torej v tem primeru seveda poklical.

Jaz pa bom rabil samo čas sam s sabo.

In ko ga bom jutri sam poklical, ali ko me bo on, nama težave ne bo treba več obdelovati, ker je tudi nisva materializirala, ker je preprosto nisem -da bi mu jo razložila in dobila njegovo podporo- ubesedovala.

Mene pa je to motilo pri mojih frendih... Ko so rinili vame in "čutili", da je kaj narobe, pa me potem gnjavili z nasveti (ali celo s frazami, kot so: "Ti bi morala".. ki je fraza, ki je najbolj ne prenesem).

Včasih ni dovolj, da samo molčiš - včasih moraš poštekati tudi, kdaj si ne želim nikogaršnje bližine, torej tudi tvoje ne, in to tudi če boš tiho....

Če bi čutila, da je moj prijatelj v stiski, ne bi bezala vanj, ker bi vedela, da se bo sam obrnil name in tedaj bom tu zanj - in on to ve in ga zato ne rabim klicat jaz..

Kajti - če govorimo z nekom ali hočemo, da je nekdo z nami, z nami sočustvuje, smo naši "težavi" dali ime in obliko...

Frendi s svojo dobroto pridenejo temu kanec usmiljenja etc...

In energije grejo povsem drugo pot - ki si je ne želiš - ob tem, da so ti ABSOLUTNO in iskreno hoteli dobro.

Marsa

~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~

"Jaz iščem le eno - da bi izrazil tisto, kar hočem... In ne iščem novih oblik, temveč jih najdem". Picasso

Jaz iščem le eno; da bi izrazil tisto, kar hočem. In ne iščem novih oblik, temveč jih najdem.

Picasso

ja, marsa, se strinam s tabo. A jaz pokličem tiste, za katere vem. Druge p apustim. In ne razglabljam. Me zadnjič pokliče ena v trenutku najnižje točke. In mi da možnost, naj bom s tabo ali te pustim samo. To so pravi, ki te sprejmejo in ne bezajo vate. Čutijo ali hočeš biti sam ali rabiš kaj.

Razume te lahko tudi nekdo, ki ga nimaš za prijatelja.... jaz na primer. Torej sem tvoj prijatelj?

Jaz os. sem tut tko kot pravi pokowc sama sebi najboljši in rastem. Saj jih mam nekaj ampak nimam več potrebe se izpovedovati in hihitati kot nekoč...

• 2 years later...

prijatelj pride in prijatelj tudi odide

13 let imel prijatelaj...preko noči odšel zaradi ženske

25 let imel priajtelja...odšel skupaj z mojo takrtno žensko

samo sam sebi si lahko prijatelj..vse ostalo so samo znanci, v nas pa je, koliko smo pripravljeni prijateljstvo sprejemati ali ne...mogoče je to samo moja resnica..

Smo robotki, ki imamo datodeko "duša" zato, da mislimo, da nismo robotki ...

• 3 weeks later...

Pridruži se debati

Objaviš lahko takoj in se registriraš kasneje. Če si član, se prijavi in objavi pod svojim računom.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Dodaj komentar...

×   Prilepil/a si oblikovano vsebino..   Odstrani oblikovanje

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Tvoja prejšnja vsebina je povrnjena.   Izprazni urejevalnik

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Nalagam...

• Včlani se

Postani član LN Foruma in se pridruži naši skupnosti.

• Zadnji obiskovalci

• Noben član si ne ogleduje te strani.
  • Objavi novo...