Skoči na vsebino

Pravilna uporaba jajc v prehrani


Guest sstane

Recommended Posts

Guest sstane

Vsako jajce živali, tudi kurje, je identično semenu pri rastlinah, s tem, da je položaj biokode prostorsko obraten.

Pri semenu je C vitamin obrnjen navzven, nahaja se v olupu, sol pa v jedru, pri jajcu je položaj obraten, C vitamin je v rumenjaku, sol pa v beljaku.

Če uživamo eno ali drugo živilo v surovem stanju, torej pod 65°C, poteka presnova normalno, sicer pa ne, ker se informacija biokode spremeni in to tako, da nastane natrijev askorbat, ki je konzervans, torej preprečuje presnovo vsem organizmom, tako bakterijam, kot tudi človeškemu.

Metoda presnojedstva temelji na tem dejstvu.

Kako postopati pri pripravi termično obdelane hrane, da se tej nevšečnosti izognemo?

Link to comment
Deli na socialnih omrežjih

  • Komentarji 56
  • Objavljeno
  • Zadnji komentar

Najbolj aktivni v tej temi

:inocent: pravilne uporabe ni

 

 

je samo primerna ali neprimerna.....kar je enemu v pogubo je drugemo vnebovzetje x:Dx x:Dx x;)x

 

 

neumestna pripomba.press

 

grem srkat surova jajca x:px

....ŽIVLJENJE JE KOT OTROŠKA SRAJČKA, ZMERAJ PREKRATKO IN ZMERAJ USRANO....neznani avtor
Link to comment
Deli na socialnih omrežjih

Guest sstane
:inocent: pravilne uporabe ni

je samo primerna ali neprimerna.....kar je enemu v pogubo je drugemo vnebovzetje x:Dx x:Dx x;)x

Se strinjam, res sem uporabil napačen izraz.

Tudi mazohizem je pravica posameznika x;)x

Veliko jajc v palačinkah je že taka stvar x:Dx

Link to comment
Deli na socialnih omrežjih

Kako postopati pri pripravi termično obdelane hrane, da se tej nevšečnosti izognemo?

Naj ugibam...hm, s tem, da uporabljamo tvojo sol ?

 

Pa ne samo to, uporabniki le-te soli, lahko tudi kadijo kolikor jim srce zazeli,

spijejo alkohola na litre, hej, celo sexajo lahko brez kondomov.

Njim tako nic ne more do zivega.

 

Lahko celo reciklirajo svoje papirnate rokovnike, v katerih so za vsak slucaj imeli zapisane telefonske stevilke zdravnikov,homeopatov, psihijatrov, zeliscarjev, kiropratkikov in podobnih ticev.Ti postanejo popolnoma nepotrebni.

 

Sem se kaj pozabil...?

Link to comment
Deli na socialnih omrežjih

Guest sstane
Stane, imaš zanimiv pristop, ampak na netu in v knjigah je že vse zapisano, kako je s tem. Ampak ne v "Kuharici". x:Dx

Razen v moji, ni zapisano nikjer x;)x

Link to comment
Deli na socialnih omrežjih

morš ponudit nagrado za pravilni odgovor x:o)x x;)x

 

 

Tkole čist na impro.. jaz bi rekla, da beljak spečeš, rumenjak pa dodaš naknadno.. ker itak nima nič drugačnega okusa, če je spečen al pa če ni... pol pa še mal posoliš po vrhu x:o)

WHEN LIFE PUTS STONES IN YOUR WAY

BUILD SOMETHING NICE OUT OF THEM

 

loesje

 

 

Spet nazaj -

Link to comment
Deli na socialnih omrežjih

Guest sstane
Naj ugibam...hm, s tem, da uporabljamo tvojo sol ?

Napačno, zdravo sol uporabljaš v času uravnotežanja z biodieto, potem pa lahko tudi katero dobro naravno. Če se ti pa ne ljubi testirati, ali nimaš časa, ali se bojiš tveganja, pa lahko seveda zdravo sol uporabljaš tudi stalno x;)x

 

Pa ne samo to, uporabiki le-te soli, lahko tudi kadijo kolikor jim srce zazeli,

spijejo alkohola na litre, hej, celo sexajo lahko brez kondomov.

Njim tako nic ne more do zivega.

 

Lahko celo reciklirajo svoje papirnate rokovnike, v katerih so za vsak slucaj imeli zapisane telefonske stevilke zdravnikov,homeopatov, psihijatrov, zeliscarjev, kiropratkikov in podobnih ticev.Ti postanejo popolnoma nepotrebni.

Sem se kaj pozabil...?

Skoraj nič x:Dx

 

 

morš ponudit nagrado za pravilni odgovor x:o)x x;)x

Tkole čist na impro.. jaz bi rekla, da beljak spečeš, rumenjak pa dodaš naknadno.. ker itak nima nič drugačnega okusa, če je spečen al pa če ni... pol pa še mal posoliš po vrhu x:o)

Bedrco je žena povaljala v beljaku, pomokala s koruzno moko, ocvrla, na krožniku pa pokapala z dresingom iz limoninega soka in soli :vragec:

Kaj pa rumenjak :eek:

Kdor zadene, ima eno dozo v dobrem. Ko se naberejo tri, pošljem brezplačno x;)x :palec:

 

Vsa tvoja teorija temelji na vit.C, biokodi in še nekaj izrazih. Misliš, da je vse odvisno samo od tega? Prosim, če mi razložiš izraz "biokoda"!

 

Aja, pa pri 65 stopinjah so encimi že bye bye!

Kar ni potrebno, ne kuhaj, pa boš imel tudi encimov dovolj x;)x

Link to comment
Deli na socialnih omrežjih

Bedrco je žena povaljala v beljaku, pomokala s koruzno moko, ocvrla, na krožniku pa pokapala z dresingom iz limoninega soka in soli :vragec:

Aja, jaz sem tole razmišljala o jajcu na oko... ločiš rumenjak od beljaka, pač beljak spečeš, rumenjak pa surov na vrh postaviš potem..

WHEN LIFE PUTS STONES IN YOUR WAY

BUILD SOMETHING NICE OUT OF THEM

 

loesje

 

 

Spet nazaj -

Link to comment
Deli na socialnih omrežjih

Guest sstane
Aja, jaz sem tole razmišljala o jajcu na oko... ločiš rumenjak od beljaka, pač beljak spečeš, rumenjak pa surov na vrh postaviš potem..

Dobra ideja :palec:

Link to comment
Deli na socialnih omrežjih

Aja, jaz sem tole razmišljala o jajcu na oko... ločiš rumenjak od beljaka, pač beljak spečeš, rumenjak pa surov na vrh postaviš potem..

 

Sam okus mora bit pa blazen :xx!: , vsaj kokr si predstavljam (ker je rumenjak pač hladnomlačen). No mogoče pa komu paše :inocent:

You see beauty where you desire to see it. You see ugliness where your are afraid to see beauty.

»Grem naprej.

Kjer ni poti, ustvarim pot.

Usmerjam tok svojega življenja,

tako kot duša v meni hoče.«

*´¨)

¸.•´¸.•*´¨) ¸.•*¨)

(¸.•´ (¸.•´

Link to comment
Deli na socialnih omrežjih

Sam okus mora bit pa blazen :xx!: ,

 

x:Dx :palec:

 

Naj ugibam...hm, s tem, da uporabljamo tvojo sol ?

 

Pa ne samo to, uporabniki le-te soli, lahko tudi kadijo kolikor jim srce zazeli,

spijejo alkohola na litre, hej, celo sexajo lahko brez kondomov.

Njim tako nic ne more do zivega.

 

Lahko celo reciklirajo svoje papirnate rokovnike, v katerih so za vsak slucaj imeli zapisane telefonske stevilke zdravnikov,homeopatov, psihijatrov, zeliscarjev, kiropratkikov in podobnih ticev.Ti postanejo popolnoma nepotrebni.

 

Sem se kaj pozabil...?

 

 

 

 

x^x si...zobozdravnike x;)x

....ŽIVLJENJE JE KOT OTROŠKA SRAJČKA, ZMERAJ PREKRATKO IN ZMERAJ USRANO....neznani avtor
Link to comment
Deli na socialnih omrežjih

Guest sstane
Sam okus mora bit pa blazen :xx!: , vsaj kokr si predstavljam (ker je rumenjak pač hladnomlačen). No mogoče pa komu paše :inocent:

Okus je enak, kot če jajce vržeš na zelo vročo podlago in ga takoj odstaviš, da beljak zakrkne, rumenjak pa se ne pregreje nad 65°C.

Enako je pri mehko kuhanem jajcu.

Okus je pa v vsakem primeru blazen brez soli, razen, če popiješ kar srovo jajčko x:Dx

 

x^x si...zobozdravnike x;)x

Seveda je najboljša zaščita pred kariesom in zobnim kamnom zdrava sol, stare luknje ti pa res ne zaflika x:Dx x;)x

Link to comment
Deli na socialnih omrežjih

Okus je enak, kot če jajce vržeš na zelo vročo podlago in ga takoj odstaviš, da beljak zakrkne, rumenjak pa se ne pregreje nad 65°C.

Enako je pri mehko kuhanem jajcu.

Okus je pa v vsakem primeru blazen brez soli, razen, če popiješ kar srovo jajčko x:Dx

Seveda je najboljša zaščita pred kariesom in zobnim kamnom zdrava sol, stare luknje ti pa res ne zaflika x:Dx x;)x

 

Je.enti Sstane, a res misliš, da je tvoja ssol rešitev za vse? Od aidsa, raka, prehlada, kariesa, odprtega zloma, shizofrenije, marsovcev, padev tečajev na borzi, letalske nesreče, poplav...

Dej no že mir s to soljo, a se ti je pamet presolila, pa jo morš zdej drugim solit? :xx!:

 

Je.enti, če bi vsi tok sol nažiral, pol bi ble ledvice taprve za zamenat :vragec:

 

A maš kake znanstvene raziskave (pa ne v stilu: Jožica iz Spodnjega Kašlja: predno sem začela z uporabo ssoli, jo je revma že čist zvila, odkar pa uporablja ssol, lahko dela, teče, celo leti po luftu in to brez metle??!" Al ti to kr po občutku? Če je dobro zate, je tut za druge?

 

Pa še neki mi povej... če vržeš jajc na zelo vročo podlago in ga takoj odstaviš, da beljak zakrkne, rumenjak pa se ne pregreje nad 65°C... mislm, kako lahko beljak zakrkne (v celoti - predvidevam da si to mislu, lahk pa se tut motim), rumenjak pa se ne pregreje nad 65 st.? Zdej, če cel beljak zakrkne, se valda rumenjak pregreje, vsaj na tismu delu, ki je najbližje vročini.

You see beauty where you desire to see it. You see ugliness where your are afraid to see beauty.

»Grem naprej.

Kjer ni poti, ustvarim pot.

Usmerjam tok svojega življenja,

tako kot duša v meni hoče.«

*´¨)

¸.•´¸.•*´¨) ¸.•*¨)

(¸.•´ (¸.•´

Link to comment
Deli na socialnih omrežjih

 

Je.enti, če bi vsi tok sol nažiral, pol bi ble ledvice taprve za zamenat :vragec:

 

A maš kake znanstvene raziskave (pa ne v stilu: Jožica iz Spodnjega Kašlja: predno sem začela z uporabo ssoli, jo je revma že čist zvila, odkar pa uporablja ssol, lahko dela, teče, celo leti po luftu in to brez metle??!" Al ti to kr po občutku? Če je dobro zate, je tut za druge?

 

 

 

:eek: :palec: umetniški vtis +10 ....si kdaj razmišljala, da bi razvijala svojo žilico za pisanje xokx

....ŽIVLJENJE JE KOT OTROŠKA SRAJČKA, ZMERAJ PREKRATKO IN ZMERAJ USRANO....neznani avtor
Link to comment
Deli na socialnih omrežjih

Guest sstane
Zdej, če cel beljak zakrkne, se valda rumenjak pregreje, vsaj na tismu delu, ki je najbližje vročini.

Seveda, cukrček, tudi pri pečenju v voku se to dogaja, površina je pregreta nad 225°, notranjost pa ostane mlačna. Zato je tak način priprave hrane najboljši.

Če ne razumeš, pa pojdi v mačji kašelj po nasvet x;)x

 

Lia, kako pa blokiraš citiranje svojih sporočil :eek:

Link to comment
Deli na socialnih omrežjih

no js mam rada jajc tak napol pečen, da sam beljak mal zakrkne pa fertik x^x ne maram unih plastičnih ful pečenih jajc :xx!:

x:px me ne moti če se vse vleče in je na pol surovo x:Dx

KO OVDE NE POLUDI, TAJ NIJE NORMALAN....

 

Bora

Link to comment
Deli na socialnih omrežjih

Guest sstane
no js mam rada jajc tak napol pečen, da sam beljak mal zakrkne pa fertik x^x ne maram unih plastičnih ful pečenih jajc :xx!:

x:px me ne moti če se vse vleče in je na pol surovo x:Dx

Da nisi ti ono Cookie iz Zgornje Astme x:Dx

Link to comment
Deli na socialnih omrežjih

Veš kaj Sstane, ne drezaj vame s to svojo ssoljo! :xx!: Mogoče pali pr drugih, pr men ne bo :vtz:

 

Če te v prihodnje napadejo raznorazni nassoljeni apetiti, me prosim mirne duše izpusti, ker sem zakrknjena uporabnica solnega cveta.

 

Pa lep pozdrav.

You see beauty where you desire to see it. You see ugliness where your are afraid to see beauty.

»Grem naprej.

Kjer ni poti, ustvarim pot.

Usmerjam tok svojega življenja,

tako kot duša v meni hoče.«

*´¨)

¸.•´¸.•*´¨) ¸.•*¨)

(¸.•´ (¸.•´

Link to comment
Deli na socialnih omrežjih

Guest sstane
Veš kaj Sstane, ne drezaj vame s to svojo ssoljo! :xx!: Mogoče pali pr drugih, pr men ne bo :vtz:

 

Če te v prihodnje napadejo raznorazni nassoljeni apetiti, me prosim mirne duše izpusti, ker sem zakrknjena uporabnica solnega cveta.

 

Pa lep pozdrav.

Se ti ne zdi, da si vrstni red malo obrnila, kaj grdega o naravnih soleh pa nisi slišala od mene nikoli.

Link to comment
Deli na socialnih omrežjih

Kej posebno hvalevrednega pa tut ne.

You see beauty where you desire to see it. You see ugliness where your are afraid to see beauty.

»Grem naprej.

Kjer ni poti, ustvarim pot.

Usmerjam tok svojega življenja,

tako kot duša v meni hoče.«

*´¨)

¸.•´¸.•*´¨) ¸.•*¨)

(¸.•´ (¸.•´

Link to comment
Deli na socialnih omrežjih

encimi, tako kot ostale beljakovine, koagulirajo že pri 42 stopinjah, zato pa človek te temperatute telesa, oziroma njegove sredice ne preživi,so pa v rumenjaku tudi ostale hranilne snovi,ki jih človek potrebuje, esencialne aminokisline, ki jih človek sam ne mora sintetizirat in jih lahko dobi le s hrano.....če pa kog amoti K-askorbat, pol pa ne vem kaj naj je, ker 98 procentov hrane ne more biti konservirane brez konservansov, ker bi se pokvarila, še preden bi prišla na police, razen vakumsko pakirane, ali pa konserve......lahko j ekonservans naraven, kot je vitamin c=askorbinska kislina, ki je antioksidant, pa beta karote iz korenja tudi........v kitajski kuhinji uporablajajo toliko glutamata in drugega sranja kot ojačevalcev okusa, da če bi ljudje to vedl in se šli neko zdravo prehrano, ne bi nikol šli tja jest.....vem iz druge roke, ker je en znanec tam kuhal in povedal, da imajo tega sranja, ojačevalce za boljši okus cele vreče.........
Nikoli ne bodi zadovoljen s tistim, kar si, če želiš postati tisto, kar nisi, kajti tam, kjer si postal zadovoljen, boš tudi ostal
Link to comment
Deli na socialnih omrežjih

Pridruži se debati

Objaviš lahko takoj in se registriraš kasneje. Če si član, se prijavi in objavi pod svojim računom.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Dodaj komentar...

×   Prilepil/a si oblikovano vsebino..   Odstrani oblikovanje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Tvoja prejšnja vsebina je povrnjena.   Izprazni urejevalnik

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Nalagam...



  • Včlani se

    Postani član LN Foruma in se pridruži naši skupnosti.

  • Zadnji obiskovalci

    • Noben član si ne ogleduje te strani.
×
×
  • Objavi novo...